Komáre | Kliešte | Ovady | Repelent | Odpudzovač hmyzu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Karzalos
Novice
Novice

Re: Komáre | Kliešte | Ovady | Repelent | Odpudzovač hmyzu

Príspevok od používateľa Karzalos »

Ja by som také elektronické odpudzovače nepoužíval. Podľa mňa je to toxické, keď to odplaší takú háveď ako komáre, tak, čo to ukladá do ľudského organizmu pri vdychovaní?
Sieťka a hotovo :)
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tú háveď neodplašuje chémia. Tieto aromatické odpudzovače (a je jedno či je to vo forme sviečky, alebo tekutiny ktorú odparuje elektrický prúd alebo náramok alebo hocičo iné) obsahujú extrakty z citronelly. A tejto rastline sa komáre inštinktívne vyhýbajú, lebo v ich blízkosti majú množstvo prirodzených predátorov ktorí ich požierajú. Je to založené čisto na vzťahoch odsledovaných z prírody. Chémia ak tam nejaká je, tak iba látky aby sa tá aróma odparovala, prípadne zjemniť vôňu aby ti v izbe nevoňal citron nech môžeš spať, prípadne nejaké farbivo a podobne. Ale nie je to nič hrozné, neboj :) Dáš si pohár coly, tak ti to viac uškodí.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ked uz spominas sviecky...mate niekto otestovanu ich funkcnost? V poslednom case sa mi dost casto pritrafi robota okolo domu po zotmeni a s komarmi je to na nevydrzanie (kazdych par sekund na mne nejaky pristane). Ako vhodna ochrana mi pripadaju prave sviecky, vygooglil som tie citronellove, ale pred kupou by som chcel vediet nejake referencie. Mate ich?
PS: pripadne mozete odporucit nieco ine do exterieru, napriklad olejove fakle alebo nieco podobne
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ahojte, je tu niekto na hojku kto už niekedy dostal boreliózu alebo nebodaj kliešťovú encefalitídu?
Posledné dni som totiž akýsi otapený a začali ma bolieť kĺby po celom tele od nôh cez ruky až po ramenné kĺby.
Pred týždňom som si vybral kliešťa, no na príznaky sa mi to zdá trochu skoro, lebo to už pociťujem tak 2-3 dni
a vyberal som si ho minulý týždeň vo štvrtok, aký bol priebeh, lebo nič ako bolesti hlavy a nechutenstvo zatiaľ nemám.
Myslel som si, že to môže byť aj jarná únava, ale zas až tak unavený by som z toho hádam nebol.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Už začínajú štípať potvory, vo včerajšom Reflexe bola prvá reportáž o komároch.
Napísať odpoveď