Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Iba Envy je ultrabook.. Pro je taký vyšší mid-end primárne na prácu a elite ťažké a veľké pracovné modely väčšinou s quadrom
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Cavte, kamaratka si chce kupit notebook, tak do 300e, max 350. Nic specialne, len net, skype, fotky nahravat, a tak, co najlepsie do tejto ceny by bolo? grafiku tam fakt nemusi mat nejaku super, skor mozno ta vydrz by sa jej hodila najviac.. Uz sa vobec neorientuje, tak by som bol rad za vase rady, diky..:) (z bazaru to nechce, chce tam mat full zaruku 2 roky)
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Ja som na 95% uz rozhodnuty pre tento..da sa najst aj za 355€..rozdiel medzi nim a 300eurovymi je celkom priepastny hlavne v kvalite :)
http://www.alza.sk/toshiba-satellite-c8 ... .htm#popis
juri89
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa juri89 »

Ahojte potrebujem poradit s kupou notebooka,mal by splnat nasledovne paramatre: bol by na studijne vyuzitie pre studenta vysokej skoly, nejake multimedia, hlavne aby sa neprehrieval, bol rozmerovo a hmotnostou idealny na caste cestovanie, slusna vydrz baterie, cena do cca 400 eur. Momentalne nemam pojem o kvalite vybranych znaciek a danych parametrov, bol by som velmi rad keby ste nejake schopne tipy poradili podla danych parametrov, a brali ohlad aj na kvalitu servisu danych znacky, najlepsie s osobnymi skusenostami.
Dakujem :)
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

PhYs0c napísal:Ja som na 95% uz rozhodnuty pre tento..da sa najst aj za 355€..rozdiel medzi nim a 300eurovymi je celkom priepastny hlavne v kvalite :)
http://www.alza.sk/toshiba-satellite-c8 ... .htm#popis
Nenasiel si ho niekde bez OS..? inak by to bolo super.. :plus:
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

nenašiel, tiež by som chcel bez OS...bol by možno o 50 lacnejší ešte
juri89
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa juri89 »

viete poradit aspon nejaky schopny netbook v cene okolo 300 eur pre vš studenta ??

dik
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nie, orientuj sa podla ceny. dobry notebook nenajdes
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to je kustik nad rozpocet nemyslis? :D
theDERRO
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa theDERRO »

kamarát by chcel nový notebook. používal by ho na hry, filmy, nejaké programy, písanie, a prezeranie netu.

chcel by tento- http://www.alza.sk/dell-inspiron-3521-cerny-d379751.htm

čo myslíte??

ak ak môže byť, potom sa bude win 8 vymeniť za win 7, že?? a zvládne aj náročné hry ako GTA, Asasins a pod? ďakujem :)
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Zdar chlapi, takže tie prvé dva booky padli a tak potrebujem vybrať jeden z týchto.. http://www.redcoon.de/B412754-Samsung-S ... _Notebooks a http://www.redcoon.de/B472267-Toshiba-S ... _Notebooks

Zaujíma ma či pocítim rozdiel v tom že Samsung má o 2GB menšiu RAM. Na Samsungu sa mi páči viac ten displej a taktiež výdrž batérie. V ostatnom sú dá sa povedať podobné.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

uplink napísal:Však ľudia, ak nie ste totálni tupci, neexistuje jeden ani jeden jediný dôvod prečo Mac.
Aha ... takze vlastne tieto veci su uplne irelevantne:
- 10+ hod vydrz baterie pri pracovnom zatazeni
- trackpad + gestures
- user friendly OS
- dizajn OS a aplikacii
- stabilita
- vaha
- velkost
...etc

you get what you pay for.

