"Hlúpa" žena/muž vs. elektronika | skús., príbehy, zážitky

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: "Hlúpa" žena/muž vs. elektronika | skús., príbehy, zážit

Príspevok od používateľa vesaK »

... mal si jej arogantne povedat nech jej radi kktko ked si ho vybrala
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

vesaK - to by som bol starý ja, takto sa snažím byť aspoň ako tak diplomatický. Aj keď ma úprimne zaujímalo ako sa to bude vyvíjať. Dúfal som ešte v jedno kolo s novým diskom, ale toho som sa nedožil. Že by skočila po HDD. Lebo trafiť 2,5" SATA disk je tiež niekedy problém. Možno by kúpili 3.5" možno mSata, kto vie, možno iDE ak tam ešte sú :D ale to už asi nie :)...
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

U nás napríklad babka keď videla v televíznych novinách niečo o škodlivosti mikrovlniek, jednu hneď vyhodila (ani sa nepýtajte ako ohrievali jedlo ..) samozrejme po pol roku zistila že to tak ďalej nepôjde tak si kúpila novú.

Inak je to u nás celkom v pohode, mama používa iPad na ktorý si už zvykla, otec takisto, babka má svoj laptop (u nej to frčí vo veľkom :lol: Babka čo máš nové ? Ále, novú skriňu som si objednala cez internet a takéto .. :lol: )
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Poznáte tú požiadavku rodičov keď vás poprosia o zväčšenie obrázku 70x70 pixelov na HDMI panel a následnú požiadavku, či sa to náhodou nedá zaostriť ? :|
vesaK napísal:... a nerdik patkilovy im potom musi vysvetlovat?
Povedz mi ty vešiak (vešiak symbolizuje tvoju inteligenciu?) Čo si prestavuješ pod slovom nerd ?
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

... a nerdik patkilovy im potom musi vysvetlovat?
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Alebo požiadavka mojej mamy, nech pre ňu spravím "fotomontáž" aby to vyzeralo, že bola s jej triedou z materskej školy v ZOO. A ako materiál mi dá fotky spiacich detí v škôlke.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Tiez som zazil xy situacii ale dve take topky:
1. Zena, ktora nikdy nemala PC si kupila notebook za 800€ v Nayku kde jej predavac povedal aby hned ked pride domov a zapne NTB urobila zalohu systemu na DVD, chcela odomna aby som jej to urobil. Tak som spravil zalohu ale ked som vytahoval DVD z napalovacky tak ma zastavila ze najprv musi pozatahovat vsetky zaluzie aby sa DVD nedostalo do kontaktu so svetlom lebo vraj jej to poskodi subory...:-D
2. Otcov kamarat dobrak od srdca, ktory by rodine zniesol aj modre z neba musel svojej 12 rocnej dcere kupit notebook, pretoze jej spolusediaca v skole ho ma. Musel byt biely s web kamerou a myskou, ktora meni farby :nono: Ujo bez prace si vzal pozicku aby mohol splnit sen svojej rozmaznanej dcere. Samozrejme ze sa neporadil a vsetko kupil v malom obchode na rohu...po pol roku ma poziadal ci mu nepomozem s kupou tabletu, lebo notebook jeho dcere vraj uz nestaci... :roll:
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Mal si mu pomoct a dat mu tym notebookom po tej sprostej hlave. Uznavam deti ktore v 12 rokoch dokazu viac ako ich rodicia za cely zivot.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Fabo napísal: No tak keby argumentoval tak, ze na tom vela cita maily tak chce velky displej, tak beriem no :)
no beriem, nie je to az taka nerealna poziadavka, ale to by si ho musel poznat. on by tam tie maily potreboval pozerat tak raz tyzdenne a aj to len ci mu nahodou nejake neprisli, rozhodne to ziadny zaneprazdneny clovek nie je :D
inac ked sa tu spominala mikrovlnka, tak u nas je to rovnako..mama niekde citala, ze mikrovlnka je nebezpecna, tak dovtedy je v spajzi a nevyuziva sa. ale ja sa nestazujem, na intraku nam nasu ukradli pred rokom a odvtedy si vsetko ohrievam na platnicke, tak som uz zvyknuty :lol:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

oooo such a struggle :D to s mikrovlnkami bolo asi v kazdej druhej rodine, niekde od toho upustili a niekde sa toho stale drzia
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

U nás mikrovlnka slúži stále. Ja som sa len nesmel pozerať do nej, keď ohrievala, lebo tie hrozné vlny, ktoré z nej idú, kazia oči :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@pinco
to az taka blbost nieje :D
prve mikrovlnky co mali rusaci normalne fungovali ze si musel odstupit po zapnuti 2m
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

mna naopak to pozeranie sa do mikrovlnky hrozne pritahuje :lol:
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ale pozeranie do tej spomínanej Ruskej by si si dlho neužil.
pinco
Darca
Darca

A ešte väčší prúser bol, keď som ju počas ohrievania otvoril bez toho, aby som ju najprv stopol. Som si musel ruky umyť, aby som sa zbavil zlého žiarenia.

