Po zrýchleni internetu nastali problemy s vysokymi pingami

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Croven
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Po zrýchleni internetu nastali problemy s vysokymi pingami

Príspevok od používateľa Croven »

Ahojte, mam dls net od t-comu 5Mbit/s.
Ked som mal 2Mbit/s tak som nemal ziadne problemy, ja som si hral nieco po nete,brat dival niaky stream,alebo pocuval hudbu na youtube a vsetko bolo ok. Ja co som nieco hral tak som nemal ziadne lagy, pingy boli v norme (alebo opacne, ze ja som cosi pozeral a brat hral a vsetko bolo ok). Nasledne prisiel k nam technik a zrychlil nam net na tych 5Mbit co sa zrychlovalo a od vtedy nastali problemy.. Samozrejme rychlost je ozaj 5Mbit,ale jakmile si niekto pusti niake video,stream a podobne,tak neskutocne mi narastaju pingy, nerobi to len mne,ale hocikomu v domacnosti (brat hra, mama si pusti niake video a pingy su 800ms..), robi to aj ked si niekde na stranke otvorim obrazok gif,tak hned na sekundu je narast pingov. A vsetko to zacalo robit hned v ten den jak sa nam zrychlil net na 5mbit. Neviete prosim vas poradit ako by sa tento problem dal niako odstranit? alebo nestretli ste sa s niecim podobnym? Dakujem za kazdu radu
Denco
King
King

Re: Po zrýchleni internetu nastali problemy s vysokymi pinga

Príspevok od používateľa Denco »

Najprv by som to riešil s Telekomom.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Denco napísal:Najprv by som to riešil s Telekomom.
volal som im,pretoze som mal problemy ze mi casto padal net,tak oni cele spojenie zrestartovali, problem sa vyriesil,ale tie pingy ostali stale
Denco
King
King

A riešil si s nimi aj pingy?
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

neriesil, lebo som do tcomu uz volal viac krat ked som mal problem a vzdy sa robilo to iste, najprv ma ten ich operator odpojil,teda mi zrestartoval pripojenie a potom kdesi z ustredne ich technik zrestartoval pripojenie...
Ja si myslim ale,ze ta linka na ktorej som je narit, pretoze ked sa ten nez zrychloval z 2 na 5mbit tak nas nezrychlili a ked som volal do t-comu, tak tam mi psravili meranie a im to vsetko ukazovalo v poriadku... volalm znova ze furt je to nahovno,tak potom kde si v tej ustredni sa stym babrali a volali mi,ze uz byto malo byt ok a zase nebolo... tak prisiel k nam technik do bytu a nieco v baraku robil, dal nas tusim na inu linku, a tam uz to bolo ok... a jak nas dal na tu novu linku tak v tom momente ma router nechcel pripojit na net, tak teraz idem cez modem+wifi router
Denco
King
King

Možno niekto príde s nejakým nápadom, no mne nepríde, že by bola chyba u teba. Môžeš skúsiť maximálne iný router podľa mňa. Očividne robia zmeny, ktoré nezvládajú.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no vlastne ja som kupil novy wifi router,takze som modem+wifi,lenze ja aj tak mam kabel pichnuty v modeme aj s bratom.. ja neviem ci je chyba umna,ked to zacalo robit hned v ten den co nam net zrychlil
Notion
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Notion »

Nie je to chyba u teba.To isté mám ja.tiež odkedy zrýchlovali mám strašné pingy ak niekto niečo stahuje alebo hocilen nahráva youtube... volal som aj do t-comu prišli pozrieť a nič nezistili. Zevraj je vsetko ok...
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Ja mám posledné dni tiež problémy s netom (tiež mám od Telekomu, z 2Mb na 5Mb). Na YT niekedy nemôžem video pozerať hneď po otvorení, musím počkať kým sa načíta aspoň časť a kvalita je pritom iba 480p. Príde mi ten net strašne slabý. Keď ja alebo brat niečo sťahujeme, tak nie je možné pozerať video na YT a pod.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

tcom 10mbit a tiez ten isty problem, po zrychlovani netu pred rokom ci kedy, sli pingy dolu vodou, a tiez ak hram nejaku online hru a niekto si zacne pozerat video na youtube, nedajboze HD, tak to mozem rovno vypnut, lebo sa to neda hrat :) alebo zablokovat v routri pocas hrania adresu youtube.com :lol:
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

takze ako vidim tento problem sa asi neda vyriesit, no nic,musim pockat kym natiahnu optiku na nasu ulicu..
aspon teraz viem, ze chyba neni na mojej strane :)
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Mal som rovnaký problém pred rokom, no telekom nič nevyriešil. Tak pomohla až zmena providera.... (preč s DSL)
Napísať odpoveď