Ako ženy rozmýšľajú
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako ženy rozmýšľajú
A pocom vobec tuzis ? Fungujuci vztah s muzom ? Alebo len deti a muz ako zivitel, dodavatel prostriedkov.
S muzom chcem mat (a teraz aj mam) harmonicky a rovnocenny vztah vo vsetkom: intelektualne, citovo, financne. Chcem si s nim vybudovat zazemie financne aj spolocenske a neskor zalozit rodinu. Hlavne kym budu deti male (predskolsky vek) chcem mat na nich dost casu, aby som ich mohla vychovavat bez stresu a kriku. Vo vychove by mi mal muz radit a podporovat ma. Kym ja budem zhanat zdrave recepty, muz by sa mal starat o udrziavanie auta a takych tych technickych veci. Aspon cez vikend by mal mat cas naplanovat nejaky vylet s deckami, inak sa moze venovat kariere, resp. tomu, co ho naplna. Ja sa ku kariere vratim, ked ma decka uz nebudu potrebovat na pisanie uloh etc.
A čo ak budeš mať vyšší plat ako muž a on by ostal na "materskej" resp. s deťmi? Ostala by si robiť alebo by si ostala s deťmi?
-
Soviet
Darca
kathleen: Chciet je pekna vlastnost. Dievca, ktore ma uz aj za chlapa naplanovany zivot by som nikdajz nechcel.
etc.: Co ak je zbytocna otazka. Co ak zajtra umrie? co ak dieta bude mimozemstan? atd
etc.: Co ak je zbytocna otazka. Co ak zajtra umrie? co ak dieta bude mimozemstan? atd
chvalabohu nie...kathleen napísal:zeny ako ja? pozname sa?
moj muz by mal toto... toto chcem takto... tamto chcem takto...
Kym ty budes zhanat zdrave recepty, tak tvoj uspesny muz bude obhanat milenky, ktore mu budu zivot sprijemnovat a nie organizovat
"Aspon cez vikend by mal mat cas naplanovat nejaky vylet s deckami, inak sa moze venovat kariere, resp. tomu, co ho naplna."
.
kayko - kde vidis to organizovanie zivota?
.
kayko - kde vidis to organizovanie zivota?
Aka idealna (krasna) predstava . Vsetko co k dokonalenu vztahu patri tam je spomenute. Chyba mi tam len par slov ako laska a milovanie (nie sex) . To "citovo" tam vyznelo len ako nejaka polozka v nejakom spise.kathleen napísal:S muzom chcem mat (a teraz aj mam) harmonicky a rovnocenny vztah vo vsetkom: intelektualne, citovo, financne. Chcem si s nim vybudovat zazemie financne aj spolocenske a neskor zalozit rodinu. Hlavne kym budu deti male (predskolsky vek) chcem mat na nich dost casu, aby som ich mohla vychovavat bez stresu a kriku. Vo vychove by mi mal muz radit a podporovat ma. Kym ja budem zhanat zdrave recepty, muz by sa mal starat o udrziavanie auta a takych tych technickych veci. Aspon cez vikend by mal mat cas naplanovat nejaky vylet s deckami, inak sa moze venovat kariere, resp. tomu, co ho naplna. Ja sa ku kariere vratim, ked ma decka uz nebudu potrebovat na pisanie uloh etc.
-
t0m4s3
Admin
Ty mas sedy zakal?
kathleen píše:
S muzom chcem mat (a teraz aj mam) harmonicky a rovnocenny vztah vo vsetkom: intelektualne, citovo, financne
kathleen píše:
S muzom chcem mat (a teraz aj mam) harmonicky a rovnocenny vztah vo vsetkom: intelektualne, citovo, financne
-
uplink
VIP
t0m4s3 - city, pocity, emócie a vášeň sú láskou neni ani náhodou, sú jej sekundárnymi prejavmi. Láska je definovaná trochu ináč, aspoň tá základná, pojmovo. Trpezlivosť, láskavosť, nevystatovanie sa, nedomýšľať si zbytočne a nehľadať zámienky, nejednať nečestne len preto že ma druhý nevidí, nehľadieť len na svoj prospech, nenechať sa vyprovkovať hlúposťou, zabúdať na bolesť, ktorú nám milovaná osoba spôsobila, neradovať sa z bolesti druhého len preto, že ho ku nám fyzicky, či citovo priblíži a najmä, vyhľadávať pravdu vo vzťahu, ale nie za cenu jeho spochybnenia. A potom samozrejme obetavosť. City, pocity a emócie sú povrchom, nie podstatou lásky.
