Téma pre veriacich a všetkých ľudí dobrej vôle

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
tehla

Re: Téma pre veriacich a všetkých ľudí dobrej vôle

Príspevok od používateľa tehla »

pinco napísal:Tu máš napríklad rybu, ktorá má aj pľúca aj žiabre. http://en.wikipedia.org/wiki/Lungfish

Mne pripadáš, akoby si žil na inej planéte, sorry. Vidíš len to, čo chceš vidieť.
no mne tak pripadas skorej ty, ziadny medziclanok medzi plucom a ziabrom tam totiz nevidim a este si husty ..

empiko - ak toto povazujes za dokaz, fajn , neberem ti to
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pinco »

Akože by to nebol možný medzičlánok? Niekde vo svete sa táto ryba rozhodla žiť na suchu, tak žiabre sa stratili úplne, keďže ich nepotrebovala a iná ryba si povedala, že jej bude lepšie vo vode, tak sa časom zbavila pľúc a nechala si žiabre. Závisí to od prostredia v ktorom žije, od množstva potravy, atď. A tie pľúca tiež nie sú dokonalé. Ako si vlastne predstavuješ, že by mal vyzerať medzičlánok?

Ten pomyselný strom evolúcie je už natoľko veľký, že tie medzičlánky už sú od dnešnej podoby živočíchov natoľko vzdialené, že ich neexistuje toľko ako kedysi.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

K tym medziclankom som sa uz vyjadroval, neviem co je nato nepochopitelne. Vsetky tvory na tejto planete su medziclanky, je uplna blbost vytahovat len jeden organ v stadiu akehosi vyvoja, tak to nejde, lebo dnesny stav vsetkeho ziveho je stadium vyvoja a ten nemusi vyzerat rovnako ako ten pred milionmi rokov.
tehla

kali520 napísal:Vsetky tvory na tejto planete su medziclanky
:lol: si ma rozosmial teraz, tvoja viera je naozaj silna, bratu
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Bohuzial pre teba, to viera neni.
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

tehla este mi povedz ze neveris ze sa zem toci a mozeme to uzavriet :lol:
tehla

blog Politicky korektný pastiersky list, alebo Hlavne aby SME boli spokojní.

Slobodní a rovní bratia, slobodné a rovné sestry, slobodní a rovní občania alternatívnych pohlaví.
Blíži sa doba adventu, keď sa pripravujeme na oslavu narodenia jedného z mnohých morálnych učiteľov - Ježiša.

V dramatickom príbehu budeme sledovať ako Rodič 1 v pokročilom štádiu tehotenstva nezodpovedne riskovala svoj život.
Rodič 1 sa v tej dobe ešte nemohla slobodne rozhodnúť pre umelé prerušenie tehotenstva.
Netolerantné stereotypy tej doby neblaho ovplyvnili celý jej život.
Morálny učiteľ Ježiš sa tak narodil do rodiny plnej predsudkov, kde vládol prísnou rukou Rodič 2.
Všetci traja tvorili jednu z mnohých alternatívnych foriem rodiny, v tom čase však jedinej možnej.
Dnes si v začínajúcom roku rodiny spoločne pripomíname, že my všetci, slobodní a rovní bratia, slobodné a rovné sestry, slobodní a rovní občania alternatívnych pohlaví sme jedna veľká rodina.
Udržujme si stabilitu tejto veľkej, jedinej a skutočnej rodiny vzájomnou toleranciou a rešpektovaním nových moderných ľudských práv.
Buďte v pohode, veď aj Boh je pohoďák.
Nebuďte bigotní a netrápte sa staromódnymi hriechmi.
Hriech je v dnešnej dobe prežitok.
Rovnako aj doslovné chápanie "Kristovho tela".
A vôbec, neberte to kresťanstvo až tak vážne.
Ozdobte si doma stromček, zaspievajte koledy, pozrite si nejaký pekný film o Santa Klausovi a príďte aspoň raz za rok do kostola vychutnať si krásnu atmosféru polnočnej.
Milujte blížneho svojho, ale používajte kondóm.
Nebuďte moralisti.
Pokánie patrí minulosti.
Veď nežijete až tak zle, nikoho ste nezabili, len ste možno umelo prerušili tehotenstvo, či umožnili milosrdný odchod zo sveta svojim starým rodičom.
A až tak veľa ste predsa neukradli.
A aj keď ukradli, bolo to zo spoločného a určite to nikomu chýbať nebude.
Obdobie adventu neprežívajte v nákupnom zhone.
Veď najlepšie zľavy sú až po sviatkoch.
V čase adventu nám pripravuje cestu Ján Krstiteľ Balázs.
Čítajte denník SME, kúpte si knihu o Bezákovi, Oshovi, Dalajlámovi alebo Mandelovi a bedlivo počúvajte slová nášho brata Kocúra a sestry Pietruchovej.
Do politiky sa nepleťte, žijeme predsa v sekulárnom štáte.
A keď už budete chcieť voliť, voľte SMER-SD, ktorý jediný zo slovenských strán kráča s dobou a presadzuje moderné ľudské práva v európskom parlamente.
Veď aj náš morálny učiteľ Ježiš by to tak určite chcel, keby ešte žil.
Pripomeňme si spoločne počas nadchádzajúcich zimných sviatkov aspoň symbolicky jeho pamiatku a aj pamiatku ďalších veľkých učiteľov.

