Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Tak ja vam ponukam skutocne dokazy, nie priamo existencie Boha, ale existencie niecoho duchovneho, ktore nas silne ovplyvnuje. Emil Páleš cca pred pol rokom vydal druhy diel agelologie dejin http://www.sophia.sk/kniha/angelologia-dejin-2 po 10 rokoch. Tak kto uz ma zmaknutu jednotku, moze horlivo studovat dalej. 
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Očakávam, kedy tu niekto začne agitovať za nákupy diel Iva Bendu 
Zase ten Páleš. 
-
tehla
Boh proste je... Boh nevznikol, bol tu bol vzdy .. zas dookola to iste, ty nemas vysvetlenie ako vznikol svet, dokaz mi, ze vznikol z nicoho... mate par teorii, ktore sa ani nezakladaju na faktoch.. este sa taky "vedec" nenasiel, co by dokazal popriet existenciu Boha, dokonca aj samotny chudak Darwin hovoril, ze prvotnym hybatelom veci bol Boh, tu na hojku uz dost vela z vas pokrocilo a snad by ste presvedcili pomaly aj samotneho Charlesa Darwinahttp://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1989715#p1989715 napísal:2b) ked nic nevzniklo z nicho, s kade sa mohol nabrat boh? to je dvojity meter, nie? (toto je len konstatovanie)
tak odomna nechci, aby som ti vysvetlil Boha …Seth82 napísal:Ak niekoho milujem, to je markantný rozdiel, lásku vysvetliť neviem
mne sa zda ze boli, vid. Otrokarska spolocnost, hadzanie deti zo skaly a pod. Gladiatorske hry, zabijanie atd. To je uhol pohladu, co povazujes za barbarstvo. Okrem toho Grecko ani Rim neboli na nasom uzemi, prave odtial na nase uzemie prisla cirkev, aby ludi vzdelavala a doniesla im pismo a pozdvihla na duchovnej urovni, Rimania sem robili vojenske vpady a sami povazovali ludi zijucich na nasom uzemi za barbarov…. Zavrieme pekne oci pred pravdou zasa raz a oznacime tehlu za historickeho analfabeta, vsak Hugo, proste LOLKali520 napísal:A sice, nezda sa mi ze by anticke Grecko a Rim boli barbari
hormony na vysvetlenie niecoho takeho ako je laska, je hrozne malo... su veci ktore sa lahko nevysvetluju, ale ktore sa citia, srdcom, svedomim, atd. na tom sa snad zhodneme ..Blackout 147 napísal:Ked sa zamilujes, tak sa ti uvolnia urcite hormony v tele a pod, takze dokaz tu je
Uplne normalne, nie nezmenilo.Tommy Hot napísal:Ako sa pri svojej argumentacii mozete pred ateistami ohanat bibliou? Keby sa moslim pred vami ohana koranom, zmenilo by to nieco na vasich nazoroch?
Slova nestacia na tuto temu, vierou treba zit a o cloveku svedcia ciny, nie vykecavanie na nete 24/7 ako niekto kto nema iny zmysel zivota nez tarat dve na tri na forach a este uplne pomylene
P.S. Len sa smej Hugo, vela casu uz nemas, uzi si ten vysmech a potom sa uvidi, nadzgaj sa lasagnami a vysmievaj sa z Boha a z Kristovej smrti na krizi … Vraj kto co zaseje, to bude aj zat som pocul
Takisto "vesmír" tu vždy mohol byť, existuje v nekonečne, akurát stále prebieha vývoj/zánik, nevraviac o tom, že náš vesmír je podľa niektorých najmodernejších teórií iba jeden z mnohých, resp. z nekonečna iných vesmírov, ktoré si vedú svoj "vlastný život" v obrovskom nekonečnom hyperpriestore.Boh proste je... Boh nevznikol, bol tu bol vzdy
Dokazovať existenciu niečoho, čo neexistuje, sa nedá. Bremeno dôkazu je na tebe a tebe podobných, vedci nemusia dokazovať nič.este sa taky "vedec" nenasiel, co by dokazal popriet existenciu Boha
Darwin žil v 19.storočí, takže tie prirodzené limity vývoja sú tam jasné.uz dost vela z vas pokrocilo a snad by ste presvedcili pomaly aj samotneho Charlesa Darwina
