Herné konzoly - diskusia / problémy / otázky

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...

Akú konzolu vlastníte?

PS3
31
24%
XBOX 360
34
27%
PS1
16
13%
PS2
12
9%
Nintendo DS
1
1%
Nintendo Wii
5
4%
Gameboy (Color, Advanced)
3
2%
X-Box
5
4%
PSP
14
11%
PS Vita
7
5%

Celkom hlasov: 128

lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Herné konzoly - diskusia / problémy / otázky

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Xbox Europa.
Chcete sa hrat hry dovezene z UK?
Pockajte si, kym vam to spristupnime.
zerofucks.png
map.png
Ok toto uz prekracuje medze. Pride mi to, akoby microsoft jednoducho nechceli priznat, ze urobili chybu a na miesto toho aby trosku upustili este pridavaju, len aby si stali za svojim. Mna osobne to celkom mrzi, ale viac ma budu mrziet ludia, ktori si tuto konzolu kupia len kvoli tomu, ze su skalni fanusici. Aj cez mrtvolu, len nech to moju doma.

//btw trefny koment: "Fun Fact: The developers of "Witcher 3: Wild Hunt" can't play their own game on the Xbone in their homeland! CD Projekt RED - Wikipedia Good job, Microsoft!" a "And they tried calling it an exclusive at first during their presentation.
Gold." :D :D :D
zdroj: http://www.reddit.com/r/gaming/comments ... s_twitter/
//one way vote? - https://www.facebook.com/AmazonVideoGam ... 646&rest=1 -

====================+======================+======================+===================

PS4

Free2play tituli ako napr. Planetside2, DC Universe Online bude mozne na PS4 hrat bez PS+ uctu (titulov bude viac, avsak zalezi viac na vydavateloch.
No a dalsie info ohladne toho MP pri PS4
http://www.dualshockers.com/2013/06/12/ ... er-on-ps4/

http://www.dualshockers.com/2013/06/11/ ... h-the-ps4/
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Je to totalny vtip co MS robi. Ja som doteraz preferoval xbox, ale nech s tym idu do prdele. Silno pochybujem, ze budu mat v EU silny trh. V USA je sice 200 milionov gamerov, ale stale dufam ze maju rozum a nekupia si henten NSA bullshit.
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

Tak isto som doteraz preferoval xbox, ale po tomto čo Microsoft predvádza posledné mesiace... PlayStation ftw.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ja tomu stále nemôžem uveriť. Podľa mňa je to celé nejaký zlý vtip Microsoftu. Však ak to čo sem postuje leko je len z polovice pravda, tak MS sa hrá na druhú tretiu ríšu. To je čistý nacistický režim, úplne v najhlbšom ponímaní. Ak chcú ich zábavové centrum a možno aj herné centrum predávať len vo vyvolených krajinách, nech sa páči. Tým potvrdia vyvolené krajiny svoju "loajality" ku novému Hitlerovi. Možno silné slová, ale keď si to človek zosumarizuje, je to proste tak, aj keď "len" na poli hier a zábavy.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Najvacsie predaje budu mat v USA a tam to hlupe ovecky budu kupovat jedna radost. Vacsina ludi co si to kupi ani nebude mat sajnu o DRM a obmedzeniach. Smutne ale je to tak.
U nas fakt nevidim dovod to kupovat ked viac ako 50% z prezentovanych funkcii nebude dostupna a navyse nie sme ani medzi podporovanymi krajinami.

leko: Developeri Witcher 3ky maju k dispozicii dev-kity a pochybujem ze na dev-kitoch platia rovnake obmedzenia.
lekoklatik
VIP
VIP

rochedo, je to myslene ironicky a myslim ze to vyznieva dokonale :D
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Ich hlavny trh je USA, kde si priemerny american kupi konzolu za polku tyzdenneho platu a hru za 2 hodky prace. Nejake poziciavanie nikoho nezaujima. Byt online napriklad ani mna netrapi, konzolu mam doma a je na sieti stale, nikdy som ju nikam inde nebral. A tie TV funkcie tam funguju a funguju dobre. Zase az tak zle to s Xboxom nebude, predaju nejake budu.
No ja aj tak ostavam u PS :)
lekoklatik
VIP
VIP

Neviem, nikdy som sa nesnazil premyslat nad tym ci by som si nieco kupil keby som zil v USA. Tak isto ma nezaujimali ludia z USA ktori si co kupuju.
A uz vobec ma nezaujima ci Microsoft vyraba veci vyhradne pre USA.
Ja sa zaujimam o to co mi pojde a ako mi to pojde na SVK.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

No a prave tak isto sa oni nezaujimaju o tvoje problemy a ako ti nieco nepojde :)
Slayter
Addict
Addict

