Samsung Galaxy S4 Nabíjanie (batéria)

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
fanter
Light Star
Light Star

Samsung Galaxy S4 Nabíjanie (batéria)

Príspevok od používateľa fanter »

Dobrý večer,
Chcem sa informovať - zakúpil som si Galaxy S4 a nabíjačku z krabice som si nechal na chalupe ... Doma mám nabíjačku ktora sa použivala na Galaxy S2 / Galaxy ACE teda OUTPUT 5.0V - 0.7A a klasická nabijačka dodávana ku S4 má 2A pokial si správne pametám ...

Telefon sa mi úplne vybil - keď som ho napojil na nabíjačku (slabšiu) tak mi zavibroval že nabíja, a na to asi za 2 sekundy znova zavibroval akože bol odpojený, znova zavibroval že nabíja, asi 4-5x tak som vytiahol nabíjačku zo siete ... Inú som doma nemal tak som to ešte raz skúsil a telefon začalo nabíjať ... Samozrejme že ho nabíjalo pomaly ale keď už došlo na 100% tak som ho vypojil a začal používať...
A všetky tie blbosti typu ovladanie gestami, snimanie očí atď mám vypnuté žiadne spustene aplikacie bluetooth wifi vypnute - len internet a bol som na facebooku, a dosť rýchlo mi tie percenta ubúdali ...
Trochu sa rozumiem do elektrotechniky a logicky ked sa nabíja takýto typ baterie slabšou nabíjačou - mala by práveže ešte dlhšie vydržať ...
A chcem sa spýtať, čím to môže byť že sa rýchlo vybil ? či mám nutne začať nabíjať nabíjačkou dodavanou ku tomu, (silnejšou) či som mohol už aj baterku pokaziť prípadne či telefónu sa nemohlo nič stať ...
Ďakujem
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Samsung Galaxy S4 Nabíjanie (batéria)

Príspevok od používateľa uplink »

Moderné batérie sa dajú poškodiť tak, že ich vybiješ úplne na skapatie, teda čo ja viem. A že by si ho poškodil s nižším prúdom, to určite nie. Jedine voltáž by musela byť dramaticky odlišná, ale ani vtedy to z elektrotechnického hľadiska nie je moc možné. Lebo čo môže poškodiť batériu je prílišný príkon [W] a ten dostaneš tak že vynášobíš prúd krát napätie [A x V = W]
qwerty-xyz

Re: Samsung Galaxy S4 Nabíjanie (batéria)

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

moze sa stat to ze telefon viacej zerie ako do neho ide stavy . . . ku prikladu ti napisem ze ja nabijam jedno akou nabijackou, ked hram hru tak sa mi na S2 baterka vybija, sice sialene pomaly ale vybija, a to je v nabijacke!!!, a to som skusal 500 mA, 1 A, 2A, 700 mA . . . stale to robi. lebo je to kktsky telefon s este kktskejsou baterkou.....

Predpokladam ze S4 na tom bude rovnako.
Napísať odpoveď