Áno, diali sa aj takéto vec, to však nájdeme v každej dobe. Naopak, nastal obrovský rozmach v myslení, vznikla filozofia a z nej sa postupne odčleňovali samostatné vedecké odbory. Vznikol podstatne myšlienkový základ pre našu civilizáciu. Po nástupe kresťanstva bol na pár storočí riadny útlm. Zlepšenie nastalo neskôr, nemusíš sa báť, nie som obmedzenec, čo vidí len "temný stredovek," mám za sebou semester dejín stredovekej filozofie, takže viem oceniť aj tie plusové stránky, ale stále tam fungovali tie limity cirkvi a pod. Čiže áno, dovoliť si napísať čosi také, ako si napísal, stále považujem za historických analfabetizmus.mne sa zda ze boli, vid. Otrokarska spolocnost, hadzanie deti zo skaly a pod. Gladiatorske hry, zabijanie atd. To je uhol pohladu, co povazujes za barbarstvo. Okrem toho Grecko ani Rim neboli na nasom uzemi, prave odtial na nase uzemie prisla cirkev, aby ludi vzdelavala a doniesla im pismo a pozdvihla na duchovnej urovni, Rimania sem robili vojenske vpady a sami povazovali ludi zijucich na nasom uzemi za barbarov
Len sa smej Hugo, vela casu uz nemas, uzi si ten vysmech a potom sa uvidi, nadzgaj sa lasagnami a vysmievaj sa z Boha a z Kristovej smrti na krizi … Vraj kto co zaseje, to bude aj zat som pocul
-
tehla
lolhughito napísal:Bremeno dôkazu je na tebe a tebe podobných, vedci nemusia dokazovať nič
mimochodom, na mne ziadne bremeno neni, kto chce kam pomozme mu tam, ne? Bremeno nosil Jezis – a ani to ti nepomohlo pochopit … potom uz je to len ludska hlupost – a to je boj s veternymi mlynmi
-
seth82
Darca
tehla: Citujem: "dokonca aj samotny chudak Darwin hovoril, ze prvotnym hybatelom veci bol Boh" - toto máš prosím odkiaľ?
While Darwin, in the passages where he referred to the Creator, did not state that God created life, he did state that the Creator was there at the beginning, and "breathed" the laws of natural selection into early forms of life, to enable them to adapt to changing climates, etc. Why did Darwin leave the question of whether God created life open? A plausible explanation is that Darwin wanted to leave the specific correlation between God and the beginning of life unanswered so that those who believe in God could follow their beliefs, and those who did not could follow theirs. This leaves the laws of natural selection as a research field to be pursued by the naturalist, which is what Darwin felt the theory of natural selection should be.
Zjavne si si niečo opäť zle interpretoval, keďže:
I had gradually come, by this time [i.e. January 1839, when he was 29—Ed.], to see that the Old Testament from its manifestly false history of the world, with the Tower of Babel, the rainbow as a sign, etc., etc., and from its attributing to God the feelings of a revengeful tyrant, was no more to be trusted than the sacred books of the Hindoos [sic], or the beliefs of any barbarian.’
Ja chcem, aby si mi boha dokázal. Nie vysvetlil. Ja lásku dokázať viem a vieš ju dokázať aj ty. Dokázať boha sa tu akosi nikomu nedarí.
A ako vieš, že hughito už veľa času nemá? Máš snáď deathclock? Ináč toto mädlenie rukami nad tým v štýle "no veď uvidíš" ma celkom pobavilo
While Darwin, in the passages where he referred to the Creator, did not state that God created life, he did state that the Creator was there at the beginning, and "breathed" the laws of natural selection into early forms of life, to enable them to adapt to changing climates, etc. Why did Darwin leave the question of whether God created life open? A plausible explanation is that Darwin wanted to leave the specific correlation between God and the beginning of life unanswered so that those who believe in God could follow their beliefs, and those who did not could follow theirs. This leaves the laws of natural selection as a research field to be pursued by the naturalist, which is what Darwin felt the theory of natural selection should be.