-
audiotrack
VIP
s tým nesúhlasím. Skôr naopak, toto čo si napísal sú prejavy lásky. Ak niekoho mám rád, správam sa k nemu tak ako si napísal. Ale samotná láska je iba pocit. Nič viac. Inak by som musel byť zaľúbený do všetkých ľudí, lebo nie som výbušný, som tolerantný, nehľadím len na svoj prospech, nenechám sa vyprovokovať....uplink napísal:t0m4s3 - city, pocity, emócie a vášeň sú láskou neni ani náhodou, sú jej sekundárnymi prejavmi. Láska je definovaná trochu ináč, aspoň tá základná, pojmovo. Trpezlivosť, láskavosť, nevystatovanie sa, nedomýšľať si zbytočne a nehľadať zámienky, nejednať nečestne len preto že ma druhý nevidí, nehľadieť len na svoj prospech, nenechať sa vyprovkovať hlúposťou, zabúdať na bolesť, ktorú nám milovaná osoba spôsobila, neradovať sa z bolesti druhého len preto, že ho ku nám fyzicky, či citovo priblíži a najmä, vyhľadávať pravdu vo vzťahu, ale nie za cenu jeho spochybnenia. A potom samozrejme obetavosť. City, pocity a emócie sú povrchom, nie podstatou lásky.
-
t0m4s3
Admin
To tu teraz budete slovickarit, len aby ste si mohli kopnut? Napisala citovo a ja som to pochopil ako obecny pojem, tzn. aj laska. Vy za tym hladate vsetko mozne, len aby ste si mohli ulavit. Prosim, do toho.uplink napísal:t0m4s3 - city, pocity, emócie a vášeň sú láskou neni ani náhodou, sú jej sekundárnymi prejavmi.....
Otazka znela, po com tuzim. Takze neviem, na co sa tu do mna navazate.Soviet napísal:kathleen: Chciet je pekna vlastnost. Dievca, ktore ma uz aj za chlapa naplanovany zivot by som nikdajz nechcel.
//autoeditácia príspevku (31 Júl 2013, 16:00)
O svojom intimnom zivote tu slohy pisat nebudem, nie som ten typYogi120 napísal:
Aka idealna (krasna) predstava . Vsetko co k dokonalenu vztahu patri tam je spomenute. Chyba mi tam len par slov ako laska a milovanie (nie sex) . To "citovo" tam vyznelo len ako nejaka polozka v nejakom spise.
A medzi nami, nemam potrebu plnit tvoje predstavy o idealnej zene, toto nie je zoznamka.
//autoeditácia príspevku (31 Júl 2013, 16:07)
jeden z tych optimistov.kayko napísal:
chvalabohu nie...
moj muz by mal toto... toto chcem takto... tamto chcem takto...
Kym ty budes zhanat zdrave recepty, tak tvoj uspesny muz bude obhanat milenky, ktore mu budu zivot sprijemnovat a nie organizovattak vela stastia
//autoeditácia príspevku (31 Júl 2013, 16:08)
To je uplne jedno. Pre moju karieru by to bola len vyhoda, ale zaviselo by to od neho.etc. napísal:A čo ak budeš mať vyšší plat ako muž a on by ostal na "materskej" resp. s deťmi? Ostala by si robiť alebo by si ostala s deťmi?
Tu nejde o ziadne slovickarenie . Ked napisem, ze s niekym som si citovo rovnocenny nememusi to byt o laske. Aj nenavist ci sucit su city ( len priklad !).. .. Nepotrebujem si ulavit na nikom a vonkoncom nie na niekom koho nepoznam. Len som pri citani toho prispevku mal pocit, ze tam laska ako hlavny faktor urcite nefiguruje. Mozno sa ale mylim . Ja len pisem co som citil pri citani prispevku, nic viac .
Lasku beriem ako nevyhnutny predpoklad pre vztah. Takze vzajomne pochopenie, ustretovost, neha, ale aj vasen, vzajomna podpora, obeta a pomoc, robenie druheho stastnym a spolocne zazitky k tomu patria. Dovera, vernost, laskavost, oddanost, odpustenie, tolerancia a fungujuca komunikacia, kompromisy, vzajomny respekt a sluzba jeden druhemu k tomu patria tiez. Spolocne sny.. az sa niekde za obzorom objavi sen o zalozeni vlastnej rodiny.
Mozno to tak posobilo, ze mam vsetko premyslene a nalinajkovane aj za toho druheho. Ale ja si uvedomujem, ze to su len predstavy a ze na prvom mieste je stastie mojej polovicky. Mame rovnake hodnoty, preto sa o buducnosti (aj detoch) vieme otvorene porozpravat. Ale keby aj niekto z nas zmenil nazor, alebo sa nieco nesplnilo, jeho stastie bude pre mna vzdy na prvom mieste.
