Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa audiotrack »

Tu sa ukazujú presne rozdiely medzi autoškolami.
Header napísal:Veď rozbeh na ručnej sa precvičuje a venuje sa mu samostatne nejaký čas.
toto sme sa vôbec neučili. Učili sme sa zastaviť v kopci na nožnej brzde, a rozbehnúť bez ručnej.
TommyHot napísal:skocil na brzdu, lebo som nezastavil na prednosti. Neviem sice odkedy sa ma stat na prednosti, ale ten pocit, ked uz som vedel, ze som nespravil
u nás po zásahu inštruktora ťa hneď na mieste policajt vyhadzoval. Keď je jasné že si nespravil, nemáš sa čo viac voziť.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Ja som robil autoskolu na Logane, bez klimy, bez serva, a som tu, viem jazdit s hocicim a nerobi mi to ziaden problem.. Chapem, ze autoskoly sa v plyvom konkurencie musia uchylovat k takymto autam, ale podla mna je to nezmysel.. Auto s 4x4, prejde autoskolou v zime, potom sadne do nejakeho rodinneho a v prvej zakrute sa vysype..
Co sa tyka rozjazdu do kopca na rucnej, sice to nevyuzivam, ale myslim si, ze ak nikoho toto neucili v autoskole tak je to autoskola na dve veci.. Co ak sa dostanes do situacie kde zostanes stat v prudkom kopci bez akychkolvek rozjazdovych systemov? Chcem vidiet ako sa niekto pohne bez pomoci rucnej brzdy.... :nono:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

špičkou nohy držíš brdzu, pätou pridávaš plyn. Pomaly púšťaš spojku, a keď je v zábere pustíš brzdu. Rovnaká technika ako s ručnou, len treba trošku vykrútiť nohu. Trošku sa potiahneš, a posunieš si nohu na plyne do pohodlnejšej polohy.
Ja zase chcem vidieť ako si v takom kopci poradí niekto kto je naučený na ručnú ak sadne do auta, kde tá ručná nemá dobrú účinnosť. Alebo kde sa ručná zasekuje.. Najlepšie je ovládať oba spôsoby.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja sa na akomkoľvek strmom kopci rozbehnem bez ručnej bez problémov a bez vytáčania motora...

//...audio, to máš skoro ako balet...ja normálne prešliapnem z brzdy na plyn trocha rýchlejšie, medzitým si pustím spojku do záberu a v momente, kedy začínam stláčať plyn tak spojka začína zaberať...všetko to dokážem spraviť tk rýchlo, že auto klesne dolu kopcom maximálne o 3 cm...
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Audio - suhlasim, idealne je ovladat obe sposoby jazdy.
Grim - pri vsetkej ucte, chcem to vidiet na nejakom tazsom aute (idealne Jumper) plne nalozeny, kde si nemozes dovolit cuvnut ani o centimeter... (nehovoriac este o tom, ze sa nejedna o auto na ktore si zvyknuty ;) )
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Grim napísal:...ja sa na akomkoľvek strmom kopci rozbehnem bez ručnej bez problémov a bez vytáčania motora...

//...audio, to máš skoro ako balet...ja normálne prešliapnem z brzdy na plyn trocha rýchlejšie, medzitým si pustím spojku do záberu a v momente, kedy začínam stláčať plyn tak spojka začína zaberať...všetko to dokážem spraviť tk rýchlo, že auto klesne dolu kopcom maximálne o 3 cm...
ja to tiež takto robím, iba som opísal techniku ako sa to robí keď klesnúť nesmieš (napríklad 10cm za tebou zastane nejaký debil a kopec je tak prudký, že ti až hovná z rite ťahá. Plus ťažké auto ako bolo spomenuté)
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