70% ludi s ktorymi spolupracujem a su na urovni vlastnia MAC a najlepsie sa im pracuje prave na MACbooku, takze neviem asi budu strasne tupci ked par z nich pracuju ako architekti (v IT)
Samozrejme niektore firmy vyzaduju na VPN pripojenie windows a tak je potrebne ho virtualizovat, no v macu ziadny problem programy ako parallels a fullscreen virtualka s direct accessom k HW funguje krasne.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

z tych podmienok, ktore si spomenul je relevantna len stabilita..aj ked mne sa uz velmi davno nestalo, aby mi padol windows.
vydrz dosiahnu male notebooky alebo ultrabooky, ktore su lahke, touchpad podporuje gestures, dizajn je subjektivny..takze s tymto si velmi neuspel ;-)
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

samozrejme nezabudni dodat cenu, co za jeden mac kupim dva dvojnasobne nadupane ntbky
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to si myslim ze si uvedomuje
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

xH4wK napísal: Aha ... takze vlastne tieto veci su uplne irelevantne:
- 10+ hod vydrz baterie pri pracovnom zatazeni - nezájem a navyše to dokáze 90% ultrabookov na trhu, ak nie všetky
- trackpad + gestures - nepoužiteľné, nepoznám jedinú osobu čo by to využívala ako na Macoch, tak na PC
- user friendly OS - to si dúfam myslel ako joke. Ja čo som majiteľ MacBook-u Pro, tak do teraz sa na ňom neviem orientovať
- dizajn OS a aplikacii - myslíš ten istý po dobu 20tich rokov?
- stabilita - to isté čo iOS 1-6, je 2 dekády to isté, bodaj by nebol stabilný
- vaha - irelevantné a opäť, akýkoľvek ultrabook sa im vyrovná
- velkost - ditto a zase akýkoľvek ultrabook sa im vyrovná
...etc - h?
ako proti argument. Otvorím PC, viem v priebehu pol hoďky zmeniť všetky kľúčové nastavenia, od spúšťania aplikácií cez msconfig, po úpravy súborov cez tento počítač, poskrývanie foldrov, vidím štruktúru HDD pekne po poriadku zo systému "as-is" a nie po inštalácii 3rd party apps, ľahká inštalácia všetkých základných softov, žiadne trápenie ako pri Mac OSe. Ale tak áno, pre niekoho je to čo spravím vo Windowse za 10 sekúnd a Ty sa tam trápiš pol hodinu "user friendly" no budiš.

Mac je ako konzola, funguje dobre, lebo je naň katastrofálne málo softu a fiči v 99% na piatich druhoch PC, to isté čo iOS. Chcel by som vidieť ako by to MacOS zvládal pri takej diverzite HW akú má pod palcom MS. No, nezvládal, bol by rovnako deravý, rovnako by padal a všetky tieto detaily.

To máš tak hlúpa ovca, kúp si náš HW a my Ti dodáme propripetárny software presne ušitý na mieru ku tomu HW a potom si kúp software ktorý sme olicencovali a testovali dlhé roky a máš ako si to napísal "what You pay for is what get". Sorry, ale Macy sú len pre zbohatlíkov, ktorý si môžu dovoliť všetko kupovať presne na mieru a navyše ten GUi, bitch please 20 rokov to isté bez štipky inovácie?

A to nevravím keď Ti prestane fungovať wi-fi, tak Ti jednoducho nefunguje a nedáš to dokopy, len servis. Zatiaľ čo vo Windowse aj priemerný človek pošpekuluje s drivermi a voila, už fičí. To isté grafika a rôzne programy, ktoré sú neni presne doladené na Mac OS. Ale tak to býva, človek ktorý robí s 5timi programami na Mac-u čo sú naň vyvíjané od dňa 0 a potom si myslí aký je super.

Aj nokia 3310i je bezchybná, doladená a neseká a ide spoľahlivo. Nepadá a je super, user friendly a všetko, to je taký istý argument.

P.S.: Fakt stability Windowsu, od tej doby čo fičím na prvom Core i7 930 [teraz typekov pc] som nemal ani jeden jediný crash zavinený "random" chybou systému, vždy mnou a dokopy ich zrátam na dvoch rukách.

