GTX 780 | Nvidia

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
xH4wK

Re: GTX 780 | Nvidia

Príspevok od používateľa xH4wK »

MichalkoOo napísal:... Ľudské oko ti viac ako 30 neuvidí...
http://amo.net/NT/02-21-01FPS.html
thommas999
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa thommas999 »

hojko e-penis group :D :D :D
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Škoda že ja medzi 30 a 120 nevidím rozdiel
thommas999 napísal:hojko e-penis group :D :D :D
si veľmi vtipný.. Prázdniny?
xH4wK

MichalkoOo napísal: Škoda že ja medzi 30 a 120 nevidím rozdiel
A mas 120Hz monitor ktory by ti tych 120fps zobrazil ?
Ja tam rozdiel vidim, hlavne v plynulosti. Kto nevyskusa nepochopi
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Nie nemám ale to neznamená že som ho ešte nevidel..
thommas999
Light Expert
Light Expert

ahh volno z prace..

144hz este plynulejsi obraz.. nie je to len marketing
xH4wK

Staci porovnat 60 hz a 120 Hz windows presun okna ... hned je vidiet ovela vacsiu plynulost.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

každý z Vás má pravdu....
1. toto s 30fps je údaj, ktorý udáva, že od tohoto počtu snímok za sekundu naše oko obraz vníma ako plynulý - teda bez nejakého "seknutia"
2. rozdiel v plynulosti je samozrejme už medzi 30 40 50 ... každých 10 fps robí rozdiel, tu už ide len o to, komu to ako "chutí" - osobne ja ako som spomínal si dávam fps lock na 40 pretože 40 je príjemne plynulé hladké no 60+ fps mi príde skôr ako...urýchlené akoby rýchlosť nebola 1.0x ale 1.3x, t.j. mám pocit, že je to urýchlené...dúfam, že sa tomu dá pochopiť alebo dalo by sa povedať že 60+ fps je až príliš hladké, preto to začne vytvárať dojem zrýchlenia obrazu

dá sa to vysvetliť aj na príklade

predstavme si že ideme nakresliť šesťuholník a kružnicu (teoreticky zabudnime, že máme gembľavé ruky)...v oboch prípadoch sa pri hranách nemusíme zastaviť, no aj tak kreslenie kružnice je plynulejšie, pričom ako aj potom vidno - šesťuholník nevytvára pocit hladkosti, a to ani pri jednom z tvarov pri kreslení sme ruku nezastavili, tým pádom sme šli plynule..

+náhodou som našiel tiež jednoduchý príklad s tou plynulosťou 60vs120
http://pctuning.tyden.cz/hardware/monit ... stry-obraz

:lol:
a netreba riešiť pánov "odborníkov" ala thommas999
...tam nech si hraje na svojom úžasnom 144Hz monitore s 161589489894fps a detailami a rozlíšením textúr ala minecraft
:lol:
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ja ked nemam na hrach aspon 60 tak sa mi zda ten obraz trhany :? pri 30 to vidno dost.tych 60 je fakt akurat
xH4wK

DropDead napísal: +náhodou som našiel tiež jednoduchý príklad s tou plynulosťou 60vs120
http://pctuning.tyden.cz/hardware/monit ... stry-obraz
Presne tak ako sa pise v clanku, to je len zastaralost ta myslienka ze ludske oko nevidi viac ako 30 fps ... :)

Offtopic: Na tej prvej fotke je moj stary BF3 team (Sp1dr & Spirit) :DD (v tom case pod esubou)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

xH4wK - nie je zaostalosť, ale fyzikálny fakt. Zastaralosť je akurát to čo si práve vypotil, bez nejakých fyzikálnych, či relevantných argumentov. Pri 24-30 fps akurát vidíš obraz pomalší, neseká, netearuje, ani netrhá, či nestutteruje, lebo je plynulý, akurát pomalý. 60 fps je dobrá plynusť pre ľudské oko, uspojí väčšinu a 120 Hz je super luxus.

To máš to isté ako ja mám skoro ~500 ppi na mobile. Už vidím ako o pol roka zadelíš že: "To je len ľudská zastaralosť, že nevidím viac ako 1500 ppi na mobile, je tých 16K využijem a vidím pixle." To by tak presne sedelo na Tvoj argument.
xH4wK

Citaj.

http://amo.net/NT/02-21-01FPS.html

Asi sa nezhodneme vo "videni" a "videni"
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ten článok vyzerá byŤ fundovaný a dôveryhodný čo som ho prebehol len tak zletma... :|
xH4wK

http://www.100fps.com/how_many_frames_c ... ns_see.htm
http://www.overclock.net/t/1197137/30-f ... -human-eye
http://us.battle.net/wow/en/forum/topic/7199031187
etc ?

Ako nikde nevidim zeby si postol fundovany clanok ktory popisuje jasne ze ludske oko vidi len "fps" a uz vobec nie cislo.
thommas999
Light Expert
Light Expert

uplink a michalko ste mimo az tak je to trapne, bolo dokazane na pilotoch stihaciek ze ludske oko dokaze zaznamenat/spozorovat prelet stihacky nadzvukovou rychlostou..

