Ano, mozno sa zda neuveritelne, ze by sa dal urobit titul za 9 mesiacov, ale je to pravda. O tejto moznosti som velmi dlho nevedela. Velmi som tuzila ist na univerzitu do UK, ale predovsetkym mi to nedovolovali financie a ked som obvolavala agentury na SR, nevedel mi nikto poradit a jedine, co mi vtedy ponukli bolo studium v Izraeli. Nie zrovna podla mojich predstav

Bolo to zaciatkom juna, ked ma jeden moj kamarat kontaktoval a povedal mi, ze sa chysta na studium do UK na rok s tym, ze po skonceni obdrzi bakalara. Samozrejme som sa toho chytila a kontaktovala pana, kt. mal na ich univerzite prednasku o moznostiach studia (undergraduate + postgraduate) v UK. Podarilo sa mi behom mesiaca vyplnit vsetky potrebne dokumenty (co bolo casovo naozaj narocne!) a v juli som obdrzala unconditional offer, v septembri nastupila na studium do UK. Na moje prekvapenie som stretla par Slovakov, kt. prisli robit bakalara, podobne ako ja, cize som tam nebola uplne sama

Skoncila som First class - awarded by Oxford University Press Prize, co bol pre mna uprimne sok, pretoze som si myslela, ze nemam na to, aby som tu univerzitu vobec dokoncila...Myslim, ze ako kazdy, kt. pride do UK, tak som si neverila a mala stresy z anglictiny, co som vtedy povazovala za svoju najvacsiu barieru. Na univerzite som sa vsak zapisala na anglicky kurz, co si myslim mi pomohlo najma pri pisani prac atd..Taktiez som chodila na skills courses, kde sa tutori venovali specialne international students a pomahali nam ci uz pri pisani dizertaciek alebo s prezentaciami.
No a ako je mozne, ze som to zvladla za 9 mesiacov? Pretoze som nastupila rovno do tretieho rocnika. Je taka moznost, ze ak mate vystudovane min. 2 roky na VS, tak vam tieto dva roky uznaju (velmi vsak zalezi na dobrom priemere) a ak sa podari, tak mozete nastupit priamo do 3.rocnika. Tym sa daju usetrit 2 roky skolneho, co je z financneho hladiska naozaj obrovska pomoc!
Takze to je v skratke moj pribeh

A ako som povedala uz predtym, bolo to moje najlepsie rozhodnutie v zivote