Nezapne sa PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Nezapne sa PC

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Zdravim Vas, mam jeden vaznejsi problem :?

Menil som chladic na PC, ked som skusal zapnut nechce mi PC nabehnut, vsetko som poskladal.. Zapol som zdroj, stlacil tlacitko myslim ze zasvietila ledka. A potom som videl iskru, niesom si tym isty (mozno to bola ta ledka) a vypol sa. Skusil som znovu a nejde.

Nechapem, daval som pozor na vsetko, chytil som sa zdroja, + radiatora pre istotu, aby som sa vybil, kazdu chvilu a stale ked som isiel nieco v bedni zapajat alebo vkladat.

Zapojene je vsetko. Par krat som to kontroloval, co najmenej som sa dotykal vsetkehooi.

Zdroj by mal byt funkcny, po zopnuti 2 pinov cez ten hlavny 24 pin konektor, FAN sa toci, po zmerani dava aj napatie. Ale ked stlacim tlacitko na zapnutie tak nereaguje

Neviem co mam robit teraz fakt.

Mate nejaku predstavu co by to mohlo byt?

Napr. ak by bol problem s CPU, zapol by sa PC? Pokusil by sa bootnut? Ako to funguje?

Zostava:

MB: MSI Z77A-G43 * CPU: Intel® Core i5 2500K @ 3.3GHz * GPU: Sapphire ATI HD7850 OC @ 1000 MHz * RAM: 2x4GB Kingston 1600 Non-ECC HyperX XMP Grey * HDD: Seagate Barracuda 750GB * PSU: Be quiet! Pure Power L7-530W 80plus * CASE: CoolerMaster Elite 431

Vedeli by ste mi poradit nejaky dobry servis v KE kde ked donesiem celu bednu by vedeli zistit kde je chyba?

Budem vdacny za kazdu radu :?
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nezapne sa PC

Príspevok od používateľa Grim »

...skús postupne povyťahovať komponenty - CPU, GPU, RAM...doska by mala pípať...ak nepípa, je to doska...ešte skús, či máš všetko dotlačené, všetky konektory a komponenty či do seba zapadajú...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Čiže teraz, keď je všetko poskladané, nesvieti ani ledka.. a ani sa žiadny ventilátor neroztočí? Pokiaľ zdroj funguje, tak by som chybu hľadal v základnej doske. V ktorých miestach si videl tú akože "iskru"? Ale ešte raz skús všetko rozobrať a nanovo pozapájať... najskôr iba dosku, zdroj, ram, cpu.. a potom pridávaj grafiku, disky atď.. ak sa k tomu dostaneš.

A servis v KE? Ehm.. no ja by som žiadnemu takému servisu nedôveroval - ale je pravda, že nemám skúsenosť, keďže si servis robím sám doma. Asi by som najskôr skúsil Datacomp. Kde si tie veci kupoval?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ako hovorí kolega vyššie, poodpájaj všetko nechaj len CPU dosku a zdroj, malo by pípať, ak sa ani tak neroztočí tak bude chyba len z tých troch vecí, osobne to vidím na dosku alebo odštiepené z procesora pri nasadzovaní chladiča
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Grim napísal:...skús postupne povyťahovať komponenty - CPU, GPU, RAM...doska by mala pípať...ak nepípa, je to doska...ešte skús, či máš všetko dotlačené, všetky konektory a komponenty či do seba zapadajú...
Gpu som vytiahol, ani tak neslo. Hdd tiez myslim aj dvd rom. Cize bola zapojena len doska, cpu a ram. Ten repracik nemam na doske zapojeny. Konektory som kontroloval, aj komponenty. Ale dosku som nevyberal ani. No aj tak som vsrtko viac krat skontroloval. Preto som chcel ten servis, lebo nechcem do toho vrtat aby som nieco nepokazil este viac.

//autoeditácia príspevku (21 Jún 2013, 15:21)
brm napísal:Čiže teraz, keď je všetko poskladané, nesvieti ani ledka.. a ani sa žiadny ventilátor neroztočí? Pokiaľ zdroj funguje, tak by som chybu hľadal v základnej doske. V ktorých miestach si videl tú akože "iskru"? Ale ešte raz skús všetko rozobrať a nanovo pozapájať... najskôr iba dosku, zdroj, ram, cpu.. a potom pridávaj grafiku, disky atď.. ak sa k tomu dostaneš.

A servis v KE? Ehm.. no ja by som žiadnemu takému servisu nedôveroval - ale je pravda, že nemám skúsenosť, keďže si servis robím sám doma. Asi by som najskôr skúsil Datacomp. Kde si tie veci kupoval?

Ked stlacim nic nereaguje, ako keby bolo vsetko odpojene alebo mal prazdnu bednu. Ani ventilatory sa netocia.
Ta iskra, ak som spravne videl bola v dolnej pravej casti, ako keby pri tych konektoroch zo zdroja. V tej casti mam aj disk ale nemyslim ze to bolo na nom, len v tej casti.

Ved to ze nemam zaruku v takom setvise. Komponenty som kupoval v datacome ale skladal som to doma. A ked im tam prinesiem bednu vedeli by mi to odskusat? Alebo povedia ze mozu max spisat reklamaciu na dosku napr. Problem je ze ja potrebujem vediet v com je chyba. Modlim sa nech to je len jeden komponent, ale ako zistim ci nieke poskodeny aj procak?

Alebo potom nejak sukromne s niekym, kto by mi vedel pomoct stym, samozrejme nie zadarmo.

