Druhy wifi router alebo silnejsia antena?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
robert656
Medium Star
Medium Star

Druhy wifi router alebo silnejsia antena?

Príspevok od používateľa robert656 »

Ahojte, mam ADSL od telekomu, mam jeden wifi router tp-link, no jeho signal mi nepokryva vsetky casti domu a zahradu ako by som chcel. Rozmyslal som najprv nad silnejsou antenou, ale myslim si, ze lepsi by bol druhy router. Tam by som to zas potreboval asi ako repeater, alebo nejak prepojit bezdrotovo. Viete mi poradit, co by bolo lepsie? Dakujem.
majky358
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Druhy wifi router alebo silnejsia antena?

Príspevok od používateľa majky358 »

Pokiaľ chceš trochu silnejší signál a lepší prenos tak druhý router, potom to nejak rozmiestniť aby ti to vykrylo všetko čo chceš. Nastaviť jedno AP, druhý napr. repeater / bridge a hotovo :)
robert656
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa robert656 »

Aky je rozdie medzi repeaterom a bridgeom? A este jedna otazka, ked budem prechadzat medzi dvoma routrami, nebude sa to z jedneho akoby odpajat a na druhy pripajat?

//autoeditácia príspevku (10 Júl 2013, 17:51)
Ospravedlnujem sa za upovanie temy, ale nevie mi nikto poradit? Hadal som na nete, no nejak z toho neviem vyjst, co som nasiel, tak tam pisalo, ze funguje to na inom principe, ze z casti je to to iste, ale aj tak by som sa preistotu chcel opytat, aby som nekupil blbost. Dost mi to suri, dakujem vam velmi pekne :)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa strapaty »

ja by som ti odporucil extender ... je to jednoucelova masina stoji cca 30€ a funguje to super.... http://www.pricemania.sk/katalog/router ... e-5114838/ jednoducha instalacia (ak mas tp-link router nakonfigurujes to stlacenim jedneho tlacitka...)
Napísať odpoveď