Toto by ma malo nezvratne presvedcit?
Pozri sa - teoriu o vyvine druhov som rozoberat akurat nechcel ehm, ale diskusia o evolucnej teorii je plna emocii, hned sa vytvoria dva znepriatelene tabory - odporcovia a zastanci a zacnu padat slova ako "strateny pripad" a pod. - Ja netvrdim, ze viem ako to bolo - ako vznikol a vyvijal sa zivot, ale na teoriu evolucie podla Darwina neexistuje dostatok dokazov, aby sme to mohli brat ako fakt - ako gravitacnu teoriu alebo teoriu relativity ... Je plno vedcov, ktory o nej pochybuju, (nakoniec pochybnost vyjadril sam autor o com tu uz bola rec) vela vedcov prichadza s novymi teoriami - naposledy ma pobavilo toto:
http://www.novinky.cz/koktejl/320884-cl ... netik.html,
takze vedecka obec v tom vobec nema tak jasno, ako by sa ti mohlo zdat - Dawkins je stary znamy ideolog, ktory nepripusta spochybnovanie.
A este priklad ako sa teoria o vyvine druhov dostala na univerzity - podvodom, ktory bol uznany sudom:
Ernst Haeckel. "Vo svojich prácach odvážne vyhlásil, že vývin (embryí) je krátkou a rýchlou rekapituláciou ich predošlého evolučného vývoja. Tento názor podložil množstvom dôkazov zo svojich výskumov. Najznámejšími z nich sú kresby z roku 1874, kde zobrazuje embryá ryby, korytnačky, ošípanej a človeka v rôznych štádiách pokročilosti. Zo začiatku sú celkom rovnaké, odlišujú sa až v neskorších fázach vývinu.
Ekvivalent vraždy
Haeckelova teória rekapitulácie získala na prelome 19. a 20. storočia veľký vplyv. Predstava, že každý druh, a teda aj človek prejde pred narodením alebo vyliahnutím dospelými štádiami predkov, sa vyučovala nielen na univerzitách, ale aj na stredných školách. A žiabrové oblúky ľudského nenarodenca sa považovali za rovnako rukolapný a neotrasiteľný dôkaz Haeckelových názorov ako dôkaz premenlivosti druhov.
Nie všetci biológovia však s Haeckelovými pozorovaniami a závermi súhlasili. Niektorí vo vývine embryí opakovanie dospelých štádií predpokladaných vývojových predkov nevideli. Pochybnosti časom prerástli vo vážne podozrenie, že Haeckelove kresby boli „prikrášlené“, aby vyhovovali autorovým záverom.
Celá kauza sa dostala na súd, kde bol Haeckel obvinený a v niektorých prípadoch uznaný vinným z podvodu. Významný americký paleontológ Stephen J. Gould prirovnal jeho počin k „akademickému ekvivalentu vraždy“. "
„Najparadoxnejšie na tom je, že podvod objavili už koncom 19. storočia, dokonca bol Haeckel predvolaný pred akademický senát. Viete čo povedal na svoju obhajobu sám Haeckel? Citujem: "Po tomto kompromisnom priznaniu k podvrhu by som sa mal cítiť zahanbený a zničený, ale mojou útechou je, že vedľa mňa na lavici obžalovaných sedia stovky ďalších spoluvinníkov, medzi nimi rad najspoľahlivejších pozorovateľov a biológov dobrej povesti. Prevažná väčšina všetkých vyobrazení v najlepších učebniciach biológie, v pojednávaniach a správach by si zaslúžila rovnakú mieru obvinenia z podvrhu, lebo všetky sú nepresné a viac či menej sfalšované, schematické a vykonštruované". Prásk, tak toto povedal sám Haeckel ! Silná káva, že ? Ako je teda možné, že tieto obrázky okamžite nezmizli z učebníc biológie ?! „
dalsi podvod v ucebniciach :
"Darwinove pinkavky by sa drobnými zmenami mali postupne premieňať na iný druh, ale v skutočnosti iba oscilujú okolo formy, ktorá je stále rovnaká. Ako doklad prirodzeného výberu v akcii sa päťdesiat rokov v učebniciach tlačili fotografie drsnokrídleca brezového, ktorý sa na sadzami znečistených kmeňoch briez údajne prispôsobil zmenou sfarbenia. Tiet fotografie boli umelo naaranžované. Darwinisti ručne prišpendlili mŕtvy hmyz na kmeň stromu, pretože živá si táto nočná mora na brezovú kôru vôbec nesadá" ...
Ja teoriu o vyvine druhov beriem stale ako teoriu, nie ako fakt ...nemyslim si ze pre vedu je vobec dobre robit z nejakych teorii nabozenstvo ... nabozenstvo patri do inej sfery .. Samozrejme ak tomu absolutne veris, mas na to pravo, ja ako strateny pripad by som potreboval trochu viac dokazov ... v principe si myslim ze tato teoria posluzila hlavne marxistom na dokaz popretia Boha (pricom sam autor existenciu stvoritela nespochybnil), pridali k nej Big Bang a pretlacali v skolach - preto je okolo nej tolko polemiky a emocii okolo teorie, ktora by sa mala nestranne vedecky skumat ... - nieco podobne ako Slovensky stat, holokaust a pod., v podstate mam na tuto teoriu neutralny pohlad, lebo sa este nenasiel ziaden presvedcivy dokaz, ze naozaj pochadzame zo zvierat, ale ani ju nemozem vedecky popriet, tot vsjo, neriesim
moja oblubena necyklopedia:
Evolučná teória je pavedecká teória tvrdiaca, že veci v celom Všehomíre sa v čase menia, s určitou básnickou licenciou označovanou aj ako Panta rhei sa dá dokonca povedať, že sa "nedá dva razy vstúpiť do tej istej rieky", t.j. že sa vyvíjajú. Jej najznámejšou odnožou je Darwinova evolučná teória týkajúce sa živých organizmov.
Podľa českého klubu skeptikov Sisyfos (nemýliť si so Syfilisom), ktorý vznikol "jako reakce na vzestup iracionality ve společnosti" a členom ktorého sa môže stať „každý, kdo dává přednost rozumu“, táto Darwinova evolučná teória je tak „nezvratně prokázaná biologická teorie“ až ju bolo potrebné zmeniť na celkom inú: „dnešní evoluční teorie je zcela jiná“.
Napriek tomu sú však všetky evolučné teórie samozrejme blbosť. Všetci, teda až na fundamentalistických stúpencov tejto teórie, predsa vidíme, že aj keď vstúpiť do tej istej rieky dva razy sa možno nedá, jednako do toho istého výkalu sa dva razy stúpiť dá (o čom máme dostatok dôkazov z našich moderných dejín)
http://necyklopedia.wikia.com/wiki/Evol ... e%C3%B3ria