pozeram ze tvoja existencia je zalozena na tvrdych datach.
Gratulujem
EDIT: ja mam velmi prijemnu, produktivnu a vytuzenu robotu za koruny ktore mi viac ako dost vyhovuju nevidim dovod za par stovak niekde budizknicemovat
hughito napísal:AK: Tak ešte raz: ty si tie svoje skúsenosti s cigánmi u vás v TT vztiahol okamžite na cigánov ako celok, namiesto toho, aby si ich vztiahol na daných obyvateľov Coburgovej, hoc aj cigánov alebo mimozemšťanov.
ano chodil som tam... inak je to taka priama umera, cim dalej na vychod tym vacsia divocina...ArkanoviTigrovi napísal:ja poznam vela ciganov, mal som "bezpecny pristup" aj na (byvalu) Coburgovu v TT a je to dost velka skusenost na to aby som si vytvoril nazor, mam aj tetku pri PO a to uz je aj oproti Coburgovej extrem...
nerobi to preto lebo nieje zakonom chraneny, narozdiel od tych primitivnych zmrdovhughito napísal:
A opakujem, keď to je také super, tak prečo to nerobíš aj ty alebo ďalší tu? Veď dajte výpoveď a začnite tak žiť, potom môžte referovať o tom, ako ste mali peniaze na každodenné pitie a fajčenie, prípadne ako ste dávali 500€ výpožičky svojim známym.
Priama umera neviem, okolo Bratislavy je relativne klud vsade inde je to divocina...ArkanoviTigrovi napísal:
ano chodil som tam... inak je to taka priama umera, cim dalej na vychod tym vacsia divocina...
Aj keby ich pichneš do basy, bolo by tam o nich postarané a zasa len štát by to financoval...Keby sa za krádeš odtínali ruky, boli by z nich kripli a zas len by profitovali z invalidného dôchodku... to čo ma napadá , to tu ani nemôžem napísať, lebo by ma za to zavreli..Noobsz DJ napísal: Ja tú čvargu nenávidím a keby bolo na mojom rozhodnutí, už dávno by nedostali jeden jediný cent a každý, ktorý by spáchal či už trestný čín krádeže, ublíženia na zdraví alebo nebodaj vraždu, dostal by bez akýchkoľvek okolkov basu v maximálnej možnej miere.
Brat je o 10 rokov mladší odo mňa a vôbec nevedel, čo to malo ako znamenať od toho cigáňa. Ale ako som napísal, tí cigáni viac na mňa radšej ani nepozrú. Vďaka tomu jednému zistili, že nemám mieru čo sa ich vyhrážania sa mojej rodine týka. A ja si na seba tiež nenechám od tej čvargy čokoľvek.Hegy napísal:Noobs tí co to poznaju si o tebe myslia nic pretoze to je normalne, chranis seba, rodinu, svoj majetok a nebudes velebit niekoho kto ti ublizuje.
Tí, co poznaju tvrde cisla, ti ti vypocitaju aka je pravda, tvoja rozhodne nieje nicim podlozena a su to iba tvoje dojmy.
Preto som aj napísal, že by nedostali jeden jediný cent. Na to aby, dostal invalidný dôchodok by už predtým musel nejako prispieť do štátnej kasy či už on sám, alebo jeho rodičia. A v tej base by si to veru museli odpracovať. Nejaký ten kameňolom sa ešte na Slovensku nájde.kafiatko napísal:Aj keby ich pichneš do basy, bolo by tam o nich postarané a zasa len štát by to financoval...Keby sa za krádeš odtínali ruky, boli by z nich kripli a zas len by profitovali z invalidného dôchodku... to čo ma napadá , to tu ani nemôžem napísať, lebo by ma za to zavreli..
(ale to neplatí len na rómov, ale aj na bielych)
Tým si myslel čo konkrétne?nerobi to preto lebo nieje zakonom chraneny, narozdiel od tych primitivnych zmrdov
nebolo, Coburgova bol slaby odvar, na vychod som chodil... medzi nami je 1 rozdiel, ja vidim, ty prehliadas...hughito napísal:AK: Však v poriadku, ale gro tvojho hodnotenia bolo na základe Coburgovej ako lokality v meste, kde žiješ, nie, kde máš nejakú tetku. Išlo mi ale presne o ten princíp, kedy má človek tendenciu vzťahovať negatívnu skúsenosť na všetkých, prípadne to moderne okrášľovať čarovnou vetou, "ale poznám..."
Narobenie toľko detí nepomôže, posledný stupeň sú 4 a viac detí, potom sa dávka už nijak nezvyšuje.narobit si 10 deti aby mali kazdy mesiac vyssiu podporu?
Takéto riešenia sú proste nereálne a netreba sa tým zaoberať. Treba sa pozrieť na to, čo funguje a treba takisto odvrhnúť paternalistický prístup. Aj tie slávne mimovládky a ich činnosť nie je žiadna sláva v konečnom dôsledku, viď napr. články tu a tu.A ano, najradsej by som vsetkych domorodcov vyviezol na sibir nech sa staraju.