Windows 7
Re: Windows 7
Tých 10 GB +/-prežijem, neide o to, ale veď ten adresár winsxs, ktorý to spôsobuje má veľkosť skoro ako všetko ostatné dokopy a nemám zapnutú ani obnovu systému.
michalko ...priamo sa neda (aspon mne ale to moze byt bmedzenie domenou)... ale ked si ho otvoris vies si ulozit cisty projekt na disku a ten sa da potom pripnut klasicky pravym z kontextoveho menu
môj win adresár 26GB, 64bit pro
z toho winsxs je 14,7GB
Cesar: ak sa nebojíš, zmaž. ale očakávaj následky. na gugli nájdeš, čo je ten adresár zač
z toho winsxs je 14,7GB
Cesar: ak sa nebojíš, zmaž. ale očakávaj následky. na gugli nájdeš, čo je ten adresár zač
Dočítal som sa, že čo to je a nevymažem to, aby som nemusel preinštalovať win. Keď budem mazať tak celý win komplet dám si reinstal ale nemám na to ani náladu a ináč mi aj funguje celkom dobre, bola by to len zbytočná strata času a jedine by som získal 10 GB miesta nič viac. 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Ďakujem, ide tostrapaty napísal:michalko ...priamo sa neda (aspon mne ale to moze byt bmedzenie domenou)... ale ked si ho otvoris vies si ulozit cisty projekt na disku a ten sa da potom pripnut klasicky pravym z kontextoveho menu
Caute,mam notas HP a v nom mam Win 7 Home Premium.Chcel som ho preinstalovat,ale recorvery je poskodene.Co teraz ?? mozem pouzit aj stiahnutu instalacku z netu a pouzit Product Key ktory je na spodku ntb a bude win legalny?
Môžeš. Inštalačka ale musí byť čistá, žiadne predaktivované a podobne. Ako zdroj môžeš použiť napríklad Digital River
Výhodou takej inštalácie je, že tam nebudú rôzne smeti skúšobné verzie kto vie čoho, zbytočnosti, nevýhodou je, že budeš musieť zavolať do microsoftu a tak aktivovať windows a si stiahnuť všetky ovládače zo stránky výrobcu. To by nebol zlý nápad všetko si pohľadať vopred aby si neostal offline bez netu aj bez ovládačov, mne sa už stalo, že win7 nerozpoznal ani lan ani wifi.
S tým volaním do MS aj možno nie. Ja som ešte ohľadom aktivácie Windows 7 do MS volať nemusel.
Ovládače áno, môže sa stať, že mu sieťové ovládače nenájde. Ako hovoríš, buď stiahnuť dopredu, prípadne ak je v domácnosti viac PC, tak nie je problém stiahnuť a preniesť.
Ovládače áno, môže sa stať, že mu sieťové ovládače nenájde. Ako hovoríš, buď stiahnuť dopredu, prípadne ak je v domácnosti viac PC, tak nie je problém stiahnuť a preniesť.
ten NB nema recovery particiu ??? preco sa chces hrat s novou instalaciou ... ked sa to da vyriesit za 10min... llen si treba precitat navod
Notebook recorvery oddiel mal,len ak som to chcel spustit vypisalo chybu,ze su nejake subory poskodene.Kamarat mi nakoniec dal DVD s Windows 7 SP1 All version 64 bit.Pri instalacii som vybral verziu Home Premium.Windows bol uplne cisty,bez vselijakych aktivatorov.S tymi ovladacmi ste mali pravdu,vsetko som musel postahovat z HP stranky,aj sietove prvky.Co sa tyka aktivacie,zadal som product key ktory je na spodku notasa a napisalo mi,ze aktivacia bola uspesna (aj vo vlastnostiach pise,ze je aktivovany),takze volat,asi nebudem musiet.
Nie, nebudeš musieť.
Samozrejme cez recovery z boot menu a oddielu je to omnoho viacej jednoduché, nakopíruje sa ti to, sú tam už všetky ovládače, hneď to môžeš používať, netreba nič hľadať, štahovať. Je to jednoduché, pohodlné riešienie bez komplikácií.
Sebe si ale robím inštaláciu z inštalačného DVD, hlavne aby som tam nemal rôzne zbytočnosti ako skúšobné verzie antivírusov, prehrávačov a neviem čoho. Nemám rád ani rôzne toolbary a podobné smeti, ktoré tam zvyknú byť. Dajú sa odinštalovať ale čistá inštalácia je pre mňa najlepšia, je tam len to, čo chcem ja. Taký bing toolbar a podobné kraviny na to som alergický.
Tak isto MS Office skúšobná verzia, tiež na nič.
Samozrejme keď mi dá niekto počítač kde je recovery oddiel, že či mu to nespravím tam mu to obnovím z toho, načo by som si spravil navyše prácu a by som to robil hodinu keď sa to dá spraviť aj za 10 minút.
A mal som už aj počítač, kde nebol ani štítok s product key, keby sa tam definivíne pokazil win, že sa nedá obnoviť ani z inštalačného dvd a aj recovery particiu by tam nietko vymazal tak potom by to bolo zaujímavé, upgrade na warez?
