Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Ono s tym ucastnikom cestnej premavky - s jednym kamaratom ked sa bavime na tuto temu - napr. som mu vravel, ze nemam rad, ak sa motorkar vyslovene taha a ide po strede cesty, ze ci by mu to velmi vadilo keby sa uhol ku kraju, aby som ho zbytocne neohrozoval. Tak mi povedal ze to je ucastnik cestnej premavky tak isto ako ja. A ked som sa ho opytal, preco by som sa mu teda mal uhybat ja, a este k tomu aj pri krizovatkach, tak uz to zrazu nebol taky isty ucastnik ako ja 
to uz je o ludoch nie motorkaroch, sam sebe sere do huby a co sekunda to iny skalny nazor.
Niektorí (aj cyklisti) sa tak stavajú naschvál do stredu a je to dobré pre ich bezpečnosť. Vysvetlím.
Na križovatku príde auto a cyklista (biker). Biker sa postaví na krajnicu a chce pokračovať rovno, auto sa postaví vedľa neho a chce odbočiť vpravo. Kolízna situácia jak hovado, biker si nemôže byť istý, že vodič je uvedomelý a znalý predpisov.
Tá istá situácia s tým, že biker stojí v strede cesty a natvrdo si dupe svoju pozíciu rovnoprávneho účastníka cestnej premávky - kolízna situácia nenastane.
Na križovatku príde auto a cyklista (biker). Biker sa postaví na krajnicu a chce pokračovať rovno, auto sa postaví vedľa neho a chce odbočiť vpravo. Kolízna situácia jak hovado, biker si nemôže byť istý, že vodič je uvedomelý a znalý predpisov.
Tá istá situácia s tým, že biker stojí v strede cesty a natvrdo si dupe svoju pozíciu rovnoprávneho účastníka cestnej premávky - kolízna situácia nenastane.
V pripade, ktory si tu popisal to plne chapem, ale akonahle ide nejaky cyklista/motorkar sam, a ide si pomalicky vyhliadkovym tempom, tak by sa kludne mohol stiahnut k pravemu okraju cesty a nie ist po strede vozovky..
Verím tomu, že ten článok písal nejaký vypatlanec, ktorý chodí bežne na Pezinskú babu jazdiť ako nejaký poloboh na tej motorke. Každý jeden víkend čo je vonku pekné počasie tam jazdia ako pošahaný. A keď ma pod kameňolomom zastavili policajti (vraj cestná kontrola) a opýtal som sa ich, či nepočujú ten hukot od motoriek a prečo ich nejdú chytať, tak mi jednoducho povedali, že oni na to nemajú techniku. Na čo potom na tej Pezinskej babe pod kameňolomom stoja? Alebo na čo stoja tesne pred Pernekom? Keď tam hore si spokojne ohrozujú ostatných účastníkov premávky? Pre podaktorých ľudí asi fakt zákony neplatia. Ešte šťastie, že tie božie mlyny melú. Síce pomaly, ale isto.
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tu mate kratke vysvetlenie preco motorkari a cyklisti niekedy jazdia stredom.
http://commuteorlando.com/ontheroad/ani ... wlane.html
http://commuteorlando.com/ontheroad/ani ... wlane.html
Včera alebo predvčerom (už sa mi tie dni zlievajú ) som dobehol na ceste cyklistu a pred ním išiel sprievod na motorke ... neskutočne valil
v dedine nebola potreba ich predbiehať, pretože išli no dobrých 65km/h ak nie aj viac ... Tak ma napadlo. Majú tieto "preteky" nejaké výnimky, že môžu porušovať max. rýchlosť v obciach ?
Dajme tomu, že tam niekde za kríkom stojí policajt s puškou, cvakne ťa ... platil by pokutu ? 
-
audiotrack
VIP
ak sú to ohlásené preteky, tak majú výnimku. Dokonca by tá cesta mala byť uzavretá, a tým pádom môže ísť aj do protismeru a úplne ignorovať značky (teda aj značku o maximálnej rýchlosti a podobne). Ak to bol nejaký cyklista na vlastnú päsť alebo iba v rámci tréningu, tak samozrejme porušoval predpisy. Resp. porušovali ak ten sprievod patril k nemu.
