Po zrýchleni internetu nastali problemy s vysokymi pingami
-
Croven
Star
- Kontaktovať používateľa:
Po zrýchleni internetu nastali problemy s vysokymi pingami
Ahojte, mam dls net od t-comu 5Mbit/s.
Ked som mal 2Mbit/s tak som nemal ziadne problemy, ja som si hral nieco po nete,brat dival niaky stream,alebo pocuval hudbu na youtube a vsetko bolo ok. Ja co som nieco hral tak som nemal ziadne lagy, pingy boli v norme (alebo opacne, ze ja som cosi pozeral a brat hral a vsetko bolo ok). Nasledne prisiel k nam technik a zrychlil nam net na tych 5Mbit co sa zrychlovalo a od vtedy nastali problemy.. Samozrejme rychlost je ozaj 5Mbit,ale jakmile si niekto pusti niake video,stream a podobne,tak neskutocne mi narastaju pingy, nerobi to len mne,ale hocikomu v domacnosti (brat hra, mama si pusti niake video a pingy su 800ms..), robi to aj ked si niekde na stranke otvorim obrazok gif,tak hned na sekundu je narast pingov. A vsetko to zacalo robit hned v ten den jak sa nam zrychlil net na 5mbit. Neviete prosim vas poradit ako by sa tento problem dal niako odstranit? alebo nestretli ste sa s niecim podobnym? Dakujem za kazdu radu
Ked som mal 2Mbit/s tak som nemal ziadne problemy, ja som si hral nieco po nete,brat dival niaky stream,alebo pocuval hudbu na youtube a vsetko bolo ok. Ja co som nieco hral tak som nemal ziadne lagy, pingy boli v norme (alebo opacne, ze ja som cosi pozeral a brat hral a vsetko bolo ok). Nasledne prisiel k nam technik a zrychlil nam net na tych 5Mbit co sa zrychlovalo a od vtedy nastali problemy.. Samozrejme rychlost je ozaj 5Mbit,ale jakmile si niekto pusti niake video,stream a podobne,tak neskutocne mi narastaju pingy, nerobi to len mne,ale hocikomu v domacnosti (brat hra, mama si pusti niake video a pingy su 800ms..), robi to aj ked si niekde na stranke otvorim obrazok gif,tak hned na sekundu je narast pingov. A vsetko to zacalo robit hned v ten den jak sa nam zrychlil net na 5mbit. Neviete prosim vas poradit ako by sa tento problem dal niako odstranit? alebo nestretli ste sa s niecim podobnym? Dakujem za kazdu radu
Re: Po zrýchleni internetu nastali problemy s vysokymi pinga
Najprv by som to riešil s Telekomom.
-
Croven
Star
volal som im,pretoze som mal problemy ze mi casto padal net,tak oni cele spojenie zrestartovali, problem sa vyriesil,ale tie pingy ostali staleDenco napísal:Najprv by som to riešil s Telekomom.
A riešil si s nimi aj pingy?
-
Croven
Star
neriesil, lebo som do tcomu uz volal viac krat ked som mal problem a vzdy sa robilo to iste, najprv ma ten ich operator odpojil,teda mi zrestartoval pripojenie a potom kdesi z ustredne ich technik zrestartoval pripojenie...
Ja si myslim ale,ze ta linka na ktorej som je narit, pretoze ked sa ten nez zrychloval z 2 na 5mbit tak nas nezrychlili a ked som volal do t-comu, tak tam mi psravili meranie a im to vsetko ukazovalo v poriadku... volalm znova ze furt je to nahovno,tak potom kde si v tej ustredni sa stym babrali a volali mi,ze uz byto malo byt ok a zase nebolo... tak prisiel k nam technik do bytu a nieco v baraku robil, dal nas tusim na inu linku, a tam uz to bolo ok... a jak nas dal na tu novu linku tak v tom momente ma router nechcel pripojit na net, tak teraz idem cez modem+wifi router
Ja si myslim ale,ze ta linka na ktorej som je narit, pretoze ked sa ten nez zrychloval z 2 na 5mbit tak nas nezrychlili a ked som volal do t-comu, tak tam mi psravili meranie a im to vsetko ukazovalo v poriadku... volalm znova ze furt je to nahovno,tak potom kde si v tej ustredni sa stym babrali a volali mi,ze uz byto malo byt ok a zase nebolo... tak prisiel k nam technik do bytu a nieco v baraku robil, dal nas tusim na inu linku, a tam uz to bolo ok... a jak nas dal na tu novu linku tak v tom momente ma router nechcel pripojit na net, tak teraz idem cez modem+wifi router
Možno niekto príde s nejakým nápadom, no mne nepríde, že by bola chyba u teba. Môžeš skúsiť maximálne iný router podľa mňa. Očividne robia zmeny, ktoré nezvládajú.
-
Croven
Star
no vlastne ja som kupil novy wifi router,takze som modem+wifi,lenze ja aj tak mam kabel pichnuty v modeme aj s bratom.. ja neviem ci je chyba umna,ked to zacalo robit hned v ten den co nam net zrychlil
Nie je to chyba u teba.To isté mám ja.tiež odkedy zrýchlovali mám strašné pingy ak niekto niečo stahuje alebo hocilen nahráva youtube... volal som aj do t-comu prišli pozrieť a nič nezistili. Zevraj je vsetko ok...
Ja mám posledné dni tiež problémy s netom (tiež mám od Telekomu, z 2Mb na 5Mb). Na YT niekedy nemôžem video pozerať hneď po otvorení, musím počkať kým sa načíta aspoň časť a kvalita je pritom iba 480p. Príde mi ten net strašne slabý. Keď ja alebo brat niečo sťahujeme, tak nie je možné pozerať video na YT a pod.
tcom 10mbit a tiez ten isty problem, po zrychlovani netu pred rokom ci kedy, sli pingy dolu vodou, a tiez ak hram nejaku online hru a niekto si zacne pozerat video na youtube, nedajboze HD, tak to mozem rovno vypnut, lebo sa to neda hrat
alebo zablokovat v routri pocas hrania adresu youtube.com 
-
Croven
Star
takze ako vidim tento problem sa asi neda vyriesit, no nic,musim pockat kym natiahnu optiku na nasu ulicu..
aspon teraz viem, ze chyba neni na mojej strane
aspon teraz viem, ze chyba neni na mojej strane
Mal som rovnaký problém pred rokom, no telekom nič nevyriešil. Tak pomohla až zmena providera.... (preč s DSL)