Multi-kulti
Re: Multi-kulti
Ty mas neuveritelne siroky rozhlad.
Klubuk dole, chcel by som byt ako ty.
Klubuk dole, chcel by som byt ako ty.
Rasova segregacia prebieha prirodzene a "ku podivu" sa obidvom skupinam dari lepsie.
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2013, 19:39)
Rasa a inteligencia, vyvratenie nezmysov o nepresnosti IQ testov, dokonca existuje moznost genetickych testov inteligencie, a kopec dalsich zaujimavosti ktore by rovnostari najradsej vymazali z povrchu zemekseho.
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2013, 19:53)
Multi kulti vo Svedsku
Nepozeral som to video, neviem, kto za ním stojí, ale tie posledné protesty a nepokoje, čo tam boli, mali silný sociálny podtext a určite to nemožno označiť štýlom: prisťahovalci robia bordel, lebo prisťahovalci..kto to takto vidí, je riadne obmedzený. To isté platí pre tento opakujúcu sa paradigmu aj v Anglicku či Francúzsku.
Nevidel si nevies, ale mudry si furt 
Ja sa k tomu videu nevyjadrujem, len som zbadal, že sa jedná o Švédsko, tak som napísal to, čo som napísal.
Reakcia na tento prispevok
Nonsens je to popierat, lebo Imbrahim Maiga je cierny a ja som biely a urcite nie sme podobny, tak ako Maiga k Nigerijcanovy a ja k bars akemu inemu slovakovi. Ako to teraz popres?hughito napísal:To sme zase pri tom, že ty zakladáš svoje teórie na to, že existujú "čierni" a "bieli," čo je proste nonsens.
Ano, vysledkami sutazi napr na mr olympia a pomer ciernych k vacsinovemu obyvatelstvu. Tento rocnik uz len prvi dvaja boli cierni, Heat a Green.V kulturistike dominujú čierni? Máš to niečim podložené?
Nie nema taku tradiciu ako povedzme atletika alebo bojove sporty, a v tych postkomunistickych krajinach tam investuju do toho sportu akurat tak hovno. Ale zostanme radsej v USA kde su rovnake sance a rovnake tradicie. Si pozri zastupenie v nejakej pwl asociacii, alebo strongamnov, minimum ciernych alebo ziaden, co sa o kulturistike povedat neda a v principe sa jedna o ten isty sport.V silových športoch typu to tiež nie je pravda, vzpieranie a tieto olympijské veci nemajú tradíciu? Prečo to vyhrávajú stále tí istí "bieli," často z bývalých sovietskych republík a prípadne aj "potmavší" alebo kto vlastne sú tí z Blízkeho východu?
Koli hlbsim rasovym rozdielom v ramci jedneho vacsieho plemena teda indoeuropskej rasy. Z antropologickeho hladiska sa jedna o mediteranny a alpinsky typ, co su rasy nie moc fyzicky zdatne. V krajinach kde dominuje silovy sport je skor balticky typ, na vychode krizeny s azijskym plemenom kde su vacsie predispozicie na silu.Prečo to jakžil nevyhral nejaký Angličan alebo Francúz (bieli)a naopak, majú dobrých cyklistov?
Tak isto tam nemaju ani take treningove vybavenie a znalosti, a potom pride volaky Mbembe ktory v zivote mozno netrenoval a ubehne stovku pod desat sekund.Tí africkí bežci si tiež logicky volia ako šport beh, na to majú jednoduchšie podmienky, hokejové haly tam nemajú, ani kopce so snehom LOL.
Sestry Wiliamsove su co?Čo aký tenis? Tam treba aj dynamiku, možno aj silu a tiež je to taká zmes. Prečo na to čierni kašlú? Ja som hádam ani nevidel černocha hrať tenis. Asi to od prírody nevedia, že?
Preto lebo v afrike musel zbierat bobule zo stromu a nejakym sposobom sa na neho vysplhat vyskocit, popripade rychlo utiect ked bol v ohrozeni zivota. Biely naopak musel lovit, niest tazke bremena vo forme lovnych zbrani a kamenov ako predmetov alebo nastrah, prenasat kusi masa, a kosti z velkej lovnej zvery.A aké sú tie evolučné preferencie u čiernych, že by mali byť od prírody rýchlejší? Prečo nie bieli?
Ty si niekedy v zivote behal? Tie desatiny sekundy su sakra vela a rozhodne to neovplivnuje nejaka nalada.A uvedomme si, že v tom vrcholovom šprinte ide o desatiny sekundy, čo je v reálnej praxi úplne zanedbateľné, tam už fakt rozhodne len lepšia nálada v daný deň, lepší tréning či lepšia genetická predispozícia.
