Nazdar, pozná niekto nejaký vzorec, ktorý mi zráta koľko SMS som poslal podľa výpisu ktorý si môžem stiahnuť? Je to spravené takto:
Potrebujem aby to zistilo že pod služba nie je napr GPRS APN VOLUME alebo VOICE - MO.
Vie niekto spraviť taký vzorec prosím?
Dík
Vzorec do Excelu na zrátanie tých istých slov
Re: Vzorec do Excelu na zrátanie tých istých slov
http://www.hojko.com/pomoc-exel-t181791.html
mne pomohli takto ...funguje to super ... zoradis si veci ktore chces pocitat... musis si upravit ten vzosrec podla svojich potrieb... ja som mal vysledky v stlpci B a v stlpci C hodnoty ktore som spocitaval ....
mne pomohli takto ...funguje to super ... zoradis si veci ktore chces pocitat... musis si upravit ten vzosrec podla svojich potrieb... ja som mal vysledky v stlpci B a v stlpci C hodnoty ktore som spocitaval ....
Na toto sluzi funkcia COUNTIF: =COUNTIF(C:C;"SMS") za predpokladu, ze hladas v stlpci C (Sluzba).
gothar vies mi poradit nejaku dobru lit. kde by som taketo veci nasiel .... prikaz+syntax+co to robi.... dik inac minule si mi vlemi pomohol ...dik
Díky mocGothaR napísal:Na toto sluzi funkcia COUNTIF: =COUNTIF(C:C;"SMS") za predpokladu, ze hladas v stlpci C (Sluzba).
strapaty: to chce iba prax a googlenie v anglictine ked nieco nevies.
Ja tieto veci vyuzivam bezne v praci (IF, COUNTIF, VLOOKUP, CONCATENATE,...) a ked sa najde nieco, co potrebujem urobit a neviem to, tak skusam googlit stylom "how to count XXX excel". Zaroven mam aj nejake skolenia poskytnute firmou, ale tie maju vyhodu iba v tom, ze je to ucelene a dokladne vysvetlene. Ak nemas problem s anglictinou, tak sa to iste naucis aj online a zadarmo.
PS: Excel ma funkciu skoro na vsetko a kombinaciou funkcii alebo vzorcov dokazes urobit 99 % veci, ktore ti napadnu, len ich treba vediet napisat
Ja tieto veci vyuzivam bezne v praci (IF, COUNTIF, VLOOKUP, CONCATENATE,...) a ked sa najde nieco, co potrebujem urobit a neviem to, tak skusam googlit stylom "how to count XXX excel". Zaroven mam aj nejake skolenia poskytnute firmou, ale tie maju vyhodu iba v tom, ze je to ucelene a dokladne vysvetlene. Ak nemas problem s anglictinou, tak sa to iste naucis aj online a zadarmo.
PS: Excel ma funkciu skoro na vsetko a kombinaciou funkcii alebo vzorcov dokazes urobit 99 % veci, ktore ti napadnu, len ich treba vediet napisat