Ta naša policia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
drop
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ta naša policia

Príspevok od používateľa drop »

suhlasim s hegym. :plus: . vzdy vyuzijem sancu obehnut kamion ked sa da lebo povecsinou sa za nim musim vliect a nikdy nevies co sa stane. najhorsie sa citim medzi dvomi kamionmi ako minule na okreske kde ten zadny sa na mna lepil a nedalo sa obehnut predny. som si predstavil situaciu keby predny zabrzdi prudko ja tiez a zadny nedobrzdi uf... inak vecsinou meraju v obciach alebo kde je 70/80 a tam tie kamiony skor idu rychlejsie ako pomalsie a tam neni zapotreby predbiehat tak to neriesim a ked mam potrebu obehnut auto co ide 90km/h tak jasne ze prekrocim rychlost ale toho som si vedomy a aj pripadnej pokuty.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Pozrite, myslím si, že tu o tom môžeme polemizovať do konca života, ten kto je pri moci si mädlí ruky. Totižto nie je to o tom, či je niečo bezpečné, ale o tom, že na tom môžu zobrať pokuty a naplniť rozpočet. O tom to je. Bodka.
PZ SR oddelenie dopravná polícia neslúži na to aby sa zvýšila bezpečnosť pri cestách, ale na to aby prostredníctvom pokúť a administratívnych komplikácií plnili kasu. Pre to tu máme STK a EK oddelene, KO, ktorá nič negarantuje a dennodennú buzeráciu za expirovaný obväz.

Na dovolenke som spravil 2000 km cez Maďarsko a Chorvátsko a nie len diaľnica ale pekne po Splite, Šibeniku, Zadare a cestu domov aj mimo diaľnice lebo Plitvické. Za celú tú dobu som stretol jednu (!) hliadku v nejakej chorvátskej dedine.

Svokor v Holandsku dennodenne prekračuje rýchlosť na jednom úseku, lebo tam je blbé obmedzenie, ale zároveň kamera..keď ho nafotili 20-ty krát a bola tam už hliadka tak ho poprosili, nech stade chodí pomalšie... asi toľko.

Ja keď idem z jedného kraja okresu na druhý, minimálne 2 hliadky s radarom stretávam. Rekord bol 2 radary a jeden mobilný na 15 km úseku 1. triedy.

Ale chápem, že väčšina ľudí, ktorí nepoznajú nič iné a že ich je, považuje postupy našej dopravnej polície za ochranu.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Hahah jasne jasne, je to celkom vystizne.
Este chyba ochrana minorit ako spolukolegialny parazitizmus na socialnom systeme len kazdy taha z inej strany kopecka.
Co ma vie uplne dostat ked o 1 rano stoji niekde PMJckar s vz58 na krku a v strede cesty strasi ludi.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Keby odomna pytal policajt pokutu za rychlost pri priedbiehani ani by som sa s nim nebavil. Kludne by som to posunul na DI. Staci poznat zakon a da sa vykluckovat.
99,99% ludi to ale riesit nechce a hned platia.
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Ma pravo policia v pripade nezaplateni pokuty (napr. nedostatok penazi) na mieste odobrat vodicak?

/inak existuje niekde nejaky suhrn tipov a rad ako na policiu v pripade namerania/nejakeho priestupku? Velky problem je podla mna vseobecna neznalost prav..
wladas
Redeemer
Redeemer

Samozrejme ze ma. Je to dalsia nezmyselna vec aby co najrychlejsie od teba dostali penaze. Daju ti samozrejme papier na ktory mozes jazdit cca 2 tyzdne.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

wladas napísal:Keby odomna pytal policajt pokutu za rychlost pri priedbiehani ani by som sa s nim nebavil. Kludne by som to posunul na DI. Staci poznat zakon a da sa vykluckovat.
Narážaš na bezpečnosť? Ako konkrétne by si kľučkoval? Pretože predbiehanie nie je vynútený manéver, ale svojvoľný. Máme natvrdo MaxPR, ale zdola MinPR nemáme, iba vágnu plynulosť. A plynule sa pohybuješ aj za traktorom.
wladas
Redeemer
Redeemer

Ano, narazam na bezpecnost. Zakon nezakazuje predbiehat ked priedbiehane auto ide 88km (mimo mesto). Takze ja zacnem predbiehat ale chcem manever co najrychlejsie dokoncit kvoly bezpecnosti tak viac pridam.
pigger
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pigger »

:wladas

a tak ak ta nameraju, dostanes pokutu ak prekrocis rychlost viac ako je limit. Lebo to uz zakon nedovoluje, teda dopustil si sa priestupku, kedze si pri predbiehani ( odbocovani, cuvani... :)) prekrocil maximalnu povolenu rychlost, ak to posunies na DI nic tym nevyriesis. Ani chlap na ferrari nepredbieha 200km/h kamion, ktory ide 89 km/h mimo obce a podla teba by to bolo normalne :) Viem na co narazas, ale tak ci tak, zakon je zakon a je to proste tak. Policajt sa nebude s tebou hadat, napise oznamenku, tu podpises alebo nepodpises, mozes sa vyjadrit na zadnu stranu a potom budes predvolany na DI za ucelom prejednania tvojho priestupku
wladas
Redeemer
Redeemer

Ja skor riesim moznu klucku v zakone. Co bude viac, dopravny priestupok alebo predideniu havarie (ci ako to je presne uvedene vo vyhlaske) ?
Vsetci dobre vieme ako je to zo zakonmi vseobecne. 10 pravnikov najde 10 rozdielnych kluciek ktore sa daju na nejaky pripad pouzit.