Mozno som racionalny typ zeny, ktory si vybera partnera aj hlavou podla racionalnych kriterii. Ale tiez som clovek, ktory si za svojim rozhodnutim stoji a riadi sa podla urcitych stalych hodnot. Mozno som egoisticka, ale ked sa rozhodnem obetovat, tak to robim uprimne a neporovnavam sa s druhymi, ani nerozmyslam nad tym, co som mohla/mala spravit v minulosti.
Mozno to tak posobilo, ze mam vsetko premyslene a nalinajkovane aj za toho druheho. Ale ja si uvedomujem, ze to su len predstavy a ze na prvom mieste je stastie mojej polovicky. Mame rovnake hodnoty, preto sa o buducnosti (aj detoch) vieme otvorene porozpravat. Ale keby aj niekto z nas zmenil nazor, alebo sa nieco nesplnilo, jeho stastie bude pre mna vzdy na prvom mieste.
Mozno som racionalny typ zeny, ktory si vybera partnera aj hlavou podla racionalnych kriterii. Ale tiez som clovek, ktory si za svojim rozhodnutim stoji a riadi sa podla urcitych stalych hodnot. Mozno som egoisticka, ale ked sa rozhodnem obetovat, tak to robim uprimne a neporovnavam sa s druhymi, ani nerozmyslam nad tym, co som mohla/mala spravit v minulosti.
ono je smiesne ako ludia na nete, vsetci hovoria len o sebeSoviet napísal:kathleen: Chciet je pekna vlastnost. Dievca, ktore ma uz aj za chlapa naplanovany zivot by som nikdajz nechcel.
Hegy a vsetci
co by si chcel ty, je jedno, je povedzme 10% chlapov, ktori su submisivni a su radi, ked im zena riadi zivot
takeho si kathleen moze vziat
cca 10% manzelstiev takto funguje: panovacna zena, muz (lenivy) pod papucou, celkom si vyhovuju a vydrzia spolu cely zivot
vacsina ludi si vzdy ponecha nejaku chybu, no tak panovacna kathleen sa zmieri s lenivostou muza a on s panovacnostou zeny a mozu fungovat aj na dochodku...
mimochodom kathleen to iste, rozprava o sebe, o svojich rodicoch, akoby to bolo tak vo vsetkych rodinach a nie len u nich
mali by ste sa prestat pozerat len na seba, lebo to co ste prezili vy, moze byt len vynimka a nic smerodajne
na Slovensku su ovela stastnejsie rodiny ako napr. v Nemecku, nijaka vynimka v podobne kathleeninej rodiny nic na tom nemeni, lebo sa tu nebavime o jednej rodine, ale vseobecna situacia Slovensko vs. zap. europa, a to je co sa tyka rodin vseobecne, vyrazne v prospech Slovenska
Yogi: mas plus, ti tusim hodim karmu, jediny kto chape o co ide
vysvetloval som to kathleen, sme v teme "Laska, vztahy, priatelstvo", minule som to vysvetloval uplinkovi, ale oni si aj tak melu cosi o autach, domoch, teraz cosi o skolach a zdravotnej starostlivosti a bla, bla, peniaze, kariera, materialno. hehe
no tak nech maju financne perspektivy
nemaju lasku, nemaju vztahy, nemaju priatelov
vlastne by v tejto teme "Laska, vztahy, priatelstvo" nemali vobec pisat
-
rastikbart
Medium Star
ja snou suhlasim, len by som to trochu specifikoval. vsetci medzi 18 a 40 rokom zivota co nezarobia v cistom aspon 1500e a ostanu tu zit v situacii akej sa slovensko nachdza su neschopny dementi a troskykayko napísal:...vsetci, co ostanu zit v tejto diere su trosky...
To je ako co
presne preto vo vedlajsej teme sa doslo na to ze v UK uz sa neoplati tak imigrovat ako sa oplat(ievalo?)
to je jak honba za slaninkou a hafani len s vyplazenym jazykom idu po nej...
Mne pisala byvala ze je v Anglicku a 2 agentury ju oj**li o peniaze a je bezdomovec bez sance navratnosti domov... A klesla tak ze ma musela prosit aby som jej s priatlom preplatil cestu domov.
Well, ja dement troska, co uz
to je jak honba za slaninkou a hafani len s vyplazenym jazykom idu po nej...
Mne pisala byvala ze je v Anglicku a 2 agentury ju oj**li o peniaze a je bezdomovec bez sance navratnosti domov... A klesla tak ze ma musela prosit aby som jej s priatlom preplatil cestu domov.
