Nazdar,
ja vam tu do toho nechcem kafrat, nie som ziaden OC odbornik, ale 2500k som pred tyzdnom dotaktoval a ide na 4,6ghz pri 1,320 so znamkou "super stable" takze zase nie som ani nejaky rozpravkar ale:
Ak chces taktovat, tu je zoznam:
1. Chladic - pre 2500k bohate staci Gelid Terquillo v.2
2. Teploty - drz ich pod 70°C (dlhodobe pouzivanie nad tieto teploty nie je procesorom vitane) - samozrejme cim nizsie tym lepsie
3. Zaciatok taktovania - na zaciatok staci dvihat nasobic - kedze kazdy kus cpu ma svoje vlastne hranice, treba ist postupne a pomaly - zakazdym vyskusat stabilitu systemu.
4. Volty - ked uz po zdvihnuti nasobicu nastava pri teste BSOD -modra obrazofka- (koncovka erorru 124 oznacuje malo voltikov pre CPU) je cas zdvihnut volty - opat plati, dvihaj pomaly a zakazdym otestuj. (dvihat nad 1,37 neodporucam ja - lebo ked cpu idluje moze si ak mas ppl zapnute sosnut o dalsie dve stotiny viac. Dvihat nad 1,40 -dlhodobo- neodporuca asi nikto)
Co sa tyka tych veci co povedal michalqo ze mas vypnut, pri OC sa vypinaju pretoze to zvysuje stabilitu - setriace systemy nekyvu s V cpu - ja vsak testujem s tymi vecami zapnutymi, nakolko chcem zistit realnu stabilitu pri pouzivani systemu aj so setriacimi progmi.
Intel Turbo Boost - vypni - predsa boostujes teraz manualne

Internal PLL Overvoltage - default je Auto, disabled je pre mensie OC, enabled zase skracuje zivotnost cpu (nejde o radikalne znizenie zivotnosti, cize sa nemusis bat ze by bol po troch rokoch kaput. Nevydrzi vsak asi dalsich desat)
C1E support - setriaca fcia- vysvetlene vyssie
Bus speedu sa chystat netreba, hlavne nie pri SandyBridge cpu's.
Ja osobne mam nazor ze pri taktovani do 4,7ghz si veselo vystacis s testovacim programom, nasobicom a zmenou voltaze. Cim menej toho menis, tym menej pokazis.
Ja teraz este riesim to ppl - resp automaticku zmenu voltaze, aby sa dokazal podvoltovat, ale aby nesiel priliz nad stanovenu hranicu voltaze ktoru som udal ja.
Btw nepouzivaj vodu!! Alebo aspon destilovanu

mne isla pasta dobre bez oderu aj suchou vreckovkou, ak je tuhsia, tak nejaky druh riedidla, aj ked viem ze niektore nevyhovovali, lebo neviem co

popozeraj po nete, urcite najdes.