stornovanie objednávky
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: stornovanie objednávky
wladas: pri odstupeni 7 dni od dorucenia neplati... pri odstupeni pred dorucenim tazko povedat. Prinajhorsom ho moze prevziat a okamzite vratit, ak ma nejaku volnu hotovost ktoru moze na ten tyzden-dva ozeliet.
-
ktozesomja
Medium Star
Ja by som ti radil pockat, prevziat to ked to pride a ani to nerozbalit a hned vrait do 7 dni. Toto MUSIA dodrzat. MUSIA ti vratit peniaze do 7 dni, ak tovar vratis neposkodeny v povodnom stave a mas istotu a pokoj (samozrejme ak si to nechces nechat, ked uz na to budes tak dlho cakat).
Ked maju v obchodnych podmienkach, ze platis nejake % ak si neprevezmes zasielku alebo ked ju stornujes neskor ako do 24 hodin, tak to podla mna plati a on s tym suhlasil tym, ze zrealizoval nakup. Obchodnik si moze urcit vlastne podmienky, ktore su v sulade so zakonmi (co neviem ci su, nevyznam sa). Ja som raz riesil vratenie notebooku do 7 dni, a nevratili mi peniaze lebo som ho zapol (mali to v obchodnych podmienkach, ze ak ho zapnes a spustis OS tak nemozes odstupit od zmluvy). Nezdalo sa mi to, dal som to na SOI a prislo mi vyjadrenie od SOI, ze neporusili ziadny zakon a konali spravne, ze nemam narok na vratenie penazi. Takze obchodnik si do urcitej miery moze urcit vlastne podmienky nad ramec. Nakolko, to uz neviem. Cize urcite by som nehovoril, nech na to kasle co je tam napisane.
Ked maju v obchodnych podmienkach, ze platis nejake % ak si neprevezmes zasielku alebo ked ju stornujes neskor ako do 24 hodin, tak to podla mna plati a on s tym suhlasil tym, ze zrealizoval nakup. Obchodnik si moze urcit vlastne podmienky, ktore su v sulade so zakonmi (co neviem ci su, nevyznam sa). Ja som raz riesil vratenie notebooku do 7 dni, a nevratili mi peniaze lebo som ho zapol (mali to v obchodnych podmienkach, ze ak ho zapnes a spustis OS tak nemozes odstupit od zmluvy). Nezdalo sa mi to, dal som to na SOI a prislo mi vyjadrenie od SOI, ze neporusili ziadny zakon a konali spravne, ze nemam narok na vratenie penazi. Takze obchodnik si do urcitej miery moze urcit vlastne podmienky nad ramec. Nakolko, to uz neviem. Cize urcite by som nehovoril, nech na to kasle co je tam napisane.
-
Grim
Darca
...lenže keď ho zapneš, tak ho už používaš...keď si kúpim mrkvu a odhryznem z nej, tiež ju už nemôžem vrátiť...ty keď ten systém raz zapneš a nakonfiguruješ podľa seba, tak to už nie je v pôvodnom stave...a určite sú štátne zákony nad pravdilami jednotlivých obchodov...
-
ktozesomja
Medium Star
áno, ale dá sa to uviesť do pôvodného stavu ... obnova systému do pôvodného stavu funguje a vo väčšine obchodov s tým nemajú problém a vezmú to naspäť bez rečí.
A áno, to som aj napísal, že sú zákony nad pravidlami obchodníkov ... ale keď nevieš (ja neviem) či tieto ich pravidlá sú alebo nie sú protizákonné tak by som chlapcovi neradil, nech na tie podmienky kašle. Iba toto som tým chcel povedať, lebo niekto mu tu radil, nech kašle na to, že nemusí nič platiť.
A áno, to som aj napísal, že sú zákony nad pravidlami obchodníkov ... ale keď nevieš (ja neviem) či tieto ich pravidlá sú alebo nie sú protizákonné tak by som chlapcovi neradil, nech na tie podmienky kašle. Iba toto som tým chcel povedať, lebo niekto mu tu radil, nech kašle na to, že nemusí nič platiť.
