Láska + veríte v pravú lásku?...
metal4ever:
Ak mam hovorit za seba, tak v mojich 17-18ich, ked som sa rozpraval cez net s babami a pytal sa ich, kolko rokov podla nich mam, tak zvacsa tipovali 26-28. Vzdy som bol vazny a az na depresivne stavy sposobene prave nezmyselnou zamilovanostou v case, ked sa moja osoba formovala z citoveho hladiska, hoci uz fyzicky bola "hotova", aj striktne racionalny. Odvtedy ubehlo 5 rokov a dnes viem to, co pisal woundgiver.
Vzdy, ked sa obzries ponad rameno do svojej minulosti, povies si, aky/a si bol naivny. Casom a skusenostami proste ziskavas urcity nadhlad, ktory tvori nevyhnutnu sucast tvojho celozivotneho psychickeho dospievania.
Dnes mozem povedat, ze aj napriek tomu, ze som sa odjakziva spraval ako dospely omnoho starsi clovek, bol som od dospeleho cloveka aspon po citovej stranke daleko. Vtedy sa mi to samozrejme tak nezdalo. A nezda sa to samozrejme nikomu. To si jednoducho clovek musi prezit sam, aby po case s odstupom mohol skonstatovat, ze to, co sme tu prave napisali, je pravda.
Ak mam hovorit za seba, tak v mojich 17-18ich, ked som sa rozpraval cez net s babami a pytal sa ich, kolko rokov podla nich mam, tak zvacsa tipovali 26-28. Vzdy som bol vazny a az na depresivne stavy sposobene prave nezmyselnou zamilovanostou v case, ked sa moja osoba formovala z citoveho hladiska, hoci uz fyzicky bola "hotova", aj striktne racionalny. Odvtedy ubehlo 5 rokov a dnes viem to, co pisal woundgiver.
Vzdy, ked sa obzries ponad rameno do svojej minulosti, povies si, aky/a si bol naivny. Casom a skusenostami proste ziskavas urcity nadhlad, ktory tvori nevyhnutnu sucast tvojho celozivotneho psychickeho dospievania.
Dnes mozem povedat, ze aj napriek tomu, ze som sa odjakziva spraval ako dospely omnoho starsi clovek, bol som od dospeleho cloveka aspon po citovej stranke daleko. Vtedy sa mi to samozrejme tak nezdalo. A nezda sa to samozrejme nikomu. To si jednoducho clovek musi prezit sam, aby po case s odstupom mohol skonstatovat, ze to, co sme tu prave napisali, je pravda.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
hmm. zaujimava tema. k laske len tolko. clovek nevie milovat takou laskou akou by chcel byt milovany [dost paradoxne ze?
]. Laska ktora je trpezliva, ktora je nesebecka, nezavidi, vo vsetkom len dobre vidi, raduje sa z malickosti je dobrotivá, nevystatuje sa, nie je neslusna, nerozculuje sa, nezmysla zle, vsetko znasa etc.
kazdy clovek miluje toho druheho [obvykle] len preto, lebo keby nebol ten druhy, tak by to toho "milujuceho" strasne bolelo, ze nie je. cize je to vlastne sebecka laska....de facto. ja viem mozno trochu tazke ale da sa to pochopit
...laska je niekde mimo nas....v nasom srdci nie je 
toto moje tvrdenie sa da krasne vidiet na velkom pocte vztahov. najskor sa dvaja totalne miluju a ked su svoji tak na seba se*u...par don za vyraz...nj ludska realita
p.s.: nevieme tak milovat sami od seba...milovat je dar...od koho na to uz musi kazdy prist sam
...
p.s.2.: vopred sa ospravedlnujem ludom ktorcyh sa moj prispevok dotkol...hocijakym sposobom...ci uz + alebo -. nebol mysleny ofenzivne, len ako iny pohlad na svet...
kazdy clovek miluje toho druheho [obvykle] len preto, lebo keby nebol ten druhy, tak by to toho "milujuceho" strasne bolelo, ze nie je. cize je to vlastne sebecka laska....de facto. ja viem mozno trochu tazke ale da sa to pochopit
toto moje tvrdenie sa da krasne vidiet na velkom pocte vztahov. najskor sa dvaja totalne miluju a ked su svoji tak na seba se*u...par don za vyraz...nj ludska realita
p.s.: nevieme tak milovat sami od seba...milovat je dar...od koho na to uz musi kazdy prist sam
p.s.2.: vopred sa ospravedlnujem ludom ktorcyh sa moj prispevok dotkol...hocijakym sposobom...ci uz + alebo -. nebol mysleny ofenzivne, len ako iny pohlad na svet...