//autoeditácia príspevku (21 Jún 2013, 15:27)
hrban napísal:ako hovorí kolega vyššie, poodpájaj všetko nechaj len CPU dosku a zdroj, malo by pípať, ak sa ani tak neroztočí tak bude chyba len z tých troch vecí, osobne to vidím na dosku alebo odštiepené z procesora pri nasadzovaní chladiča
Co sa mohlo odstiepit z procesora?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Sh4d0W.. sa im skús ozvať do Datacomu, povedz, aký máš problém a či by Ti vedeli pomôcť.. a čo za to chcú. Ak si to kupoval u nich.. a ak ešte máš u nich platnú záruku, tak by nemali robiť veľký problém.. si myslím.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

pardon, moja chyba, bol som vtedy rozospatý, ja som vtedy myslel na mobilné i5, tam sa to dá ľahko, pri desktopoch je to predsa zaliaté a oplechované,
a skúšal si to pustiť štýlom -> zdroj zapojený a spojiť zelený a čierny na 24 pinovom konektore ?
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

brm napísal:Sh4d0W.. sa im skús ozvať do Datacomu, povedz, aký máš problém a či by Ti vedeli pomôcť.. a čo za to chcú. Ak si to kupoval u nich.. a ak ešte máš u nich platnú záruku, tak by nemali robiť veľký problém.. si myslím.
Skusim no, kupoval som u nich cely pc komplet, aj monitor, repro, klavesnicu a dalsie periferie proste skoro stale tam nakupujem. Zaruku mam este rok, v Juni som PC skladal. Tak v pondelok im zavolam ze co a ako. Zatial Vdaka, dam vediet co a ako.

//autoeditácia príspevku (22 Jún 2013, 15:40)
hrban napísal:pardon, moja chyba, bol som vtedy rozospatý, ja som vtedy myslel na mobilné i5, tam sa to dá ľahko, pri desktopoch je to predsa zaliaté a oplechované,
a skúšal si to pustiť štýlom -> zdroj zapojený a spojiť zelený a čierny na 24 pinovom konektore ?
Brat mi pomahal ale takto sme skusali zdroj ci je funkcny, spojil dve a roztocil sa ventilator na zdroji.
Len neviem ktore presne piny, no vravel ze to iste vlastne robi doska ked stlacis power tak zopne tie dve a drzi ich spojene.

//autoeditácia príspevku (22 Jún 2013, 23:17)
Edit: Skusali sme zapojit reprak ale nic, pc stale nereaguje a doska nepipa.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

njn ono keby tam bol skrat, (chybný kus HW, ako napr procesor, RAM, GPU) tak by sa vetráčiky pohli aspoň o jednu otáčku a hneď by sa všetko vyplo, ale takto keď sa to nezapne vôbec to vyzerá ako by bolo čosi zle zapojené (možno len ste náhodou odpojili tlačítko POWER od dosky,
spájajú sa zelený, (ten tam je len jeden) a hociktorý čierny, ja by som ešte skúsil naštartovať PC tak, zapojiť všetko a neštartovať ho cez tlačítko power, ale spojením zeleného a čierneho kábla na 24 pinovom konektore, stačí drôtik a držať to spojené, a sledovať čo sa bude diať
ak nenabehne obraz tak potom to bude asi práve tá doska...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ešte jedna stupídna otázka...nemáš vzadu na zdroji vypnutý vypínač?...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

hrban napísal:njn ono keby tam bol skrat, (chybný kus HW, ako napr procesor, RAM, GPU) tak by sa vetráčiky pohli aspoň o jednu otáčku a hneď by sa všetko vyplo, ale takto keď sa to nezapne vôbec to vyzerá ako by bolo čosi zle zapojené (možno len ste náhodou odpojili tlačítko POWER od dosky,
spájajú sa zelený, (ten tam je len jeden) a hociktorý čierny, ja by som ešte skúsil naštartovať PC tak, zapojiť všetko a neštartovať ho cez tlačítko power, ale spojením zeleného a čierneho kábla na 24 pinovom konektore, stačí drôtik a držať to spojené, a sledovať čo sa bude diať
ak nenabehne obraz tak potom to bude asi práve tá doska...
No ono ked som to prvy krat skusal zapnut tak ledka zasvietila, myslim ze ta na prednom paneli. Ale bolo to len tak na sekundu, neviem ci aj ventilatori sa zatocili. Ale ako keby to bola len nahromadena energia, alebo ako keby poistka.

Power tlacitko je zapojene, vcera sme to aj odpojili a zmerali ci nahodou nie je v nom chyba ale nie, potom sme zapojili naspat na dosku.

Brat mal tiez taky napad ze zapojit to do dosky a natvrdo ju skusit zapnut, spojenim tych dvoch pinov ako pri zapinani zdroja, takto myslis?

Len ci sa takto nemoze este nieco viac pokazit.

Ak by som aj zistil ze je to doska, potrebujem este vyskusat ci funguju RAMky, HDD, GPU a hlavne CPU. Len ako?
Okrem vyskusania na inom PC potom uz len servis nie? HDD sa este bude dat ale ostatne neviem. A najhorsie bude CPU.

//autoeditácia príspevku (23 Jún 2013, 15:39)
Grim napísal:...ešte jedna stupídna otázka...nemáš vzadu na zdroji vypnutý vypínač?...
Nie nie, je zapnuty, na to som si dal pozor.

//autoeditácia príspevku (16 Júl 2013, 14:15)
Ok uz je to vyriesene. Bola vadna doska, dali ju na reklamaciu a uz mam novu.
Napísať odpoveď