Citate knihy?
Re: Citate knihy?
Prečítal som od Evitapress - Maverick (dosť dobré) a Mimozemšťan a malá čertica (slabšie, ale čitateľné; evidentná snaha kopírovať raný Matkinov štýl).
Maj ma rád mala priateľka na dovolenke a keďže som svoje 4 knihy už k záveru prečítal, náhodne som si vyhliadol 3-4 kapitolky, aby som si urobil obrázok, čo a ako.... Trapné, trapné, trapné.
Ako som napísal inam:
Zhrňme si to:
1. Okopírovaná obálka
2. V knihe kopec prázdnych strán - asi aby si tam vlastník niečo z dlhej chvíle nakreslil
3. Veľkosť písma hodna detskej knižky
4. Príšerné dialógy
5. 30-stranový dej rozťahaný na 300 strán
PS: *Friendly sex* je zrejme nejaký hypermoderný slovensko-anglický novotvar, nakoľko asi všetci okrem p. Urbaníkovej používajú všeobecne známu frázu *friends with benefits*
Maj ma rád mala priateľka na dovolenke a keďže som svoje 4 knihy už k záveru prečítal, náhodne som si vyhliadol 3-4 kapitolky, aby som si urobil obrázok, čo a ako.... Trapné, trapné, trapné.
Ako som napísal inam:
Zhrňme si to:
1. Okopírovaná obálka
2. V knihe kopec prázdnych strán - asi aby si tam vlastník niečo z dlhej chvíle nakreslil
3. Veľkosť písma hodna detskej knižky
4. Príšerné dialógy
5. 30-stranový dej rozťahaný na 300 strán
PS: *Friendly sex* je zrejme nejaký hypermoderný slovensko-anglický novotvar, nakoľko asi všetci okrem p. Urbaníkovej používajú všeobecne známu frázu *friends with benefits*
No ale ten Maverick vyzerá dobre. Matkin je fajn čítanie, ako prvú som od neho čítala Mexickú vlnu a tá aj zostala mojou obľúbenou, zatiaľ, k jeho najnovšiemu počinu som sa ešte nedostala..
Matkin je čím ďalej tým horší... Najlepšia je podľa mňa Láska je chyba v programe, potom Polnočný denník a dosť dobrá je aj Mexická vlna. Ale ten štýl a námet sa podľa mňa už vyčerpal a nemá čo ponúknuť. Zrovna včera som skúšal čítať jeho posledný kus a je to o hovne, nemienim s tým ďalej strácať čas.
Maverick...no to je kniha, ktorá mohla byť úplná pecka a takto je len priemer. Holt chalan si vybral na spoluprácu nie práve tých najvhodnejších.
Mimozemšťan a MČ ... no, tak to je hodne pritiahnuté za vlasy, hrdina je idiot a v knihe nesadia fakty - napr. koľko týpek zarába a koľko míňa. Celé je to strašne neuveriteľné.
Maverick...no to je kniha, ktorá mohla byť úplná pecka a takto je len priemer. Holt chalan si vybral na spoluprácu nie práve tých najvhodnejších.
Mimozemšťan a MČ ... no, tak to je hodne pritiahnuté za vlasy, hrdina je idiot a v knihe nesadia fakty - napr. koľko týpek zarába a koľko míňa. Celé je to strašne neuveriteľné.
Tak som si rozčítal aj toho Červenáka - Strážcovia Varadína. Bližšie hodnotenie podám neskôr.
Cital som knihy od Maxima E. Matkina muzske interiery a miluj ma ironicky. Neviem co ludia na knihach od tohto autora tak vidia ale uvedcil som sa ze jeho tvorba je precenovana, ano je to lahke citanie ale nieje to nic co by nevolo predtym napisane
ale ak sa to niekomu pači tak nech 
begbee: Aj mne príde trochu čudné, že ten chalan spolupracoval práve s evitapressom. Asi cez známeho/známu 
Famine: Tak ťažké čítanie to rozhodne nie je, zvyčajne zhltnem Matkina do hodiny-dvoch...nikdy som od neho nečakala nejakú super náročnú literatúru. Ale keď som naňho v 16 natrafila, tak som bola z neho celá preč
už sa mi holt nechcelo čítať dievčenské romány.
Famine: Tak ťažké čítanie to rozhodne nie je, zvyčajne zhltnem Matkina do hodiny-dvoch...nikdy som od neho nečakala nejakú super náročnú literatúru. Ale keď som naňho v 16 natrafila, tak som bola z neho celá preč
kookie.. "už sa mi holt nechcelo čítať dievčenské romány."
