Paypal, platby cez paypal
Re: Paypal, platby cez paypal
Čaute
PayPal mi zablokoval účet na 45 dni, lebo som mal vla € za rok (predávam svoju zbierku figúrok cez Ebay)
a terz mi tam dalo takú stánku kde mám vyplňovať údaje
no dal som tam zatiaľ len občiansky preukaz ale je tam toho hodne,
Viete mi niekto poradiť čo všetko by som mal vyplniť ? Napr Bank Statement (výpis z účtu) to neviem čo ako chcú odo mňa, veď vedia kedy a koľko som si poslal na účet
PayPal mi zablokoval účet na 45 dni, lebo som mal vla € za rok (predávam svoju zbierku figúrok cez Ebay)
a terz mi tam dalo takú stánku kde mám vyplňovať údaje
no dal som tam zatiaľ len občiansky preukaz ale je tam toho hodne,
Viete mi niekto poradiť čo všetko by som mal vyplniť ? Napr Bank Statement (výpis z účtu) to neviem čo ako chcú odo mňa, veď vedia kedy a koľko som si poslal na účet
Na zaklade tvojej aktivity PayPal system tvoj ucet automaticky meni na "Account Type: Premier" a pri takomto ucte treba mat "Status: Verified".
Staci ak im uploadnes potrebne veci a uz nebude z teba PayPal panic.
Ak predavas veci cez ebay (aktivne) tak myslim, ze to je nutnost byt verified. Od ludi co niesu verified by som nic nekupil.
Upni im tam nascennovany obcanak predok/zadok a z vypisu uctu ten papier kde je viditelna tvoja adresa trvaleho bydliska.
Ak vies anglicky (staci aj ta skolska anglictina) tak cez telefon to vybavis hned. Na telefonickom supporte su velmi ochotny teda mne sa tak javilo.
@fero.t: si hlavne zrus tu SUBSCRIPTION co mas asi v PayPale aktivnu. Klikni na View all of my transactions a tam nastav filter Subscription a nastav si este pozadovany rok kedy si zalozil ten ucet a zobrazi sa ti nieco podobne ako nizsie na obrazku.
Staci ak im uploadnes potrebne veci a uz nebude z teba PayPal panic.
Ak predavas veci cez ebay (aktivne) tak myslim, ze to je nutnost byt verified. Od ludi co niesu verified by som nic nekupil.
Upni im tam nascennovany obcanak predok/zadok a z vypisu uctu ten papier kde je viditelna tvoja adresa trvaleho bydliska.
Ak vies anglicky (staci aj ta skolska anglictina) tak cez telefon to vybavis hned. Na telefonickom supporte su velmi ochotny teda mne sa tak javilo.
@fero.t: si hlavne zrus tu SUBSCRIPTION co mas asi v PayPale aktivnu. Klikni na View all of my transactions a tam nastav filter Subscription a nastav si este pozadovany rok kedy si zalozil ten ucet a zobrazi sa ti nieco podobne ako nizsie na obrazku.
To im mám poslať tento screen (stiahnuté PDF zo SLSP)
//autoeditácia príspevku (16 Júl 2013, 18:34)
a poslal som im ten výpis
//autoeditácia príspevku (16 Júl 2013, 18:34)
a poslal som im ten výpis
Je tu toho trocha veľa na čítanie tak sa opýtam úplne banálne veci. Veľmi z paypal nerobím. Keď chcem aby mi niekto poslal na paypal peniaze aké údaje mu mám poskytnúť? Daju sa potom z paypal poslať peniaze na normálny účet? Prípadne je nejaká karta paypal z ktorou by som mohol platiť na Slovensku?
Ked ti niekto chce poslat peniaze na paypal ucet, tak mu das svoj paypal login co je zvycajne mail.