Sranda tieto naše mamy, ale čo by sme bez nich robili, však? :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Keď som toto dnes ráno prečítal, chcel som plakať a zastreliť sa, že zdielam rovnakú zem s tak obmedzeným indivíduom. Akože obraňovať svoj postoj, v ktorom kompletne priznáte aký ste obmedzený idiot a verejne priznať že Vám vyhovuje keď Vám niekto diktuje podmienky pre život, to vyžaduje obrovskú dávku demencie...
Prílohy
iq-level-apple.jpg
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

uplink - a to je akoze dovod rozculovat sa ? :) Kazdy vyrobca si tak nejak uvedomuje cielovu skupinu svojich produktov, ci ? Nie je dovod sa nadtym pozastavovat.

Postreh - vsimli ste si ze postarsi ludia maju obtiaze naucit sa dvojklik ? :?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Andi_Cibula - úplne súhlasím, a z tohto hľadsika máš úplnú pravdu. Avšak z času na čas na mňa ten "cpt. obvious" idiotizmus vládnuci svetu doľahne no a hore je výsledok.
pinco
Darca
Darca

Ja som mal zážitok s jednou staršou pani, keď sme ju učili robiť na PC. Nikdy predtým nedržala v ruke myš. Ona nie aby si myš chytila normálne pravou rukou a posunula si ju tak, ako jej vyhovuje, ale ona ju držala ľavou rukou, pritom ľavou nevie vôbec robiť a navyše aj tlačítka na myši má tým pádom prehodené. Keď som jej povedal, že ak to chce mať takto, tak jej to prehodím, ako pre ľaváka, ale ona že nie, lebo jej sa to takto lepšie. Nič nepomáhalo, keď sme do nej hučali, že takto chytá zlé návyky a že sa jej bude lepšie a rýchlejšie robiť, že si so skríženou rukou len zavadzia. Nič. Proste prvý krát držala v ruke myš, ale presne vedela, ako jej to najviac bude vyhovovať. A takto robila pár dní, ale nakoniec sama zistila, že s myšou sa môže kúsok vzdialiť od monitora a myš si presunúť na druhú stranu. Teraz už robí tak ako má.

Keď chytila myš, tak sme jej začali vysvetlovať, ako si spustí potrebný soft a tak jej ukazujem: "Myšou sa presuniete sem na túto ikonu a dvojklikom otvoríte." Stála s myšou na mieste a čumela do monitora a tak jej asi po minúte opakujem: "Myšou sa presuniete sem na túto ikonu a dvojklikom otvoríte." Stále nič, ani obraz ani zvuk, len pozerala. Neviem, či to skúšala telepaticky, ale zjavne to nefungovalo a tak som zopakoval ešte raz a hlasnejšie, ak náhodou nepočula, predsalen staršia žena. Tentokrát som počul dvojklik, ale myš sa nehýbala. Tak vravím, že sa treba presunúť na túto ikonu a až potom dvojklik. Ten pohyb, praváka držiaceho myš ľavou rukou a klikaním pomocou prostredníka a prstenníka, stál veru za to. Následné vysvetľovanie softu, kde, čo, kedy kliknúť si žiadalo ešte väčšiu dávku trpezlivosti. Niekoľkokrát sa rozplakala, že do nej kričíme a že ona potrebuje kľud. Ale keď ona si nedala nič vysvetliť, tak sa inak nedalo. Párkrát sme museli aj my odtiaľ odísť a prejsť sa vonku a predýchať, aby sme ju neumlátili klávesnicou, ale nakoniec všetko dobre dopadlo a dnes už fachčí bez problémov a smeje sa na tom, aká bola hlúpa.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pinco - to je určite jeden z tých intenzívnejších zážitkov a prípadov, ktoré sa zapíšu hlbšie do análov :D
Napísať odpoveď