Posilujes tak si prvy kto by mal vediet ze treningom si nespravis postavu ako Arnold.A predsa len jeden článoček od autora knihy: Bounce: The Myth of Talent and the Power of Practice, v ktorej na: draws on the latest in neuroscience and psychology to uncover the secrets of our top athletes popiera mýtus o talente a hovorí, že základ je proste tréning (čím sa vylučuje aj ten všeobecný "rasový" faktor).
No však ale to sme pri tom, že rozdiely dvoch jednotlivcov nie sú smerajné a samozrejme, bije do očí najviac tá farba pleti, ale ako som písal a ako uznávajú všetci, farba pleti je iba jeden z x faktorov, čiže sama farba o sebe o ničom nevypovedá.
Keby sme sa postavili vedľa seba my dvaja, zrejme by sme si tiež neboli vôbec podobní a čo?
A Angličania alebo Francúzi nie sú silové typy? Nemuseli loviť zver a nosiť nástroje?
Proste si priznaj, že niektoré športy majú niekde tradíciu a niekde nie a to veľa ovplyvňuje.
Plus tá kultúra identity tiež určite zohráva rolu, viď mega černošských basketbalistov v NBA.
Proste to už je splietanie jedného cez druhé.
A ja som práveže mal dobré predispozície na beh, hlavne od 6.-7. tiedy sa to zlomilo a začal som vyhrávať všetky behy, od 60 m až po 12 minútovky, ale najviac som dominoval na tej 60 m (samozrejme, iba v rámci školy, nikdy som to nijak nerozvíjal, beh ma nebavil). Možno teda mám nejaký černošský gén.
Neviem o čom je presne tá kniha, skôr predpokladám, že autorovi išlo o to, že síce talent je potrebný /genetická predispozícia/, ale ak sa to nerozvinie riadnym a tvrdým tréningom, tak môžeš mať talent aký chceš. A to platí aj na Arnolda bezpochyby.
Keby sme sa postavili vedľa seba my dvaja, zrejme by sme si tiež neboli vôbec podobní a čo?
Tak černochov je v USA dosť a Mr. Olympiu vyhrávali a vyhrávajú bieli dosť často, síce, Coleman dobre vylepšil štatistiky.Ano, vysledkami sutazi napr na mr olympia a pomer ciernych k vacsinovemu obyvatelstvu. Tento rocnik uz len prvi dvaja boli cierni, Heat a Green.
A Angličania alebo Francúzi nie sú silové typy? Nemuseli loviť zver a nosiť nástroje?
No to pochybujem.Tak isto tam nemaju ani take treningove vybavenie a znalosti, a potom pride volaky Mbembe ktory v zivote mozno netrenoval a ubehne stovku pod desat sekund.
A nie je to v rozpore s tým, že zase niektorí majú zafixované "čiernych" ako tých, čo sú veľkí a svalnatí od prírody. Ako viem, že svaly a sila nie je to isté, ale v Afrike nemuseli loviť? A keď iba zbierali tie bobule, tak z čoho im narástli tie svaly?Preto lebo v afrike musel zbierat bobule zo stromu a nejakym sposobom sa na neho vysplhat vyskocit, popripade rychlo utiect ked bol v ohrozeni zivota. Biely naopak musel lovit, niest tazke bremena vo forme lovnych zbrani a kamenov ako predmetov alebo nastrah, prenasat kusi masa, a kosti z velkej lovnej zvery.
Ako jasné, ja som to myslel tak, že keď sa nebudeme pozerať na ten úplný top šprintérov, ale na bežnú populáciu - tak ako černosi by vo väčšine obiehali belochov a aziatov? Alebo ako? Inak tieto predstavy sú veľmi vžité do mysli ľudí, moji rodičia radi opakujú historku, ako ich známa mala adoptovaného Afričana a keď sme sa ako malí niekde stretli a behal, tak "vraj to mal úplne v sebe a prirodzene utekal." No to určite, za to, že bol černoch, to mal v sebe a bieli hádam nevedel ani chodiť - teda ja.Ty si niekedy v zivote behal? Tie desatiny sekundy su sakra vela a rozhodne to neovplivnuje nejaka nalada.
A ja som práveže mal dobré predispozície na beh, hlavne od 6.-7. tiedy sa to zlomilo a začal som vyhrávať všetky behy, od 60 m až po 12 minútovky, ale najviac som dominoval na tej 60 m (samozrejme, iba v rámci školy, nikdy som to nijak nerozvíjal, beh ma nebavil). Možno teda mám nejaký černošský gén.
