Google Glass

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Google Glass

Príspevok od používateľa Grim »

Čo si myslíte o tejto technologickej novinke? Ako ovplyvní náš všedný život, naše súkromie, zvyky a aké nové možnosti prinesie uvedenie tohto zariadenia medzi širokú verejnosť? Už teraz sa vraj objavujú rôzne antiglass prúdy - kasína zakazujú okuliare (logicky)...kde všade bude zakázané nosiť tieto okuliare, alebo by podľa vás malo byť? Aké funkcie by ste v takomto zariadení privítali a ktoré v ňom uvidíte neradi? A kúpili/kúpite si tieto okuliare? Ja osobne by som si ich kúpil rád, ale asi budem nútený počkať, kým pôjde cena nižšie a odstránia sa všetky "muchy". Myslím ale, že toto zariadenie nebude na všedné nosenie...asi by ste si Glass nezobrali len tak do baru či na disko. Okuliare máte stále na nose a všetkým ukazujete, čoho ste hrdým vlastníkom. Plno ľudí sa bude triasť, kedy vyleziete von, aby vás o vašu hračku pripravili. Toto sa nedá schovať ako drahý telefón.

http://www.google.com/glass/start/
brm
Darca
Darca

Re: Google Glass

Príspevok od používateľa brm »

No práveže ľudia to budú brať do baru a na disko, aby na to zbalili nejaké dievčatá.. :)

Ja nie som nejaký extra nadšenec, neviem si to predstaviť so svojimi dioptrickými okuliarmi... a aj keď sa to určite bude dať spolu skĺbiť, budú len problémy pri kupovaní skiel (tie mám už teraz do bežných rámov).

Uvidíme časom, až to bude dostupnejšie... a možno to skončí ako google+

:)
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

bral by som to do prirody ako "survival" nastroj... kuknem na rastlinu a ono ju to identifikuje:) ale kedze do prirody velmi nechodim, tak kupovat nebudem.
.
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

dafuq cakat ta pred barom aby ti ich ukradli? ach jaj
videl som nejake foto a dost by mi vadilo keby si idem po ulici a niekto si ma odfoti atd.. ale zas pre qwertyho ktory chodi po parku a foti pekne baby to bude pomocka
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Zatial je to len hracka, ktora nema v podstate ziadne vyuzitie. Uvidime co to prinesie casom a ake funkcie sa na to nabalia. Rovnako si myslim, ze Cloud sluzby a prenosove rychlosti este maju co dohanat. A pokial nejako nevyriesia potrebu davat prikazy hlasom, tak tomu nedavam moc buducnost :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nic z toho, co ponukaju, nevyuzijem, celkovo ani nevidim nejaky prinos takehoto zariadenia...
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

Google Glass:

iný pohlad:
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Myslim, ze este potrva kym sa to dostane na trh. Ale sranda by s tym bola na skuskach a pisomkach :D
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Na skúškach by to síce mohla byť sranda, ale nepredpokladám, že bude nejaká univerzita natoľko pozadu, že niečo takéto neobmedzí. Aj keď človek nikdy nevie u nás. :)

Každopádne tiež už som popozeral o tom xy vecí, zatiaľ to nemá pre mňa prakticky žiadne využitie, tiež sa prikláňam na stranu tých, ktorí sa budú len z diaľky pozerať na tých pár nadšencov, ktorí do toho pôjdu.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Urcite dost zle keby sa to rozmohlo, nikdy by som si nebol isty ci si ma niekto nenahrava (tohto by sa sice najviac mohli bat pekne baby :D ). Taktiez to bude dalsi lvl uz toho, co dnes existuje, teda ze clovek je s tebou vonku a furt vytahuje smartphone a tuka si tam. Teraz bude nieco sledovat na tych okuliaroch. Bleeee, nepaci sa mi to, ta ich myslienka celych google glass je mi vrcholne neprijemna a nesympaticka. Je otazne, ci sa to uchyti. To je jedine dobre na tom, ze to nevymyslel Apple. Keby ano, uz to maju predobjednane miliony ludi aby zas boli cool s jablkom na hlave.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Keby to bol apple, tak aj keby sa to "zavádzalo" týmto spôsobom, by to fakt malo milióny pred objednávok:

