Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Nevravím, že som žil tiež pri nejakej fakt veľkej osade, ono cigáni v našom okolí viac menej osídlili nejaké časti miest. Väčšinou jednu alebo dve bytovky pri sebe. Postupne sa rozširovali do bytoviek naokolo. Takisto napríklad istú oblasť na konci dediny a podobne. Samozrejme, že som poznal aj nejaké osady ale našťastie mimo dosah. Preto som myslel skôr praktické skúsenosti, nie niekoho iného, ale priamo Teba. Taktiež ich správanie niekedy bolo založené na tom, či si miestny a poznajú Ťa, pozdravia atď. alebo či si úplný cudzinec. Tiež s nimi mám skúsenosti negatívne, neutrálna aj pozitívne. Poznám takých, ktorí chodia makať či už do fabrík, alebo na kadejaké fušky, proste snažia sa nejak uživiť vlastnými silami. Ale naopak, poznám aj celý kopec takých, ktorých to ani nehne aby sa unúvali.
Tak to už áno, niet vyššej inštancie ako stredoškolské učivo na dejepise, kde sa tejto tematike venovalo max. pár viet.Hotwire napísal:beo.sk nepoznam, to co som napisal sme sa ucili na dejepiseco je urcite hodnovernejsi zdroj nez tie tvoje kadejake blogy od pochybnych existencii
Môžeš špecifikovať tie kadejaké blogy?
zeky: No však ja som tu svoje skúsenosti prezentoval, priame, aj menej priame, aj všelijaké. Keď som tu raz písal o bytovkách, kde bývajú čisto cigáni a navyše sociálne slabší a že to tam nevyzerá ako by ľudia očakávali, tak som tu bol hneď napádaný, že si vymýšľam. Vtedy to tu tommyhot náhodou vedel overiť, lebo poznal človeka z toho mesta. A bolo to tak. Ja tu nemám potrebu si vymýšľať alebo klamať a demagogicky "bojovať za cigánov." To sú len konštrukty podaktorých tu, ktorí nevedia kam z konope a akú nezmysel by už napasovali na moju osobu.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Jop v tych bytovkach na Myjave byvaju normalni cigosi. Koniec koncov, kazdy sa tam moze ist pozriet a overit si to.
A dokonca spoločne robia poriadok pred nimi, to som ešte nevidel u "bielych," aj keď napr. v BA na priváte som videl výzvu na spoločné upratovanie okolia.
-
Hotwire
Addict
no blogy co si sem daval, od ludi s odbornostou, skusenostami a zaujatostou na urovni teba.hughito napísal: Tak to už áno, niet vyššej inštancie ako stredoškolské učivo na dejepise, kde sa tejto tematike venovalo max. pár viet.
Môžeš špecifikovať tie kadejaké blogy?
zeky: No však ja som tu svoje skúsenosti prezentoval, priame, aj menej priame, aj všelijaké. Keď som tu raz písal o bytovkách, kde bývajú čisto cigáni a navyše sociálne slabší a že to tam nevyzerá ako by ľudia očakávali, tak som tu bol hneď napádaný, že si vymýšľam. Vtedy to tu tommyhot náhodou vedel overiť, lebo poznal človeka z toho mesta. A bolo to tak. Ja tu nemám potrebu si vymýšľať alebo klamať a demagogicky "bojovať za cigánov." To sú len konštrukty podaktorých tu, ktorí nevedia kam z konope a akú nezmysel by už napasovali na moju osobu.
Jáj, všetko je zaujaté, čo nezodpovedá tvojmu pohľadu. 
-
Hotwire
Addict
nie, kebyze predlozis serioznu studiu nejakeho vedeckeho ustavu tak nepoviem ani slovo...ale blog nejakeho Jozka Mrkvicku ktory cigosa nevidel ani z rychlika ma nezaujima. 
-
TommyHot
Addict
Ty mas serioznu studiu?
-
Hotwire
Addict
nie, ja mam dlhorocne skusenosti 
-
TommyHot
Addict
Empiricka skusenost nie je vedecky dokaz. Ja mam tiez kadejake skusenosti, ale to o nicom nevypoveda. Ak nedas vedecku studiu, tak si rovnaky kecalek ako Jozko Mrkvicka so svojim blogom.
Po prvé neviem o čom presne by si chcel tú štúdiu a po druhé, stále si nešpecifikoval o aký blog ide. Je pekné, že píšeš o Jožkoch bez skúseností, ale však špecifikuj.Hotwire napísal:nie, kebyze predlozis serioznu studiu nejakeho vedeckeho ustavu tak nepoviem ani slovo...ale blog nejakeho Jozka Mrkvicku ktory cigosa nevidel ani z rychlika ma nezaujima.
-
Hotwire
Addict
rozumiem ze to nechapete, lebo tu proste nezijeteTommyHot napísal:Empiricka skusenost nie je vedecky dokaz. Ja mam tiez kadejake skusenosti, ale to o nicom nevypoveda. Ak nedas vedecku studiu, tak si rovnaky kecalek ako Jozko Mrkvicka so svojim blogom.
-
TommyHot
Addict
Ja som jedneho casu zil v ZM hned na zaciatku Ulice 1. Maja ak ti to nieco hovori. Ja mam skusenosti s ciganmi az az, ale neboli vsetky skusenosti len negativne. Hlavne s mladymi sa dalo vychadzat.
-
Hotwire
Addict
ani ja nemam vsetky skusenosti s ciganmi zle, mam aj nejakych ciganskych kamosov, ale to nic nemeni na fakte ze vacsina z nich su proste spolocensky odpad.
-
TommyHot
Addict
Poznas vacsinu z nich?
-
Hotwire
Addict
nemusim ich poznat, pozri je mi jedno co si myslis ty, hughito, alebo hocikto iny, ale aspon tu na vychode to tak je a basta, zijem tu uz dost dlho aby som to vedel.
-
TommyHot
Addict
Zem je placka a Slnko sa toci okolo Zeme, je to tak a basta... Takto hlupo znie tvoja argumentacia. Stavim sa, ze nevies ani vymenovat vacsinu osad na vychode, nie to este aby si poznal vacsinu ciganov aby si mohol o nich prehlasit, ze su spolocensky odpad.
Hotwire tu povyšuje svoje skúsenosti nadovšetko, ja keď som tu iba spomenul svoje (a nerobil som z toho žiadne závery), som bol zadupávaný do zeme a obviňovaný z klamstva. Aj to vypovedá čosi o mentalite tu diskutujúcich a karmujúcich.
-
Hotwire
Addict
netaraj, kde ich povysujem nadovsetko? ja nimi len spochybnujem TVOJ nazor, nikde nevravim ze je to absolutna pravda, ale ty ma tvojimi recami o opaku nepresvedcis.hughito napísal:Hotwire tu povyšuje svoje skúsenosti nadovšetko, ja keď som tu iba spomenul svoje (a nerobil som z toho žiadne závery), som bol zadupávaný do zeme a obviňovaný z klamstva. Aj to vypovedá čosi o mentalite tu diskutujúcich a karmujúcich.
toto mozem dat aj sem,velmi trefne to popisal
http://www.sme.sk/diskusie/dpl/20517458 ... bielu.html
v amerike cierny je ako u nas cigan.na davkach,vsade vykrikuje rasizmus a netreba ani hadat kym su veznice zaplnene
http://www.sme.sk/diskusie/dpl/20517458 ... bielu.html
v amerike cierny je ako u nas cigan.na davkach,vsade vykrikuje rasizmus a netreba ani hadat kym su veznice zaplnene