Neviem o čom je presne tá kniha, skôr predpokladám, že autorovi išlo o to, že síce talent je potrebný /genetická predispozícia/, ale ak sa to nerozvinie riadnym a tvrdým tréningom, tak môžeš mať talent aký chceš. A to platí aj na Arnolda bezpochyby.
Ale tam nie su rozdiely len vo farbe pleti, preto som sem daval tieto obrazky. Aj napriek rovnakej farbe pleti ako ma biela rasa, su viac podobny tej ciernej rase.No však ale to sme pri tom, že rozdiely dvoch jednotlivcov nie sú smerajné a samozrejme, bije do očí najviac tá farba pleti, ale ako som písal a ako uznávajú všetci, farba pleti je iba jeden z x faktorov, čiže sama farba o sebe o ničom nevypovedá.
Boli by sme si viac podobny jak s Maigom.Keby sme sa postavili vedľa seba my dvaja, zrejme by sme si tiež neboli vôbec podobní a čo?
Nie su az tak silove tipy jak rasa na vychode (balticka rasa s prvkami nordickej a azijskej). Ale ak vezmeme v potaz aj tu tvoju tradiciu sportu, tak v Anglicku to vyvracia trebars rugby, cisto silovy sport, hraju ho v podstate iba bieli a nemozes povedat ze by cierni v anglicku nemali rovnake prilezitosti, ti sa naopak presadia skor vo futbale.A Angličania alebo Francúzi nie sú silové typy? Nemuseli loviť zver a nosiť nástroje? Proste si priznaj, že niektoré športy majú niekde tradíciu a niekde nie a to veľa ovplyvňuje. Plus tá kultúra identity tiež určite zohráva rolu, viď mega černošských basketbalistov v NBA.
Tiez napr teraz z voleja ma napada spickovy strongman Terry Hollnads, z francuzska sice starsie ale napr Apollon. Na olympiade tieto staty maju urcite vacsie zastupenie v silovych sportoch (vzpieranie, guliary, trebars aj plavanie) ako cisto cierne staty aj napriek tomu ze vo vsetkych tych krajinach nemaju ziadnu tradiciu.
V afrike nemuseli lovit koli lepsim zivotnym podmienkam (to su argumenty vas enviromentalistov). Dalsia vec, cernosi nie su od prirody velki a svalnati, su skor viac flexibilni, lepsia vytrvalost a rychlost. Snazim sa povedat ze maju iny pomer k rychlym a pomalym svalovym vlaknam uz zo spominach evolucnych dovodov.A nie je to v rozpore s tým, že zase niektorí majú zafixované "čiernych" ako tých, čo sú veľkí a svalnatí od prírody. Ako viem, že svaly a sila nie je to isté, ale v Afrike nemuseli loviť? A keď iba zbierali tie bobule, tak z čoho im narástli tie svaly? Proste to už je splietanie jedného cez druhé.
Vidis mas to potvrdene aj zo skusenosti.Ako jasné, ja som to myslel tak, že keď sa nebudeme pozerať na ten úplný top šprintérov, ale na bežnú populáciu - tak ako černosi by vo väčšine obiehali belochov a aziatov? Alebo ako? Inak tieto predstavy sú veľmi vžité do mysli ľudí, moji rodičia radi opakujú historku, ako ich známa mala adoptovaného Afričana a keď sme sa ako malí niekde stretli a behal, tak "vraj to mal úplne v sebe a prirodzene utekal." No to určite, za to, že bol černoch, to mal v sebe a bieli hádam nevedel ani chodiť - teda ja
Mnohe pripady to ale vyvracaju, hned ma napada napr tento chlapik http://en.wikipedia.org/wiki/Louis_Cyr v zivote poriadne netrenoval a aj napriek tomu mal ohromnu silu. Ine talenty v silovych sportoch ktore uz napr v sestnastich dvihali na bench cez 160 kilo (Pudzianowskeho pripad), Paul Anderson, co ten mal ake znalosti o treningu? A mozno doteraz to bol najsilnejsi clovek na svete.Neviem o čom je presne tá kniha, skôr predpokladám, že autorovi išlo o to, že síce talent je potrebný /genetická predispozícia/, ale ak sa to nerozvinie riadnym a tvrdým tréningom, tak môžeš mať talent aký chceš. A to platí aj na Arnolda bezpochyby.
Nepopieram dolezitost treningu, ale urcujca je geneticka predispozicia.
