Aký extender do bytu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Aký extender do bytu

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Zdravím,

píšem ohľadom siete prvýkrát a musím sa priznať, že trošku som lampa čo sa týka stavby/prepájania a tvorby siete, takže som sa obrátil sem.
Takže som technicky celkom zdatný (okrem sietí) tak som cez týždeň mal trošku čas a venoval som sa jednému známemu, ktorý ma poprosil aby som mu
upratal PC, prepojil veci, tlačiarne atď. takže som aj tak urobil.
Bývajú v poschodovom dome a router, ktorý vysiela Wi-Fi sa nachádza na podlaží, majú internet od Telekomu a router som priložil do prílohy, viz.
Ten môj známy používa svôj PC na poschodí keďže bývajú s rodinou hore. Do PC má zapojený router, ktorý chytá sieť avšak stále je ten signál slabý, max. 3paličky im skočia ale inak premerne 2 a často im to aj padne. Možno je to hrubými stenami, ktovie. Klamal by som Vám ale neviem typ routeru netuším aký je ale kupovali ho pred 2-ma rokmi za 50€ ale typ Vám povedať neviem.

Ide o to, aby ste mi poradili, aký extender kúpiť do bytu, proste aby hore bol ten signál dobrý. Skúsenosti s tým nemám ale tieto zosilovače sú jednoduché veď len stačí stlačiť gombík na extenderi a ono sa to spáruje s routerom, nie? Prepojiť to do 2 zásuviek a malo by to fičať. Vedeli by ste mi poradiť ako na to? Viem jasné, hľadal som po nete milión tém no všetko bolo z roku 2011 a smerom dozadu.

ďakujem :roll:
Prílohy
mms_20130731.jpg
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Aký extender do bytu

Príspevok od používateľa audiotrack »

ono velakrat je problem banalny, a extender ani netreba. Mozno by stacila vykonnejsia antena na ten co maju, a usetria dobrych 20-30 euro. Pripadne presunut router, zmenit kanal na ktorom vysiela... Premeraj signal v tej izbe kde su, aku ma kvalitu napriklad cez wifi analyzer ktory je aj na android

extender im zlepsi signal, ale znizi rychlost. S tym ratas?
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Žial router presunúť nemôžu, dole majú spolubývajúcich takže to je na nich, do nich sa starať nebudem.

Aha, tak to som nevedel, a v akom pomere znižuje rýchlosť, to nevieš? Napríklad toto keby sa kúpilo šlo by to?

http://www.alza.sk/edimax-ew-7438rpn-d337898.htm
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

ak mas tplink urcite by som ti odporucil toto http://www.itsk.sk/tp-link-td-w8951nb-a ... 69607.html ... s tou antenou mozes usetrit ale mozes amt router s obomedzenym vykonom a antena ti nepomoze ...bolo by dobre ak sa rozhodnes pre antenu a aby si mal moznost ju vymenit za iny tovar ked ti to nepomoze...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ten router čo si dal fotku majú tí susedia dole čo sú na nete? On má aký router?
Ten router čo si dal je slabý, zázrak je že vôbec nejaký signál chytá. Bez druhého routra alebo na mobile asi nechytí nič. Nech kúpi router a poprosí tých susedov aby ho vymenili. Zbytočne budeš k známemu ťahať techniku a snažiť sa chytiť signál ktorý má problém sám so sebou. Treba zosilniť signál

a ten router čo dal strapatý určite nie. Bol by ti na nič

//autoeditácia príspevku (01 Aug 2013, 9:10)
SSemteXX napísal:Žial router presunúť nemôžu, dole majú spolubývajúcich takže to je na nich, do nich sa starať nebudem.
tak to sa potom ťažko buduje sieť, keď máš zviazané ruky. Polievku tiež neuvaríš keď hrniec patrí mame, do toho sa starať nebudeš. Ale máš varechu :)

a presunúť router môže aj tvoj známi. Nech si spraví dlhší kábel od pc ku svojmu routru, a router dá tam, kde je najlepší signál
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

...neni to router... a ten extender mi funguje super... ak ma adsl tplink router staci ked na nom stlaci synchronizacne tlacitko a do 5s na extendry , zosynchronizuju sa a tlaci signal dalej....

hop chybicka sa vloudila http://www.itsk.sk/tp-link-tl-wa830re-w ... 48811.html

alebo jeho predchodca http://www.tp-link.com/Resources/docume ... _Guide.pdf
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

je to router: http://www.tp-link.in/products/details/ ... 951NB#spec
to že ho ty používaš ako extender z neho ešte nerobí extender. Zbytočne by platil za router keď 90% jeho funkcií nevyužije. Na to mu stačí fakt extender. Okrem toho, nemá ani wds (wifi bridge) takže na pc by mu pripojiť nešiel tak ako to má teraz a teda by mu iné využitie ako extenderu ani nezostávalo. A v tej cene nájde aj silnejšie antény ako 5 decibelovú. Nevravím že je to zlý router, ale pre jeho potreby je to totálne zbytočná haraburda

ad synchronizačné tlačítko: je to funkcia WPS a má ju v dnešnej dobe už takmer každý router a kopec iných zariadení (aj niektoré smartfony, tlačiarne a podobne). Vôbec nemusí pozerať na to či je to tp-link alebo nie
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

uz som poslal opravny link na extender... sry za zavadzanie
Napísať odpoveď