Dobrý večer,
Chcem sa informovať - zakúpil som si Galaxy S4 a nabíjačku z krabice som si nechal na chalupe ... Doma mám nabíjačku ktora sa použivala na Galaxy S2 / Galaxy ACE teda OUTPUT 5.0V - 0.7A a klasická nabijačka dodávana ku S4 má 2A pokial si správne pametám ...
Telefon sa mi úplne vybil - keď som ho napojil na nabíjačku (slabšiu) tak mi zavibroval že nabíja, a na to asi za 2 sekundy znova zavibroval akože bol odpojený, znova zavibroval že nabíja, asi 4-5x tak som vytiahol nabíjačku zo siete ... Inú som doma nemal tak som to ešte raz skúsil a telefon začalo nabíjať ... Samozrejme že ho nabíjalo pomaly ale keď už došlo na 100% tak som ho vypojil a začal používať...
A všetky tie blbosti typu ovladanie gestami, snimanie očí atď mám vypnuté žiadne spustene aplikacie bluetooth wifi vypnute - len internet a bol som na facebooku, a dosť rýchlo mi tie percenta ubúdali ...
Trochu sa rozumiem do elektrotechniky a logicky ked sa nabíja takýto typ baterie slabšou nabíjačou - mala by práveže ešte dlhšie vydržať ...
A chcem sa spýtať, čím to môže byť že sa rýchlo vybil ? či mám nutne začať nabíjať nabíjačkou dodavanou ku tomu, (silnejšou) či som mohol už aj baterku pokaziť prípadne či telefónu sa nemohlo nič stať ...
Ďakujem
Samsung Galaxy S4 Nabíjanie (batéria)
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Samsung Galaxy S4 Nabíjanie (batéria)
Moderné batérie sa dajú poškodiť tak, že ich vybiješ úplne na skapatie, teda čo ja viem. A že by si ho poškodil s nižším prúdom, to určite nie. Jedine voltáž by musela byť dramaticky odlišná, ale ani vtedy to z elektrotechnického hľadiska nie je moc možné. Lebo čo môže poškodiť batériu je prílišný príkon [W] a ten dostaneš tak že vynášobíš prúd krát napätie [A x V = W]
-
qwerty-xyz
Re: Samsung Galaxy S4 Nabíjanie (batéria)
moze sa stat to ze telefon viacej zerie ako do neho ide stavy . . . ku prikladu ti napisem ze ja nabijam jedno akou nabijackou, ked hram hru tak sa mi na S2 baterka vybija, sice sialene pomaly ale vybija, a to je v nabijacke!!!, a to som skusal 500 mA, 1 A, 2A, 700 mA . . . stale to robi. lebo je to kktsky telefon s este kktskejsou baterkou.....
Predpokladam ze S4 na tom bude rovnako.
Predpokladam ze S4 na tom bude rovnako.