Zjavne si si niečo opäť zle interpretoval, keďže:
I had gradually come, by this time [i.e. January 1839, when he was 29—Ed.], to see that the Old Testament from its manifestly false history of the world, with the Tower of Babel, the rainbow as a sign, etc., etc., and from its attributing to God the feelings of a revengeful tyrant, was no more to be trusted than the sacred books of the Hindoos [sic], or the beliefs of any barbarian.’
Ja chcem, aby si mi boha dokázal. Nie vysvetlil. Ja lásku dokázať viem a vieš ju dokázať aj ty. Dokázať boha sa tu akosi nikomu nedarí.
A ako vieš, že hughito už veľa času nemá? Máš snáď deathclock? Ináč toto mädlenie rukami nad tým v štýle "no veď uvidíš" ma celkom pobavilo
Vedci nie že nemusia, ale ani nemôžu. Mýtické postavičky sa nedajú nijako metodologicky uchopiť v serióznom výskume, ktorý by mal potvrdzovať/vyvracať existenciu. Samozrejme, existuje x faktorov, ktoré NEPRIAMO poukazujú na to, že žiadna postavička, ktorú ľudia pomenovali slovom boh neexistuje, lebo nie je potrebná.
To s tým Darwinom mi hneď napadlo, že ktohovie, čo vôbec tehla poskytoval reálne informácie, ale nechcelo sa mi to overovať. Ako vidím, v diskusiách s typmi ako tehla je to nutnosť, lebo demagógia je ich hlavnou zbraňou.
To s tým Darwinom mi hneď napadlo, že ktohovie, čo vôbec tehla poskytoval reálne informácie, ale nechcelo sa mi to overovať. Ako vidím, v diskusiách s typmi ako tehla je to nutnosť, lebo demagógia je ich hlavnou zbraňou.
-
tehla
Ze nie je potrebna. Bez Boha by tu nebolo nic, ani lasagne, ani Hugo .. ani vedci s dokazmihughito napísal:žiadna postavička, ktorú ľudia pomenovali slovom boh neexistuje, lebo nie je potrebná.
Seth82 napísal:Ja chcem, aby si mi boha dokázal. Nie vysvetlil.
Mimochodom, Darwin vystudoval teologiu :
„Zatímco tajně pracoval na své teorii přirozeného výběru, současně psal o náboženství jako o domorodé strategii přežití, protože stále ještě věřil, že Bůh je ten nejvyšší zákonodárce. Darwinova víra v křesťanství postupně časem slábla, a se smrtí dcery Annie v roce 1851 nakonec vyhasla zcela. Sice nadále podporoval místní kostel a pomáhal s farní prací, o nedělích dával přednost procházkám. V pozdějších letech, když byl tázán na svůj postoj k víře, prohlásil, že nikdy nebyl ateista ve smyslu popření existence Boha, a že obecně se dá říci: „Agnostický by byl správnější popis mého duševního stavu.“
http://cs.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin
Presne tak, nie je potrebná na vysvetlenie sveta a života. Veda dokáže vysvetliť mňa aj s mojimi lasagnami bez toho, aby musela operovať s nedokázanou postavičkou.
-
tehla
Inak Charles Darwin bol mily krestansky chlapcek: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cha ... n_1816.jpg
postupne sa zmenil na opicu:
http://www.biography.com/imported/image ... -1-402.jpg
asi na tej evolucii nieco bude
postupne sa zmenil na opicu:
http://www.biography.com/imported/image ... -1-402.jpg
asi na tej evolucii nieco bude
-
seth82
Darca
Ja som tiež študoval na cirkevnej základnej škole a poznám X ľudí, ktorí študovali teológiu (keďže tu máme seminár na Sp. Kapituli) a to nejako niečo dokazuje? A už si našiel to, kde vraj Darwin tvrdil, že prvotným hýbateľom vecí bol boh? To, že študoval teológiu, alebo bol ako mladý pod vplyvom kresťanských rodičov (tak ako ja), niečo snáď dokazuje alebo vyvracia? Mne ako opica na tej fotke nepripadá. Je to z tvojej strany snáď prízemné porovnanie, lebo bol zarastený? Alebo naznačuješ niečo iné?