Vaši korektní biskupi.

.juraj Macko | 11. december 2013
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

tehla napísal:
no mne tak pripadas skorej ty, ziadny medziclanok medzi plucom a ziabrom tam totiz nevidim a este si husty ..

empiko - ak toto povazujes za dokaz, fajn , neberem ti to
pozri si toto, je to krátke. Ak už ani toto nepochopíš, tak si stratený prípad :)
tehla

Toto by ma malo nezvratne presvedcit?

Pozri sa - teoriu o vyvine druhov som rozoberat akurat nechcel ehm, ale diskusia o evolucnej teorii je plna emocii, hned sa vytvoria dva znepriatelene tabory - odporcovia a zastanci a zacnu padat slova ako "strateny pripad" a pod. - Ja netvrdim, ze viem ako to bolo - ako vznikol a vyvijal sa zivot, ale na teoriu evolucie podla Darwina neexistuje dostatok dokazov, aby sme to mohli brat ako fakt - ako gravitacnu teoriu alebo teoriu relativity ... Je plno vedcov, ktory o nej pochybuju, (nakoniec pochybnost vyjadril sam autor o com tu uz bola rec) vela vedcov prichadza s novymi teoriami - naposledy ma pobavilo toto:

http://www.novinky.cz/koktejl/320884-cl ... netik.html,

takze vedecka obec v tom vobec nema tak jasno, ako by sa ti mohlo zdat - Dawkins je stary znamy ideolog, ktory nepripusta spochybnovanie.
A este priklad ako sa teoria o vyvine druhov dostala na univerzity - podvodom, ktory bol uznany sudom:

Ernst Haeckel. "Vo svojich prácach odvážne vyhlásil, že vývin (embryí) je krátkou a rýchlou rekapituláciou ich predošlého evolučného vývoja. Tento názor podložil množstvom dôkazov zo svojich výskumov. Najznámejšími z nich sú kresby z roku 1874, kde zobrazuje embryá ryby, korytnačky, ošípanej a človeka v rôznych štádiách pokročilosti. Zo začiatku sú celkom rovnaké, odlišujú sa až v neskorších fázach vývinu.

Ekvivalent vraždy

Haeckelova teória rekapitulácie získala na prelome 19. a 20. storočia veľký vplyv. Predstava, že každý druh, a teda aj človek prejde pred narodením alebo vyliahnutím dospelými štádiami predkov, sa vyučovala nielen na univerzitách, ale aj na stredných školách. A žiabrové oblúky ľudského nenarodenca sa považovali za rovnako rukolapný a neotrasiteľný dôkaz Haeckelových názorov ako dôkaz premenlivosti druhov.

Nie všetci biológovia však s Haeckelovými pozorovaniami a závermi súhlasili. Niektorí vo vývine embryí opakovanie dospelých štádií predpokladaných vývojových predkov nevideli. Pochybnosti časom prerástli vo vážne podozrenie, že Haeckelove kresby boli „prikrášlené“, aby vyhovovali autorovým záverom.

