Portál pre začiatočníkov - startup | Diskusia
-
MeanSeriously
Medium Star
Re: Portál pre začiatočníkov - startup | Diskusia
Well, ale otázky sú všetky po anglicky. BTW, prečo mi tu niečo pripomína toto: http://www.itnews.sk/spravy/produkty/20 ... jazyku-qlb ?
Tak a čo máme teraz založiť portál na výuku angličtiny, aby sa potom mohli (už nie deti) sami učiť programovať? 
Ako to chceš tým deťom uľahčiť? Či serme na ne, fungovalo to pre nás, bude to fungovať aj u nich a keď nie... no tak smola, hlavne, že ja sa mám dobre. Anglicky ich má naučiť škola. Ak ich bude programovanie baviť, skôr či neskôr začnú čítať odbornú literatúru. A ten portál ich prevedie len základmi, takźe to bude viac skôr, ako neskôr.
Ako to chceš tým deťom uľahčiť? Či serme na ne, fungovalo to pre nás, bude to fungovať aj u nich a keď nie... no tak smola, hlavne, že ja sa mám dobre. Anglicky ich má naučiť škola. Ak ich bude programovanie baviť, skôr či neskôr začnú čítať odbornú literatúru. A ten portál ich prevedie len základmi, takźe to bude viac skôr, ako neskôr.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
java na akejkoľvej úrovni bude vždy pomalápcsiete napísal:@BX, o jave na nízkej úrovni by som ti mohol rozprávať...
Počkaj, o pár dní niečo vykopem z hdd a ukážem ti.
Hej, JVM napísanú v C-čku
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
vykopeš program ktorý spracováva rádovo gigabajty dát?
@BX: Niečo rýchlejšie.
@audio: predispozíciu
@audio: predispozíciu
Nenamáhaj sa, nemáš šancu prekonať Cčko niečím, čo je interpretované programom v Cčku. Okrem toho, chcem vidieť ako interpretuješ bytecode na gride, alebo superpočítači s tisíckami procesorov.
Proste nie - java a matematické/fyzikálne výpočty nie a dosť o tom. Ak sa chceš hádať o tomto, tak mi napíš správu, rád ju odignorujem
Proste nie - java a matematické/fyzikálne výpočty nie a dosť o tom. Ak sa chceš hádať o tomto, tak mi napíš správu, rád ju odignorujem
A vieš ty že všetko nemusí byť interpretované? Či také si nepočul?

-
javatar
Hardcore addict
Jeden docent nam raz na prednaske spominal, ze su sposoby ako robit rychlu JAVU ale nie je to potom klasicke platformovo nezavisle jar-ko. Aj ked som o danych moznostiach googlil vela som sa nedozvedel. Skor som nasiel vela kontroverznych veci. Ale velmi rad sa necham poucit.
No existuje viacero moznosti, take okrajove su JIT a AOT, a java moze byt pokojne platformovo nezavisla. JIT je krasne prepracovana technologia, kym mozem tak ju preferujem, a AOT ma z hladiska reflexie nevyhody. Pracovat s hardware a pritom potrebovat platformovu nezavislost je ciastocne paradoxne, iked to vykompilovanim na rozne masiny to ide.
Jasné, že nebude. Nemôže. Ak to má byť rýchle, musí sa to viazať na hw oveľa tesnejšie, než nejakou virtuálnou mašinou. A to potom už nie je tá java, o akej sa bavíme. Môžem aj ja potom napísať program v jave, v ktorom bude volať len funkcie C-čka, funkcie ovládačov apod. a povedať "aha, rýchla java!" Debilina. A na čo toto všetko. Java nebola vytvorená na to, aby bola rýchla. Tak ju na to ani nepoužívajme.javatar napísal: ale nie je to potom klasicke platformovo nezavisle jar-ko.
BX, vies co je to JIT?
Budem citovat z literatury co som nasiel na nete (Masterminds of Programming, Federico Biancuzzi, O'Reilly 2009):
Budem citovat z literatury co som nasiel na nete (Masterminds of Programming, Federico Biancuzzi, O'Reilly 2009):
Bude to platformovo nezavisle este aj lepsie, pokym niesu v danom programe v C/C++ urobene proxy ktore sa spravaju podobne (co si vyzaduje vela implementacii).Well, I’ve heard it said that effectively you have two compilers in the Java world. You have the compiler to Java bytecode, and then you have your JIT, which basically recompiles everything specifically again. All of your scary optimizations are in the JIT.