Je dost zname ze v case olympiady alebo MS v hokeji je vacsi odbyt televizorov a vela z nich sa ich do 7 vrati. Zevraj bezna prax si "pozicat" TV na 7 dni a vratit. Zakony to povoluju a predajca s tym nemoze nic spravit.
A ešte by som sa chcel poradiť ako to naspäť poslať keď sa rozhodnem, lebo už som s toho eshopu tak domotaný že až. Dnes došiel mail , že objednávka je spracovaná a aj faktúra a že pri doručení ma budú inforomovať E-mailom ale nechapem načo keď je spracovaná tak by ju mali automaticky poslať a zajtra by mala dojsť či?
A čo sa týka odstúpenia tak ako to mám poslať kurierom alebo jak keď tam píše že na dobierku tovar nepreberajú.
ktozesomja: no a keď ti nevrátili peniaze, vrátili ti nb?
A čo sa týka odstúpenia tak ako to mám poslať kurierom alebo jak keď tam píše že na dobierku tovar nepreberajú.
ktozesomja: no a keď ti nevrátili peniaze, vrátili ti nb?
okli - Dobierka nieje klasicka forma dopravy. Sluzi na to, aby prijemca pri prebrani zaplatil ciastku ktoru urci odosielatel. Je to vlastne ochrana odosielatela aby dostal peniaze za tovar.
Ak chces reklamovat alebo vratit tovar, tak to vracias normalnou formou. Predajca si tovar prezrie, skontroluje, uzna reklamaciu a posle peniaze na ucet. Takze dobierka v tomto pripade nema absolutne ziadny zmysel.
Ak chces reklamovat alebo vratit tovar, tak to vracias normalnou formou. Predajca si tovar prezrie, skontroluje, uzna reklamaciu a posle peniaze na ucet. Takze dobierka v tomto pripade nema absolutne ziadny zmysel.
no a keby sa rozhodol, že nepošle peniaze tak pošle tovar naspäť?
no jedno z toho poslat musi inac by si sa obratil na SOI a ti by mu to pekne zratali 
-
ktozesomja
Medium Star
Ano samozrejme, notebook mi vratili. Ale ja som to neposielal, bol som tam osobne.okli napísal: ktozesomja: no a keď ti nevrátili peniaze, vrátili ti nb?
Niektore e-shopy vyzaduju aby si napisal nejaku ziadost o odstupenie od zmluvy, alebo ziadost o vratenie penazi. No proste nejak ich musis kontaktovat, ze chces vratit tovar. Nemozes len tak poslat, musia vediet co s tym chces. Takze ich informuj, posli im to naspät (nie na dobierku) a oni ti potom musia poslat peniaze.
-
Ryan Giggs
VIP
Nešir tu bludy. Nič take neexistuje. To čo tu pišeš je nezmysel.Grim napísal:...lenže keď ho zapneš, tak ho už používaš...keď si kúpim mrkvu a odhryznem z nej, tiež ju už nemôžem vrátiť...ty keď ten systém raz zapneš a nakonfiguruješ podľa seba, tak to už nie je v pôvodnom stave...a určite sú štátne zákony nad pravdilami jednotlivých obchodov...
A analogia s mrkvou je uplne zcestna.
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2013, 9:05)
Ten so SOI co ti to pisal by si zasluzil par po papuli. Asi todali nejakej sekretarke mtora o tom nema paru. Take bludy som dlho necital.Ja som raz riesil vratenie notebooku do 7 dni, a nevratili mi peniaze lebo som ho zapol (mali to v obchodnych podmienkach, ze ak ho zapnes a spustis OS tak nemozes odstupit od zmluvy). Nezdalo sa mi to, dal som to na SOI a prislo mi vyjadrenie od SOI, ze neporusili ziadny zakon a konali spravne, ze nemam narok na vratenie penazi. Takze obchodnik si do urcitej miery moze urcit vlastne podmienky nad ramec. Nakolko, to uz neviem. Cize urcite by som nehovoril, nech na to kasle co je tam napisane.
