Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Hegy »

to s tym lietadlom mi preblysne hlavou vzdy ked citam nejaky novy hlod od pana "one man show"
pozeram ze tvoja existencia je zalozena na tvrdych datach.
Gratulujem
:close:

EDIT: ja mam velmi prijemnu, produktivnu a vytuzenu robotu za koruny ktore mi viac ako dost vyhovuju nevidim dovod za par stovak niekde budizknicemovat
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

hughito napísal:AK: Tak ešte raz: ty si tie svoje skúsenosti s cigánmi u vás v TT vztiahol okamžite na cigánov ako celok, namiesto toho, aby si ich vztiahol na daných obyvateľov Coburgovej, hoc aj cigánov alebo mimozemšťanov.
ArkanoviTigrovi napísal:ja poznam vela ciganov, mal som "bezpecny pristup" aj na (byvalu) Coburgovu v TT a je to dost velka skusenost na to aby som si vytvoril nazor, mam aj tetku pri PO a to uz je aj oproti Coburgovej extrem...
ano chodil som tam... inak je to taka priama umera, cim dalej na vychod tym vacsia divocina...
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Aj " Čierne mesto " v RS je riadna divočina, mala som tú česť to vidieť a ísť tade niekoľko krát...
v porovnaní s tým kde ja býva, je to fakt extrém. U nás v dedine máme možno 5 rómskych rodín, ale každý majú max. 2-3 deti, pracujú,nie sú problémy...ale hento keď som videla :shock:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

hughito napísal:
A opakujem, keď to je také super, tak prečo to nerobíš aj ty alebo ďalší tu? Veď dajte výpoveď a začnite tak žiť, potom môžte referovať o tom, ako ste mali peniaze na každodenné pitie a fajčenie, prípadne ako ste dávali 500€ výpožičky svojim známym.
nerobi to preto lebo nieje zakonom chraneny, narozdiel od tych primitivnych zmrdov :smt006
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

ArkanoviTigrovi napísal:
ano chodil som tam... inak je to taka priama umera, cim dalej na vychod tym vacsia divocina...
Priama umera neviem, okolo Bratislavy je relativne klud vsade inde je to divocina...
Malacky, Detva, Krivan, PO, LC/RS, KE...krompachy-vlastne cely Spis.
Sever juh vychod zapad vsade su ich paraziticke legie.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Modra → sú nasáčkovaný v jednom starom polorozpadnutom dome priamo na námestí.
Malacky → sú nasáčkovaný v polorozpadnutom dome pri vlakovej stanici. Každý boží deň chodia do pekárne, ktorá je na stanici a robia tam problémy. Chvíľku tam brigádovala priateľka a tie kur*y cigánske sa ju opovážili nazvať rasistkou kvôli tomu, že im odmietla dať tovar ZADARMO. Keby som tam ja v tej chvíli bol, potom by zistili čo to je rasizmus!
Zohor → pár desiatok metrov od domu rodičov mojej priateľky býva v rozpadnutých domoch približne 50 cigáňov. Tie kur*y tam robia problému každému jednému bielemu obyvateľovi. Bordel okolo tých rozpadnutých domov ani nebudem spomínať, to, že zabrali vedľajší cudzí pozemok je im úplne jedno. Hlavné je len to, že si tá čvarga mala kde spraviť smetisko. Na dennom poriadku sú tam bitky, prostitúcia mladých cigánok a hovorí sa ešte aj o predaji drog. Toto bude určite smotánka medzi cigáňmi.
Kuchyňa → v tejto dedine sú dve kolónie o ktorých viem. Jedná je v tesnej blízkosti za našou záhradou. To, že máme každú chvíľu pre strihnutý alebo zvalený plot je určite normálne, však áno? V tejto dedine som mal prvý krát potýčku s cigáňmi. Dôvod? Nepožičal som im moju futbalovú loptu aby si mali ísť s čím chudáčikovia zahrať futbal. Skočilo po mne asi 5 cigáňov. Asi 5 rokov dozadu sa tam nejaký bastard vyhrážal môjmu vtedy 11 ročnému bratovi tým, že ho podreže. A aký bol dôvod? Vraj čo má čo po ňom brat kukať? Toho špinavca som si v krátkom čase vystihol a dostal čo si zaslúžil. Viac tam na mňa radšej ani len nepozrú.
Pezinok → aj tu žijú v rozpadnutom 2 alebo 3 poschodovom baráku. Niekto im tú chatrč pár rokov dozadu vypálil a odvtedy je s nimi pokoj. Do mesta sa boja ísť a ku nám na sídlisko nechodia už dobrých 10 rokov, odkedy sme ich odtiaľto vyhnali.

