Odišli by ste len tak žiť niekam preč?
Re: Odišli by ste len tak žiť niekam preč?
Sorry, ale ked niekto napise, ze ma kade tade rodinu, to si zalozme temu, odisli by ste len tak na dovolenku? To je co za obeta a risk? Keby si bol srackach sveta mas sa kde vyspat a co jest.
-
muay thai
Light Expert
- Bydlisko: In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti Amen ;)
Lebo nevie po nemecky, a preco by sa nemal niekto z nas obetovat? Ja sa jej rad prisposobim, ziadne adios amigosTommyHot napísal: Ona tam nechce ist, ty tam chces ist, otazka je, preco by mal niekto z vas nieco obetovat? Ak nechce ist s tebou, tak adios amigos...
SRneC, mnoho ľudí ide do zahraničia pracovať s pomocou známych. Aj keby som nemal rodinu ani v jednej zo spomínaných krajín, všelijako by som odišiel odtiaľto preč.
Moja otazka bola nezodpovedana, tak skusim este raz. Kde skusit zacat zit ? USA, UK, Novy Zeland, Australia ? Co by ste mi odporucili a naopak, kam by ste mi neodporucili ist ? Pritahuje ma hlavne to, ze su to omnoho viac rozvinute staty ako Slovensko. Nevravim, ze ostatne nie su ale tieto mi padli do oka Takze co mi poradite a ako sa "vystrojit" na cestu ?
-
rastikbart
Medium Star
chod na vychod a zo sebou si vezmi jazyk a skills, ine nepotrebujesLukasqoO napísal: USA, UK, Novy Zeland, Australia ? Takze co mi poradite a ako sa "vystrojit" na cestu ?
A kam presne na vychod ?
Novy Zeland, bol som tam 3 mesiace, uzasna krajina. Prostredia, ludia, kultura, demokracia, ekonomika, vsetko. Lutujem, ze som neostal. Jediny problem, ze je to strasne daleko.
-
rastikbart
Medium Star
ja si tiez myslim ze ta to bude o par rokov mrzietmuay thai napísal:
Lebo nevie po nemecky, a preco by sa nemal niekto z nas obetovat? Ja sa jej rad prisposobim, ziadne adios amigos
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nemci nemaju najmensi problem s tebou rozpravat po anglicky. A naucit sa nemcinu, ked uz si tam je celkom easy, takze je to skor alibizmus, ako nemoznost vycestovat. Tak ci onak, je to tvoja vec, ak si s nou stastnejsi, nez by si bol v nemecku, tak sa kludne prisposobmuay thai napísal:Lebo nevie po nemecky, a preco by sa nemal niekto z nas obetovat? Ja sa jej rad prisposobim, ziadne adios amigos
-
muay thai
Light Expert
- Bydlisko: In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti Amen ;)
Jasne, netusim ako to bude v buducnosti, vsetko sa moze este milionkrat zmenit, ale zatial som rad ze som rad, ale dakujem za radu 
Novy Zeland je pekna krajina s uzasnou prirodou, a aj ked postrada historiu a kulturu, kazdemu sa krajina celkovo paci. Ohromna rozmanitost prostredi, hory, ladovce, lesy, more, plaze, pust a miliony ovci. Mozno chces porozmyslat o Kanade, kde sa da po rocnom pobyte po working holiday predlzit work permit. Doporucujem Albertu, vela pracovnych prilezitosti vdaka oil boom, nadherne hory, v meste stale co robit, celkovo je tu jednoduchsi zivot ako na svk. Nezabudaj na to, ze idealna krajina na zivot neexistuje, vsade su plusy a minusy. Nehladne na to, ktoru krajinu si vyberies, rozhodne stoji za to skusit zivot v zahraniciLukasqoO napísal:Moja otazka bola nezodpovedana, tak skusim este raz. Kde skusit zacat zit ? USA, UK, Novy Zeland, Australia ? Co by ste mi odporucili a naopak, kam by ste mi neodporucili ist ? Pritahuje ma hlavne to, ze su to omnoho viac rozvinute staty ako Slovensko. Nevravim, ze ostatne nie su ale tieto mi padli do oka Takze co mi poradite a ako sa "vystrojit" na cestu ?
-
Andi_Cibula
Addict
Napíš nejaké negatíva o Canade, presnejšie Calgary. Čo je tam bežné a u nás nie ? Čo sa tam nesmie čo sa u nás bežne smie ?
+ ako dlho sa vybavuju viza a kolko stoja?
Fuu, negativa. Moc sa na ne nezameriavam, navyse som moc kratko aby som vedel posudit, este nevidim veci do hlbky. Ale myslim, ze skolstvo i zdravotnictvo by mohlo mat vyssiu uroven, u nas napodiv funguje lepsie. Kanadania aspon v tomto meste su fakt lenivy a to velmi, pricom maju vysoke sebavedomie - vzdy su najlepsi odbornici vo svojom obore v meste. Na podradnu pracu maju samozrejme imigrantov, hej. Skryta nenavist k imigrantom (ked imigrant dosiahne postavenie kanadana a vezme mu pracu). Ludia tu vedia byt falosni, nasadit masky, podrazit cloveka ak sa necha. Hlavne dopravne tahy sa upchavaju, ale dopravna spicka je asi v kazdom velkom a rychlo sa rozvijajucom meste, ze. Alkohol je na verejnosti zakazany a po 2 am sa neda nikde kupit/predat - pre niekoho plus, pre niekoho minus.