Mate vy sajnu o com je ten zakon? Ten zakon je o tom, ze pri nakupe cez net nemam moznost pred kupou tovar si vyskusat. A tych 7 dni mam prave na to aby som si tovar VVYSKUSAL doma. A ako mam nieco vyskusat ked to nemozem zapnut? Ved to nema logiku. V ziadnom zakone sa nepise ze tovar nemozem pouzit. Ved akoho mam vyskusat bez pouzitia? Takisto je nezmysel neposkodeny obal. Ked je napr. nejaky joystic zaliaty v tom plaste, ako ho mam vybrat von bez poskodenia obalu? Ved preboha pouzivajte mozog.
V obchodnych podmienkach to predajcovia maju, lebo sa chcu chranit. Necudujem sa, urcite nie je prijemne ked saim vracia otvoreny tovar, ci bez obalu. Co s tym, vsak? Ale to len robia bububu. Pre vacsinu ludi to staci, aby sa zlakli. Nad ramec zakona tam mozu mat co chcu. Tym ziaden zakon naozaj neporusuju. Ale takisto to tym padom oporu v ziadnom zakone nema. A teda na sud by s tym nikdy nesli, lebo by nikdy nemohli vyhrat. Takze si s tym mozu vytriet...
No neviem neviem ci s tym neporusuju zakon. Neraz som pocul ze po kontrolach mala SOIka pri dost vela obchodoch namietky hlavne na obchodne podmienky.
-
Grim
Darca
...Ryan, máš pravdu...v tomto som sa zmýlil...
-
Ryan Giggs
VIP
Ano obchodnymi podmienkami mozu porusovat zakon. Zalezi ale cim presne. Ked si tam napisu ze je treba vratit s obalom, tak to asi porusenie zakona nie je. Skor tie vselijake vymyslene pokuty, pripadne tam chybaju nejake nalezitosti atd.
-
ktozesomja
Medium Star
No ved presne, ja som im na SOI ked som isiel podat podnet tiez hovoril, ze ako som si to mal vyskusat ked som nemohol ten notebook zapnut a pouzivat. Vtedy mi pani zo SOI dala za pravdu, ze inak sa vyskusat neda, ale videl som na nej ze nema ani sajnu o com hovorim, ked som jej povedal, ze obchodnik argumentuje tym, ze som suhlasil s licencnymi podmienkami operacneho systemu ked som notebook zapol. Povedala mi, ze presetria to a daju mi vediet. Prisla odpoved aku som sem napisal (mimochodom asi po 2 mesiacoch), teda ze neporusili ziadny zakon a bla bla bla. Tak co som mal robit ? Mal som to dat presetrit este raz, s tym ze si myslim ze SOI pochybila, alebo co ? Predajca bol ochotny ist s tym aj na sud, takze velmi sa mi nechce verit, ze by konali protizakonne, ked boli ochotni dotiahnut to az na sud a ked aj SOIka im dala za pravdu.Ryan Giggs napísal:Ten so SOI co ti to pisal by si zasluzil par po papuli. Asi todali nejakej sekretarke mtora o tom nema paru. Take bludy som dlho necital...
ale v pripade sudu by v tom nazory SOI nemali rolu (stale su to len nazory)
dolezite su zakony a ak mas raz pravo vyrobok vyskusat tak bodka
dolezite su zakony a ak mas raz pravo vyrobok vyskusat tak bodka
-
Ryan Giggs
VIP
SOI nema ziadnu pravomoc vykladat zakony resp. riesit take spory. Oni len konaju v tom, co im prislucha. Tvoj problem aj tak nevyriesia, iba ti vydaju nejake stanovisko. A povedi ti ze sa obrat na sud. Nabuduce sa s takym problemom obrat na nejaku pravnu poradnu alebo na nejake forum na ochranu spotrebitela. Oni sa tym zaoberaju, do tych zakonov vidia lepsie ako nejaky uradnici v SOI.