To radšej ani nepíšem že na MacBooku Pro mi stále niečo crashuje, ale o tom Mac-isti ani počuť nechcu. MacBook Pro crashuje "like a gentleman" vyhodí chybu grafickú an celú obrazovku a keď sa pár sekúnd/minút nič nedeje, naloaduje druhú bežiacu inštanciu z pozadia. Super riešenie.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Zdravim co hovorite na tento notas z pohladu pomeru cena/vykon ? http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g580- ... heureka.sk
Parametrovo mi to staci,vedeli by ste o niecom podobnom/lacnejsom ?
Dakujem.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

uplink napísal: ako proti argument. Otvorím PC, viem v priebehu pol hoďky zmeniť všetky kľúčové nastavenia, od spúšťania aplikácií cez msconfig, po úpravy súborov cez tento počítač, poskrývanie foldrov, vidím štruktúru HDD pekne po poriadku zo systému "as-is" a nie po inštalácii 3rd party apps, ľahká inštalácia všetkých základných softov, žiadne trápenie ako pri Mac OSe. Ale tak áno, pre niekoho je to čo spravím vo Windowse za 10 sekúnd a Ty sa tam trápiš pol hodinu "user friendly" no budiš.

Mac je ako konzola, funguje dobre, lebo je naň katastrofálne málo softu a fiči v 99% na piatich druhoch PC, to isté čo iOS. Chcel by som vidieť ako by to MacOS zvládal pri takej diverzite HW akú má pod palcom MS. No, nezvládal, bol by rovnako deravý, rovnako by padal a všetky tieto detaily.

To máš tak hlúpa ovca, kúp si náš HW a my Ti dodáme propripetárny software presne ušitý na mieru ku tomu HW a potom si kúp software ktorý sme olicencovali a testovali dlhé roky a máš ako si to napísal "what You pay for is what get". Sorry, ale Macy sú len pre zbohatlíkov, ktorý si môžu dovoliť všetko kupovať presne na mieru a navyše ten GUi, bitch please 20 rokov to isté bez štipky inovácie?

A to nevravím keď Ti prestane fungovať wi-fi, tak Ti jednoducho nefunguje a nedáš to dokopy, len servis. Zatiaľ čo vo Windowse aj priemerný človek pošpekuluje s drivermi a voila, už fičí. To isté grafika a rôzne programy, ktoré sú neni presne doladené na Mac OS. Ale tak to býva, človek ktorý robí s 5timi programami na Mac-u čo sú naň vyvíjané od dňa 0 a potom si myslí aký je super.

Aj nokia 3310i je bezchybná, doladená a neseká a ide spoľahlivo. Nepadá a je super, user friendly a všetko, to je taký istý argument.

P.S.: Fakt stability Windowsu, od tej doby čo fičím na prvom Core i7 930 [teraz typekov pc] som nemal ani jeden jediný crash zavinený "random" chybou systému, vždy mnou a dokopy ich zrátam na dvoch rukách.

To radšej ani nepíšem že na MacBooku Pro mi stále niečo crashuje, ale o tom Mac-isti ani počuť nechcu. MacBook Pro crashuje "like a gentleman" vyhodí chybu grafickú an celú obrazovku a keď sa pár sekúnd/minút nič nedeje, naloaduje druhú bežiacu inštanciu z pozadia. Super riešenie.
Sorry ale daj si toto ako zalozku do prehliadaca a precitaj si to po sebe o par tyzdnov ... pises ako apple hater ako vacsina tohoto fora..
Neviem ci ma zmysel vobec reagovat na hovadiny ktore si teraz vyplodil.. ze nikt nepouziva gestures na NOTEBOOKU ? ANo ked si zo sebou vsade taha mysku ako tard.. :) ked chcem mysku tak sadnem za PC.. ked chcem flexibilitu na hotelovej izbe v posteli, prezentacii u zakaznika, technickych skoleniach kde prezentujem atd.. na mysku kua nema clovek miesto.. ale to ty nepochopis pretoze si obycajny grafik.
Mas nieco co nevyuzijes a kupil si to zbytocne a potom pises hovadiny.
A to, ze ti mac pada ? Je totalny bullshit, to ze pada tebe neznamena ze to mozes generalizovat poznam 10 z 10 ludi ktori maju mac v mojom okoli ktorim nepadol ani raz
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

xH4wK - aha, hej...nie. Nepíšeš ako nezávislý človek, ale ako apple ovca.
Napísať odpoveď