James (Gosling): Exactly. These days we’re beating the really good C and C++ compilers pretty much always. When you go to the dynamic compiler, you get two advantages when the compiler’s running right at the last moment. One is you know exactly what chipset you’re running on. So many times when people are compiling a piece of C code, they have to compile it to run on kind of the generic x86 architecture. Almost none of the binaries you get are particularly well tuned for any of them. You download the latest copy of Mozilla,and it’ll run on pretty much any Intel architecture CPU. There’s pretty much one Linux binary. It’s pretty generic, and it’s compiled with GCC, which is not a very good C compiler.
When HotSpot runs, it knows exactly what chipset you’re running on. It knows exactly how the cache works. It knows exactly how the memory hierarchy works. It knows exactly how all the pipeline interlocks work in the CPU. It knows what instruction set extensions this chip has got. It optimizes for precisely what machine you’re on. Then the other half of it is that it actually sees the application as it’s running. It’s able to have statistics that know which things are important. It’s able to inline things that a C compiler could never do. The kind of stuff that gets inlined in the Java world is pretty amazing. Then you tack onto that the way the storage management works with the modern garbage collectors. With a modern garbage collector, storage allocation is extremely fast.
-
javatar
Hardcore addict
Sme prudko OT ale s tymto nesuhlasim. Pokial niekto rozsiri moznosti programovacieho jazyka tak mu v tom branit nebudem. Su vyhody ktore ma java ako jazyk tak preco nie? Aj ked to uz nebude tak celkom java - s tym suhlasim.BX napísal:Tak ju na to ani nepoužívajme.
JIT compileru, ktorý vie toľko vecí, by som veľmi neveril. Ale ako prosím, ak sa začne robiť v takejto pseudojave, tak sa rád prispôsobím, prečo nie. Ale Cčko len tak ľahko nezmizne. A v mojoom odvetví veľmi presne viem, s čím robím, takže tie srandy mi netreba. Veď tu sa hw a následne aj sw robí práve preto, aby sme z neho dostali čo najviac. Nie na to, aby nám potom nejaká java hovorila, na čom beží.pcsiete napísal:When HotSpot runs, it knows exactly ... It knows ... It knows ... It knows ... It knows ... It optimizes ... it actually sees ... It’s able to ... It’s able to ... and modern garbage collector.
Ale to je už naozaj veľmi OT. Koniec tejto diskusie. Začnite znovu kritizovať projekt, ak si chcete veľmi písať.
<ot>
Ako v tvojom odvetví riešite rozdielnosť platforiem a rozšírení inštrukčnej sady? Snažíte sa využiť všetky možnosti? Viem si to ešte predstaviť v OOP jazyku, ale v C musí byť taká podpora dosť zložitá. Inako moderné C kompilátory na tom nie sú 100% lepšie. 1000 optimalizácii, dodatkov a skrátení vo výstupnom kóde.
</ot>
Ale aby to bolo aj k téme: plánuješ písať centrálny kurz na programovanie (kde sa prejde rôznymi základmi a jazykmi), alebo to všetko rozdelíš do kategórii a zoradíš podľa obtiažnosti?
Ako v tvojom odvetví riešite rozdielnosť platforiem a rozšírení inštrukčnej sady? Snažíte sa využiť všetky možnosti? Viem si to ešte predstaviť v OOP jazyku, ale v C musí byť taká podpora dosť zložitá. Inako moderné C kompilátory na tom nie sú 100% lepšie. 1000 optimalizácii, dodatkov a skrátení vo výstupnom kóde.
</ot>
Ale aby to bolo aj k téme: plánuješ písať centrálny kurz na programovanie (kde sa prejde rôznymi základmi a jazykmi), alebo to všetko rozdelíš do kategórii a zoradíš podľa obtiažnosti?
Moja doterajšia vízia bola taká, že v lekciách by sa vysvetľovalo programovanie v ľudskom pseudokóde (bez syntaxe akéhokoľvek jazyka) a v kurze by bol dodadočne vysvetlený zápis v Cčku + úlohy, kde toto naplno využijú. Ten by mal byť rozdelený na niekoľko (zatiaľ asi dve) kategórií podľa obtiažnosti.
Teraz ale s javatarom riešime nejaké zaujímavé rozšírenie. Vyzerá to tak, že myšlienka stále nie je kompletná a môže to byť oveľa väčší nářez, ako som si myslel
<ot> môžme pokračovať v SS, ak po tom tak túžiš </ot>
Teraz ale s javatarom riešime nejaké zaujímavé rozšírenie. Vyzerá to tak, že myšlienka stále nie je kompletná a môže to byť oveľa väčší nářez, ako som si myslel
<ot> môžme pokračovať v SS, ak po tom tak túžiš </ot>
Podporujem tento projekt a rad pomozem s jeho tvorbou ak bude cas popri skole a praci.
Napíš mi, prosím, do SS, ako by si mohol pomôcť. Myšlienka je ti známa a akejkoľvek vlastnej iniciatíve sa medze nekladú