-
harrison314
Hardcore addict
a zas ta evolucia, kto studoval informatiku alebo biologiu tak o nej ani na sekundu nezapochybuje,
IMHO: neveriacim v evoluciu odporucam si stiahnut http://www.swimbots.com/ a presvedcit sa
IMHO c 2: k dokazom existencie boha, keby nejaky naozaj bol tak ateisti uz nejetvuju
IMHO: neveriacim v evoluciu odporucam si stiahnut http://www.swimbots.com/ a presvedcit sa
IMHO c 2: k dokazom existencie boha, keby nejaky naozaj bol tak ateisti uz nejetvuju
-
tehla
ale sak jasne, ze ziadny Boh neexistuje, cely cas si tu z vas robim srandu
zase ste naleteli
a som sa aj chcel opytat ci to je troll ale tak poznam mnohe dusevne postihy a nechcel som rypat 
Heh poslem tu link na stranku/knihu kde sa pomocou exaktnych metod inferencnej matematickej statistiky snažia dokazat existenciu archanjelov, tak len hodia akoze vtipne poznamky, a nadalej sa vypytuje na dokazy akokeby nic. A ked sa uz o tom trosku zacne diskutovat, tak dany vedec je bud "pavedec" alebo pošahanec
ta to tak no.. 
-
seth82
Darca
O tom "vedcovi" sme tu už v minulosti písali, nevidím dôvod, aby sme sa tu všetci opakovali. A áno - prirovnali sme ho k Bendovi. Prípadne ho môžeme prirovnať ešte ku Generalissimusovi Reálnych vied Alexandrovi Járayovi, ktorý tvrdí, že vyvrátil teóriu relativity, či ku kreacionistke Márii Tvrdoňovej. Ináč páči sa mi to, čo si napísal - SNAŽIA sa dokázať existenciu anjelov, to má byť dôkazom boha? Ináč nie - tú knihu si nekúpim a ani ju čítať nebudem, odmietam vyhodiť takéto peniaze za niečo také. Radšej si kúpim niečo lepšie, alebo sa opijem.
Tie tvoje smajlíky znamenajú čo? Čím viac, tým zaujímavejší príspevok, či je to iba taký závan Pokecu?
Tie tvoje smajlíky znamenajú čo? Čím viac, tým zaujímavejší príspevok, či je to iba taký závan Pokecu?
Nazvat antiku barbarskou moze len barbar alebo krestan. A ked niekto za vrchol civilizacie povazuje feudalny stredovek, tiez tam asi neni nieco v poriadku.tehla napísal:mne sa zda ze boli, vid. Otrokarska spolocnost, hadzanie deti zo skaly a pod. Gladiatorske hry, zabijanie atd. To je uhol pohladu, co povazujes za barbarstvo. Okrem toho Grecko ani Rim neboli na nasom uzemi, prave odtial na nase uzemie prisla cirkev, aby ludi vzdelavala a doniesla im pismo a pozdvihla na duchovnej urovni, Rimania sem robili vojenske vpady a sami povazovali ludi zijucich na nasom uzemi za barbarov….
V tehlovom pripade nie, skor fanatizmus.hughito napísal:Čiže áno, dovoliť si napísať čosi také, ako si napísal, stále považujem za historických analfabetizmus.
Tak potom tu prestan vykvakavat o tom, ze ziadne dokazy neexistuju, dobre? 
A tvoje otazky tipu "SNAŽIA sa dokázať existenciu anjelov, to má byť dôkazom boha?" znamenajú co? Cim vacsiu debilinu sa opytam, tym som vacsi somar?
A tvoje otazky tipu "SNAŽIA sa dokázať existenciu anjelov, to má byť dôkazom boha?" znamenajú co? Cim vacsiu debilinu sa opytam, tym som vacsi somar?
-
seth82
Darca
Budem. Pretože žiadne dôkazy neexistujú. Veď ty si sám napísal, že sa "snaží" dokázať existenciu archanjelov - to je dôkazom existencie boha, aj ak by sa mu to podarilo? Čo keď sú tí anjeli (ktorých existenciu podľa tvojich vlastných slov ešte nedokázal) čo ja viem nejaké mimozemské bytosti?
A vo Vesmírni Lidi veríš? Lebo Ivo Benda ich existenciu dokázal. Teda aspoň to tvrdí.
A vo Vesmírni Lidi veríš? Lebo Ivo Benda ich existenciu dokázal. Teda aspoň to tvrdí.