Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
Ako uvádzaš chceš veľký displej a ten Orange Daytona je vlastne Huawei Ascend G510 s 4,5" displejom, má to 2 jadrový CPU, síce len 512MB RAM no ale myslím že to bude stačiť, a 1700mAh baterku.
Ak android tak papierovo najlepsie vyzera ten Orange, ma vacsi displej, 2. jadrovy CPU, lepsie rozlisenie pri nahravani videa, zvysok celkom podobny.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
uNfEiL - Máš základnú školu? Vieš rátať aspoň do sto a prečítať si čísla v parametroch mobilu, bez toho aby si im rozumel? Preto. Lebo ostatné majú podradné hvga rozlíšenie, zatiaľ čo LG a Daytona spolu s Desire X majú WVGA a FWVGA. Rozlíšenie. Nevraviac o operačnej pamäti [ram - random access[ible] memory], nehovoriac o ich gpu [graphics processing unit], ktorá je pri modeloch mimo LG a Daytony úplne v péčku a v konečnom dôsledku o kvalite spracovania, kde ani LG, ani Daytona nevynikajú, ale vedie Desire X.
Sa čudujem že človek, ktorý si vyberá mobil z toľkých zariadení nemá ani tucha o tom podľa čoho si má vybrať. Keď mám klienta a je jednoduchý, vyberie si iPhone, iPad, alebo Mac, lebo čítal že sú cool. Aj to je dôvod. Ale vyberať si z pomedzi 5tich Android zariadení a nezaradiť to najlepšie z ponuky, "len preto, lebo" si vyžaduje obrovskú dávku ignorácie, obmedzenosti a vlastnej hlúposti.
Sa čudujem že človek, ktorý si vyberá mobil z toľkých zariadení nemá ani tucha o tom podľa čoho si má vybrať. Keď mám klienta a je jednoduchý, vyberie si iPhone, iPad, alebo Mac, lebo čítal že sú cool. Aj to je dôvod. Ale vyberať si z pomedzi 5tich Android zariadení a nezaradiť to najlepšie z ponuky, "len preto, lebo" si vyžaduje obrovskú dávku ignorácie, obmedzenosti a vlastnej hlúposti.
Nie každý je taký dedko vševedko ako ty. Základku si už nepamätám kedy som mal, ale dokonca ani na strednej nás o WVGA či FWVGA nič neučili, takže sa HLBOKO OSPRAVEDLŇUJEM, že ja idiot hlúpy takú základnú vec nemám naštudovanú. A zase žeby som vrámci svojho (malého) voľného času trávil na internete študovaním tých podrobnejších konfigurácii telefónu.... Našiel som si toto fórko a to tu je OD TOHO aby mi človek, ktorý o tom vie VIAC ako ja PORADIL. AK MI NECHCEŠ RADIŤ TAK MI NERAĎ!uplink napísal:uNfEiL - Máš základnú školu? Vieš rátať aspoň do sto a prečítať si čísla v parametroch mobilu, bez toho aby si im rozumel? Preto. Lebo ostatné majú podradné hvga rozlíšenie, zatiaľ čo LG a Daytona spolu s Desire X majú WVGA a FWVGA. Rozlíšenie. Nevraviac o operačnej pamäti [ram - random access[ible] memory], nehovoriac o ich gpu [graphics processing unit], ktorá je pri modeloch mimo LG a Daytony úplne v péčku a v konečnom dôsledku o kvalite spracovania, kde ani LG, ani Daytona nevynikajú, ale vedie Desire X.
P.S. Zbožňujem takých čo všade boli, všetko videli 2x a všetko vedia a potom sa nad ostatných vyvyšujú... (Facepalm smiley na fórkach ešte nie je?)
-
uplink
VIP
Chalani Ti poradili, odbil si ich rady, preto som reagoval ako dedko vševedko
kto sa hlúpo pýta a hlúpo argumentuje, tomu bude aj hlúpo odpovedané. Jednoduché pravidlo života.
P.S.: Na škole Ťa síce neučili označenia rozlíšení, ale aj cvičená opica vie že mobil s rozliškom 320 x 480 bude mať horší display ako ten s 800 x 480, či 856 x 480, že áno. Aj cvičená opica vie že 256 - 512 MB ram je MENEJ ako 718 MB ram. To máš dva základné parametre, s ktorými si poradí aj človek, ktorý sa absolútne nevyzná do mobilov.