JCM01 napísal: Co sa tyka rozjazdu do kopca na rucnej, sice to nevyuzivam, ale myslim si, ze ak nikoho toto neucili v autoskole tak je to autoskola na dve veci.. Co ak sa dostanes do situacie kde zostanes stat v prudkom kopci bez akychkolvek rozjazdovych systemov? Chcem vidiet ako sa niekto pohne bez pomoci rucnej brzdy.... :nono:
Moja "výučba" v tomto konkrétnom prípade prebiehala takto - inštruktor ma donútil zastaviť v kopci a potom mi povedal, že nech sa rozbehnem. Rozbehol som sa bez problémov, bez ručnej...samozrejme, keďže to bolo prvýkrát, s motorom vytočeným viac ako by bolo treba. Teraz sa v kopcoch rozbieham len týmto spôsobom, už bez zbytočného vytáčania motora. :) Pre mňa osobne je alternatíva s ručnou brzdou jednoducho nepohodlná, stačí rýchly prešľap z brzdy na plyn, spojka do záberu a ide sa, dozadu sa pohneš naozaj minimálne, to by musel byť niekto doslova nalepený na tvojom zadnom nárazníku, aby došlo ku kontaktu. Ešte podotknem, že nemám žiadneho asistenta pre rozjazd do kopca (otec ho má vo svojom aute a podľa mňa to je skôr užitočná vecička pre slabších vodičov, ktorí majú problém rozbehnúť sa do kopca - či už z nožnej alebo ručnej brzdy - a aby nedošlo ku kontaktu s vozidlom za nimi).
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

ruckou si dopomaham, casto
nieje to ziadna hanba, v jendom aute mam taku spojku v inom uplne inak citlivu...
akoze zvladnut to nieje problem ale nepotrebujem ani spilit lamelu a ani utrhnut zotrvak takze nevidim dovod auto nepomoct ruckou
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

audio my sme mali je*** policajta, on si ma vychutnaval /aj ostatnych/, ale mne uz bolo jasne, ze som nespravil.. kamos co isiel so mnou tiez zazmetkoval, na 40tke isiel cez 50 a fizel ho dusil dalej, aj ked to uz bolo jasne...
kookie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kookie »

Grim napísal:
Podobne sme sa to učili aj my; spojku dáš do záberu a noha z brzdy na plyn...samozrejme ešte ako začiatočníci v pomalšom slede a na veľmi miernej vyvýšenine medzi dvoma cvičiskami. Neviem, či by som zvládla aj audiov spôsob, asi skúsim na kopci za dedinou :D U nás počas výcviku slovné spojenie ručná brzda okrem súvislosti so zabezpečením vozidla ani nepadlo, ale skúšala som aj rozbeh s ňou, ten sa oplatí, hlavne keď si človek nie je úplne istý. Cestou do našej dediny je železničné priecestie na dosť strmom kopci, tam by som rozbeh bez ručnej, ak by za mnou stáli autá, neskúšala :roll: .
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

To ja som sa ucil na Micre :lol: , ledva som sa tam vliezol, ale tak prezil som. Podla mna to je jedno na com sa uci.

Do kopca sme skusali jeden den aj na rucnej, ale osobne sa rozbieham bez.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

ja sa tiež rozbieham tak ako napísal Grim, akurát u nás nemáme veľa kopcov tak v takej situácii som raz za 2 mesiace a zvyčajne mi ujde pri tej polohe nohy vytočiť motor kus nad :D
u nás v autoškole sme sa to vôbec ani neučili a to som mu ešte prízvukoval že by som si to išiel skúsiť, a tak mi na semaforoch na križovatke dal ručnu a že mám si to skúsiť že ked budem púšťať spojku tak ako sa auto správa, a pomaly dávať dole ručnú... a dodal že v kopci by som len dal trochu viac plynu.. inak už nič
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja sa tiež rozbieham bez ručnej. Jednak nás to v autoškole neučili, a taktiež ručná na našom domácom aute skôr nedrží ako drží. Rozbieham sa tak, že čo najrýchlejšie prešlapnem, a keďže nie som až tak skúsený šofér, niekedy mi to ujde dozadu aj viac, ako by som chcel, inokedy zbytočne vytáčam motor. Rozhodne vyskúšam spôsob vytočenia nohy, niekedy keď pôjdem večer/v noci po nejakom kopci v meste.