Vsetko je len o treningu, kebyze hras par rokov quake, cod4.. ut bf3 a podobne hry teraz by si nepotil blbosti..

ja a hawk sme pro gameri tak si zavri usta.

citat z quake fora: "difference its like day n night" rozdiel medzi 60/120hz
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

No, človek so zdravým rozumom, strednou školou a nejakými tými základmi z optiky a z biológie v oblasti ľudského oka nepotrebuje tieto "pseudo" odborné články. Ako som napísal a napíšem to ešte raz, pri 30 fps, resp. 24 fps veci nesekajú, len idú pomaly, samozrejme rýchle scény sú nebe a dudy, paušalizujem teraz. Keby viditeľne sekali, nikdy by sme tu nemali éru 24 fps filmov, lebo by z nich boleli ľudí hlavy a bolo im zle, samozrejme tento fakt Ti úplne uchádza. Prečo myslíš že sa začiatkom 2000ceho roku neuchytilo stereoskopické 3D od nvidie? Lebo sme naň nemali dostatočné technológie a z tých starých CRTčiek akurát tak boleli oči a hlava. Nuž o desať rokov neskôr ahaho papľuha, 10 a viac rokov stará technológia vzkriesená v novom šate. Ergo. keby bolo 24-30 fps neprijateľným množstvom snímkov za sekundu, ustanovil by sa iný štandart, avšak tým že 24-30 fps stači na plynulosť [nie dokonalú, ale určite to nie je sekanie], tak sa uchytil. Ešte niečo?

thommas999 - Ty a progamer? :D :smt043 :smt044 tak toto bol gól. Koľko si už zarobil hraním hier? FYi ja cez 20 000 SKK na neoficiálnych súťažiach za mojich mladých čias v Unreal Tournamente, QIII Arena a QIII TA, a Ty? Nedaj sa vysmiať prosím Ťa. Že progamer. Ty si tak prolama, to Ti uznám a prohlupák s tými názormi čo tu prezentuješ, aj to by sedelo.

Na ten leisure gaming čo predvádzaš doma Ti stačí 15 ročné CRTčko a genius myška za 4 eurá z alza.sk a nie 100+ Hz LCD panel, si na posmech.
xH4wK

Ja vidim len BLA BLA BLA ... ziadny link si sem nepostol, len svoje "bla bla" :)
Nema cenu sa s tebou bavit si zaslepeny svojimi nazormi o ktorych si myslis ze su jedine spravne.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

jj články štýlu kúpil som si nový LCD s 120hz a obraz je plynulejší ako na mojom 3 ročnom LCD s 60hz tak tie hz niečo znamenaju ?
znamenajú hovno... jasné, že obraz je plynulejší, technológia sa za tie 3 roky posunula a takisto si si priplatil za ten LCD, takže ten obraz musí byť lepší plynulejší...
takisto, znížila sa odozva oproti starému, preto sa zdí byť obraz plynulejší... ale načo to tu vysvetľovať niekomu kto nemá základy fyziky a ani šajn o tom, ako monitor vykresľuje obraz.... drahší 100hz monitor môže mať kľudne plynulejší obraz, ako 200hz shit ... to číslo pred hz vôbec nie je smerodatné pri výbere monitora...
stavím sa, že aj filmy idú lepšie na tvojom 120hz monitore ako na 60hz, je tak ?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

thommas999 napísal:uplink a michalko ste mimo az tak je to trapne, bolo dokazane na pilotoch stihaciek ze ludske oko dokaze zaznamenat/spozorovat prelet stihacky nadzvukovou rychlostou..

Vsetko je len o treningu, kebyze hras par rokov quake, cod4.. ut bf3 a podobne hry teraz by si nepotil blbosti..

ja a hawk sme pro gameri tak si zavri usta.

citat z quake fora: "difference its like day n night" rozdiel medzi 60/120hz
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na toto fakt nemám komentár. BF3 hrám od vydania, v COD mám zopár stoviek hodín, v Q3 tiež zopár stoviek a v CS 1.6 a CS:S tisícky hodín :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

xH4wK napísal:Ja vidim len BLA BLA BLA ... ziadny link si sem nepostol, len svoje "bla bla" :)
Nema cenu sa s tebou bavit si zaslepeny svojimi nazormi o ktorych si myslis ze su jedine spravne.
stále nechápeš podstate že? Keby 24-30 fps nebolo dosť pre plynulý chod obrazu, nikdy by sa z nich nestaly štandarty. Prečo myslíš že sa neuchytili prvé filmy ktoré mali vfr [variabilný framerate] a nižší ako 24 fps? Because fu*k You, that's why, right?

60 a 120 fps je pokrok, to som napísal. A áno ide to rýchlejšie. Opäť fakt, 24-30 fps stačí, nie je to megarýchle, ale neseká, nestutteruje a netrhá to. To je fakt. To že nejaký sopliak vidí rozdiel medzi 60-120 Hz je prirodzené, aj ja vidím rozdiel v mojich slipoch za 80 eur/kus, ale pointa je že mi do dnešného dňa bohate stačili tie z miletičky za 2 eurá/kus. To že je vyšší luxus a norma lepšia je jasné, ale že by to bolo životne dôležité to neznamená.

MichalkoOo - nechaj ho, my sme len k*koti čo nevedia oceniť jeho 144 Hz LCD panel. Ani mne nik nechce oceniť to že som nezávislý od žien, musím sa s tým zmieriť. A jeho čaká niečo podobné.
Napísať odpoveď