No a prave to definuje uzasnu firmu ako MS, ktory mal vzdy stupidne plany, region locky a podobne BS stale v hlave. To ze ich konzola nebude mat svetovo dostupne funkcie, je dobra blbost. A tym padom som sa prestal zaujimat. A ked sa MS nezaujima o EU trh, tak pride o pekne vela prachov.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dalsie z videi Xbone vs PS4 :D

K teme: sice nie som konzolista, ale v tomto suboji fandim PSku (doteraz som vnimal PS3 a X360 v podstate rovnocenne). Sony dokonale vyuzilo situaciu a aj napriek platenemu multiplayeru mi stale pripada ako lepsia alternativa. Uvidim ako sa vyvinu ceny hier a aj samotnej konzoly a neskor si PS4 mozno aj zadovazim kvoli Gran Turismu a mozno aj nejakym dalsim hram. Kazdopadne to zavisi od toho aka bude optimalizacia PS4 hier pre PC a to, na kolko by ma vysiel upgrade sucasneho PC, atd.
MS zrejme podcenil hracov a zmylil sa hlavne v tom, ze hoci ma skoro kazdy doma nonstop pripojenie k internetu, tak takmer nikomu sa nepaci, ze konzola sa MUSI pripojit raz za 24 hodin. Teda to nie je technicky, ale psychicky problem a dojem velkeho obmedzovania.
Slayter
Addict
Addict

Xbox, go home. :D Paradne video, v podstate tu uz nie je o com diskutovat.
tarakan
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa tarakan »

Zvlastne ten kto sa snazi ochranovat svoj prijem a prijem vyvojarov je povazovany za najvacsieho lotra. Vy ste vsetci studenti z vychodu alebo co ?
Vsetci by vsetko chceli zadarmo a kazdy by chcel zarabat miliony.

Nie som MS fanboy vlastne nepouzivam ani jednu ich sluzbu ale rozumiem tomu pristupu pretoze pracujem v podobnom priemysle.
Ustretove konania od Sony su fajn co je vlastne paradox kedze pred PS4 boli vsetci antisony faggeti kvoli ich krokom a teraz su to najvacsi hrdinovia :)
Uvidime dokedy...je pekne spravit ustupok hracom a uvidime ako sa hraci odvdacia...
Totizto zaplatit vyvojarovi 5E za hru ked potrebuje 10x tolko nie je zrovna najlepsia vdaka...nedivte sa ked vam tie hry budu robit indovia alebo filipinci :)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Tu ide hlavne o nemoznost pouzivat konzolu offline ako aj to ze ked MS sa o 7 rokov rozhodne Xbone pochovat - jednoducho vypne servery a vsetky tvoje zakupene hry zmiznu. Takze ak ti vyhovuje vyhadzovat peniaze von oknom tak kludne kupuj.
tarakan
Medium Expert
Medium Expert

Ty tiez lutujes peniaze ktore si dal za kino ? Mam steam account ktory nepouzivam a vrazil som do nho tiez peniaze. Proste ma to uz nebavi ale nelutujem toho.
To mas to iste s akoukolvek cloudovou sluzbou (mimochodom cloud zaziva boom pretoze je to zasa len sposob ako usetrit peniaze). Tak isto to mas s akoukolvek MMO.
Chapem dovody ako low connection / ziadna connection...alebo ze chcem hrat offline na chate. To su dovody ktore akceptujem a uplne im rozumiem.

Ale nechapem fanatizmu co tu predvadzate. A to ze vypnu servery za 7 rokov ? No a ? Za 7 rokov peniaze co si dal na tie hry zarobis aj keby si zobral na ulici o centy.

Inak dakujem za tu sexy karmu "chod dpc ty fetak"...uzasny argument :))

To je jedno...nechajme toho :P

Ja osobne pojdem asi tiez do PS4 najma kvoli HW...uvidime ci sa to bude dat pouzit cisto ako stroj na hocico ine.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Co s tym ma spolocne kino ? Ano steam funguje rovnako ale GabeN slubil ze ak by sa nahodou nieco stalo tak ponuknu moznost stiahnut vsetky hry bez DRM. Navyse v poslednom case kupujem na steam-e uz len fakt minimalne. Preferujem gog.com, asi jedina firma ktora si vazi svojich zakaznikov.
A prave kvoli tymto veciam neplatim za ziadne MMO, Free to play sracky a nikdy nebudem platit za Xlive, PSN+ a pod.
lekoklatik
VIP
VIP

@rochedo, nikdy nehovor nikdy. Pretoze to ze ty das 50eur za ROK, dostanes 12x3 hry. Takz za 50 eur mas 36hier + ak si MultiPlayer hrac, tak este aj MultiPlayer + dalsie bonusy.

