Komáre | Kliešte | Ovady | Repelent | Odpudzovač hmyzu
Komáre | Kliešte | Ovady | Repelent | Odpudzovač hmyzu
viete nieco odporucit proti hmyzu do zastrcky nech to fici poriadne?
taketo daco http://odpudzovace-hmyzu-hlodavcov.heur ... odparovac/
taketo daco http://odpudzovace-hmyzu-hlodavcov.heur ... odparovac/
Re: Elektricky odpudzovac do izby?
ja pouzivam vyrobky od Biolit-u
Raid mi nieje moc sympaticky
Raid mi nieje moc sympaticky
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mal som aj Raid, aj Biolit. Oboje funguje celkom fajn, no stále sa nájde nejaký ten nezmar, ktorému to nič nerobí.
Najlepšia je sieťka na okno, bohužiaľ na strešné okno je drahé a nepraktická, tak si pomáham mucholapkou, najlacnejšie a najefektívnejšie riešenie
Najlepšia je sieťka na okno, bohužiaľ na strešné okno je drahé a nepraktická, tak si pomáham mucholapkou, najlacnejšie a najefektívnejšie riešenie
wladas pouzivas nejaky do zastrcky ? alebo nieco ine?
michaelo, jedna sa o balkonove dvere... sietku tam nemozem dat, resp. robit nieco na mieru a otvaracie je dost zly napad v tomto pripade....
takisto mucholapka v noci ked spis neviem ako ty, ale ja nezvyknem mat tyky v ruke a ohanat sa mucholapkou v spanku
michaelo, jedna sa o balkonove dvere... sietku tam nemozem dat, resp. robit nieco na mieru a otvaracie je dost zly napad v tomto pripade....
takisto mucholapka v noci ked spis neviem ako ty, ale ja nezvyknem mat tyky v ruke a ohanat sa mucholapkou v spanku
-
Michaelo
Hardcore addict
Na balkonove dvere je fajn roleta, alebo aj klasicka dverova sietka. Dvere otvaras dnu a sietku zasa vonku, takze nemas problem 
Ja mam stresne okno a tam je to nevyhodne, aj ked si dam dnu sietku, bez jej otvorenia okno nezatvorim a jej otvorenim vpusim vsetko co po nej lozi
Ale necakaj od toho nejake extra zazraky. Pomaha to, ale ucinnost moze byt tak 50 az 75%, dost tam robi psychika. Mozes mat rovnako havede v izbe, len su skryti a myslis si ze to zabera
Ja mam stresne okno a tam je to nevyhodne, aj ked si dam dnu sietku, bez jej otvorenia okno nezatvorim a jej otvorenim vpusim vsetko co po nej lozi
Ale necakaj od toho nejake extra zazraky. Pomaha to, ale ucinnost moze byt tak 50 az 75%, dost tam robi psychika. Mozes mat rovnako havede v izbe, len su skryti a myslis si ze to zabera
Ja som verny tym tabletkam co sa strkaju do ele.odparovaca. Neviem jaky je ucinok na vselijaky hmyz, no na komare to funguje super. Dokonca ich to nieze odhana ale killuje. Neraz som si vsimol totalne zmateneho komara ktory zrazu padol a mal to za sebou 
mozno uz bol stary
a nad tou elektrickou vecou co svieti a ked okolo toho leti hmyz tak ho to zabije, si nerozmyslal?
-
Michaelo
Hardcore addict
Myslis Popkornovac na komare?
Ta vec je dobra tak pred okno na balkon, nie do izby a pomerne dost to pocut ked to robi popkorn.
Ta vec je dobra tak pred okno na balkon, nie do izby a pomerne dost to pocut ked to robi popkorn.
Ja som bol spokojny s Biolitom do zasuvky, ale ked sa v izbe ocitla mucha tak ju to len sfetovalo. Lahla na chrbat a bzucala v parsekundovych intervaloch. A prestavky medzi bzucanim si nechavala natolko dlhe, ze sa ju nedalo lokalizovat. Vzdy som to vzdal. 