Myšlienka nie je zlá, už majú aj funkčný display v šošovke. No ovládanie hlasom mi nie je príjemné ani u telefónu, takže pre mňa nie.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

S clovekom co by ich mal na hlave by som sa vobec nebavil. Nech ich da dole alebo nech ide do prdele.
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Urcite si ich zadovazim, ale az ich 2-3 verziu. Ludia na Slovensku su velmi konzervativni, v Anglicku/USA by to nikto neriesil. Tak, ako je dnes normalne, ze ludia nosia studiove sluchadla do mesta, MHDcky, tak bude postupom casu normalne aj to, ze si recept na varenie pozriem rovno pocas pripravy jedla, ci opravim auto sam pomocou nejakeho online kurzu. Ponuka to velmi siroke moznosti vyuzitia, ktore samozrejme nebudu pristupne (uskutocnitelne) ihned po uvedeni.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a uvítal by som funkciu, ktorá by nahrávala všetko čo okuliare zaznamenajú a keď stlačím tlačidlo nahrávania, tak by to zaznamenalo ešte nejaké sekundy spätne...poznáte to, niečo sa stane, vy to vidíte, ale nemáte to natočené...takto by sa to dalo zaznamenať...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Time shifting v okuliaroch? Dobrá myšlienka :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...neviem či si ma pochopil...záznam posledných pár sekúnd by sa ukladal do medzipamäte a časovou slučkou by sa mazal...keby som dal nahrávanie so zaznamenaním predošlých sekúnd, tak by sa uložil aj záznam z medzipamäte...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

miso03 napísal:Urcite si ich zadovazim, ale az ich 2-3 verziu. Ludia na Slovensku su velmi konzervativni, v Anglicku/USA by to nikto neriesil. Tak, ako je dnes normalne, ze ludia nosia studiove sluchadla do mesta, MHDcky, tak bude postupom casu normalne aj to, ze si recept na varenie pozriem rovno pocas pripravy jedla, ci opravim auto sam pomocou nejakeho online kurzu. Ponuka to velmi siroke moznosti vyuzitia, ktore samozrejme nebudu pristupne (uskutocnitelne) ihned po uvedeni.
toto je fakt normálne? Ešte povedz že púšťanie pesničiek z mobilu a začnem sa pokladať za nenormálneho

no a k okuliarom, myšlienka zaujímava, ale prakticky asi dosť nepoužitelné. Dôvody tu boli spomenuté, najväčšími nevýhodami je ovládanie hlasom a etické a morálne zásady. Osobne to nechcem a podobne ako bolo napísané, ak to niekto niekedy bude mať, tak sa mu budem vyhýbať. Nepotrebujem aby si nahrával všetko čo poviem, aby si počas rozhovoru surfoval na nete a podobne
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Tiez nosim overhead sluchadla a obcas na mna ludia pozeraju jak na prizrak...takze audio, hej, este stale to u nas, aspon v meste kde byvam, nie je pre niekoho normalne ;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tak prečo ich nosíš? Ak si nejaký audiofil čo mu nestačia malé, lebo potrebuje dokonalý zvuk, tak chápem. Ale 90% týchto teenagerov s mega slúchadlami ich majú na krku pre image. A na druhom konci je slabý mobil ktorý potencial tých slúchadiel nevyužije ani na 30%
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Grim napísal:...neviem či si ma pochopil...záznam posledných pár sekúnd by sa ukladal do medzipamäte a časovou slučkou by sa mazal...keby som dal nahrávanie so zaznamenaním predošlých sekúnd, tak by sa uložil aj záznam z medzipamäte...
Ale veď práve toto je funkcia Time shift. Tiež keď pozeráš v telke priamy prenos a máš Setobox s Time Shif funkciou, môžeš si to pretočiť, pozrieť znova alebo pretočiť a dať nahrávať.
A ako som povedal, celkom zaujímavá funkcia, no to nahrávanie by veľmi žralo baterku a veľa ľudí by to asi vyplo. No mať tak vždy k dispozícii nahrávku poslednej minúty, ktorú si môžem uložiť ak chcem, je fajn vec :)
Napísať odpoveď