Inac povedane, samozrejme ze to nebude uz stylom "ja som nic neporusil, dokazte mi to" cize presumcia nevidi...bolo by to uz o vyhnuti sa s pouzitim nejakej diery v zakone, v tomto pripade predidenie havarie
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

daj potom vediet ako si dopadol, zakladna sadzba na DI je okolo 150 eciek, ze?
wladas
Redeemer
Redeemer

ok
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

wladas napísal:Ja skor riesim moznu klucku v zakone. Co bude viac, dopravny priestupok alebo predideniu havarie (ci ako to je presne uvedene vo vyhlaske) ?
Vsetci dobre vieme ako je to zo zakonmi vseobecne. 10 pravnikov najde 10 rozdielnych kluciek ktore sa daju na nejaky pripad pouzit.

Inac povedane, samozrejme ze to nebude uz stylom "ja som nic neporusil, dokazte mi to" cize presumcia nevidi...bolo by to uz o vyhnuti sa s pouzitim nejakej diery v zakone, v tomto pripade predidenie havarie
Predideniu havarie ktoru takmer sam sposobis? Ty sa mas uistit ci mozes bezpecne dokoncit manever (predbiehanie)
pigger
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pigger »

Presne ako pise cssco

Ziadna zakladna sadzba na DI nieje, niekedy sa stane ze sa da odtial odist aj bez pokuty, zalezi na okolnostiach, ak vsak je to predbiehanie a prekrocenie rychlosti, nieje o com
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

pigger napísal:Presne ako pise cssco

Ziadna zakladna sadzba na DI nieje, niekedy sa stane ze sa da odtial odist aj bez pokuty, zalezi na okolnostiach, ak vsak je to predbiehanie a prekrocenie rychlosti, nieje o com
Pigger ty si policajt ? Lebo ako sledujem, máš celkom prehľad ;)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

http://vas.cas.sk/clanok/8333/novy-cas- ... pokut.html

Štetky moje, budete mi robit looove
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...Nový Čas preukázal občanom službu aj napriek chatrnej gramatike...škoda, že akurát v TT...
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

Hegy napísal:Hahah jasne jasne, je to celkom vystizne.
Este chyba ochrana minorit ako spolukolegialny parazitizmus na socialnom systeme len kazdy taha z inej strany kopecka.
Co ma vie uplne dostat ked o 1 rano stoji niekde PMJckar s vz58 na krku a v strede cesty strasi ludi.
Čo ta na tom dostalo? Použivanie 58 bola prirodzena reakcia na pripad Harman ale uz sa davno nepouzivaju.

//autoeditácia príspevku (07 Aug 2013, 0:22)
begbeee napísal:Pozrite, myslím si, že tu o tom môžeme polemizovať do konca života, ten kto je pri moci si mädlí ruky. Totižto nie je to o tom, či je niečo bezpečné, ale o tom, že na tom môžu zobrať pokuty a naplniť rozpočet. O tom to je. Bodka.
PZ SR oddelenie dopravná polícia neslúži na to aby sa zvýšila bezpečnosť pri cestách, ale na to aby prostredníctvom pokúť a administratívnych komplikácií plnili kasu. Pre to tu máme STK a EK oddelene, KO, ktorá nič negarantuje a dennodennú buzeráciu za expirovaný obväz.

Na dovolenke som spravil 2000 km cez Maďarsko a Chorvátsko a nie len diaľnica ale pekne po Splite, Šibeniku, Zadare a cestu domov aj mimo diaľnice lebo Plitvické. Za celú tú dobu som stretol jednu (!) hliadku v nejakej chorvátskej dedine.

Svokor v Holandsku dennodenne prekračuje rýchlosť na jednom úseku, lebo tam je blbé obmedzenie, ale zároveň kamera..keď ho nafotili 20-ty krát a bola tam už hliadka tak ho poprosili, nech stade chodí pomalšie... asi toľko.

Ja keď idem z jedného kraja okresu na druhý, minimálne 2 hliadky s radarom stretávam. Rekord bol 2 radary a jeden mobilný na 15 km úseku 1. triedy.

Ale chápem, že väčšina ľudí, ktorí nepoznajú nič iné a že ich je, považuje postupy našej dopravnej polície za ochranu.
Ked niesu hliadky je zle, ked su tri na jednom useku je zle. co chcete vlastne? Policia predsa plni ulohy podla zakona o PZ a inej dalsej legislativy ktoru vymysleli politici, ale neviem o tom, ze by bolo ulohou policie, aby PROSILA občana, aby dodržiaval zakon - rýchlost. To je absurdne. Obcan musi vediet, ze ak vedome porusuje zakon, moze ocakavat reakciu statu v podobe sankcii a inych opatreni ktore su zas len podla nejakeho zakona.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Hliadky nech sú, keď vodiči nevedia jazdiť zodpovedne, ale tá buzerácia je niekedy vážne naprd. Zastavia auto, svetla sú, rýchlosť bola dodržaná, pás mal... hm, peniažky treba tak skontrolujeme na tom aute všetko a dáme pokutu zato, že obväz je po dátume spotreby alebo že človek nestihol doplniť náhradné žiarovky etc. Pomáhať a chrániť... veľmi si vážim členov polície čo sa týmto motom naozaj aj riadia, ale bohužiaľ som ich zatial stretol veľmi málo. Poväčšine mi skôr príde akokeby to bolo "buzerovať a cashovať".
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Minuly tyzden sme boli v chorvatsku na dovolenke, videli sme aj zopar hliadok ale nik nas za cely ten tyzden nezastavil. V sobotu v noci vchadzame na nasej "krasnej" krajiny a hned na hraniciach radar a dalej policajna hliadka. Podotykam, ze to bolo asi o jednej v noci, radost tu zit, ked vidim, ze sa niekto stara o moju bezpecnost. :dedko:
Napísať odpoveď