Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
NHISPVM
Star
Star

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Zdravím, možno hlúpa otázka viac krát zodpovedaná... ale načo slúži vlastne ten L Carnitín ? a aký je rozdiel medzi Kreatinom a L C arnitínom ?

Čítam som toho na nete dosť, ale vynorilo sa len viac otáznikov... Niekde píšu, že to je skoro to isté, že carnitín sú aminokyseliny na ochranu svalov, niekde, že rýchlejšie odburáva tuky etc.

Takže, nejaké vaše názory / postrehy ? Či sa to oplatí - zdravotné problémy atď.

Vďaka
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

Neverim, ze si co i len jeden clanok precital o tom co je karnitin a kreatin, inak by si sa takuto vec nemohol nikdy spytat
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

NHISPVM

zjednodus si to: o carnitine si nic citat nemusis,lebo v praxi nema skoro ziadne ucinky ale ten kreatin sa skus doucit,to je jedna z mala naozaj fungujucich veci v kulturistike /ak sa bavime o naturalnej/ :)
solberg30
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa solberg30 »

čo hovoríte na tento tréning na začiatok ? http://mologym.sk/treningy/trening-pre-zaciatocnikov
ColdRain
Addict
Addict

blbost jak mraky, pozri sa po TBT alebo HST treningu
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Vytvorili sme fitness zónu pre najnáročnejších fanúšikov posilňovania, fitnessu a wellnessu pomocou najmodernejších posilňovacích strojov s ergonomickým prvkami a dokonalou biomechanikou.
:lol: :lol: a preto dávame na web chu**** tréningy.

Inak ja som začal s IF a pocity zatiaľ super. Uvidím aké budú výsledky.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Taktiez som uz na "momentalnom hype" leangains (IF) rezime a taktiez mi to uplne vyhovuje, ide to pekne dole, uz za tyzden mam lepsie vysledky ako za 2 mesiace vln a to este aj s clenbou...pochvalujem
hughito
Redeemer
Redeemer

Aj si rátaš kalórie? Lebo mne sa to nechce, pôjdem na oko iba, že v netréningový deň proste menej sachrov.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

Zdravim,

rozhodol som sa trosku spevnit telesnu schranku, tak som sa odhodlal do posilnovne:) Snazim sa cvicit 2-3 krat do tyzdna.
.
Ciel: spevnit telo, mierne nabrat svalstvo / zhodit tuk (chcel by som ostat na nejakych 190/93; teraz je to 190/97)
Obmedzenia: behanie (bicykel je ok)
Strava: nemozem jest mliecne bielkoviny = uvazoval som nad hovadzim proteinom ako doplnkom stravy
Sposob cvicenia: medzi seriami si nechavam cca 20 sekund oddych a medzi cvikmi cca 1 minutu

Co hovorite na rozpis? Nejake navrhy na zlepsenie?
Prílohy
rozvrh.png
hughito
Redeemer
Redeemer

Je to dosť čudné teda. Mňa vždy zaujímalo, kde na to ľudia chodíte?
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Objavil som v poličke otvorený proťák ... ktorý tam je cca od januára. Nikde na obale som nevidel dokedy ho treba skonzumovať po otvorení ... predsa len je to už pol roka :D .. ale v tej plastovej uzatvárateľnej fľaši, tak hádam by to mohlo byť v poriadku ...

Keď sa tak zamyslím, tak isto to musí byť v poriadku, keď niekto kupuje aj tie X kilogramové balenia tak ich nespracuje do dvoch mesiacov :)
vix
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vix »

Chcel by som zmeniť tréning no neviem ktorý.
Ktorý z týchto tréningov, mne sa celkom pozdáva tento: http://www.kulturistika.com/jednoduchy- ... i-vysledky
ale ešte som tu našiel:
http://www.kulturistika.com/hst-hypertr ... c-training
http://www.kulturistika.com/objemovy-tr ... ek-cerveny
http://www.kulturistika.com/nelze-jet-cely-rok-na-120
http://www.kulturistika.com/kruhovy-tre ... m-kabatu-0

Ktorý by bol najlepší ?

Ešte by som chcel vedieť kedy je čas začať brať protein/kreatín, a ktorý by ste mi doporučili.