-
TommyHot
Addict
My sme si na strednej na elektronike robili "pipac" na komarov. Je tam malicky repracik, potenciometer, par dalsich suciastok a kabliky na pripojenie k 9V baterke. Parkrat som to mal zapnute cez noc a komare sa rozhodli nezotrvat v izbe
ale uz neviem kde mam schemu, takze ti velmi neporadim
-
Traktorista
Guru
jj, ten bilolit pouzivam s tymi odparnymi vankusikmi, sice to je trochu citit a urcite to nepridava na zdravi, ale tych par noci kedy sa to inak neda vydrzat to pomoze na 100%, hlavne to musis zapnut do elektriky aspon 1-2h pred ocakavaným ucinkom, nemozes cakat ze to das do zasuvky a v momente su komare prec, ono komare su take omameme, ze ich mozes rukou pomalicky zabit a im to nevadi, prip. rano po celej noci uz sami od seba lezia na zemi
Neda mi, ale to naozaj chcete dychat tieto chemikalie cele dni a noci? Kym som nemal sietku na okne, tak som pouzival elektricky lapac hmyzu (nieco taketo: http://www.sencor.sk/lapac-hmyzu/sik-50b ). Staci ho dat na vyvysene miesto, napriklad na skrinu, a vsetok hmyz vleti bud priamo do neho alebo aspon sadne na stenu hned vedla. Funguje to velmi dobre a hlavne je to zdravotne nezavadne.
No pre tie nocne motyle to urcite zdravotne nezavadne nebude
nerobi to hluk?
Pre hmyz to je vacsinou smrtelne, ale pre ludi neskodne
Hluk to robi minimalny, len trochu zapraska. Akurat pri tych motyloch to je trochu silnejsie, ale mna to napriklad v noci nebudilo. Kazdopadne ak by to mohol byt problem, tak sa lapac da zapnut 2-3 hodiny pred spanim, aby vychytal co najviac hmyzu a potom v noci nebude mat vela moznosti na rusenie.
Gothar
http://odpudzovace-hmyzu-hlodavcov.heur ... b/recenze/
mas skusenost presne tym modelom ?
typek pise ze nic moc.
inak chalani ak mozete piste konkretne linky co je ake a co mate vyskusane. dik
http://odpudzovace-hmyzu-hlodavcov.heur ... b/recenze/
mas skusenost presne tym modelom ?
typek pise ze nic moc.
inak chalani ak mozete piste konkretne linky co je ake a co mate vyskusane. dik
Podla mna je to skor vseobecne na hmyz akurat na komare to moc nezabera. Ale mozno sa mylim.
Forsaken: nie, ja mam odpudzovac z Baumaxu. Je to znacka Windhager s 10 W ziarivkou (co si pamatam, tak stal okolo 900 Sk). Ten Sencor ma 2x4 W co moze byt problem, rovnako moze byt problemom nekvalitna ziarivka, ktora slabo svieti v potrebnom spektre. A tiez to zavisi od umiestnenia, ako som pisal, malo by to byt pri strope. Ked som mal lapac nizsie, tak tiez velmi nefungoval, ale akonahle som ho dal na skrinu, tak sa to mnohonasobne zlepsilo.
PS: tento system s UV svetlom sa uspesne pouziva v potravinarskom priemysle, takze to nie je problem technologie, ale lacnych lapacov so slabym vykonom.
PS: tento system s UV svetlom sa uspesne pouziva v potravinarskom priemysle, takze to nie je problem technologie, ale lacnych lapacov so slabym vykonom.
ok dik za tipy pojdem pozriet cez vikend daky lapac elektricky svietiaci.
Inac je pravda, ze LED ziarovka nepritahuje hmyz?
Nie je, akurat sa pozeram hore na svoju LED lampu a lieta okolo nej zopar kuskov
Vyzera to, ze hmyz ide proste za svetlom a preferuje UV.