Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
pepan90
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa pepan90 »

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Odtiaľ som čerpal. :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

kedysi ma ked ma to este celkom bavilo, tak som daval suplementov kopec:aminace komplexne,Bcaa,whey protein,AAKG,Kreatinov ix druhov,Hmb,tribulus,Cla,gainer a mal som rozvrhnute kedy co presne po akej cinnosti atd. A musim povedat ze urcite ze to bolo aj citit v naraste sily a vytrvalosti a aj trochu vidiet. Problem je len v dvoch veciach: po case si clovek uvedomi,ze ked to berie pravidelne cele roky,tak ide v sumare o naozaj dost velke prachy a po druhe, to neustale kontrolovanie kedy co zobrat a v akej davke je otravne.
Preto si myslim ze najlepsie je si veci zjednodusit a venovat usetreny cas a peniaze prijemnejsim veciam, takze som zostal iba pri 90perc. whey proteine a kvalitnej strave a nelutujem,pretoze extremne objemy su jednak nepekne a jednak su uplne k nicomu,nezarucia ze 120kiloveho ramasaka nezoseka 75 kilovy thai boxer, mam par kamosov co su v slovenskej spicke,nebudem naznacovat az kde,
a su to vecsinou iba slachovity stihli chalani,ziadne korby. Takze tak,obrovske svaly su zbytocnost :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak prečo tie špičky boxujú vo váhových kategóriach do 75 kg? :D
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

gogo956 napísal:to neustale kontrolovanie kedy co zobrat a v akej davke je otravne.
Nie len ze je to otravne ale aj zbytocne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ono to po čase padne do oka a človek nemusí behať s váhou. Takže v tom nevidím problém. :wink:
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

mate niekto skusenosti s riboflavin-om?
gogo956
Redeemer
Redeemer

riboflavin je vit B2- na co by si ho chcel pouzit?
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

na pribratie, ze B12 a riboflavin pichaju
gogo956
Redeemer
Redeemer

B12 moze mat urcity vplyv na zvysenie chuti do jedla o B2 nic take neviem. V drevnych dobach kulturistiky bola B12 velmi modna az na to ze je to vsetko o udajnych anabolickych ucinkoch iba fama,
mozes ho jest alebo si pichat na kila a okrem toho ze mozno trochu viacej budes jest to neurobi vobec nic. :) je to skusenost moja,kamosov a potvrdzuju to aj zdroje z netu. Ja napriklad uzivam koenzym vit b12 /co je ucinnejsia forma/ v obrovskych davkach kazdy den uz minimalne pol roka a necitim ziadnu zmenu,predtym som mal aj injekcie..
Beybo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Beybo »

Zdar chalani :)
Potreboval by som poradiť. Začnem tým že som asi 185cm vysoký a mám iba 70kg.
Začal som chodiť do práce kde 7,5 hodiny denne asi 4 krát v týždni dvíham, nosím alebo tahám, tlačím tažšie bremená...
Veľa krát mám z toho aj svalovicu a dosť toho aj vypotím :D
Zároveň by som chcel trochu pribrať/nabrať celkovo do celého tela :) Jem celkom dosť, teple jedlo mám doma aj 2-3 krát za deň plus nejaká ta maškrta alebo ovocie... Takže či si mám kúpiť nejaký gainer alebo stačí srvátka alebo čo by mi pomohlo? Ísť cvičiť po práci do posilky sa mi určite nechce :D
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Gainer a jedz 5-6 krat denne .. hlavne ryzu, cestoviny sem tam aj mliecne vyrobky a dopraj si dobry spanok .
hughito
Redeemer
Redeemer

Tento spôsob stravovania, teda jedenie 6-krát denne opúšťa stále viac ľudí, ale o tom som nechcel.