Toto všetko sú mestá a dediny na západnom slovensku a predsa tu boli, poprípade ešte stále sú problémy. A nech si o mne myslí kto chce čo chce. Ak som podľa niekoho rasista, tak mne je to úplne jedno. Ja tú čvargu nenávidím a keby bolo na mojom rozhodnutí, už dávno by nedostali jeden jediný cent a každý, ktorý by spáchal či už trestný čín krádeže, ublíženia na zdraví alebo nebodaj vraždu, dostal by bez akýchkoľvek okolkov basu v maximálnej možnej miere.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Noobs tí co to poznaju si o tebe myslia nic pretoze to je normalne, chranis seba, rodinu, svoj majetok a nebudes velebit niekoho kto ti ublizuje.
Tí, co poznaju tvrde cisla, ti ti vypocitaju aka je pravda, tvoja rozhodne nieje nicim podlozena a su to iba tvoje dojmy.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Noobsz DJ napísal: Ja tú čvargu nenávidím a keby bolo na mojom rozhodnutí, už dávno by nedostali jeden jediný cent a každý, ktorý by spáchal či už trestný čín krádeže, ublíženia na zdraví alebo nebodaj vraždu, dostal by bez akýchkoľvek okolkov basu v maximálnej možnej miere.
Aj keby ich pichneš do basy, bolo by tam o nich postarané a zasa len štát by to financoval...Keby sa za krádeš odtínali ruky, boli by z nich kripli a zas len by profitovali z invalidného dôchodku... to čo ma napadá , to tu ani nemôžem napísať, lebo by ma za to zavreli.. :|
(ale to neplatí len na rómov, ale aj na bielych)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

hughito - ako som pisal, su to chori ludia, nepoznaju hodnotu penazi (rozpravam teraz o tych bratoch). A ano, nie su odkazani na smetiaky a drobne kradeze, ale maju to v sebe a robia to aj ked nemusia. Nedavno dokonca ukradli jednej babke z domu nejaky obraz. Nikto nevie co s nim chceli robit, proste ho ukradli lebo mohli.
Nejdem ti tu robit ziadne vypocty, staci ak sa spytas ktorejkolvek postarky ake sumy im chodia kazdy mesiac.
Uz som ti vysvetlil ako to je. Tisice, mozno sta tisice vyzije bez problemu tymto zivotnym stylom prave z tychto davok. Ja ako aj kazdy normalny clovek chce v zivote nieco dosiahnut a niekam osobnostne napredovat (presne toto im chyba, im je jedno co bude zajtra)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Hegy napísal:Noobs tí co to poznaju si o tebe myslia nic pretoze to je normalne, chranis seba, rodinu, svoj majetok a nebudes velebit niekoho kto ti ublizuje.
Tí, co poznaju tvrde cisla, ti ti vypocitaju aka je pravda, tvoja rozhodne nieje nicim podlozena a su to iba tvoje dojmy.
Brat je o 10 rokov mladší odo mňa a vôbec nevedel, čo to malo ako znamenať od toho cigáňa. Ale ako som napísal, tí cigáni viac na mňa radšej ani nepozrú. Vďaka tomu jednému zistili, že nemám mieru čo sa ich vyhrážania sa mojej rodine týka. A ja si na seba tiež nenechám od tej čvargy čokoľvek.
kafiatko napísal:Aj keby ich pichneš do basy, bolo by tam o nich postarané a zasa len štát by to financoval...Keby sa za krádeš odtínali ruky, boli by z nich kripli a zas len by profitovali z invalidného dôchodku... to čo ma napadá , to tu ani nemôžem napísať, lebo by ma za to zavreli.. :|
(ale to neplatí len na rómov, ale aj na bielych)
Preto som aj napísal, že by nedostali jeden jediný cent. Na to aby, dostal invalidný dôchodok by už predtým musel nejako prispieť do štátnej kasy či už on sám, alebo jeho rodičia. A v tej base by si to veru museli odpracovať. Nejaký ten kameňolom sa ešte na Slovensku nájde.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

este k tej base :D pred casom ked este neplatilo 3x a dost chodili z nasej dediny cigani (vacsinou muzi) na zimu do basy. Ovladali za co kolko dostanu tak vzdy sli tak na 4-6 mesiacov do basy za drobne kradeze a podobne delikty, aby sa nemuseli starat o drevo a veci spojene so zimou :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

AK: Však v poriadku, ale gro tvojho hodnotenia bolo na základe Coburgovej ako lokality v meste, kde žiješ, nie, kde máš nejakú tetku. Išlo mi ale presne o ten princíp, kedy má človek tendenciu vzťahovať negatívnu skúsenosť na všetkých, prípadne to moderne okrášľovať čarovnou vetou, "ale poznám..."

