Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

1150 je zhodný s 1156 a 1155
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

ok tak poradte este dosku na Hanswella 4670K ci kolko to je
sobrancan16
Star
Star

Príspevok od používateľa sobrancan16 »

MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

sobrancan16
Star
Star

Príspevok od používateľa sobrancan16 »

prvá a štvrtá sú do 130 ale ak by si prihodil ešte 10 EUR tak máš Asus Z87 Plus alebo Gryphon čo su o niečo lepšie než tamtie dosky
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

Ahojte,

potreboval by som poradit pri kupe Herneho PC do (800-900 EUR). Pozeral som nejaku zostavu na http://www.svethardware.cz/doporucene-p ... 13/37947-5.
Pozeram vsak, ze je tam este Ivy Bridge. Nie je lepsie ist do Haswellu? Ak ano, viete poradit nejaku dobru dosku? SSD disk mi pride zbytocny. Nespochybnujem vysoky vykon, ale co z toho dostanem pri hre. Je to kvoli swapu?

vdaka
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

ssd ti v hre pomôže maximálne tak pri loadingu. Na planulé hranie hry bez zádrheľov stačí aj rýchly HDD.
Dôležitá otázka je či plánuješ teraz/v budúcnu taktovať procesor a či máš nejaké špeciálne požiadavky na ticho.

http://www.alza.sk/intel-core-i5-4570-d430871.htm
www.alza.sk/asus-z87-k-d432934.htm
http://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-ddr ... 368961.htm
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... 154572.htm
http://www.alza.sk/gigabyte-n770oc-2gd-d434018.htm
http://www.alza.sk/coolermaster-elite-371-d237127.htm
http://www.alza.sk/seasonic-m12ii-520-b ... 167083.htm

47€ naviac ale to sa iným obchodom zrazí
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

mastermind - SSD disk kladie priemerný počítač na úroveň iPhonu, alebo iPadu. Všetko Ti fičí viacmenej instantne a hry nie sú absolútne spomaľované načítavaním dát z HDD, ako textúry a geometria do levelov a pod.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

uplink: hry niesu spomaľované ani pri caviar blue :wink:
mastermind
VIP
VIP

MichalkoOo napísal:ssd ti v hre pomôže maximálne tak pri loadingu. Na planulé hranie hry bez zádrheľov stačí aj rýchly HDD.
Dôležitá otázka je či plánuješ teraz/v budúcnu taktovať procesor a či máš nejaké špeciálne požiadavky na ticho.
Ten PC je pre cloveka co nevie co je taktovanie, takze taktovat sa nebude. Skor mi ide o to, ze ked bude chciet o 1-2 roky urobit nejaky upgrade, nech to nie je postavene na mrtvej platforme.
uplink napísal:mastermind - SSD disk kladie priemerný počítač na úroveň iPhonu, alebo iPadu. Všetko Ti fičí viacmenej instantne a hry nie sú absolútne spomaľované načítavaním dát z HDD, ako textúry a geometria do levelov a pod.
Textury a geometria levelov by mali byt primerane preloadovane. Ano preloadovanie bude trvat pri SSD kratsie, ale nemyslim si, ze mechanicky HDD je nieco, co by mohlo mat drasticky dopad na performance v hre. Alebo sa mylim?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

mŕtva platforma to nieje, do dosky pôjde ešte 1-2 generácie cpu a zdroj bude stačiť. SSD určite nepridáva výkon v hre, ide iba o ten loading.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo - potom mi určite rád vysvetlíš, prečo na identických zostavách, dokonale identických, aj čo sa týka inštalácií ide s raid0 s dvomi Intel 520 180 GB BF3 bez viditeľného načítavania textúr na budovách a postavách v hre a v raid0 s dvomi WD Blackmi 7200 rpm je viditeľné načítavanie textúr na budovách a postavách. Ako pri spustení levelu, tak počas precachovania v hre samotnej.

[Core i5 3570K, 8 GB RAM, Asus Sabertooth, Triathlor 650W, ASUS GTX 660 Ti, Win7 64 bit legal]
mastermind
VIP
VIP

MichalkoOo napísal:mŕtva platforma to nieje, do dosky pôjde ešte 1-2 generácie cpu a zdroj bude stačiť. SSD určite nepridáva výkon v hre, ide iba o ten loading.
Pozeral som tie komponenty a je to nieco podobne ako som pozeral ja.
Otazocky:
  • kombinacia skrinka a zdroj: Zrdroj ma velky 12 cm fan na dolnej strane. Podla obrazka skrinky som pochopil, ze zdroj sa montuje dole. Nebude tym padom blokovany ten ventilator?
  • grafika: nezobrat radsej GK so 4 GB pamate? Nebude 2 GB malo pri HD texturach?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Dole sú dierky. Čo sa týka vram záleží od rozlíšenia, na fullhd 2GB zatiaľ stačí.

