Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa seth82 »

http://romovia.sme.sk/c/6873694/buranie ... vajda.html

Iba sem skopírujem svoju reakciu zo SME: Vieš si predstaviť, ako by to dopadlo, ak by podobné vyhlásenie vydal nejaký člen majority, ktorému by napríklad vadilo, že cigáni dostávajú zadarmo od štátu ubytovanie?

Spustila by sa masívna kritika od trapkov z ĽPR, AI, Polláka, EÚ, Svetovej Banky, Kusej a podobne. Pretože v našom prípade by bolo vyhlásenie o občianskej vojne vážnou rasistickou vyhrážkou.

To, že to spraví nejaký cigánsky vajda je v úplnom poriadku, inými slovami:

Nechajte nám možnosť stavať aj naďalej načierno, alebo spätne legalizovať naše stavby (schválne nepíšem domy), prípadne chceme možnosť, aby štát odkúpil za peniaze pracujúcich a dane platiacich občanov pozemky, ktoré sme nelegálne zastavali, od ich vlastníkov a my budeme čušať. Ak to nespravíte, budeme sa vyhrážať občianskou vojnou, začneme rabovať, ako za čias Kaníkovej reformy, vy majoritní čušte, pretože my a politici sme proste elita a nik proti nám nič nezmôže.

Také niečo. Všetko je v poriadku, občania plaťte ďalej zdieračské dane a my cigáni, spoločne s papalášmi, sa budeme aj naďalej na vás priživovať.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Neviem koho by mali zaujímať reči nejakého vajdu, nie je to žiadny reprezentant cigánov na SK, ani nedostal mandát od všetkých cigánov, takže je to jeho osobný názor, ktorý si prezentuje. Pravdu má v tom, že keby hoc aj zajtra nabehli bagre a po celom Slovensku pobúrali tie chatrče, tak čo? Je to reálny problém a znie to pekne, že ideme teraz búrať čierne stavby a budeme nekompromisní, ale keďže tam žije x ľudí, tak to také jednoduché nebude.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Vysvetli to SME. A či je to reálne? Nuž, extrémne udalosti sa nám už v histórii udiali. Mnohých ľudí nezaujíma to "a čo", pretože už s cigánmi a s týmto štátom strácajú nervy. Ale nad tým sa nemusíme zamýšľať, pretože pokiaľ viem, tak ten zákon, ktorý vyšiel, nie je retroaktívny, ak sa nemýlim.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

seth: tam bola aj chvilu povolena diskusia pod tym clankom? Lebo nic take tam neviem najst teraz.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Určite nebola, pretože diskusie na cigani.sme.sk sú defaultne zakázané, oni ich ani pri publikovaní článkov nepovoľujú...
hughito
Redeemer
Redeemer

uplink, o zatvorení tejto témy si nerozmýšľal?

seth: No tak vidíš.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6 ... hradu.html Ani tu diskusia nie je (a ani nebola). Samozrejme, nie sú tam iba prostitútky. A ako to viem? Lebo som tam pred dvomi hodinami šiel, keďže som si tam dával okruh na bajku. Cigáni chodia ako húsky po hlavnej ceste na oboch stranách, ako mrdnutí, autá nevedia, do ktorej strany sa im majú vyhýbať, pretože so sebou vlečú aj svoje ratolesti, ktoré pobehujú po ceste tak, ako keby tam ani autá nechodili. Okrem toho po človeku vreštia a bľačia, na kopci pri hrade žobrú niekedy už pri parkovisku, kde turisti vystupujú z autobusov (dnes som narazil na bus plný aziatov, ale s ŠPZtkou TT, teda neviem odkiaľ boli, tí si teda museli pomyslieť svoje) a ak im turisti dať nechcú, tak ich nasledujú po chodníku až ku vstupu do hradu.

Samozrejme, Mižigar (ten slávny, ktorý dal zo štátneho preplácať elektriku tisíckam cigánov a bielym zo Žehry prežieral dane) o ničom nikdy nevie, nič sa nestalo, všetko je OK.

TOTO je ale veta za milión: "Košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová informovala, že situácia v Žehre podľa doterajších analýz nie je vypuklá a nevymyká sa nápadu danej problematiky v okrese." - tak tu už budem vulgárny - toto je definitívne v pi*i :) Tak pre ňu, nejakú kancelársku krysu v KE, je to normálne. To, že cigáni obťažujú turistov na tak významnej historickej a turistickej pamiatke, akou je Spišský hrad, je pre ňu zjavne nedôležité. Veď ako inak, j3bať na to, nech si robia čo chcú, až pokiaľ nejaký nezájde tak ďaleko, že niekoho napadne a ozbíja - až potom sa niečo pohne.

Je mi z tejto krajiny na strašný grc, potenciál má, čo sa týka turizmu, obrovský, ale takto...Ech, čo si budem zvyšovať tlak.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

hughito - hoď sa o zem a dospej.
hughito
Redeemer
Redeemer

Podľa mňa nie si kompetentný byť moderátor, si nestabilný jedinec, ako si už viackrát previedol a nie si neutrálny, rozhoduješ podľa svojej vôle a záujmu, ako som si všimol aj v iných témach (napr. aj mazanie príspevkov). Nie som potešený, že tu pohybuje takýto jedinec a rozhoduje si ako chce a vyhráža sa bez príčiny. A o tvoje rady záujem nemám, ušetri ma ich.

Len toľko k tebe.

