Citate knihy?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Citate knihy?

Príspevok od používateľa audiotrack »

tak druhá aj tretia kniha od nesba čo máme doma je obsadené (číta brat a mama) tak som si zobral takú tenšiu oddychovku: http://www.martinus.sk/?uItem=45346
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Nečítali ste niekto náhodou tieto knihy? Great Gatsby (nové vydanie, chcem si to prečítať pred filmom) a Veľký plán od Hawkinga. Za odporúčania ďakujem.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Od Hawkinga som čítal Vesmír v orechovej škrupinke a bola to nezabudnuteľná kniha.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja mám od neho tú najnovšiu, Veľký plán, ale ešte som sa k nej nedostal, som však zvedavý.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

A nieje to písané až príliš odborne? Nejaké vedomosti z fyziky mám, ale nechcem veĺmi ťažké a odborné čitanie, na to mam skriptá.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Sú to vedecko-populárne diela, takže by si mal byť bez obáv.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

Akurat som docital "Veľký Gatsby" zaujimavé dielo, urcite pozrem aj film a teraz idem citat Alchymistu - http://www.martinus.sk/?uItem=43121
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Mám rozčítanú AC Bratrstvo knihu,predtým som dlho nič nečítal,nebol čas.Chystám sa na Hru o trony :) keby ešte cena išla dole...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak na dovolenku som dnes kúpil Metro 2033, tak som zvedavý. Frajerka ma sfúkla, že to mám prečítané za 2 dni, nech mašírujem ešte niečo nakúpiť. Tak neviem...na Metro 2034 už nemách chuť, vraj je to o poznanie horšie od 2033.
Chcel by som niečo postapokalyptické, zombie...zháňam Svetovú vojnu Z - ale zatiaľ som našiel len češtinu a české knihy ja nerád. Radšej prečítam v angličtine ako češtine, ale ani to som nenašiel a na internet je už neskoro....

Takže nejaké rady? Sci-fi, fantasy, post-apo, zombie... Ale len čo je dostupné v SK alebo ENG a nemôže to byť nič, neuzavreté, čiže žiadna trilógia, pentalógia, bilión-lógia. K+
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Odporucam napr. Stephen King - Under the Dome (Pod Kupolou)... Trochu rozsiahlejsie, ale veeelmi dobre ;-) A uzavrety dej, ziadne pokracovania
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Tak ja aktualne citam Kinga - Cell a popravde to nejak neviem docitat. kniha je to zaujimava, ked ju citam tak ma bavi ale akonahle ju pustim, tak nemam potrebu sa k nej vracat kludne aj par dni...

tiez sa chystam na dovolenku a rozhodol som sa ze si pripravim viac knih do zasoby a uvidim na co budem mat zrovna chut:

China Mieville - seria Bas-Lag
D. C. Eddings - seria Elenium
M. Zamboch - seria Konias (dostal som ako doporucenie ale neviem ci sa na taketo nieco aktualne citim...)

proste si to vsetko hodim do citacky a uvidim priamo na mieste (dalsia vyhoda citacky :D)
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Tak na dovolenku som dnes kúpil Metro 2033, tak som zvedavý. Frajerka ma sfúkla, že to mám prečítané za 2 dni, nech mašírujem ešte niečo nakúpiť. Tak neviem...na Metro 2034 už nemách chuť, vraj je to o poznanie horšie od 2033.
Chcel by som niečo postapokalyptické, zombie...zháňam Svetovú vojnu Z - ale zatiaľ som našiel len češtinu a české knihy ja nerád. Radšej prečítam v angličtine ako češtine, ale ani to som nenašiel a na internet je už neskoro....

