1 tyzdenlaforez napísal:Nechapem co ti brani si ju kupit pripadne do 2tyzdnov vratit.
47"-55" LED TV/Plazma do +- 860€
Re: 47"-55" LED TV/Plazma do +- 860€
to by nebol problém, to by som mohol kúpiť 42" ST60E ... prišla by mi, bol by tam lag a vrátil by som ešte v ten deň, lebo na 50" ešte nemám peniaze
Ale na tej alze mas odozvu. St60 ma odozvu minimalne 100krat mensiu. Neviem udavaju vacsinou 0.01ms. Je rozdiel odozva a rozdiel input lag. Praveze odozvu ma plazma neporovnatelne lepsiu ako lcd.
"ale na tej alze mas odozvu" že by chyba ?
-
Ryan Giggs
VIP
a) odozva nie je input lag
b) tie papierove udaje su vymysly. realne cisla su niekde uplne inde. jedine pravdive cislo v popisoch vyrobcov je uhlopriecka. Ziaden LCD monitor na svete nema odozvu 2 ms (teda tu gtg), je to technicky nemozne. A ak, tak len ako spicku. To ale tiez nie je relevantny udaj, kedze za par okamihov moze mat spicku desiatky ms. Ide o priemer.
b) tie papierove udaje su vymysly. realne cisla su niekde uplne inde. jedine pravdive cislo v popisoch vyrobcov je uhlopriecka. Ziaden LCD monitor na svete nema odozvu 2 ms (teda tu gtg), je to technicky nemozne. A ak, tak len ako spicku. To ale tiez nie je relevantny udaj, kedze za par okamihov moze mat spicku desiatky ms. Ide o priemer.
tak uvidím, plazmy sa naozaj nechcem vzdať, asi aj preto, lebo v LCDčkách mám ešte väčší hokej a len by som hľadal telky, ktoré sú aspoň z časti ako plazmy...
vidím to na ST50 sériu - na alze je v bazári (neviem, či to je ten prípad, že alza dáva rok či dva záruku ako autobazár dáva)
alebo ako som pozrel http://www.displaylag.com tak tam dokonca 5500 rada od Samsungu vychádza ešte lepšie a pritom to tam merajú podľa tej Leo Bodnarovej metódy, ktorá namerá vždy viac ako metóda asi cez kameru ako je na hdtvtest.co.uk, kde zase 5500 sa tam ani nie je a ST50 tam má 16ms, takže guláš samí; ja už sa ospravedlňujem, že tu už píšem toľko a hlavne vlastne sa to točí okolo toho istého, dostal so mtip ešte na jedno české fórum idem tam čítať, že či tam niekto nemá ST60/ST50 a či ju nemá aj otestovanú takto
vidím to na ST50 sériu - na alze je v bazári (neviem, či to je ten prípad, že alza dáva rok či dva záruku ako autobazár dáva)
alebo ako som pozrel http://www.displaylag.com tak tam dokonca 5500 rada od Samsungu vychádza ešte lepšie a pritom to tam merajú podľa tej Leo Bodnarovej metódy, ktorá namerá vždy viac ako metóda asi cez kameru ako je na hdtvtest.co.uk, kde zase 5500 sa tam ani nie je a ST50 tam má 16ms, takže guláš samí; ja už sa ospravedlňujem, že tu už píšem toľko a hlavne vlastne sa to točí okolo toho istého, dostal so mtip ešte na jedno české fórum idem tam čítať, že či tam niekto nemá ST60/ST50 a či ju nemá aj otestovanú takto
-
Ryan Giggs
VIP
Zase nevyberaj tv len podla toho ze ma nizsi input lag.
ja viem a samozrejme, že nielen preto, no viem, že keby som chcel telku len na filmy a TV, tak kašlem na to a kúpim tú lg plazmu 60" za 3 evra, takto musím presne vyberať, teoreticky, človek vie prežiť s tým, že obraz nebude 100% krásny ale len 80% krásny ale input lag je hnusná vec a práve preto som ochotný už ako som spomínal investovať aj nad 1000€ kvôli tomu 
Tak si to vyskusaj, neverim, ze ten panak bude mat taky input lag, ze sa ti bude pohyb mysky uz na pohlad oneskorovat. To forum je zrejme tv freak, tam som aj ja napozeral toho dost pred kupou, ale je tam aj dost takych vyznavacov typu, co mam doma je najlepsie, alebo lcd za kazdu cenu, alebo plazma za kazdu cenu, tak aby si to vedel odfiltrovat.
beriem späť všetko, čo som povedal, asi beriem 65" ST50E
- teda takmer určite
Ja som ju chcel tiez zobrat na chatu. Kde ju este maju? Viem ze ju mali na alze ale uz som ju tam minule nevidel. Ale take hovado by som dal skor do obyvacky ako do izby ku pc 
veď tú z alzy ten bazár, len sa ešte musím poradiť
Nemam skusenosti s tym bazarom, ale radsej sa mu vyhybam a neriskujem. Beriem to z tej strany, ze kvoli niecomu niekto tu tv vratil
Uplne normalne. Niekto vyuzil moznost vratenia tovaru do 7 dni bez udania dovodu.laforez napísal:Beriem to z tej strany, ze kvoli niecomu niekto tu tv vratil
Ano to je jedna z moznosti a riskovat to nikdy nechcem. Radsej vzdy doplatim tu malu ciastku a kupim novy.
takže...nakoniec som našiel aj novú 65" ST50E ale na tvfreak som dostal názor, že 65" je pre vzdialenosť 2,1 - 2,5 metra príliš veľká uhlopriečka...takže alternatíva je 50" GT60 a dokonca možno aj o 100€ lacnejšie ako ST50tka
čo myslíte ? trošku sa recenzie rozchádzajú v informáciach o input lagu, kde na hdtvteste to bolo o pár ms lepšie pre ST50E a avforums, kde to vyšlo o trošku viac ms lepšie pre gt60
čo myslíte ? trošku sa recenzie rozchádzajú v informáciach o input lagu, kde na hdtvteste to bolo o pár ms lepšie pre ST50E a avforums, kde to vyšlo o trošku viac ms lepšie pre gt60
-
Ryan Giggs
VIP
Už sa na ten lag vyser. U GT60 a ST50 je v pohode, nerieš to.
takže ak si zoberieme len tú vzdialenosť od TV...teda ak aj 2,1m sa dá pri 65", tak radšej ST50 ?
-
Ryan Giggs
VIP
Na 2 metre je 65" dosť veľa.
55" je na tu tvoju vzialenost ideal. 65" uz neviem. Si spominal ze ma upc kablovku? Kolko tam mas hd programov, alebo sutie co pozeras na tej tvojej kablovke hd? I ked tieto modely plaziem maju celkom dobry upscaling, ale predsa len su to dva metre.