A dokaze trojnozka cvaknut cyklistu a namerat ho?
no tak tá puška isto ...
Tá trojnožka aj chodca dokáže namerať. Asi pred mesiacom sme mali prednášku s dopravákmi (cítili sme sa ako škôlkari) a šli sme von merať. Aj som sa pýtal policajta, či to dokáže namerať chodca a ten len povedal nech to vyskúšam. Fungovalo to dokonca aj na cyklistovi. Ináč vcelku sranda je tá puška. Pozrieš sa do takého kukátka, kde máš v strede laserovú bodku, namieriš na ŠPZ auta a stlačíš spúšť. Spraví ti to fotku a vypíše akou rýchlosťou šiel a v akej vzdialenosti bol. Ak sa dobre pamätám, tak dosah je 1 kilometer. Mimochodom mali tam aj modrú Fabiu a chvastali sa, že komplet s príslušenstvom stála 80.000€, z toho auto 20.000€ a radar 60.000€. Následne dodal, že do takýchto áut montovať radar nemá zmysel 
zmysel to má
... potom merajú každú 20/30/40/50ku
... nebodaj ak je to ešte v obci ... tak sa im to oplatí viac, než keby mali stíhať niekoho v 180ke na diaľnici 
No tak to určite, ale dať 20.000€ za Fabiu 1.2 TSi je mrhanie peniazmi, za tie peniaze mohli zohnať aj lepšie, alebo aspoň tie Fabie trocha "natuniť", lebo sú to čisto továrenské autá.
Presne tak, tender jak hovado, distant relative pracuje ako dopravák a v jednom má pravdu (inak je to čistý debil), že Fábie hádzať dopravákom je na smiech.
Holt ale je tam prezamestnanosť jak sviňa, prepustiť ich pár stovák, možno tisíc, aj tak zostane ako pliev a budú mať aj lepšie autá
Holt ale je tam prezamestnanosť jak sviňa, prepustiť ich pár stovák, možno tisíc, aj tak zostane ako pliev a budú mať aj lepšie autá
Begbeee.. aj keby sa prepustila polovica policajtov ... a nakúpili lepšie autá, tak to nakoniec budú Passaty alebo A4, kus za 100 000€ (k tomu radar za 60tis)
Tak v konečnom dôsledku pre nás, čo sa na tie autá skladáme nás to bude stáť rovnako 
Som cital raz blog nejakeho cecha co mal nejako prsty v prostredkovani pol. passatov u nich. Ale ze ked videl nase fabie za 100 000€, tak mu prisla cena za passat u nich vlastne uplne terno 
Tak ale tie policajné autá niekedy klamú telom, v kasni môže byť úplne iný motor ako sériový. Napríklad ruské policajné lady (alebo volgy?) boli vraj výkonovo úplne iná káva ako bežná sériovka.
Mne sa zda ze tie ich zigulaky mali rotacne turbomotory (fakt!) a co sa tyka fabii... v kasni maju to co tam dali vo vyrobe a myslim ze su to este soc vybavy takze je to hnojoburda o hodnote 7500€ navysena do 100 000€ nejakym tenderoznym radarom.
K-: nijako to len pre tvoje potesenie,
K-: nijako to len pre tvoje potesenie,
Bratranec mi spomínal, že známeho čo má nejaký tereňák (už neviem či to bol Jeep SRT, alebo dáky Dodge RAM SRT ...) policajti lapili až pri výjazde z diaľnice, pretože ho nevedeli dobehnúť. A to ho naháňali na tej ich kobre R36ke
... On si ich inak nevšimol ani, inak by bol zastavil skôr ... ale že policajtom hneď išla pekná bankovka do vrecka a bolo vybavené.
-
IceHammer
Star
Nemyslim si ze tam maju nieco viac nez maju pisane na zadnej casti auta. Predrazene hovadiny ktore stoja par ecok a niekto si len nalozil vacky.