hughito napísal: Česi.
Tie efekty mi proste prišli úplne ako z rozprávky, slabé. Všetko akési farebné..
takto, Hobbit vo svojej podstate je rozprávka, je to dobrodružné fantasy, ale je to vlastne z knihy pre deti, podla filmárskeho hladiska to rozprávka nieje, ale v jednoduchosti, ako nás to učili v škole, čo je poviedka, čo je rozprávka a čím sa vyznačuje- tak vtedy to je rozprávka- aj keď tam je vraždenie- to je aj v Šmolkoch- tých chce Gargamel zjesť v každej časti- sorry za spoiler
"slabé efekty"- asi patríš k náročnejším divákom, pretože efekty boli špičkové, možno ti nesadli, ale trolla s tak detailne spracovanou tvárou- tým myslím napríklad chlpi, ak ste si všimli, to nemá každý film
"moc svetlé"- neviem, ja uznávam svetlejšie filmy, tým to myslím tak, že mám rád napríklad Tima Burtona, ale tmavý film, tmavé scény v ktorých iba škúlim čo to tam je, nemusím- farbami hrala aj príroda Nového Zélandu, keby to mali hodiť do tmavého filtra, neviem či by to vylepšili.
a v skratke, čo bolo svetlé, okrem Azoga, ale ten bol albínn
.
.
.
a neviem či viete, ale na DVD a Bluray budú ako bonusy všetkých 10 videoblogov a amozon už dal von (neviem kedy, ja som to kukal len dnes) oficiálne obaly na všetky edície