Celá kauza sa dostala na súd, kde bol Haeckel obvinený a v niektorých prípadoch uznaný vinným z podvodu. Významný americký paleontológ Stephen J. Gould prirovnal jeho počin k „akademickému ekvivalentu vraždy“. "

„Najparadoxnejšie na tom je, že podvod objavili už koncom 19. storočia, dokonca bol Haeckel predvolaný pred akademický senát. Viete čo povedal na svoju obhajobu sám Haeckel? Citujem: "Po tomto kompromisnom priznaniu k podvrhu by som sa mal cítiť zahanbený a zničený, ale mojou útechou je, že vedľa mňa na lavici obžalovaných sedia stovky ďalších spoluvinníkov, medzi nimi rad najspoľahlivejších pozorovateľov a biológov dobrej povesti. Prevažná väčšina všetkých vyobrazení v najlepších učebniciach biológie, v pojednávaniach a správach by si zaslúžila rovnakú mieru obvinenia z podvrhu, lebo všetky sú nepresné a viac či menej sfalšované, schematické a vykonštruované". Prásk, tak toto povedal sám Haeckel ! Silná káva, že ? Ako je teda možné, že tieto obrázky okamžite nezmizli z učebníc biológie ?! „

dalsi podvod v ucebniciach :

"Darwinove pinkavky by sa drobnými zmenami mali postupne premieňať na iný druh, ale v skutočnosti iba oscilujú okolo formy, ktorá je stále rovnaká. Ako doklad prirodzeného výberu v akcii sa päťdesiat rokov v učebniciach tlačili fotografie drsnokrídleca brezového, ktorý sa na sadzami znečistených kmeňoch briez údajne prispôsobil zmenou sfarbenia. Tiet fotografie boli umelo naaranžované. Darwinisti ručne prišpendlili mŕtvy hmyz na kmeň stromu, pretože živá si táto nočná mora na brezovú kôru vôbec nesadá" ...

Ja teoriu o vyvine druhov beriem stale ako teoriu, nie ako fakt ...nemyslim si ze pre vedu je vobec dobre robit z nejakych teorii nabozenstvo ... nabozenstvo patri do inej sfery .. Samozrejme ak tomu absolutne veris, mas na to pravo, ja ako strateny pripad by som potreboval trochu viac dokazov ... v principe si myslim ze tato teoria posluzila hlavne marxistom na dokaz popretia Boha (pricom sam autor existenciu stvoritela nespochybnil), pridali k nej Big Bang a pretlacali v skolach - preto je okolo nej tolko polemiky a emocii okolo teorie, ktora by sa mala nestranne vedecky skumat ... - nieco podobne ako Slovensky stat, holokaust a pod., v podstate mam na tuto teoriu neutralny pohlad, lebo sa este nenasiel ziaden presvedcivy dokaz, ze naozaj pochadzame zo zvierat, ale ani ju nemozem vedecky popriet, tot vsjo, neriesim

moja oblubena necyklopedia:

Evolučná teória je pavedecká teória tvrdiaca, že veci v celom Všehomíre sa v čase menia, s určitou básnickou licenciou označovanou aj ako Panta rhei sa dá dokonca povedať, že sa "nedá dva razy vstúpiť do tej istej rieky", t.j. že sa vyvíjajú. Jej najznámejšou odnožou je Darwinova evolučná teória týkajúce sa živých organizmov.
Podľa českého klubu skeptikov Sisyfos (nemýliť si so Syfilisom), ktorý vznikol "jako reakce na vzestup iracionality ve společnosti" a členom ktorého sa môže stať „každý, kdo dává přednost rozumu“, táto Darwinova evolučná teória je tak „nezvratně prokázaná biologická teorie“ až ju bolo potrebné zmeniť na celkom inú: „dnešní evoluční teorie je zcela jiná“.
Napriek tomu sú však všetky evolučné teórie samozrejme blbosť. Všetci, teda až na fundamentalistických stúpencov tejto teórie, predsa vidíme, že aj keď vstúpiť do tej istej rieky dva razy sa možno nedá, jednako do toho istého výkalu sa dva razy stúpiť dá (o čom máme dostatok dôkazov z našich moderných dejín)