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2013, 12:37)
Tím výskumníkov pod vedením genetikov Josepha Lachanceho a Sarah Tishkoffovej dospel ku kontroverzným zisteniam. Ich štúdia z vedeckého časopisu Cell naznačuje, že africké obyvateľstvo je geneticky odlišnejšie, ako sa predpokladalo. Už dlhšie je známa skutočnosť, že iba neafrické populácie majú v sebe genetickú stopu od vyhynutého neandertálskeho pračloveka. Zmienený tím vedcov po obsiahlom priekopníckom výskume objavil v africkom genóme stopy doposiaľ neznámeho genetického materiálu. Podľa všetkého sa zdá, že výlučne predkovia dnešných černochov sa krížili s neznámymi hominidmi. Za zmienku stojí aj to, že štúdia opäť potvrdila, že africké obyvateľstvo zamerané na lov a zber sa v daných podmienkach vyvinulo značne rozdielne od obyvateľstva zameraného na chov a obrábanie pôdy (napr. v eurázijskom priestore).
Profesor Rushton: Poznatky o rasách - IQ, kriminalita, tělesná stavba
a potom nech tu este niekto popiera rasu
Zas tá americká renesancia, vysoko objektívny zdroj?
Inak páči sa mi tvoj víťazoslávny štýl tohto príspevku, už len zlatú medailu by som ti hodil na krk.
Na ten príspevok predtým som nezabudol, určite sa chystám zareagovať, ale som lenivý ako pes.
Na ten príspevok predtým som nezabudol, určite sa chystám zareagovať, ale som lenivý ako pes.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Tak tu máme krásny kontrast, zaujímavé, že sa to do médií dostalo v priebehu dvoch dní http://www.sme.sk/c/6875240/norka-v-dub ... nicka.html versus http://www.sme.sk/c/6875312/po-pokute-z ... nosti.html
Takže opäť to vyzerá tak, že nemoslimovia musia v moslimských krajinách dodržiavať všetky pravidlá a dokonca sa nehľadí ani na spravodlivosť pri ich invokovaní, pričom moslimovia v Európe pravidlá dodržiavať nechcú. Zákon je zákon a basta, povieme si, no nie? Toto presne nemám rád na tomto prehnanom liberalizme - prečo sa im niekto bojí povedať "ak sa vám nepáči, poberte sa tam, kde vám bude lepšie"? Tam si môžu praktizovať čo sa im len zachce.
Takže opäť to vyzerá tak, že nemoslimovia musia v moslimských krajinách dodržiavať všetky pravidlá a dokonca sa nehľadí ani na spravodlivosť pri ich invokovaní, pričom moslimovia v Európe pravidlá dodržiavať nechcú. Zákon je zákon a basta, povieme si, no nie? Toto presne nemám rád na tomto prehnanom liberalizme - prečo sa im niekto bojí povedať "ak sa vám nepáči, poberte sa tam, kde vám bude lepšie"? Tam si môžu praktizovať čo sa im len zachce.
kali, ako som písal, tá Amerika je dokonalým príkladom "identity." Decká sa od mala s niečím stotožňujú a na základe jestvujúcich stereotypov automaticky inklinujú k určitým športom. Biele decko sa skôr stotožní s Gretzkym a naopak, čierne decko ho budem mať na háku a stotožní sa ako s idolom s Jordanom.
Ďalej, ohľadom toho tvrdenia v sile - pozeral som si tabuľky výkonov ohľadom vzpieračov. Dominujú tam klasicky Rusi ("bieli), prípadne iné bývalé sovietske republiky, potom Číňania ("žltí), ale aj napr. Iránci ("hnedí"?). Proste, jasne je vidieť, že v určitej krajine je na to tradícia, tlačí sa to tam a preto tie krajiny dominujú. Tak isto, minule som počúval v rádiu rozhovor o olympijskom boxe a tiež - je x krajín, ktoré sú proste top, kde to má tradíciu a to je určujúce, dokonca aj pri rozhodovaní rozhodcov - ak je to na remízu, tak vyhrá ten, z TOP krajiny.
Nech by si sa akokoľvek snažil napasovať do reality tie tvoje tvrdenia o tom, ktorá rasa má aké predpoklady na aké športy, proste to platiť nebude. Lebo to je tak ohromne variabilné, že tvoje umelé škatuľky nám budú k ničomu.