Ďakujem.
hughito
Redeemer
Redeemer

Lubenečko napísal:Objavil som v poličke otvorený proťák ... ktorý tam je cca od januára. Nikde na obale som nevidel dokedy ho treba skonzumovať po otvorení ... predsa len je to už pol roka :D .. ale v tej plastovej uzatvárateľnej fľaši, tak hádam by to mohlo byť v poriadku ...

Keď sa tak zamyslím, tak isto to musí byť v poriadku, keď niekto kupuje aj tie X kilogramové balenia tak ich nespracuje do dvoch mesiacov :)
Nemalo by to mu byť nič.

vix: Cvič ten HST. Kreatín - na to je ešte moc skoro, proteín si môžeš zadovážiť.

Proteín napr. tento: http://www.stillmass.eu/whey-6-3-1-enzy ... -a-papain/
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Hughito - nepocitam, spocital som si co mi da prve jedlo v WD tj. vajcia, sunka, syr...potom som tam spocital veceru tj. 250g tvaroh s arasidovym maslom a tam som s pocitanim skoncil, seriem na to...klasika 2 tyzdne som siel prve jedlo T+B, trening, pwo jedlo som dal rozdelene hodinu po treningu a dalsiu hodinu od jedla tj. kuracie/bravcove + sacok ryze, nejaky salat... o hodinu zas taka ista mega davka a vecer ten tvaroh spolu s troskou arasidoveho masla...v netreningove dni sa pokusam tiez drzat sacharidy na minime, tj. prve jedlo je najvacsie jedlo dna, kedy si robim maso, orechy, fazulky dam tam nejaky cottage, salatovu uhorku...vecera klasika zas tvaroh + arasidove maslo...od dneska skusam Warriors died co je teda 20h fasting a 4h feeding...do posilky budem chodit na lacno a prve jedlo 2 hodiny po treningu, resp. protak pol hodku pred jedlom, uvidime co to spravi :) hunger control mam uz v podstate pod palcom, len sa musim zdrziavat dalej od chladnicky :D kazdopadne moj spoluziak co to ide tiez mi ospevuje ake ma neskutocne vysledky ked ide "presne" podla vypocitaneho macra, no kazdemu to spaluje inak, cize neviem ci mi to stoji aby som sa trapil ci si dam 120g ryze alebo 100g a zvysok odlozim
hughito
Redeemer
Redeemer

Presne tak ako to robíš mi to príde rozumné a tak to robím aj ja. Ono to rátať presne a potom riešiť, ako si napísal, či 100 alebo 120 g ryže je nezmysel, lebo ti kalkulačky a výpočty nikdy nebudú presné, lebo sa tam nedá započítať dokonale tá fyzická aktivita + ďalšie odchýlky (napr. telesná váha), nevraviac o tom, že každé telo je iné a napasovať to do tabuliek a vzorcov sa nedá.
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

intermittent fasting znie zaujímavo a od zajtra do toho idem. Chcem nabehnúť na The fast 5 diet (19/5). Stiahol som si k tomu aj jednu publikáciu. Večer si ju prejdem. Kalórie nemám v pláne rátať. Tak uvidíme :)

Btw. aviceN Mohol by si trošku bližšie priblížiť výsledky tvojho spolužiaka? Vďaka :)
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

priblizne info nemam ani ja, ale naposledy ked sme sa videli pred zaciatkom prazdnin tak bol relativne "zaliaty"...no jeho ciel je do konca prazdnin dat 8-10% BF a vravel ze mu to slape riadne, ja mam za sebou 2hy tyzden a nemozem sa stazovat, dneska som vydrzal 20h fasting a uplna pohodka, netusim kam naprasim este vajcia a tvaroh :D ked mi o tom rozpraval tak za prvy tyzden dal dole 3cm z pasu
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Pekne.. Ja teraz potrebujem trochu rozhýbať svoje telo lebo sa mi nepáči že cvičím, jem správne a váha nerobí nič. Toto bude pre moje telo nový impulz. Nebojím sa že by som s tým mal mať väčšie problémy lebo keď ráno vstanem tak nepotrebujem vôbec jesť.. a neraz mám obed až okolo 2-3 a dá sa to. :)
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

kazdopadne ani ja a ani on nerobime kardio, ktore je pri IF zbytocne podla clanku, ktory na net zavesil Berkhan
ColdRain
Addict
Addict

No, asi ste ma aj presvedcili, ze to oprobujem. Inac o akom ratani kalorii vravite? v tom povodnom poste som to nezachytil, je ktomu este nejaky podrobnejsi dietny plan?
Napísať odpoveď