Už je to nejaký čas, čo som si všimol aj tu na fóre aj po internete diskusie o monitoroch, o rozlíšeniach, no je to síce čerstvé a možno si to rozmyslím (dúfam, že nie), no rád by som riskol výmenu môjho 21,5" segýňa od Samsungu za takúto TV - samozrejme, nebudem sedieť tak ako teraz, t.j. možno 1 m od monitoru ale klasicky presuniem klávesnicu a myšku na posteľ, teda do tej vzdialenosti 3-4m, takže bude slúžiť ako TV, tak aj vlastne taký monitorček pidi mini
Vopred ak máte v tomto skúsenosti a viete, že je to napríklad riadna pí*ovina, tak kľudne sem s tým, osobne mňa to neuveriteľne láka, keďže cca na vianoce (nech vychytím nejakú akciu) si kúpim XBOXOne/PS4, takže bola by to vlastne telka, monitor od PC a zároveň monitor od konzoly...
Rozlíšenie určite 1920x1080 - ani neviem pravdupovediac, či v tej veľkostnej a cenovej línií sú ešte břečky typu "tak veľmi obľúbené" notebookové rozlíšenie a.k.a 1366x768...
Mám dilemu, hlavne čo sa týka značiek...LG,Panasonic,Phillips,Samsung,Sony,Toshiba,Sharp ???
čo sa týka priamo panelov, predpokladám, že to su IPS, aj keď narozdiel od monitorov, to nemajú v popisoch ako monitory k PC, aj keď pri Panasonicoch som si pri popisoch všimol zmienku o IPS
čo sa týka ostatných vecí, tak to neviem, možno jediná požiadavka (ktorú zatiaľ čo som pozeral všetky splňajú) je tv tuner DVB-T/c - teda káblovka od UPC, aspoň dva HDMI porty, čo je tiež minimum u nich...
neviem, čo ešte k tomu, ako hovorím, nevyznám sa a nehovoriac o obnovovacích frekvenciách, tam mám hokej, osobne z toho, čo doteraz viem, by mi stačila aj 100-200Hz max. no pri pozeraní TV, by to mohlo hrať úlohu, ale nebudem tu klábosiť ak som si nie som istý..
a ak mám povedať, čo ma zaujalo, tak určite poznáte Ambilight v telkách od Phillipsu - pravdupovediac preto som dal ten limit 860 - lebo ak sa nemýlim 47PLS5008K stojí tak približne, verím, že je dôvod prečo má takú vyššiu cenu, no nechcem aby môj úsudok zatemnilo a rozhodovalo len to; samozrejme verím, že sú aj TV, kde zaplatím aj menej za veľa muziky, mám pocit, že tam sa veľa doplatí človek na ambilighte..
ďalšia vec asi musím ešte preventívne skočiť do nejakého obchodu (Datart,...) nech dostanem živú predstavu aké sú veľké tie rozmery, lebo nechcem aby som bol nakoniec sklamaný, že nakoniec môj budúci vysnívaný televízor bude menší ako som dúfal
tak čo kolegovia, máte nejakých tajných favoritov v podľa kritérií 47"-55" a 600-860€ ? Prípadne rady ? Poprosím iné ako preventívne vyšetrenie u psychológa