A nakoniec, reálne ešte môže ovplyvniť výkony napr. prostredie na určitom menšom území. Ako tvrdí, Joseph L. Graves:
Zaujímavé je aj jeho tvrdenie ohľadom šprintérov:
Kód: Vybrať všetko
While African Americans are disproportionately represented in sports such as basketball, football, track and boxing, it should be noted that they are underrepresented in activities such as lacrosse, soccer, hockey, swimming, tennis, golf, and skating. As pointed out by Price (1997a), this may be because white male athletes have, and are in the process of migrating away from activities in which they do not believe they can compete with more talented black athletes. By the same token, a disproportionate number of African American athletes, for a variety of reasons, believe that they are athletically superior to whites, and have a reasonable shot one day of becoming a professional athlete in basketball or football. Consequently, the contingencies currently favor the development of blacks and whites moving into different sports because of their beliefs held about the likelihood of present and future success. This, of course, is based on many unsubstantiated stereotypical convictions about biological advantages and disadvantages, and upon modeling of successful professional athletes who in basketball, football and track are disproportionately black. Also at the core of these sociological sport migrations might be the opportunity structure for future employment in which it is still widely believed that blacks are severely restricted. Consequently, It is not surprising that sport has become more important to black children than to white children. This is aptly captured by William Ellerbee, basketball coach of national power Simon Gratz High in Philadelphia, who believes: "Suburban kids tend to play for the fun of it. Inner-city kids look at basketball as a matter of life or death" (Price, 1997a).Nech by si sa akokoľvek snažil napasovať do reality tie tvoje tvrdenia o tom, ktorá rasa má aké predpoklady na aké športy, proste to platiť nebude. Lebo to je tak ohromne variabilné, že tvoje umelé škatuľky nám budú k ničomu.
A nakoniec, reálne ešte môže ovplyvniť výkony napr. prostredie na určitom menšom území. Ako tvrdí, Joseph L. Graves:
Kód: Vybrať všetko
Koreans and Ecuadorians from high-altitude areas compete well with Kenyans in long-distance races. This suggests that it is the fact of having trained in a high altitude, combined with possible local level physiological adaptations to high-altitude environments that is behind the success in long distance running, not race.Kód: Vybrať všetko
Similarly, Graves argues that while it is superficially true that most of the world recordholders in 100-metre dash are of West African heritage, they also all have partial genetic heritage from Europe and Native America, they have also all trained outside of West Africa, and West African nations have not trained any top-level runners. Graves says these factors make it impossible to say to which degree the success is best attributed to genetic or to environmental factors.Re: Multi-kulti
Tak toto je už moc
-
TommyHot
Addict
Co je na tom moc? Je strasne hlupe, ze si ludia (resp ludia ani nie, ale ludom takuto hlupost vytvorila politicka banda) spravili z kusku latky modlu, ktorej sa klanaju. To sa uz mozu rovno klaniat ponozkam, alebo inej handre. Nechapem, co sa z toho robi taka tragedia?
Aku modlu? To je štátny symbol.
-
TommyHot
Addict
No ved hovorim. Nejaky psychopat s teritorialnym monopol na nasilie dal ludom do ruky kus handry a oni sa idu pokakat, ked na ten kus handry niekto napluje.
Btw Markoff zijuci v Cine?
prečo v Čine?
ale keď si dáš do vlajky rómsky znak to je jak keby si povedal, že cigán je tvoj najlepší kamarát, alebo brat
samozrejme, že je to blbosť a česi si tú vlajku nezmenia, ale nechápem ktorý chorý mozog toto môže vôbec napadnúť.
-
TommyHot
Addict
Lebo poznam jedneho Markoffa ktory zije niekolko rokov v Cine, tak som myslel, ze si to ty.
To ked uznavas vlajku ako keby si sa klanal ponozke, ci hociakemu kusku handry. To je este nezmyselnejsie ako zafarbit tento kus latky na zeleno a dat tam nejake koleso, ci co to je za hlupost.
To ked uznavas vlajku ako keby si sa klanal ponozke, ci hociakemu kusku handry. To je este nezmyselnejsie ako zafarbit tento kus latky na zeleno a dat tam nejake koleso, ci co to je za hlupost.
ide o to čo vlajka reprezentuje nie na čom je vyobrazená, veď aj ty sám máš ako avatar vlajku ktorá symbolizuje určitý názor/presvedčenie
-
TommyHot
Addict
A aky nazor/presvedcenie symbolizuje tvoja statna vlajka? Lebo ta moja reprezentuje slobodu jednotlivca a mierumilovnu spolocnost. Stat je presnym opakom. Navyse ja sa k mojej vlajke neklaniam. Kludne ju spal, osti, roztrhaj, nebudem tu vyplakavat, pretoze je to len kus latky, ktorej nemienim pripisovat ludske vlastnosti.
Povec nieco take americanomTommyHot napísal:No ved hovorim. Nejaky psychopat s teritorialnym monopol na nasilie dal ludom do ruky kus handry a oni sa idu pokakat, ked na ten kus handry niekto napluje.