Uplink: tak to máš niečo blbo, ani raz som si nevšimol v BF3 načítavanie postáv/budov. Ja mám caviar black raid 0 a nevšimol som si to ani na caviar blue alebo red. Čo som si všimol je načítavanie terénu po spawnutí do stíhačky ale to robí aj SSD :/
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ktoré značky PSU odporúčate?...a ktoré by ste si nikdy nekúpili?...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

odporúčam:
všetky seasonic
corsair okrem VS, CX a GS
enermax okrem NANX
superflower
vyšší model be quiet!

lepšie ako neodporúčané:
fractal
antec
arctic 550
najvyššie modely coolermaster
najvyššie modely Fortron

neodporúčam:
eurocase
evolve
coolermaster
corsair vs/cs/gs
enermax nanx
ace power
fortron
chill innovation
LC power
channel-well
foxconn
deer
diaboltech
thermaltake
kingwin
athena
apevia
codegen
achieve
powerup
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

odporucam jednoznacne Seasonic, doma mam 4 + 15-20 u znamych, ktorim som ho poradil a zatial ziadny nedostatok...
neodporucam (chvala bohu) skoro nic, zlu skusenost mam akurat tak s eurocase...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

MichalkoOo

pises ze neodporucas Arctic 550 -preco-mas s nim osobnu zlu skusenost? mne totiz jeden bez problemov tichucko fici uz vyse roka ,z toho posledneho pol roka je vytazovany poodstatne viac ako bezny pocitac,nakolko fici 24/7 s procesorom fx8320 pretakt na 8x4700mhz, gtx670 a je neustale vytazeny na 90percent CPU time a 100perc Gpu / soft Boinc/,taha niekolko obrich fanov+vodne chladenie,takze si vies asi predstavit tu zataz a spotrebu na psu.Osobne si lepsi test kvality neviem predstavit :)

A pokial ide o SSD vs Hdd: pri porovnani mi osobne vychadza ze priamo v hre ziaden rozdiel nie je,rozdiel je ale citit pri loadovani jednotlivych misii alebo ako by som tom to nazval,tiez je citit ze sa soft a hlavne velke hry podstatne rychlejsie instaluju,celkovo ten komfort systemu je niekde uplne inde,nehovoriac o tom ze pri intenzivnom dlhodobom zatazovani sa SSD tak neprehrieva a je uplne tichy na rozdiel od Hdd./nehovoriac o vykonnostnom rozdiele v pripade ak clovek na Pc aj nieco trochu serioznejsie robi-grafika a pod/
Inac odporucam zastancom klasickeho hdd urobit nasledujuci test: nainstalovat 10rezidentnych programov ktore sa spustaju hned na zaciatku do pamati a zmerat cas spustenia celych win.Ja to tak mam,lebo tie programy potrebujem, a cely system je k dispozicii doslova za par sekund,na starom hdd by som na to cakal celu vecnost. Alebo hram hru a zaroven mam spusetenych ix dalsich programov ktore aktivne citaju z SSD,k tomu hlbkovu kontrolu celeho disku avastom a pohoda necitim vobec ziadne spomalenie systemu. Pridte nam povedat co to robi na vasom Hdd :) :lol:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gogo956 - nevysvetlíš ownerom HDD že SSD je lepšie po každej jednej stránke okrem pomernu cena/priestor. Ja som tiež dlhé roky fičal na blackoch v raid0 až ma to jedného dňa prestalo baviť. Jednoducho som zistil hlavne pri klientoch nasledovnú vec. Po tom ako som klientovej manželke spravil notebook čo stál 1700 eur [software] za 50 eur, mi klient povedal že chce prečistiť, prepastovať, nainštalovať čierne XPčka na P4 1 GB ram a Nvidiu N6200 + tam chce dať office, updaty, photoshop CS1 [really?], winamp, winrar, vlc, etc. proste tonu softu. Povedal som mu cenu za prácu: 150 eur. Chlapík na mňa vypleštil oči a spýtal sa ma že prečo chcem 3násobnú cenu za inštaláciu softu, keď na "obyčajný" notebook som si vypýtal 50 eur. Povedal že čakal 10 eur. Povedal som mu pokojne že preto, lebo s tým PC mi to zoberie tak 10x toľko času, tak že môže byť rád že som si vypýtal len 150 eur.

A takto je to aj s SSDčkami. Teraz ako sú prázdniny, tak sa pretrhlo vreco s ľuďmi so starým železom a paušálne ich odmietam, samozrejme v dobrom a s vymysleným balastom že mám veľa práce [ktorej aj veľa mám, ale čas by sa našiel, ale nie na PC z roku 2000-2005].

Jednoducho nevysvetlíš človeku že SSD Ti spôsobí to, že ročne ušetríš 2-4 týždne čistého času spúšťaním systému a programov, a tie 2-4 týždne môžeš ísť na dovolenku. A to som dal nízke čislo hrozne. Rátal som to s jedným profesorom iT, on bol nadšený v dobe keď boli XPčka top z launchyho či akej appky, že mu ušetrí za rok presne 3 týždne času a nejaké drobné, len preto že nemusí klikať na ikony na ploche a loziť do štartu, mal to odmerané a spravenú štatistiku.

Ľudia nechápu že stráviť 2-3% života navyše spúšťaním programov a čakaním na niečo čo môže byť hneď nestojí za tých pár mizerných eur.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

tiež som jednoznačne za SSD, word, exel sa mi spustí okamžite, žiadne čakanie ako na kolegovom laptope s rovnakou konfiguráciou, win sa spustí takmer hneď po zadaní hesla (cca 3 sec a môžem hneď pracovať), photoshop tiež okamžite... keď mám robiť v týchto programoch na cudzom PC tak ma ide poraziť, čakať na otvorenie word dokumentu 20 sec ? :nono:
a tým, že okamžite myslím, že kliknem na okienko a už môžem robiť a nie, že mi to chrčí, síce word je otvorený ale kým čosi napíšem, prekliknem tak mám ešte 5 sec

//EDIT, alebo len posratý FF/chrome, hneď okamžite...keď tam aj nechám 50 tabov otvorených
Napísať odpoveď