Pneumatiky & Disky
Re: Pneumatiky & Disky
V zásade to máš jedno, kúp len dobre.
Myslím si, že zimné pneumatiky budú lacnejšie teraz ako tesne pred sezónou alebo v sezóne. Ja osobne by som zimné pneumatiky kúpil teraz v lete. Ak ale chceš, tak počkaj na sezónu. Možno ich nejaký predajca bude mať v lepších cenách.
-
ktozesomja
Medium Star
veď toto, že veľa ľudí hovorí, že v lete kúpim lacnejšie lebo teraz im veľmi nejde predaj zimných gúm a potrebujú sa zbaviť tých, ktoré im ostali po poslednej zime, staré modely a tak, čiže by ich mohli dať lacnejšie ... ale zas v zime keď každý hľadá hlavne zimné gumy, tak zvykli robiť predajcovia akcie aby si nalákali ľudí ... tak ja len zato píšem, či niekto nemá osobné skúsenosti, či nepozná nejakého predajcu alebo tak ...
No skúsim asi teraz pozrieť, prípadne keď majú na nejakých stránkach vývoj cien, že aké boli v zime a aké sú teraz.
Neviem však aké kupovať, ktoré sú dobré, neviem či sa to tu rozoberalo. Lenže zatiaľ auto nemám takže neviem rozmer, tak počkám a potom sem napíšem, že ktoré kúpiť.
No skúsim asi teraz pozrieť, prípadne keď majú na nejakých stránkach vývoj cien, že aké boli v zime a aké sú teraz.
Neviem však aké kupovať, ktoré sú dobré, neviem či sa to tu rozoberalo. Lenže zatiaľ auto nemám takže neviem rozmer, tak počkám a potom sem napíšem, že ktoré kúpiť.
Pozri si testy, podľa toho sa rozhodni - alebo napíš rozmer a určite ti tu napíšeme. V zásade platí, že zimná by mal byť sériový model a mala by byť, čo najužšia, aby stihla odvádzať vodu a sneh a nedochádzalo k aquaplaningu a šmykom.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
nesuhlasim, urcite by som pockal na novu varku, pokial objednavas cez internet a nemas sancu si to pri kupe pozriet... pripadne sa popytaj na datum vyroby... cez internet nie je problem kupit trojrocnu gumu, tak bacha na to, ber od najvacsich predajcov...
...a samozrejme to neznamena, ze tu staru nemozes kupit aj v zime, tak ci tak sa o datume informuj...
...a samozrejme to neznamena, ze tu staru nemozes kupit aj v zime, tak ci tak sa o datume informuj...
Neviem na koho reagujes, ale po seriovym modelom som myslel najmenší rozmer z TP.
-
RATZINGER666
Darca
nie, na Teba nie
reagujem na to, ze kupovat v predstihu staru gumu kvoli usetrenym par euram je hlupost... a nejde iba o stare modely, ale aj o modely, ktore sa robia uz viac rokov, ale su nizsieho datumu spotreby...
Čo je pre vás najdôležitejšie pri výbere pneu? Aká vlastnosť alebo kombinácia vlastností?
-
RATZINGER666
Darca
objektivne by to malo byt spravanie a brzdna draha na vode...
pre mna tazko povedat... na vlastnom aute sa momentalne vlacim len po meste a chodim sa vyblbnut... takze co najmenej dezenu a makka zmes...
pre mna tazko povedat... na vlastnom aute sa momentalne vlacim len po meste a chodim sa vyblbnut... takze co najmenej dezenu a makka zmes...
Vždy do istej miery rozhoduje cena, to samozrejme nikto netvrdí, že nie... Ale len také zamyslenie ma napadlo dnes, lebo čo som teraz vyberal, tak priznám sa, že najviac som pozeral na hlučnosť.
Na hlučnosť ja vôbec nehľadím. Tieto Dunlop SP Sport 01 v rozmere 225/45 R17 sú nehorázne hlučné oproti predošlým Fulda Carat Progresso v rozmere 205/65 R15. Pre mňa je dôležité hlavne to ovládanie a brzdenie či už na suchej alebo vlhkej/mokrej vozovke. Kilometrový výkon ma nejako extra nezaujíma, nakoľko ročne najazdím približne 12000 - 15000km. Z toho na letných pneumatikách asi 3/5 z celkového počtu najazdených km. Ak to tak vezmem, tak na tri sezóny mi pneumatiky vydržia určite, nakoľko nejazdím ako závodník.
-
RATZINGER666
Darca
hlucnost a spotreba su podla mna veci, ktore by mali pri kupe rozhodovat ako posledne...
A cena? It's tricky one... ak nerozhoduje cena prečo všetci nemáme najlepšie pneu?
-
RATZINGER666
Darca
no tak samozrejme, ale ked ma clovek rozpocet, vybera z urciteho sortimentu, v ramci ktoreho dalej uz nad cenou nemusi rozmyslat... ak rozpocet nema, asi ho to nezaujima...
Niekedy je zbytočné brať pneumatiky, ktorých potenciál nie je kde využiť. A zrovna takéto pneumatiky sú tými drahšími. Napríklad ak by som chcel do svojho auta vziať pneumatiky aby som sa mohol vyblázniť na nejakých kľukatých cestách, tak nevezmem tie Dunlop čo mám teraz ale hľadal by som nejaký vyšší model od Bridgestone, Continental, Hankook alebo Michelin.
-
RATZINGER666
Darca
ak sa chceme bavit o sportovych pneu, je to na inu diskusiu, tam su uplne ine kriteria... pri beznych cestovnych pneu je vyssia cena skor spojena s kriteriami ako vlastnosti na vode, na snehu, brzdne drahy ci spominana hlucnost a spotreba...
Jop este je len jul a ja uz som minul letne gumy... kks to som este nekupoval 2 sady na jedno letoNoobsz DJ napísal:Niekedy je zbytočné brať pneumatiky, ktorých potenciál nie je kde využiť. A zrovna takéto pneumatiky sú tými drahšími. Napríklad ak by som chcel do svojho auta vziať pneumatiky aby som sa mohol vyblázniť na nejakých kľukatých cestách, tak nevezmem tie Dunlop čo mám teraz ale hľadal by som nejaký vyšší model od Bridgestone, Continental, Hankook alebo Michelin.
Hegy tak to potom niečo vypovedá o tvojom štýle jazdenia. Alebo za ten čas dokážeš najazdiť 30 000+ km a preto ich zničíš za tak krátky čas.
Nezvykol som jazdit dialnice velmi, teraz jazdim dost vela a mam obute take maksie zmesy, tie asi nelubia velmi vela kilometrov.
Prave preto teraz zhanam nejaky kompromis, ja som totiz uchyl na pneu a potrebujem take co podrzia... take ale obvykle nevydrzia vela km,
, no nic tak budem jazdit 2 sady leto 
Prave preto teraz zhanam nejaky kompromis, ja som totiz uchyl na pneu a potrebujem take co podrzia... take ale obvykle nevydrzia vela km,
-
Makovnik
Medium Professional
Mas na aute F1 velmi makky slick?
Ja mam prvu verziu Michelin Energy Saver, teraz uz 3tiu sezonu a nemozem ich zodrat, pritom v zakrutach velmi nespomalujem a dam im zabrat.
Mozno 2mm z nich zatial zliezlo, na okrajoch asi 3mm.
Ja mam prvu verziu Michelin Energy Saver, teraz uz 3tiu sezonu a nemozem ich zodrat, pritom v zakrutach velmi nespomalujem a dam im zabrat.
Mozno 2mm z nich zatial zliezlo, na okrajoch asi 3mm.