Sebe si ale robím inštaláciu z inštalačného DVD, hlavne aby som tam nemal rôzne zbytočnosti ako skúšobné verzie antivírusov, prehrávačov a neviem čoho. Nemám rád ani rôzne toolbary a podobné smeti, ktoré tam zvyknú byť. Dajú sa odinštalovať ale čistá inštalácia je pre mňa najlepšia, je tam len to, čo chcem ja. Taký bing toolbar a podobné kraviny na to som alergický.
Samozrejme keď mi dá niekto počítač kde je recovery oddiel, že či mu to nespravím tam mu to obnovím z toho, načo by som si spravil navyše prácu a by som to robil hodinu keď sa to dá spraviť aj za 10 minút.
A mal som už aj počítač, kde nebol ani štítok s product key, keby sa tam definivíne pokazil win, že sa nedá obnoviť ani z inštalačného dvd a aj recovery particiu by tam nietko vymazal tak potom by to bolo zaujímavé, upgrade na warez?
Ahojte , v poslednej dobe mi začalo robiť takú vec , že zapnem PC a nabehne tá obrazovka kde sa odklikuje používatel (akurát ja to mám nastavené tak aby to ani nechcelo odkliknutie) no horšie je na tom , že môj účet používatela to ani nezobrazí a je tam len miesto na napísanie mena a hesla , toto mi spravilo už 2x pomohol reštart a potom išlo všetko po starom.... neviete kde je chyba , prípadne ako to riešiť?
-
Wishmaster
Medium Professional
tiez mate problem s windows update? Konkretne s tymito kb - 2760411, 2760588, 2760583 .. Stahuje ich dookola. Pozeram na nete, ze to je globalny problem.
http://superuser.com/questions/643943/r ... ffice-2007
http://superuser.com/questions/643943/r ... ffice-2007
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Rovnaky problem mam aj ja. Nasiel uz niekto riesenie, ako sa tomu vyhnut???
pripajam sa aj ja mam tento problem uz tyzden mi to znova a znova stahuje a instaluje... 
Zdravím lidi!
Takáto vec, keď som mal Windows 7 na notebooku nainštalovaný od výrobcu (Lenovo Thinkpad), tak som tam mal takú zaujímavú fíčurku - keď som mal okno posunuté mimo obrazovky a posúval som myšou na kraji obrazovky, to okno sa mi samo vysúvalo až bolo na obrazovke celé. Nikde inde som to nikdy nevidel, viete niekto, čo je to za fíčurku? Či je to len na nejakých verziách Windows, alebo sa to niekde zapína, či inštaluje samostatne, alebo ako?
Celkom sa mi to páčilo a zvykol som to používať, no po preinštalovaní Windows (aj niekoľkých) nikde nič.
Do prílohy dávam taký malý nákres toho okna "mimo obrazovku". Po pposúvaní myšou o pravý okraj obrazovky sa to okno pomaly vysunie.
Takáto vec, keď som mal Windows 7 na notebooku nainštalovaný od výrobcu (Lenovo Thinkpad), tak som tam mal takú zaujímavú fíčurku - keď som mal okno posunuté mimo obrazovky a posúval som myšou na kraji obrazovky, to okno sa mi samo vysúvalo až bolo na obrazovke celé. Nikde inde som to nikdy nevidel, viete niekto, čo je to za fíčurku? Či je to len na nejakých verziách Windows, alebo sa to niekde zapína, či inštaluje samostatne, alebo ako?
Celkom sa mi to páčilo a zvykol som to používať, no po preinštalovaní Windows (aj niekoľkých) nikde nič.
Do prílohy dávam taký malý nákres toho okna "mimo obrazovku". Po pposúvaní myšou o pravý okraj obrazovky sa to okno pomaly vysunie.
-
satan77
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Nevie niekto či sa dá win7 nastaviť tak, aby po režime spánku sa NB ihneď prebudil do plochy? A nie na úvodné okno s ikonkou Používateľa? Keď, tak poprosím aj SS. Dik
-
andrejfandris
Amateur
zdravim, ja sa chcem zase opytat na windows 7 home premium. Mam netbook s kupenym windows 7 home premium zial ked som notebook odkupoval tak ten pan mi nedal original windows 7 home premium na CDcku lebo vraj ho stratil lebo ho ani nepouzival lebo tento netbook nema DVD mechaniku. Chcem sa spytat ked mam normalne zakupeny kluc k windows 7 home premium neda sa niekde stiahnut oficialny windows nainstalujem a uz len dam kluc? lebo ten pan stale stahoval z netu z niekde stiahol a dal kluc a mu fungoval ale mne pride tie windowsi z torentov ci z inych pofiderne a po mesiaci zacnu blbnut... radsej by som chcel stiahnut oficialny windows 7 home premium ziadne kraknute verzie ani ziadne podobne verzie.. tak preto sa pytam ci sa niekde neda na oficialnych strankach proste stiahnut oficialna alebo skusobna verzia kde by som potom nasledne dal ten kluc.. dakujem