Peniaze si vyberies bud na ucet alebo kartu, zalezi co si priradis ku kontu
Peniaze si vyberies bud na ucet alebo kartu, zalezi co si priradis ku kontu
Zdravím, chcem si vybrať peniaze z paypalu na účet,podľa toho čo som čítal tak sú 2 možnosti: 1. vybrať na účet (bude to chcieť IBAN) a 2. cez platobnú kartu (vraj to bude pýtať 4 mieste číslo,ktoré mi zadalo pri tom keď mi to na začiatku stiahlo 1,5€ pri dákej verifikácii už si to nepamätám,ale to číslo som nikde nenašiel)...ako to robíte vy?čo mi odporučíte? (a ešte neviete mi proadiť kde by som sa dopátral k tomu 4 miestnemu číslu?)....díky za prípadné odpovede
Vždy posielam na účet. Všetky potrebné info (IBAN, a pod.) nájdeš v papieroch z banky alebo z e-bankingu, trvá to 3 pracovné dni a je to zadarmo.
Idem niečo predať a kupujuci chce platiť cez paypal.. Ked už budem mat peniaze na paypale a odovzdam mu jeho kupu može sa stat ze zrazu nebudem mat na paypale nič ? Ze nejak zrusi prevod a ja nebudem mat ani produkt ani peniaze ?
Preco by niekto chcel platit paypalom ked su tam velke poplatky? Snad ti nepisal na inzerat po anglicky alebo s lamavou slovencinou 
AKe su poplatky ked niekto plati z paypalu na paypal ?
Presne neviem, ale urcite percento to bude.. Navyse ak sa to posiela ako kupa niecoho, vtedy je mozno riziko ze sa platba da refundnut naspat.. Ked mate paypal ucty musite mat, tak by som to urcite riesil prevodom.
Niektoré prevody sú zadarmo, za niektoré sa niečo málo platí. Čo sa týka toho, či ti peniaze následne môžu zmiznúť, alebo nie - áno, môžu. Aj tu záleží, akým spôsobom ti ich pošle. Niečo mi hovorí, že ak ti ich pošle ako Personal Gift (alebo ako tomu PayPal nadáva), tak jednak neplatíš poplatok, a taktiež ich on nebude môcť vymáhať naspäť (resp., bude to ťažšie). Ak by ti totiž poslal peniaze za tovar alebo službu, to reklamácie by mohol napísať, že si mu tovar nedoručil, a PayPal bude konať prioritnejšie. Ale neber tento post ako smerodajný, a radšej si o tom prečítaj priamo na PayPal-y, určite to tam bude. Ak som povedal blbosti, opravte ma.
Včera som si založil PayPal, pridal kartu a nakúpil na eBayi. Štvorčíslie mi ešte nedošlo, s ktorým si viem verifikovať PayPal, tak som si myslel, že mi bude nákup na eBayi expedovaný až keď verifikujem kartu. No dnes mi prišiel mail a je tam napísané "Your item is marked as dispatched. ". To znamená, že nemusím čakať na verifikáciu, obchodník už vyexpedoval moju objednávku?
-
javatar
Hardcore addict
A z uctu ti to stiahlo?
Áno. Nemám verifikovaný PayPal a napriek tomu sa dá ním platiť?
Samozrejme, da sa platit aj ked ucet nemas verifikovany, limit je tam tusim niekolko sto az tisic dolarov. Akurat niektori obchodnici neakceptuju platby s neverifikovanych PP uctov, ale to je na obchodnikovi.
Takže to znamená, že moja objednávka bola vyexpedovaná?
-
javatar
Hardcore addict
Ak je predajca poctivy tak ano
(natrafil som aj na takeho co to realne poslal dva tyzdne po vyexpedovani na ebay)
Respektive sice bola oznacena ako "dispatched" avsak realne je mozne ze len objednal prepravu, no kurier (usps) moze ten balicek vyzdvihnut az o niekolko dni. Je to standardny postup. Zalezi od predajcu. Ak mas tracking, mozes si to realne dohladat kde sa prave nachadza.