Well, ja dement troska, co uz
Zaujimala by ma, aka je tvoja konkretna predstava o vztahu, ked uz tolko kritizujes ten jej. Ked zena nechava priestor pre chlapa sa realizovat, zarovem mu akceptuje konicky a zalubky, ktory my chlapi vacsinou potrebujeme ale na druhej strane ocakavam vypomoc a oslobodenie od rodinnych prac cez vikendy, tak je dominantna a chlap submisivny ? Skor naopak nie ? Ak ti vadia tie vikendy, ze sa musis spolupodielat, tak naco ti je rodina, vsak ano.curta napísal:
co by si chcel ty, je jedno, je povedzme 10% chlapov, ktori su submisivni a su radi, ked im zena riadi zivot
takeho si kathleen moze vziat
cca 10% manzelstiev takto funguje: panovacna zena, muz (lenivy) pod papucou, celkom si vyhovuju a vydrzia spolu cely zivot
Osobne sa s jej nazorom stotoznujem a mam rovnake poziadavky na vztah ako ona, akurat z druhej strany. Mam taky vztah a snad aj vydrzi. Ja sa snazim realizovat (co ma aj bavi, nie je to len otrocina) a financovat rodinu, popri tom mam svoje poblaznenia (momentalne tenis) a manzelka je doma na materskej a stara sa jednak o 4. mesacnu dcerku a o domacnost a casto krat aj mna. Cez vikendy sa naopak snazim pomoct s malou co najviac a samozrejme vsetky narocne prace, technika a podobne. Som preto submisivny? Nemyslim si, skor ta zena v domacnosti je ta co sa musi obetovat, je odtrhnuta od zivota, ludi a kazdodennych zazitkov.
-
Soviet
Darca
Nie kazdeho priorita su peniaze v zivote, ale tak good luck nahanat sa za nimirastikbart napísal:
ja snou suhlasim, len by som to trochu specifikoval. vsetci medzi 18 a 40 rokom zivota co nezarobia v cistom aspon 1500e a ostanu tu zit v situacii akej sa slovensko nachdza su neschopny dementi a trosky
Ja tiez preferujem pokojny zivot v domacom prostredi rodnej krajiny... Domovina sa neda kupit, to su tie veci, ludia co priahnu po peniazoch su obvykle aj zlej povahy.
Ja som velmi prosty clovek, snazim sa neuvazovat racionalne... Zijem zivot tak ako ma BAVI nie tak ako to chcu ini, rodina, trendy, spolocnost etc....
Robim robotu ktora ma bavi, odbornost a vzdelanie som nenadobudol v skol(ách), lebo som nesuhlasil s vyucbovym systemom.
Nepijem alkohol, nefajcim cigarety, radsej fajcim travu, lebo ma nezaujima co si ini myslia, co si mysli spolocnost, robim to co si myslim ja.
Zeny si nevyberam podla jej modneho taktu ci velkosti a pevnosti poprsia, zenu si vybera moje "ja", bez ohladu na jej financnu zabezpeku a inych racio-faktorov ktore mi nic nehovoria.
Je smutne ze ludia su zalozeni tak materialne, nahanaju sa po svete za peniazmi a budu sa nahanat az nezomru, ja sa aspon poslem pod zem s pocitom ze som zivot zil nielen sa nahanal a nahanal a unahanal na smrt...
Citam tu same odovodnenia a opodstatenia, podmienky na ludi... Fuj nic moc pre mna
Ja som velmi prosty clovek, snazim sa neuvazovat racionalne... Zijem zivot tak ako ma BAVI nie tak ako to chcu ini, rodina, trendy, spolocnost etc....
Robim robotu ktora ma bavi, odbornost a vzdelanie som nenadobudol v skol(ách), lebo som nesuhlasil s vyucbovym systemom.
Nepijem alkohol, nefajcim cigarety, radsej fajcim travu, lebo ma nezaujima co si ini myslia, co si mysli spolocnost, robim to co si myslim ja.
Zeny si nevyberam podla jej modneho taktu ci velkosti a pevnosti poprsia, zenu si vybera moje "ja", bez ohladu na jej financnu zabezpeku a inych racio-faktorov ktore mi nic nehovoria.
Je smutne ze ludia su zalozeni tak materialne, nahanaju sa po svete za peniazmi a budu sa nahanat az nezomru, ja sa aspon poslem pod zem s pocitom ze som zivot zil nielen sa nahanal a nahanal a unahanal na smrt...
Citam tu same odovodnenia a opodstatenia, podmienky na ludi... Fuj nic moc pre mna