Slova prosim, dakujem, prepac su tu bezne. Paci sa mi, ze ludia v autobuse sa nestitia podakovat autobusarovi, on im popraje pekny den. Ludia su tu k sebe fakt mili a slusni. Policajti su tu fajn, pomozu. Ludia si tu doveruju, ustna dohoda ma svoju vahu. Bezne su tu usmievave tvare (otazka je, ci je lepsi hrany usmev alebo uprimny zamraceny vyraz). Je tu bezne nosit oblecene cokolvek, nikto nezazera. Nikoho nezaujima akej si rasy a vierovyznania, ludia sa toleruju. Je bezne vidiet v ctraine vedla seba ludi na opacnych koncoch spolocenskeho rebricka - kravatak a zametac chodnika. Je bezne, ze zamestnavatel pochvali zamestnanca, podakuje mu, da mu najavo, ze si ho vazi ako slovne tak aj financne. Da sa tu zacat nie od nuly, ale este nizsie a casom sa vypracovat, spravit si karieru a v konecnom dosledku mat kvalitnejsi a hodnotnejsi zivot ako u nas. Jazda autom mi pride ovela menej stresujuca ale viac bezpecnejsia, potesia aj mile gesta ked ti typek kupi len tak kavu, podrzi dvere.
Je vela druhov pracovnych povoleni, pre mladych je najjednoduchsie je ziskat working holiday s platnostou jeden rok, vybavenie trva 1-3 mesiace. Ostatne velmi nepoznam, nechcem kecat blbosti...Trvaly pobyt sa da ziadat aj zo Slovenska, treba sa kvalifikovat, mat dostatok bodov. Vybavenie trva od pol roka do 3 rokov. Potom su tusim nejake business visa, ked mas kapital a chces investovat tusim $400k na zacatie podniku, dostanes work permit. Potom kazda provincia/teritorium ma svoje programy aby zaplnili nedostatok pracovnikov. Takisto moze vybavit pracovne povolenie konkretny zamestnavatel, to sa vola labour market opinion. A je vela inych druhov viz a pracovnych povoleni. Kto naozaj chce a neda sa odradit, cestu k legalnemu pobytu v Kanade si najde.
Slova prosim, dakujem, prepac su tu bezne. Paci sa mi, ze ludia v autobuse sa nestitia podakovat autobusarovi, on im popraje pekny den. Ludia su tu k sebe fakt mili a slusni. Policajti su tu fajn, pomozu. Ludia si tu doveruju, ustna dohoda ma svoju vahu. Bezne su tu usmievave tvare (otazka je, ci je lepsi hrany usmev alebo uprimny zamraceny vyraz). Je tu bezne nosit oblecene cokolvek, nikto nezazera. Nikoho nezaujima akej si rasy a vierovyznania, ludia sa toleruju. Je bezne vidiet v ctraine vedla seba ludi na opacnych koncoch spolocenskeho rebricka - kravatak a zametac chodnika. Je bezne, ze zamestnavatel pochvali zamestnanca, podakuje mu, da mu najavo, ze si ho vazi ako slovne tak aj financne. Da sa tu zacat nie od nuly, ale este nizsie a casom sa vypracovat, spravit si karieru a v konecnom dosledku mat kvalitnejsi a hodnotnejsi zivot ako u nas. Jazda autom mi pride ovela menej stresujuca ale viac bezpecnejsia, potesia aj mile gesta ked ti typek kupi len tak kavu, podrzi dvere.
Je vela druhov pracovnych povoleni, pre mladych je najjednoduchsie je ziskat working holiday s platnostou jeden rok, vybavenie trva 1-3 mesiace. Ostatne velmi nepoznam, nechcem kecat blbosti...Trvaly pobyt sa da ziadat aj zo Slovenska, treba sa kvalifikovat, mat dostatok bodov. Vybavenie trva od pol roka do 3 rokov. Potom su tusim nejake business visa, ked mas kapital a chces investovat tusim $400k na zacatie podniku, dostanes work permit. Potom kazda provincia/teritorium ma svoje programy aby zaplnili nedostatok pracovnikov. Takisto moze vybavit pracovne povolenie konkretny zamestnavatel, to sa vola labour market opinion. A je vela inych druhov viz a pracovnych povoleni. Kto naozaj chce a neda sa odradit, cestu k legalnemu pobytu v Kanade si najde.
-
Andi_Cibula
Addict
Mohol by si rozvinut to s tym zdravotnictvom a skolstvom ? Mas uz nejake skusenosti s tymto ?
Kde a ako pracujes ? (oblast, obor, kvalifikacia)
//nechapem potom ako si prisiel k tomu ze u nas funguje lepsie.
Kde a ako pracujes ? (oblast, obor, kvalifikacia)
//nechapem potom ako si prisiel k tomu ze u nas funguje lepsie.
Nemohol. Construction.
do Kanady by som nesiel kvoli podnebiu, ked uz niekde prec tak tam kde je stale teplo a maju pekne plaze
Ta severna cas N.Zelandu by mohla byt celkom zaujimava,alebo Australia.
u mna za Kanadu hovori prave dlha zima - moznost byt na snehu co najdlhsie, preto by take Calgary prichadzalo do uvahy... skor znesiem zimu ako teplo. v Australii by som sa zbytocne trapil
-
redliner
King
Tak keby som si mal vybrať tak určite krajiny s teplým podnebím ako je Španielsko alebo Taliansko 
-
rastikbart
Medium Star
to si si vybral skvele krajiny na emigraciuredliner napísal:Tak keby som si mal vybrať tak určite krajiny s teplým podnebím ako je Španielsko alebo Taliansko