@tarakan, ako spomenul rochedo, ked skonci steam, hry ti ostanu. Ale ked skonci xboxone, cdcka ti ostanu, ale konzolu uz nezapnes, lebos si konzala nebude mat cez co overit tvoju konzolu. Cize ak budes mat oblubenu hru na xboxone, tak si ju uz proste nezhahras.
Taktiez nechapem tych tvojich 5eur za hru. Hry na PS3 a Xbox360 stoja nieco okolo 50eur.
Kto nadaval sony za PS3? Jedinu ochranu ktoru urobili bolo to, ze zamedzili moznost instalovat linux do systemu (kvoli craknutym hram). Nemozem hovorit za kazdeho, ale ja som proti sony a ich PlayStation (HernaStanica) nemal nic, pretoze sa mozem hrat hry bez pripojenia k internetu, mozem tie hry pozicat kamaratom, nemusim nic overovat a tak dalej.
Tak si uz konecne otvor oci, alebo sa na to radsej vyser, ak tomu nerozumies.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

tarakan - teraz to neber osobne, ale Ty fetuješ strúhanku? Vo firme outsourcujeme blbosti do hier, ako je geometria, textúry, etc. Máš Ty páru čo taká firma zožerie reálne a čo reálne zarobí? A čo z toho ide distribútorom? Lebo ak by si mal, nikdy by si nenapísal to čo si napísal. Vývoj hry je megalacný, oproti sume ktorú si vezme distribútor a nevraviac o sume, ktorú zaplatí hráč.

Ak si myslíš že pri predaji povedzme pri AAA tituloch pri 0.5 milióna kusov pri koncovej cene 60 eur, je 30 000 000 eur. Ak si myslíš že 30 mega eur je málo pre vyplatenie povedzme 70 členného tímu za rok roboty aj s hardwarom, priestormi a prostriedkami a že úlohu nezohráva nenažranosť distribútorov, tak think again...
tarakan
Medium Expert
Medium Expert

uplink napísal:tarakan - teraz to neber osobne, ale Ty fetuješ strúhanku? Vo firme outsourcujeme blbosti do hier, ako je geometria, textúry, etc. Máš Ty páru čo taká firma zožerie reálne a čo reálne zarobí? A čo z toho ide distribútorom? Lebo ak by si mal, nikdy by si nenapísal to čo si napísal. Vývoj hry je megalacný, oproti sume ktorú si vezme distribútor a nevraviac o sume, ktorú zaplatí hráč.

Ak si myslíš že pri predaji povedzme pri AAA tituloch pri 0.5 milióna kusov pri koncovej cene 60 eur, je 30 000 000 eur. Ak si myslíš že 30 mega eur je málo pre vyplatenie povedzme 70 členného tímu za rok roboty aj s hardwarom, priestormi a prostriedkami a že úlohu nezohráva nenažranosť distribútorov, tak think again...
Ku vsetkej ucte pan freelancer s "firmou" vies co vobec obnasa horeuvedene ? Ako srsly niektori ludia si myslia ze pojedli vsetku mudrost sveta a pritom nemaju ziadne skusenosti...Pri AAA titule si zahrnul do teamu o 70 clenoch : programatorov, zvukarov, designerov, grafikov, testerov, managerov atd myslis ze je to cely team ? :) Podme pocitat...priemerny plat v US pre IT pracovnika sa pohybuje okolo 100k USD (co som vlastne dost podhodnotil vzhladom na programatorov, grafikov atd ale ok)...cize circa to uz ti hodi 7M. Dalej treba pocitat s roznymi licenciami na rozne znacky / loga whatever...

A ten HW...myslis si ze maju postaveny homemade server s debianom z alza.sk ? :) Srsly pozri si pricing M9000, power 770 / t4-4 + 3par, EMC, pillary a podobne. Do toho zapocitaj vydaje na hw / sw support, internal stuff (ako admini, db admini, appky atd atd + licencie) + vydaje na housing.

Potom zapocitaj distributorov, marketing a ostatne sracky.

Najdrahsi su vsak ludia ...vid zynga prepocitali sa a museli vyje*** pretoze by tych ludi nezaplatili.

Skype sam osebe ma 10k serverov, cely xbox1 environment ma pohanat 300k serverov. Hovori ti nieco FTE ? Uz vidis ten pricing ?

Predstavujes si to ako hurvinek valku...ano spolocnosti kde je 80 ludi a robia facebook hry tak maju po 2ch serveroch a bezi im to len tak tak a setria kde sa da a "funguje to"...
Napísať odpoveď