Hotwire:
nerobi to preto lebo nieje zakonom chraneny, narozdiel od tych primitivnych zmrdov
Tým si myslel čo konkrétne?

guess.who: A čo s tým má prebakunina poštárka? Tá odkedy nosí a rozdáva zrolované euráče po roličkách? To, že že z toho niektoré vyžijú je pravda, aj kopa bielych žije iba z dávok. To som nikde nepopieral, ale ide o biedu, ktorú si dotyční zlepšujú max. nejakou prácou na čierno alebo krádežami.

Samotné dávky o sebe, či v hmotnej núdzi, či na deti a iné príspevky - to nie sú žiadne ohromné cifry, opäť opakujem, máme weby vlády, kde tieto údaje sú jasne vyčíslené. Treba si aj uvedomiť, že ak sa dávka navyšuje počtom detí, tak tým ale logicky stúpa aj počet hladných krkov, pričom mi je jasné, že ti menší časti najviac doplácajú na tento stav - vyrastať v takomto prostredí musí byť proste úžas a kolobeh sa opakuje. Ešte že tu máme dostatok príslušníkov bielej strednej vrstve, ktorá ma naporúdzi svoje morálne a hodnotiace stanoviská!
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

akoze co s tym ma postarka? a kto vydava tie davky na poste? ano davky rastu umerne poctom deti, tym padom tie davky stale menej a menej postacuju na bezne potraviny. Tak mi vysvetli teda tu ich mentalitu, narobit si 10 deti aby mali kazdy mesiac vyssiu podporu? je toto normalne? a co rastie z tych deti ked sa im nedostava pozornosti a doma nemaju ziadny priklad? iba kriminalnici a tupe hovada co sa nevedia o seba postarat. A co dalej? tieto tupe hovada si narobia dalsich takych ako su oni a tak dalej a tak dalej...

toto je normalne? rodiny, ktore maju 1-2 max 3 deti vyzeraju uplne inak, casto dokoncia aj strednu hoci len ucnovku. naucia sa remeslo, doma vidia, ze sa neoplaca mat vela deti a spoliehat sa na system. radsej sa nieco naucit a zarobit si na seba. tieto rodiny kvitujem a maju moj respekt, lenze kolko je takych? naratam na prste jednej ruky pritom mame v obci asi 800 ciganov.

A ano sme stredna vrstva so svojimi stanoviskami zalozenymi na faktoch z realnych skusenosti (aspon ja). A ano, najradsej by som vsetkych domorodcov vyviezol na sibir nech sa staraju. Samozrejme ako som spominal, viem aj o bielych ludoch, ktori ziju podobnym stylom, pre nich to iste. Proste ked niekto iba zneuziva pomoc inych a parazituje na zvysku obyvatelstva nevidim zmysel existencie
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

hughito napísal:AK: Však v poriadku, ale gro tvojho hodnotenia bolo na základe Coburgovej ako lokality v meste, kde žiješ, nie, kde máš nejakú tetku. Išlo mi ale presne o ten princíp, kedy má človek tendenciu vzťahovať negatívnu skúsenosť na všetkých, prípadne to moderne okrášľovať čarovnou vetou, "ale poznám..."
nebolo, Coburgova bol slaby odvar, na vychod som chodil... medzi nami je 1 rozdiel, ja vidim, ty prehliadas...
inak ked uz sem napise aj Kafiatko, ktoru nemozes oznacit za rasistku, nevzdelanu a podobne tak to hovori za vsetko...
nepoznam ju osobne ale podla jej prispevkov na hojku vidim, ze neni extremiska a v hlave nieco ma...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Toto nieje o vzdelani, prave takyto pseudovzdelanci co si myslia ze nieco vedia (teda vychadzaju z tvrdych dat) su ti, ktori situaciu casto komplikuju pri rieseni problemov.
Toto je o prirodzenosti a o normalnom ludskom zivote a schopnosti sa plnohodnotne zaclenit do spolocnosti.
Tak ako to nedokazu mnohe zvieratka (i ked psy uz dnes bezne vidame v panelakoch, obchodakoch, autach), tak to nedokazu ani Romovia (nie vseci, nedokazu to ti Romovia o ktorych sa cely cas bavime, o tej svetlo reprezentativnej vacsine)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

guess.who:
narobit si 10 deti aby mali kazdy mesiac vyssiu podporu?
Narobenie toľko detí nepomôže, posledný stupeň sú 4 a viac detí, potom sa dávka už nijak nezvyšuje.