http://necyklopedia.wikia.com/wiki/Evol ... e%C3%B3ria
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

tehla, evolúcia je prijímaná absolútne drvivou väčšinou vedcov. Veci ako inteligentný dizajn, kreacionizmus a pod. sú považované za pavedu. S týmto nič nenarobíš. :wink:
Steju
King
King

tehla, a čo tak namiesto nič nehovoriaceho, nezmyselného a úplne unrelated balastu reagovať na video? Hore si písal, že žiadny medzičlánok nevidíš. Tak som ti ukázal video, kde je ich ukázných niekoľko. Skús vysvetliť, prečo ťa napríklad toto nepresvedčí o existencii evolúcie? Nemám vôbec náladu s tebou diskutovať, je to ako snažiť sa presvedčiť niekoho kto úpenlivo verí, že spider-man existuje o opaku, ale aspoň odpoveď na toto by ma zaujímala.
tehla

Steju napísal:tehla, a čo tak namiesto nič nehovoriaceho, nezmyselného a úplne unrelated balastu reagovať na video? Hore si písal, že žiadny medzičlánok nevidíš. Tak som ti ukázal video, kde je ich ukázných niekoľko. Skús vysvetliť, prečo ťa napríklad toto nepresvedčí o existencii evolúcie? Nemám vôbec náladu s tebou diskutovať, je to ako snažiť sa presvedčiť niekoho kto úpenlivo verí, že spider-man existuje o opaku, ale aspoň odpoveď na toto by ma zaujímala.
ja zas nemam naladu na nejaky bezvyznamny ping-pong kto z koho, kde sa oponent neguje na uplne dementneho magora, lebo neveri presne tomu co ja ... ak nemas naladu nediskutuj, ku evolucnej teorii sa ani mne nechce vobec vyjadrovat, je mi jedno co si kto o tom mysli, ja o nej pochybujem, bez ohladu na to, ze napr. papez ju prijal ... ak mas chut citat:

http://www.dolezite.sk/Konec-Darwinovy- ... P8RQv.html

ako si si vsimol, ja idem v dost vela veciach "protiprudu" - vseobecnemu mainstreamu, snazim sa kriticky mysliet - a to sa tyka nielen medii, ale aj cirkvi a roznych udalosti, radim sa medzi krestanov-katolikov a ano verim tomu, ze zivot stvoril Boh... a ze by nejake video od R.Dawkinsa malo prevratne zmenit postoj, tak to urcite nie - videi od neho som videl uz kopec - a tiez mnohokrat s podobnymi poloagresivnymi poznamkami a som aj zvyknuty na podobne "utoky" napr. tu od sudruha vyssie, ale koli tomu sa urcite nebudem poslusne prisposobovat nejakemu tranzu, kde popieranie vseobecne prijimanych postojov je povazovane za "zlocin proti racionalite" - je mi to jedno a aj to, co si o tom kto mysli a myslim ze je moje pravo si utvarat nazor na veci podla vlastneho uvazenia.... ale aby som ti odpovedal - preco ma toto dvojminutove video nepresvedcilo - chlap s okuliarmi ukazovatkom a grafom - vs. realita okolo, kde medziclanky jednoducho chybaju, meniace sa druhy na iny druh - vsetky druhy sa rodia v principe "hotove" a "rovnake" az na geneticke anomalie a poruchy - preto mi pride realnejsie verit tomu, ze do organizmov bol vlozeny geneticky kod - ktory je v principe nemenny - vid napr. krokodyli al. latimeria podivna - prehistoricke zivocichy u ktorych ziadna evolucia neprebehla (s mikroevoluciou, alebo krizenim a slachtenim v ramci druhov, nemam problem) - thats all - obratme list

p.s. odpoved na otazku ako vznikol zivot tiez nemas, tak laskavo ma usetri od arogancie - v pripade nesuhlasu s tebou ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tehla napísal:vid napr. krokodyli al. latimeria podivna - prehistoricke zivocichy u ktorych ziadna evolucia neprebehla
http://invivomagazin.sk/mytus-nemennost ... iii_64.htm
Miestami sa napríklad uvádza, že latiméria zostala úplne nezmenená tristo, aj viac miliónov rokov. To nie je pravda. Dokonca ani najmladší lalokoplutvovec doložený vo fosílnom zázname, rod Macropoma, nie je identický s latimériou (čomu nasvedčuje už ten prosto-prostý fakt, že obe ryby nie sú radené do rovnakého rodu, a už vôbec nie druhu). Nové výskumy okrem toho, čo je očividné, poukázali taktiež na rozdiely v stavbe predných končatín: kým latiméria má kosti plutiev symetrické, jej pravekí príbuzní ich mali asymetrické – tak ako u končatín štvornožcov.
tehla