Henten človek nijak necvičí, to, že čosi zdvíha v robote je dosť málo na to, aby začal žrať suplementy a ešte k tomu gainer. To by išlo akurát tak do tuku. A svalovica ako príšla, tak aj odíde a už sa nevráti, to si len nebol navyknutý zrejme na žiadnu fyzickú aktivitu.
Beybo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Beybo »

Takže neodporúčaš ten gainer? A srvátka alebo také niečo? :)
A to s tým jedlom 6 krát denne je dobre či zle? Nepochopil som či to je irónia alebo nie :D
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Cvicis priemerne hodinu denne aj to povedzme kazdy druhy den. Pri robote ktoru opisal spali isto viac kalorii ako pri cviceni . Uz len z toho co pise, ze je dost a aku ma vahu je to jasne . Tie kalorie a energiu by mal doplnit a podla mna takto by ju doplnil vhodne ked chce nabrat resp. pribrat. Gainer preto, ze pri praci moze byt niekedy problem jest . Je to pohodlne a rychle na prijem energie. Pozeram, ze som to kus nezretelne a mozno nevhodne napisal. Cize 6x denne ale gainer uz brat ako jeden chod......inak neviem ci Ti je celkom jasny pojem srvatka a suplementy... Gainer nie je nic viac ako energicke jedlo v praskovej forme .
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Gainer v ziadnom pripade neodporucam, osobne si myslim ze by to nemal zrat ani ten kto cvici. Problem je ze obsahuje priemyselne upravovany cukor, kde okrem klasickeho rafinovaneho cukru patri aj maltodextrin a dextroza. Tieto latky a najma rafinovany cukor mozno kludne oznacit za jed. Viac tu http://power-sport.sk/vyziva-diety/224-zbav-sa-cukru

Osobne si myslim ze nepotrebujes ziadne doplnky, ale skor zdravu vyvazenu stravu pozostavajucu z vela zaleniny a ovocia, orechov, chudeho masa, ryb a vajec. Nic viac organizmus nepotrebuje, vsetko ostatne je mu skor na pritaz.

6 jedal za den je tiez mytus, ktory vyvracaju rozne diety od warrior diet az po leangains atd atd... Staci jest kludne len dvakrat za den, ale jedla musia pozostavat z hore menovanych potravin co najmenej priemyslene upravovanych.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ty si asi celkom nepochopil co sa autor prispevku pytal ...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ja mám inak tiež pocit, že niektorí si myslia, že keď bude jesť "zdravé" veci 2x za deň, tak chalan z toho priberie. S takou váhou a s faktom, že sa v robote namaká potrebuje toho požrať ako slon. Toto bol presne aj môj problém. Som mohol jesť hocičo, hocikoľkokrát, zdravé, nezdravé, so zeleninou, s chudým aj neviem akým mäsom a nič som nepribral. Pokiaľ som nezačal chodiť do posilky. Stravu som až tak neriešil zo začiatku. Jedol som čo prišlo pod ruku. Pridal som medzi jedlá gainer a doslova zo dňa na deň som priberal o kilo. Takže ja by som ten gainer až tak nezatracoval.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale čo tu vôbec rieši nejaké doplnky? To každý, kto chodí do práce by mal čosi žrať a neboj sa si myslieť, že porastie? Veď to je smiešne.

A ten článok o cukre..tieto neustále nové prevratné názory sa mi už zdajú pekne smiešne. Ani som to nedočítal. Zachvíľu niekto príéde na to, že bielkoviny sú zlo a treba prijímať pránu, energiu.

Že ľudia neprijímali cukor pred 400 rokmi? To je čo za absurdný nezmysel? Okrem toho, že cukor poznáme oveľa dlhšie ako 400 rokov, tak čo také ovocie?

Ono samozrejme, ak človek necvičí a neposiluje, tak čím menej cukru, tým lepšie a to platí aj pre cvičiaceho človeka, ale glukóza či malta vo vťahu ku glykogénu po tréningu je základ.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Ale čo tu vôbec rieši nejaké doplnky? To každý, kto chodí do práce by mal čosi žrať a neboj sa si myslieť, že porastie? Veď to je smiešne.

A ten článok o cukre..tieto neustále nové prevratné názory sa mi už zdajú pekne smiešne. Ani som to nedočítal. Zachvíľu niekto príéde na to, že bielkoviny sú zlo a treba prijímať pránu, energiu.

Že ľudia neprijímali cukor pred 400 rokmi? To je čo za absurdný nezmysel? Okrem toho, že cukor poznáme oveľa dlhšie ako 400 rokov, tak čo také ovocie?

Ono samozrejme, ak človek necvičí a neposiluje, tak čím menej cukru, tým lepšie a to platí aj pre cvičiaceho človeka, ale glukóza či malta vo vťahu ku glykogénu po tréningu je základ.
privela bielkovin (tusim nad 1g/kg) zabija mozgove bunky ..americki ci aki vedci zistili :D takze dnes skodi vsetko
Napísať odpoveď