píšem ohľadom siete prvýkrát a musím sa priznať, že trošku som lampa čo sa týka stavby/prepájania a tvorby siete, takže som sa obrátil sem.
Takže som technicky celkom zdatný (okrem sietí) tak som cez týždeň mal trošku čas a venoval som sa jednému známemu, ktorý ma poprosil aby som mu
upratal PC, prepojil veci, tlačiarne atď. takže som aj tak urobil.
Bývajú v poschodovom dome a router, ktorý vysiela Wi-Fi sa nachádza na podlaží, majú internet od Telekomu a router som priložil do prílohy, viz.
Ten môj známy používa svôj PC na poschodí keďže bývajú s rodinou hore. Do PC má zapojený router, ktorý chytá sieť avšak stále je ten signál slabý, max. 3paličky im skočia ale inak premerne 2 a často im to aj padne. Možno je to hrubými stenami, ktovie. Klamal by som Vám ale neviem typ routeru netuším aký je ale kupovali ho pred 2-ma rokmi za 50€ ale typ Vám povedať neviem.
Ide o to, aby ste mi poradili, aký extender kúpiť do bytu, proste aby hore bol ten signál dobrý. Skúsenosti s tým nemám ale tieto zosilovače sú jednoduché veď len stačí stlačiť gombík na extenderi a ono sa to spáruje s routerom, nie? Prepojiť to do 2 zásuviek a malo by to fičať. Vedeli by ste mi poradiť ako na to? Viem jasné, hľadal som po nete milión tém no všetko bolo z roku 2011 a smerom dozadu.
ďakujem