Inak v Čechách sú momentálne na prach z tejto cigánsko-českej vlajky, ktoré navrhoval Slovák. Dosť som sa na tom bavil. :lol:

http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/do ... u-vyberete
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

seth82 napísal:http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6 ... hradu.html Ani tu diskusia nie je (a ani nebola). Samozrejme, nie sú tam iba prostitútky. A ako to viem? Lebo som tam pred dvomi hodinami šiel, keďže som si tam dával okruh na bajku. Cigáni chodia ako húsky po hlavnej ceste na oboch stranách, ako mrdnutí, autá nevedia, do ktorej strany sa im majú vyhýbať, pretože so sebou vlečú aj svoje ratolesti, ktoré pobehujú po ceste tak, ako keby tam ani autá nechodili. Okrem toho po človeku vreštia a bľačia, na kopci pri hrade žobrú niekedy už pri parkovisku, kde turisti vystupujú z autobusov (dnes som narazil na bus plný aziatov, ale s ŠPZtkou TT, teda neviem odkiaľ boli, tí si teda museli pomyslieť svoje) a ak im turisti dať nechcú, tak ich nasledujú po chodníku až ku vstupu do hradu.

Samozrejme, Mižigar (ten slávny, ktorý dal zo štátneho preplácať elektriku tisíckam cigánov a bielym zo Žehry prežieral dane) o ničom nikdy nevie, nič sa nestalo, všetko je OK.

TOTO je ale veta za milión: "Košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová informovala, že situácia v Žehre podľa doterajších analýz nie je vypuklá a nevymyká sa nápadu danej problematiky v okrese." - tak tu už budem vulgárny - toto je definitívne v pi*i :) Tak pre ňu, nejakú kancelársku krysu v KE, je to normálne. To, že cigáni obťažujú turistov na tak významnej historickej a turistickej pamiatke, akou je Spišský hrad, je pre ňu zjavne nedôležité. Veď ako inak, j3bať na to, nech si robia čo chcú, až pokiaľ nejaký nezájde tak ďaleko, že niekoho napadne a ozbíja - až potom sa niečo pohne.

Je mi z tejto krajiny na strašný grc, potenciál má, čo sa týka turizmu, obrovský, ale takto...Ech, čo si budem zvyšovať tlak.
tak vidis a ja tu pod hradom (aj ked nie v Zehre) zijem, a toto mam stale pred ocami :D a nejaky Hughito mi tu ide rozdavat mudrosti o tom ze aki su cigosi a aki niesu :lol: potom sa cuduje ze ho nedokazem brat vazne
hughito
Redeemer
Redeemer

Vytvoril si s mojej internetovej osobnosti nejakú náklonnosť? Spomínaš ma v každom príspevku, nadobúdam pocit, že ide o platonickú lásku.

A tiež by ma zaujímalo, kde také rozumy rozdávam. Ono by bolo najlepšie presne citovať a nie iba tliachať do vetru.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - neplač už toľko, je to trápne a stupídne témy si zakladaj inde. Napísalo Ti tam viac ako dosť ľudí či si kompletný. O mojej kompetencii určite nebudeš rozhodovať Ty so svojím pohľadom na svet a spoločnosť, ale niekto iný. A upokoj sa prosím Ťa.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

hughito rozhoduje o tom ako sa pozerame na tu zberbu
takisto o tom ako vieme citat
teda rovnako o tom kto ma na jeho fore ake kompetencie
zvykaj si
len potichu pozeram cim si este nasere na hlavu :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Vytvoril si s mojej internetovej osobnosti nejakú náklonnosť? Spomínaš ma v každom príspevku, nadobúdam pocit, že ide o platonickú lásku.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

este nam ukas aki si gramatyk :P
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - už je to moc, fakt sa prosím Ťa trochu skludni. Si vážený člen fóra, aj keby si mi vynadal do k*kotov a nadáva mi na rodinu, v živote Ti nedám ani len basu, len to prosím Ťa trochu spomaľ. Ja viem že máš rád rómov a chceš ukázať absurditu v tom, že ich všetci neznášame, avšak zabúdaš na to prečo to tak je. Ja viem že sú dobrí rómovia, aj Hegy to vie, aj seth, aj všetci. Avšak je ich tak zanedbateľne málo, že spoločne toto etnikum nemusíme, ako ich sociálne prejavy, tak ich "spolunažívacie" zvyklosti. Tak to skús prosím Ťa pochopiť, nemusíš to ani príjmať, o tom je sloboda prejavu.
hughito
Redeemer
Redeemer

uplink napísal:hughito - už je to moc, fakt sa prosím Ťa trochu skludni. Si vážený člen fóra, aj keby si mi vynadal do k*kotov a nadáva mi na rodinu, v živote Ti nedám ani len basu, len to prosím Ťa trochu spomaľ. Ja viem že máš rád rómov a chceš ukázať absurditu v tom, že ich všetci neznášame, avšak zabúdaš na to prečo to tak je. Ja viem že sú dobrí rómovia, aj Hegy to vie, aj seth, aj všetci. Avšak je ich tak zanedbateľne málo, že spoločne toto etnikum nemusíme, ako ich sociálne prejavy, tak ich "spolunažívacie" zvyklosti. Tak to skús prosím Ťa pochopiť, nemusíš to ani príjmať, o tom je sloboda prejavu.
Ako ja v tejto téme prezentujem pod. názory už nejaký ten rok a síce vždy som mnou ľudia skôr nesúhlasili ako súhlasili, ale dalo sa. V poslednej dobe sa moc nedá v tejto téme, tak neviem čím a kým to je. :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

ti niekto drzi pistol pri hlave, ze tie nazory musis citat a vyjadrovat sa k skoro kazdemu z nich?
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

http://romovia.sme.sk/c/6875065/kalinak ... nimku.html nuz chranene etnikum,dvojaky meter.
Napísať odpoveď