Re: Láska...
je to smutne ale nemala si mu dat moznost mu to povedat !!! mozno bol v rozpakoch a nevedel co robi vies ?? zemetal4ever napísal:Podľa vás existuje láska ktorá všetko vydrži?ja som v tom verila 18mesiacov kým mi včera priateľ nepovedal že chce aby sme sa rozišli kvôli vzdialenosti medzi nami(500km).Bola to skutočne láska ako v rozprávkach,verná,z hlbokej duše,a z mojej strani to určite tak aj ostane...
-
last_knight
Light Professional
to by si potom mohol zverejnit, ja by som si to tiez rad precitalLord PROXI napísal:Pravá láska určite existuje.Ja som o tom písal aj na písomních maturách zo sloviny.Napísal som vyše 5strán,a o rôznich druhoch.Napríklad aj taká láska k dákej hre,je predsa láska
k veci: prava laska? dufam ze existuje, inac je to tu vsetko na ***** vacsina ludi dufa ze stretne niekoho s kym bude stastna do konca zivota, mi nie sme iny a na vzdialenosti ani tak nezalezi. je jedno ci je to par metrov, alebo 100km ak je to prava laska tak to prekona (napr. aj kompromismi), ak nie, kasli na to! more je plne ryb
Bratu,tak takuto priatelku ti asi zavidime vsetci,mozes byt naozaj rad ze ju mas. prijmi moje gratulaciemichald napísal:nj, moja priatelka je kusok odo mna. rad ju mavam aj na kolenach ale obcas to prezeniem a palia ma potom. ked som od nej daleko tiez je mi strasne moc smutno, ale ona ma vzdy poslusne caka kedy sa vratim.
a ked sa jej chytim vzdy krasne zazmurka a ideme dalej. nikdy sa na mna nehneva, robi to co jej poviem, neodvrava. proste parada... jo a hlavne, ked si aj osaham kamaratovu, tak sa neuraza. bolo by mi moc smutno keby som o nu prisiel. vsak vazi len par kil a zvladne niekolkonasobne rychlejsie vsetky vypocty viac ako ja. je to sikulka.
len je strasne pazrava, ak jej nedam nazrat kazde tri hodiny tak sa mi ulozi spat a nepreberiem ju bez papania.
inak je fakt super. ked ju kocku ukazem kamosom vzdy zavidia, hehe. ale nech si oni zbalia svoju
-
pinacolada
Guru wannabe
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Pozvi ju na večeru, a nejako v sebe nazbieraj odvahu (prípadne jejto môžeš oznámiť po druhej večeri)pinacolada napísal:mam pre vas q mily ludia.poznam jednu holku ktoru mam velmi rad a asi aj ja sa jej pacim,lenze problem je v tom ze nevem ako zacat vztah.proste nevem ako jej povedat ze ju mam rad.pls poradte mi
-
pinacolada
Guru wannabe
-
pinacolada
Guru wannabe
-
pinacolada
Guru wannabe
-
erytrocyt
VIP
Vezmi ju niekde mimo, choďte sa prejsť na nejaké pekné miesto.pinacolada napísal:ne?ked vravis tak to neurobim.ta ja nevem.dajme tomu ked nebudeme opity tak jako jej povedat?ake repliky sa pri takej situacii pouzivaju?
Vieš čo som urobil ja ?
Vzal som tú svoju na prechádzku. Bola krásna obloha plná hviezd. Padajúce hviezdy nám lietali nad hlavou, jemne pofukoval vánok, svrčky svrkotali svoju nočnú pieseň.
Podišiel som k nej trošku bližšie, pozrel som sa hore na nebo.
Zo zvedavosti sa pozrela aj ona. A vtedy som sa jej opýtal..
,, Koľko vidíš hviezd na nebi ? "
,, Milióny, a sú krásne"
(pozrel som sa na ňu, ona na mňa)
,, ale ja vidím len jednu "
A potom to šlo samo...Pobozkala ma sama.
Zdá sa ti to ako vytrhnuté z béčkového filmu ?
Nie, je to realita.
A vyšlo to.
Nevravím aby si urobil presne to, ale skús niečo na tento spôsob.
Len nebuď opitý.