Fajn audiotrack, tak vedci zrazu prisli na to ze latimeria podivna vyzerala pred 300 milionmi rokov inak -ale znova je to nieco, co malo byt pred x milionmi rokov - nieco, co nemozem pozorovat, overit si v prirode - nieco, co je v rovine teoretickej - lenze v prirode sa ziadne medziclanky nevyskytuju ... vsetky druhy su rovnake a nemenne

Vies napr. vysvetlit - ako evolucne vznikol geneticky kod a ako sa evolucne menil - (ak teda nepocitame umele zasahy do genetiky clovekom, ale aj tak sa neda geneticky kod menit medzi druhmi - teda krizit opica a clovek napr.) - a preco tuto zmenu nemozeme pozorovat? v principe je geneticky kod nemenny - naprogramovany - maju ho rovnaky napr. vsetky prasata, opice a ludia - tie odchylky z nich vytvaraju to, co su ...

"Genetický kód je sústava biologicky podmienených pravidiel (pozostáva zo 64 kodónov), podľa ktorých sa k jednotlivým kodónom priraďujú určité proteinogénne aminokyseliny. Poradie nukleotidov v nukleových kyselinách tak riadi poradie aminokyselín v molekule bielkoviny."

odkial sa vzal ten geneticky kod - odkial sa vzali prirodne zakony? Ako evolucne vzniklo nieco take ako je zivot? Ak vyssia inteligencia je na urovni "spidermana" tak teoria Big Bang musi mat vysoku logiku ... :P
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Kolegovia ateisti, preco pisete do tejto temy ? Ved nie je urcena nam.
(Nebrat ako rypanie, fakt ma to zaujima, nakolko na zaciatku temy bolo stanovene ze tema je pre veriach :hmm: )
Steju
King
King

tehla, tehla... zase si sa 'elegantne' vyhol odpovedi na to, prečo ťa to video nepresvedčilo. Snažíš sa parodovať video - " chlap s okuliarmi ukazovatkom a grafom vs realita", a uniká ti podstata, že ten chlap v tom video realitu vysvetľuje na názorných príkladoch ktoré si sa zase raz rozhodol ignorovať (a že si o tom môžeš prečítať inde na internete, vo vedeckých publikáciach apod. a nie je to len jeden chlap s okuliarmi snáď netreba vysvetľovať - aj keď tebe zjavne áno). Zvyšok príspevku zase úplne odveci, hlavne aby si niečo napísal. Celkom jasne ignoruješ to čo ti nesedí do tvojho sveta vytvoreného čarodejníkom + sa snažíš vyvrátiť všetky vedecké objavy tým, že veda ešte neobjasnila všetko, čo navzájom vôbec nesúvisí*. To je naozaj klasický prístup kreacionistov, ignorovať čo sa im nehodí a odvracať pozornosť. Pekný zvyšok dňa :smt006

*veda, ktorá ešte neobjavila všetko, a postupom času sa vyvíja, odhaľuje nové zákonitosti a poznatky, je rozhodne lepší koncept ako 2000 rokov stará filozofia, ktorá sa tvári že vie všetko.
tehla