A samozrejme, že je to problém, ak vyrastá veľa deciek v takom prostredí a bez perspektívy.
A ano, najradsej by som vsetkych domorodcov vyviezol na sibir nech sa staraju.
Takéto riešenia sú proste nereálne a netreba sa tým zaoberať. Treba sa pozrieť na to, čo funguje a treba takisto odvrhnúť paternalistický prístup. Aj tie slávne mimovládky a ich činnosť nie je žiadna sláva v konečnom dôsledku, viď napr. články tu a tu.

AK: Však napísala svoju skúsenosť a? A už som tu vysvetľoval, že u väčšiny nejde ani o nejaký rasizmus, ale sklony ku stereotypnému zmýšľaniu, ktoré je však tiež nebezpečné. Netreba zabúdať na to, že u nás boli cigáni takisto likvidovaní len za to, že boli cigánmi. Preto keď čítam tie grcanice po rôznych fórach o zabíjaní, plyne a vyvážaní, tak to vnímam varovne.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Keby cigani zili ako my, tak by sa na nich nikto "stereotypne" nepozeral. Kedy si uz uvedomis konecne to, ze to ako sa na nich vacsina populacie pozera je ich chyba? Predsudky voci ciganom su tu preto, lebo su opodstatnene a sto krat potvrdene. Ty tu obhajujes male percento ludi, ktori o to mozno ani nestoja, lebo sa k ciganom nehlasia.
Co si nejaky Rytmusov patolizac, ze sa tu tak bijes za ciganov?

Vnimas to varovne spravne, hlavne si uvedom, ze aj plyn a odvoz na sibir alebo do stredu zeme je riesenie. Nie najstastnejsie ale riesenie to je. Ak to vlada nebude dlhodobo riesit, tak mozno o niekolko desatroci k tomu dojde. A pochybujem, ze bude behat po Europe vela ludi, ktori budu proti tomu nieco mat.

//

Inak paci sa mi, ako si odpinkal guess.who len preto, ze spomenul TV spravy... Ano ako informacne medium ma nulovu hodnotu ale pekne vidno v akom prostredi ti cigani byvaju. A ta tvoja studia co si sem postol - to myslis vazne? Ty toto stavias nad dojmy, pocity a skusenosti ludi, ktori su s ciganmi denne v kontakte? Ako pise hegy, tie tvoje tvrde fakty su niekedy totalne na smiech a radsej napis to, co si myslis a nicim to nepodkladaj.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ok nezvysuje sa, to je pravda, beriem spat. a ake riesenie toho navrhujes ty? na nich zatial nezabralo nic. stale hladanie novych a novych rieseni znova stoji peniaze a za tie roky nikto neprisiel so ziadnym. EU ich u nas vidi ako tych, co su diskriminovany iba kvoli rase. Co vsak nie je uplne pravda a priklady som uviedol vyssie. Vlastne ked tak rozmyslam tak ty zdielas nazory prichadzajuce zvonka a z Bruselu. Pritom ani jeden s tych panacikov nevie ake je to spolunazivat s nimi...

//autoeditácia príspevku (11 Júl 2013, 10:26)
este by som tiez poukazal na tie strielania v Devinskej a toho policajta (uz neviem kde presne to bolo). Pred par rokmi sa take brutalne veci nestavali, teraz to zacina byt vaznejsie a co myslis, preco to ti ludia urobili? predstav si ze ti natieraju hovnami klucky na dverach, vyseru sa ti na kobercek pred vchodom, pustaju hlasno hudbu dlho do noci lebo nepotrebuju rano vstavat do roboty a pod.
Ten policajt sa s tou rodinou natahoval dlhe roky a jedneho dna mu praskli nervy. Pri tom exponencialnom naraste ich poctu budu taketo pripady len pribudat. moj otec je tiez policajt a veelmi casto s nimi prichadza do kontaktu. nie je to sranda, aj takuto skusenost by si si mohol zazit aby si lepsie pochopil o com to je
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Oba priklady su len nahodou spojitelne s Romskym etnikom.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ano a teraz zrejme Hughito napise, ze je to len ojedinele a neda sa podla toho porovnavat cela "mensina". Co je tiez trosku zcestne, pretoze keby sme to chceli porovnavat boli by vsetci vystrielany. Je to len o trpezlivosti ludi. Ako som napisal, ak to takto pojde dalej tak si myslim ze sa dozijeme obcianskej vojny. Pretoze ludi uvazujucich ako Hughito je veeeeelmi malo
Napísať odpoveď