P.S.: Na škole Ťa síce neučili označenia rozlíšení, ale aj cvičená opica vie že mobil s rozliškom 320 x 480 bude mať horší display ako ten s 800 x 480, či 856 x 480, že áno. Aj cvičená opica vie že 256 - 512 MB ram je MENEJ ako 718 MB ram. To máš dva základné parametre, s ktorými si poradí aj človek, ktorý sa absolútne nevyzná do mobilov.
A ako som ich odbil prosím ťa? Ja som si tam vypísal zoznam, ale žiadny HTC Desire X som tam neuviedol, takže akurát to som odbil, pretože fakt nemám momentálne toľko financií, aby som si to mohol dovoliť... To bol ten prvý chalan.... a Toho druhého som sa akurát spýtal prečo práve LG alebo Orange... Toto ty považuješ za odbitie?
-
uplink
VIP
Vybral LG a Orange, lebo majú najsilnejšie parametre a telo z pomedzi tých piatich, samozrejme tú otázku nebolo nutné sa pýtať, keby si nebol lenivý a nepozrel si základné parametre mobilov ako cpu, gpu, display, ram, etc. že áno 
Sony Ericson a Samsung sú low, o tom som vedel už predtým, neviem prečo som ich nechal v zozname. Nokiu si nevyberám, lebo ma odrádza ten windows mobile. Teraz mi zostáva na výber LG a ten Orange (Huawei). LG sa mi zdá byť oveľa elegantnejší, ale zase má menší display.
Tu píšu, že ten Huawei narozdiel od LG podporuje Flash... takže to znamená, že mi to prehrá aj videa na inej stránke ako Youtube, nie? Napr drsnysvet, ceknito atd... Tak v tomto prípade si myslím, že by som mal voliť ten Huawei....
Kód: Vybrať všetko
http://www.phonearena.com/phones/compare/Huawei-ASCEND-G510,LG-Optimus-L5-II/phones/7829,7715Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
Flash by sa mal dat doinstalovat ak sa nemylim. No ale inak je celkovo ten Huawei vykonnejsi.
Mart1n a uplink by odporucali ktory? Pretoze mna na tom huawei odradza ten vzhlad proste.. A myslim, ze ma aj menej funkcii a viac minusov ako ma LG... ktory z tychto 2 by ste brali vy?
/edit: este som zabudol spomenut, ze pracovnicka orange mi odporucila telefon ZTE Blade III. Ale niekde som cital, ze II sekala moc... Viete niekto nieco o tomto telefone?
/edit: este som zabudol spomenut, ze pracovnicka orange mi odporucila telefon ZTE Blade III. Ale niekde som cital, ze II sekala moc... Viete niekto nieco o tomto telefone?
Podla tychto rad by som sa urcite neriadil, neviem aky je to telefon ale ak chces kupit co najlepsie tak urcite si musis pomoct inde.
Tak ak ti velmi nezalezi na vykone vezmi L5, inak by som asi zobral Huawei. Vacsi displej, lepsi CPU atd.
Tak ak ti velmi nezalezi na vykone vezmi L5, inak by som asi zobral Huawei. Vacsi displej, lepsi CPU atd.
-
94jakub
Guru wannabe
Čo taký Orange Santa Barbara(ZTE Grand X IN), ktorý je ešte do zajtra(vlastne do dnes
) v zľave? Hardware myslím, že o triedu vyššie od L5 a aj proti Daytone má navrch.
-
galbavymartin
Light Professional
Buď Santa Barbara alebo Windows Phone v tejto cene ked nechce aby mu to sekalo...
-
uplink
VIP
Neviem Ti poradiť z týchto lowendov, lebo som osobne dlhodobo robil len so ZTE Blade III, ktorý mi príde ako úplná kópia Sensationu, ešte k tomu nepodarená a potom LG, Orange a WinMo.
WinMo by som sa vyhol, lebo tam nefunguje skoro nič, čo na droidoch fičí ako samozrejmosť, ešte stále, čo je dosť zlé.
ZTE Grand X IN [Orange] má Intel Atom procesor, ktorý ešte stále robí problémy s niektorými appkami, čo tiež nie je 2x najväčšia výhra. Avšak je najsilnejší z pomedzi kandidátov.
Osobne by som si nevedel vybrať a zo zúfalstva by som asi vzal ZTE Grand X IN aj napriek menšej kompatibilite s appkami z play store.