.
tak to ti moc nepodarilo. Matkin je len psudonym zenskej spisovatelky
.
tak to ti moc nepodarilo. Matkin je len psudonym zenskej spisovatelky
Lumir: nejde o pohlavie spisovateľa ale o obsah, Matkin už prežíva určité veci inak, než romány, ktoré som čítala dovtedy.
mozes to nazvat "novy roman pre zeny".. kedze vacsinu jeho citatelov tvoria zeny
O čom vlastne tie knihy sú?
Lumir: S tým sa už celkom dá súhlasiť.
Hughito: O vzťahoch, nielen ľúbostných, ale aj v rodine.
//edit: begbee dobre radí a ja prihodím svoju obľúbenú, Mexickú vlnu, ktorá sleduje troch súrodencov (brat, sestra + jedna nevlastná sestra) počas 20 rokov, spomínajú sa tam fenomény desaťročí, udalosti (nežná revolúcia, vstup do EÚ...)
Hughito: O vzťahoch, nielen ľúbostných, ale aj v rodine.
//edit: begbee dobre radí a ja prihodím svoju obľúbenú, Mexickú vlnu, ktorá sleduje troch súrodencov (brat, sestra + jedna nevlastná sestra) počas 20 rokov, spomínajú sa tam fenomény desaťročí, udalosti (nežná revolúcia, vstup do EÚ...)
hughito: Ak chceš skúšať Matkina, mal by si skúsiť Polnočný denník - prvotina, ktorá mu vyniesla celorepublikovú slávu alebo Láska je chyba v programe - jeho najlepšie dielo IMO. Inak to môže skončiť veľkým sklamaním ako každá daľšia jeho kniha a podľa mňa sa posledné počiny veľmi od Evitoviek nelíšia. Tieto 2 majú potenciál osloviť. Najmä vo veku 15-20 to vyvolá dosť "wow" efekt.
Cital tu niekto z vas Artemisa Fowla ci Spolocenstvo piatich? Obe serie dosli uz do konca. Ale posledne knihy este neboli prelozene. Cital som ze Spolocenstvo piatich sa ani prekladat nebude, neviete nieco o tom? Su to knihy mojho detstva a velmi rad by som si tie serie docital. Spolocenstvo piatich by som akosi zvladol aj v anglictine ale Artemis je pisany britsko irskou anglictinou a sotva rozumiem slovo z tej knihy...
Jasne, milujem detektivky. 
Dočítal som kapitána Báthory - Strážcovia Varadínu:
Plne odporúčam. Druhý diel zatiaľ v pohode. Sú tam tie prvky "sci-fi," tak jemne a premýšľam, či by to nebolo lepšie bez toho. Na druhú stranu, nejak mi to nevadí.
Kód: Vybrať všetko
cita sa to lahko a dobre, normalne sa na to tesim. a tie opisy bojov, to je fakt ina parada - keby ti chceli sfilmovat, tak nemusia zamestanvat ani nejakeho choreografia na bojove sceny, kniha by stacila. fakt sa mi to miha pred ocami, ako to citam.Re: Citate knihy?
Opravím - nie sci-fi, ale fantasy 
Knihy a eknihy si citam citam:) od martinusu hlavne.
2. diel inak mierne vybočuje z trilógie, teda najmä prostredím - Sýria, Perzia.. a aj tým citeľnejším prvkom fantasy. Na druhej strane je to taký pekný obrázok Osmanskej ríše a podľa mňa v celej trilógii je jasne prítomný filozofický podtext, že nezáleží na viere, všade sú dobrí aj zlí ľudia.hughito napísal:Plne odporúčam. Druhý diel zatiaľ v pohode. Sú tam tie prvky "sci-fi," tak jemne a premýšľam, či by to nebolo lepšie bez toho. Na druhú stranu, nejak mi to nevadí.
Inak @hughito, išiel som sa pozrieť do tohto http://www.martinus.sk/?uItem=46242 a skonfontrovať historické fakty (tomu ver, že sedia jak riť na šerbeľ) a hádaj koho úryvok z knihy je tam 2x citovaný ako opis bojov - Evlyia Čelebi
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Momentálne som prečítal prvých pár strán všadedonebavychváleného diela Egypťan Sinuhe od Mika Waltariho, tak som zvedavý.
-
Croven
Star
- Kontaktovať používateľa:
to je prosim ta co za autora, ten Martinus? ake knihy napisal?MatesVi napísal:Knihy a eknihy si citam citam:) od martinusu hlavne.