To ze je nejaky obchodnik ochotny ist na sud je velakrat tiez len taktika na zastrasenie. Presne ako teraz ked si zneistel ci mas pravdu alebo nie. To ale neznamena ze je vzdy v prave.
By som sa ho spytal nech mi odcituje zakon, kde sa pise ze nemozem NTB zapnut. Na to by som sa pozrel... To nie je ako pise Grim mrkva, ze ked z nej odhryznes tak sa znehodnoti. A ani jednorazova zalezitost, ktoru ked raz pouzijes tak sa neda pouzit zas. Ked NTB zapnes, to jeho dalsiu funkcnost nijako neovplyvni. A je uplne jedno ci si suhlasil s nejakymi licencnymi podmienkami v OS. To sa NTB ako hardveru nijako netyka. Jedine že by si ten OS nainštaloval ty, alebo ti ho nainštalovali na požiadanie oni. A tak chcel NTB vratiť. Pokiaľ je tam ale OS od vyroby, tak ti ho nemôže nezobrať naspäť.
Maju to tazke, ja im to neberiem. Lebo ludia su hovada a zneuzivaju to. Ale to neznamena ze nemusia respektovat zakon. Oni len zneuživaju to, že spotrebiteľ nepozna zakon a svoje prava. Keby to bol seriozny obchod, tak sa nebude takto vyhovarat.
V niektorych eshopoch to je ale tak, že ta doba je vyššia, napr. 14 dni. Prvych 7, tam plati zakon. A tie ďalšie dni už si môžu sami určovať podmienky ake chcu, napr. to o nerozbalenom a nepoužitom tovare.
To ze je nejaky obchodnik ochotny ist na sud je velakrat tiez len taktika na zastrasenie. Presne ako teraz ked si zneistel ci mas pravdu alebo nie. To ale neznamena ze je vzdy v prave.
By som sa ho spytal nech mi odcituje zakon, kde sa pise ze nemozem NTB zapnut. Na to by som sa pozrel... To nie je ako pise Grim mrkva, ze ked z nej odhryznes tak sa znehodnoti. A ani jednorazova zalezitost, ktoru ked raz pouzijes tak sa neda pouzit zas. Ked NTB zapnes, to jeho dalsiu funkcnost nijako neovplyvni. A je uplne jedno ci si suhlasil s nejakymi licencnymi podmienkami v OS. To sa NTB ako hardveru nijako netyka. Jedine že by si ten OS nainštaloval ty, alebo ti ho nainštalovali na požiadanie oni. A tak chcel NTB vratiť. Pokiaľ je tam ale OS od vyroby, tak ti ho nemôže nezobrať naspäť.
Maju to tazke, ja im to neberiem. Lebo ludia su hovada a zneuzivaju to. Ale to neznamena ze nemusia respektovat zakon. Oni len zneuživaju to, že spotrebiteľ nepozna zakon a svoje prava. Keby to bol seriozny obchod, tak sa nebude takto vyhovarat.
V niektorych eshopoch to je ale tak, že ta doba je vyššia, napr. 14 dni. Prvych 7, tam plati zakon. A tie ďalšie dni už si môžu sami určovať podmienky ake chcu, napr. to o nerozbalenom a nepoužitom tovare.
-
ktozesomja
Medium Star
no lenze ten OS tam nie je kompletne nainstalovany, ale ked prvykrat zapnes notebook tak musis OS doinstalovat, musis dokoncit tu instalaciu ... a to oni veru ako keby si si nainstaloval OS. takze neviem neviem ... ale zaujimalo by ma ci by som vyhral taky sud, ze kto ma pravdu
si predstav, ze sa to da vratit spat asi 5imi kliknutiami
-
Ryan Giggs
VIP
Este raz, pokial je tam OS od vyroby, je uplne jedno ci tam musis nieco potvrdzovat, doinstalovavat alebo nie.Ty sito kupil tak ako je, nic si tam nemenil. A ako pise kolega vyssie, nie je problem to vratit do povodneho stavu. Proste nemali ziaden dovod ta odmietnut.