Takže nejaké rady? Sci-fi, fantasy, post-apo, zombie... Ale len čo je dostupné v SK alebo ENG a nemôže to byť nič, neuzavreté, čiže žiadna trilógia, pentalógia, bilión-lógia. K+
metro 2034 sa mi pacilo rovnako ako 2033, mozno o cosi viac, neitaj to len koli "vraj" "pocul som"
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No okej, takže idem vyzbrojený Metro 2033, 2034 a Strážcovia Varadína od Červenáka (s ním mám len tie najlepšie skúsenosti).
Chvíľu som zvažoval Lolitu od Nabokova, ale potom som to zamietol :D
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Najma prve Metro je skvele citanie..presiel som ho "na jeden dych"

// inak aktualne mam rozcitaneho Krsnteho otca od Maria Puza...LEGENDARY
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

http://www.martinus.sk/?uItem=99692 Zaklínač I. - Poslední přání
Tak zacal som citat toto slavne dielo a zatial spokojnost, no co by som tomuto dielu trochu vycital je prehnany (ne)pomer poviedky/hlavny dej, ano poviedky su velmi dobre zpracovane, niekedy aj lepsie ako hlavny dej, len ich tam nemuseli dat tolko, pretoze obcas ma to vyvedie z hlavnej linky a uz ani neviem o com to bolo, no az na tuto chybicku na krase je to super dielo, je hlavne pojate ludskejsie, realnejsie, emotivnejsie nez napr. Tolkienov svet, urcite mi tento styl pisania viac sedi a tie Geraltove hlasky, spolu s Marigoldom, velmi som si oblubil tieto postavy, trvalo mi to velmi kratko, co sa mi pri inych epickych kniznych alebo filmovych predlohach nestava, no na druhu stranu to vzitie do postav by som pripisal aj hre Zaklinacovi, ktora ma prinutila si to pekne vsetko precitat.
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Vsak ale tam ide hlavne o tie poviedky. Ten dej je tam len taky vedlajsi.
Aspon ja som to tak pochopil.
Korag
Professional
Professional

Tak takto polopate to povedat neviem, pretoze som zatial precital len 1 z 8 ci kolkatych dielov, no medzi tymi poviedkami nebol ziadny suvis, v com konretne mali tie poviedky prinos a preco su nadradene nad hlavnym dejom?
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Korag napísal:Tak takto polopate to povedat neviem, pretoze som zatial precital len 1 z 8 ci kolkatych dielov, no medzi tymi poviedkami nebol ziadny suvis, v com konretne mali tie poviedky prinos a preco su nadradene nad hlavnym dejom?
samotny roman zaklinaca zacina az 3. knihou "Krev elfu" a vlastne ked citas uz ten roman tak sa tam vyskytuju postavy z poviedok,no a proste ked sa niekde zaklinac stretne s niekym z poviedky tak sa v tom danom diely romanu riesi konkretny dej a neni tam uz pisane kto je ta postava, odkial sa pozna s Geraltom atd, proste ja si myslim,ze tie poviedky ta maju zoznamit so svetom a s vedlajsimi postavami ktore sa potom nachadzaju v hlavnom deji, takto ta autor uz raz zoznamil s nimi v poviedkach,tak potom nemusi odbacat od hlavneho deja a jednoducho ked je tam narazka na nieco alebo sa tam bavia o niecom, tak hned vies ocom lebo si o tom cital poviedku. :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Prečítaj si poviedky (to sú prvé dve knihy), ale vyhni sa poviedke Něco končí, něco začíná. Ten akože "hlavný dej" v tých poviedkach je na dotvorenie a načrtnutie deja a skôr súvisí so ságou, než s poviedkami. Potom odporúčam prejsť na ságu, tá začína treťou knihou a teda Krev Elfu a končí sa siedmou Pani Jezera. No a nakoniec sa už len vráť k poviedke Něco končí, něco začíná ktorá je v podstate le takou autorovou srandou, niečo ako alternatívnym koncom k ságe.
Korag
Professional
Professional

Dobre ze si ma upozornil na tu poviedku, tak preco ju tam vsunuli tak skoro, keby sa hodila skor na koniec?
Napísať odpoveď