//autoeditácia príspevku (12 Júl 2013, 14:59)
Btw, tiež som robil na starej Thalii, a zopár jázd na novšom Accente. Fakt sa čudujem koľko z vás išlo na Baworákoch, Audinách, Medveďoch... Čo vidím na ulici, tak fakt prevládajú tieto rutinné autá ako Škoda, VW, prípadne voláky francúz.
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa BookEditor »

Ahojte, mám pár otázok :)
Chodím práve do autoškoly a máme Golfa, 1,6 tdi-čko. Auto sa mi celkom pozdáva, ale moje schopnosti sa blížia k nule. Rozbeh mám zo začiatku plynulý (pustenie spojky po častiach), ale potom ako pridávam plyn, nastane taký akoby sek. Takto nás to v autoškole učili - že púšťam spojku a až potom pridávam plyn. Nerozbieha sa však kvôli plynulosti s trochou plynu (pri púšťaní spojky)?
Ešte by som chcel vedieť, ako je to s tou konštrukciou, lebo v jednej autoškole mi vraveli, že sa skúša, ale iba zjednodušene. Ak sa skúša, tak akým spôsobom? (Žiak stojí pri aute a policajt(?) sa ho pýta alebo to je len vo forme holého dialógu?) Vďaka za názory, K+ :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tak ako pomaly púšťaš spojku, tak pomaly pridávaj plyn..

Inak dnes som v KE videl autoškolu čiernu Octaviu Combi RS od rennera.. mi takmer padla sánka.. keby som mal teraz robiť autoškolu, tak sa prihlásim do rennera..

http://www.renner.sk/galeria/autoskola/ ... ctavia-rs/

:D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Naco je take auto dobre v autoskole, kde vacsina ludi je rado ze im nezdochne motor na krizovatke?
kookie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kookie »

BookEditor napísal:Ahojte, mám pár otázok :)
Chodím práve do autoškoly a máme Golfa, 1,6 tdi-čko. Auto sa mi celkom pozdáva, ale moje schopnosti sa blížia k nule. Rozbeh mám zo začiatku plynulý (pustenie spojky po častiach), ale potom ako pridávam plyn, nastane taký akoby sek. Takto nás to v autoškole učili - že púšťam spojku a až potom pridávam plyn. Nerozbieha sa však kvôli plynulosti s trochou plynu (pri púšťaní spojky)?
Ešte by som chcel vedieť, ako je to s tou konštrukciou, lebo v jednej autoškole mi vraveli, že sa skúša, ale iba zjednodušene. Ak sa skúša, tak akým spôsobom? (Žiak stojí pri aute a policajt(?) sa ho pýta alebo to je len vo forme holého dialógu?) Vďaka za názory, K+ :)
To záleží od policajta; my keď sme prešli cvičisko, tak sme sa zastavili pri policajnom aute, tam sedel a pýtal sa nás veci typu povinná výbava, nejaké tie závady (stieračov, čelného skla, spätných zrkadiel atd...), jednej sa pýtal, aké nálepky môžu byť na aute...nič hrozné. Ešte pred testom nás policajt so všetkým oboznamoval a hovoril, že sa s kolegom zhodli, že ak mu človek povie viac, než "50%", nechajú ho prejsť. Ale každý má na to iné merítko a každý sa pýta na niečo iné. Ešte údržbu sa zvyknú pýtať (kvapaliny, výmena a pod., kedy sú poškodené pneumatiky...) ale žiadne biflenie konštrukcie auta...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

t0m4s3.. asi je to určené pre zbohatlíkov, ktorým hneď otecko kúpi nejaké silné auto so 100kW a vyššie.. nech nedopadnú ako napr. pred niekoľkými rokmi mladá Smereková, ktorá s čerstvým vodičákom zabila na Grand Cherokee jedného taxikára a jeho klientovi museli amputovať nohu.. (aj keď je pravda, že otecko by im podobne ako Smerekovej vybavil iba podmienku)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Tak ale dnes 100kw na take auto je standart. Ja som za preco nie, vykonova rezerva je proste faktor ktory mnohi podcenuju ale pritom verim ze vela predbiehaciek dlhsich navesov mimo mesto moze byt zivotne dolezite mat par desiatok koni naviac.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

Ide skôr o to, že potenciál toho auta v AŠ nevyužiješ. Hovorím z mojej skúsenosti, kde okrem jednej jazdy na diaľnici a jednej po okreske (kedy som aj tak nič nepredbiehal) som odjazdil všetko ostatné v meste s max. rýchlosťou 50km/h. A na to bohato stačí bársaké auto.
Napísať odpoveď