ziadna ustna dohoda neexistuje pre sud nieje akceptovatelna,nieje kupna zmluva ako ked ju niekde stiahnes a ked ti ju vypracuje pravnik a to ze ja mam poskytnut na sukromne predavanu vec 12 mesiacov zaruku pocujem 1x,naco ma poskytnut na notebook po 2 rokoch zaruku?na klavesnicu,mainboard?cokolvek?ved je to po zaruke,nemoze byt nieco po zaruke a zaroven v zaruke,keby sa to vobec aj dostalo na sud co jednoducho je hlupost tak akonahle povie ze tu vec pri kupe preskusal a vada sa prejavila po mesiaci uzivania poslu ho do zadnice,len sa mu vyhraza pretoze pri kupe videl decko,obycajny spekulant
tak precital som si znova zakon za co sa trochu hanbim pretoze este do zajtra uz 4.5roka pracujem v jednej firme ako reklamant/technik/zakaznicka podpora,s kludnym svedomim mozem povedat ze ziadnu 12 mesacnu zaruku nieje povinny davat
pretoze 1) predavujuci zrejme nieje pravnicka osoba ani ju nepredaval cez firmu (neplati pri kupnej zmluve)
2) jedna sa o vyrobok riadne pouzivany do konca reklamacnej doby,nie displej ani druhu triedu po oprave,pripadne s neodstranou vadou,ktora vsak nebrani riadnemu pouzivaniu(napr 1nefungujuci usb vstup)
3) kupujuci bol pri predaji oboznameni o stave vyrobku jeho riadnym preskusanim a aj o skonceni zaruky
4) kupna zmluva kde by boli popisane podmienky pripadnej zaruky na urcitu cast alebo celok vyrobku neexistuje
priklad : znamy kupoval macbook,obe strany ju akceptovali podpisanim a zarukou na MB a displej 6mesiacov
: kupoval som motorku kupnu zmluvu pripravil jeden moj znamy pravnik,predavajuci ju podpisal cim akceptoval ze v pripade vady motora,riadiacej jednotky(vlastne celej motorky

) musi danu vadu odstranit do 7 dni
a toto teraz chyba tomu tragedovi a otravuje,skusa maleho chlapca
ak bude pokracovat zacal by som nahlasenim jeho cisla operatorovi ako (nevie ma presne napadnut ta formulka)
tym bude mat hned dokaz pretoze operator automaticky vyselektuje volania cas a trvanie (nahravanie s polrocnym ukladanim officialne neexistuje robia to akurat pre SIS kde vypocuvaju zaujmove osoby)
potom moze policajtom nahlasit jeho cislo,na zaklade jeho vypovede sa rozhodnu ci budu nahravat alebo nie(sudny prikaz)navstivia ho on bud sklopi usi alebo im povie o notebooku(o com pochybujem) a keby aj,nema tie spomenute veci co potrebuje na zaciatie reklamacneho konania
za tych par rokov som na tomto neslavnom poste zazil vela,niekedy az zarazi debilnost a vycuranost niektorych ludi