Základné princípy
Evolúciu riadi samostatné božstvo, ktoré sa, trochu prekvapivo, nazýva tiež Evolúcia. preto je vždy dôležité rozlišovať, či sa hovorí o evolúcii alebo Evolúcii. Evolúcia patrí medzi najlenivejšie božstvá. V podstate evolúciu neriadi sama, ako by to robilo každé rozumné božstvo, ale zneužíva na vývoj potvory samotné. Darwin aj jeho nasledovníci (neodarwinisti) formuvali princípy evolúcie rôzne, napr. "Naše sklony bozkávať sa a takmer hrýzť, čo nás sexuálne vzrušuje, je pravdepodobne ... dôsledok toho, že naši vzdialení predchodcovia boli ako psy a suky" ale ten úplne hlavný sa dá zhrnúť do citátu:
"Väčší pes je*e."
- Neznámy slovenský evolucionista
Rozumní ľudia sa s evolučnou teóriou nikdy nestotožnili. Ako sa vyjadrila profesorka antropológie na kalifornskej univerzite v Los Angeles Gail E. Kennedy: "problémom tých čo nedokážu vidieť evolúciu je ten, že nemajú predstavivosť."

p.s - bolo mi jasne ze sa skor ci neskor tato tema tiez premeni na polemiky z ateistami a jej povodny ciel bude v .....
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

tehla napísal:
Rozumní ľudia sa s evolučnou teóriou nikdy nestotožnili. Ako sa vyjadrila profesorka antropológie na kalifornskej univerzite v Los Angeles Gail E. Kennedy: "problémom tých čo nedokážu vidieť evolúciu je ten, že nemajú predstavivosť."

p.s - bolo mi jasne ze sa skor ci neskor tato tema tiez premeni na polemiky z ateistami a jej povodny ciel bude v .....
Mam pre Teba dve spravy, ktore budu mozno strhujuce.
Sprava cislo 1 - uz Jan Pavol II potvrdil teoriu evolucie. A ako spravny krestan by si mal vediet, ze papez je v otazkach cirkvi neomylny, lebo ho takym spravil Boh.
Sprava cislo 2 - "Roma lacuta, causa finita". Ked nieco Rim vyhlasi tak sa s tym na zaklade tejto doktriny musis stotoznit, ak odmietas nazory Rima stavas sa schyzmatikom a z definicie nemozes byt krestanom. Ak teda tvrdis, ze evolucia nejestvuje tak ta Ta caka ohen zatratenia pretoze si sam seba povysil nad Boziu volu, ktora dala prvemu papezovi a vsetkym jeho pravoplatnym nastupcom plne pravo rozhodovat o veciach cirkevnych.

Dalsie pripomienky smeruj na svatu stolicu :)
tehla

okrem toho, ze to co tvrdis o schyzmatike je nezmysel, (cirkevna dogmatika sa vztahuje na uplne ine veci ako na evolucnu teoriu a pod.) ... a ku papezovi som sa uz tiez vyjadroval - netvorim si nazory ani podla papeza, ani podla evolucnych dogiem ...

ale vyzera to tak, ze sa tu natahujeme zbytocne, cely koncept biologie je uz vlastne prekonany, najnovsie "spickovi odbornici" prisli na to - okrem toho, ze sa nevedia zhodnut, ci pochadzame z ryby alebo sme krizenci simpanza a prasata, ze vesmir je len hologram - projekcia tvorena svetelnymi vlaknami ...

http://www.cas.sk/clanok/267742/rozluct ... smiru.html
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tehla nečítal som všetko čo píšeš, len mi udreli do oči tvoje "zdroje". 2X necyklopedia, a 3X bulvár. To fakt chceš argumentovať proti vede, založenej na tisíckach publikácii v odborných časopisoch necyklopediou a bulvárom? To už len z princípu nemôžeš uspieť. Ak veríš v boha, tak aspoň cituj tú blbú bibliu alebo niečo, ale nie veci čo píšu na internet ľudia ako ty.

k tomu genetickému kodu, veď to je samotná podstata evolúcie. Odchýlky v kode vznikajú bežne. Niekto sa narodí bez ruky, niekto slepý, niekto superinteligentný. Pri replikácii DNA otca a matky (teraz nie je reč len o ľuďoch, ale skôr samec a samica pri párení) môže nastať chyba. A máme nový kod. Buď je horší (genetická vada) alebo je to vylepšenie starého a predávaním na potomkov postupne vytlačí pôvodný. Ty tu ideš diskutovať o evolucii a potom sa spýtaš takú vec, čo tvorí jej základ. Keď tomu nerozumieš, tak sa nevyjadruj viac
Napísať odpoveď