WinMo by som sa vyhol, lebo tam nefunguje skoro nič, čo na droidoch fičí ako samozrejmosť, ešte stále, čo je dosť zlé.
ZTE Grand X IN [Orange] má Intel Atom procesor, ktorý ešte stále robí problémy s niektorými appkami, čo tiež nie je 2x najväčšia výhra. Avšak je najsilnejší z pomedzi kandidátov.
Osobne by som si nevedel vybrať a zo zúfalstva by som asi vzal ZTE Grand X IN aj napriek menšej kompatibilite s appkami z play store.
-
guess.whoo
Redeemer
ta nekompatibilita je uz uplne minimalna a bola by nahoda keby si potreboval nejaku appku a natrafil by si presne na nekompatibilnu.
Urcite by som bral Grand, WinMo je viac utrpenie ako pozitok ked zacnes casom prichadzat na to, co vsetko sa na nom "neda"
Urcite by som bral Grand, WinMo je viac utrpenie ako pozitok ked zacnes casom prichadzat na to, co vsetko sa na nom "neda"
WinMo a WP su ale ine systemy 
Mam WP (L820) a uplna pohoda... Bol som androidak 3 roky a pri WP som, no , spokojnejši... Nič neseka, všetko ide hladko, stabilne... Jedine minus je jednotne volume, ale to by mohli spravit dalsie aktualizacie...
Mam WP (L820) a uplna pohoda... Bol som androidak 3 roky a pri WP som, no , spokojnejši... Nič neseka, všetko ide hladko, stabilne... Jedine minus je jednotne volume, ale to by mohli spravit dalsie aktualizacie...
-
uplink
VIP
mmm273 - a čo to kvantum aplikácií, ktoré chýba pre WinMo, resp. sú platené? To Ti neprekáža? U mńa osobne kým nebudem mať všetky appky zadarmo, čo sú aj na droide, na WinMo už ani nepomyslím. A taktiež home screen, na droid sa mi zmestí 16 aplikácií na homescreen + tam mám pekné foldre, čo majú krásnu animáciu od výroby. Má niečo také už WinMo? Nesledujem to moc, preto sa pýtam.
je to WP a nie WinMo
( Windows Phone, Windows Mobile)
Vacsina aplikacii ( vlastne vsetky ktore potrebujem) su aj na WP, tie ktore potrebujem su zadarmo, jedine co som kupil boli angry birds SW za 99c...
Homescreen je vec vkusu ... MetroUi sa mi vcelku páči, aplikácií tam možeš dať kolko chces + Live Titles... Animácie krásne naprieč celým systémom...
Vravím ja si neztražujem, rozhodne to neije systém pre každého, ale zasa ako poniektorý nazývajú odpadom, to rozhodne nie
( ako som spomínal, bol som droiďákom dlhé veky, takže viem čo všetko droid dokláže, ale že by mi to nejako moc chýbalo sa povedať nedá)
Vacsina aplikacii ( vlastne vsetky ktore potrebujem) su aj na WP, tie ktore potrebujem su zadarmo, jedine co som kupil boli angry birds SW za 99c...
Homescreen je vec vkusu ... MetroUi sa mi vcelku páči, aplikácií tam možeš dať kolko chces + Live Titles... Animácie krásne naprieč celým systémom...
Vravím ja si neztražujem, rozhodne to neije systém pre každého, ale zasa ako poniektorý nazývajú odpadom, to rozhodne nie
-
galbavymartin
Light Professional
Mám ten istý názor, som fanda WP, dokonalý nie je ale ani odpad..LowEnd droid a WP sa nedá porovnať plynulosť..aj na L520 všetko lietammm273 napísal:je to WP a nie WinMo( Windows Phone, Windows Mobile)
Homescreen je vec vkusu ... MetroUi sa mi vcelku páči, aplikácií tam možes´dať kolko chces + Live Titles...
Vravím ja si neztražujem, rozhodne to neije systém pre každého, ale zasa ako poniektorý nazývajú odpadom, to rozhodne nie( ako som spomínal, bol som droiďákom dlhé veky, takže viem čo všetko droid dokláže, ale že by mi to nejako moc chýbalo sa povedať nedá)
Nazdar
Chem sa spýtať či má niekto skúsenosti s mobilom Lenovo a830 a ak áno aké? nekazí sa vydrží?
Chem sa spýtať či má niekto skúsenosti s mobilom Lenovo a830 a ak áno aké? nekazí sa vydrží?