AC Alpine 7 neuchladí Celeron D 336

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

AC Alpine 7 neuchladí Celeron D 336

Príspevok od používateľa Thommas »

Nedávno mi doniesli tohoto starčeka na preinštaláciu. Na čerstvom systéme začal blbnúť, nešli updaty, programy sekali. Teplota cez 85 stupňov. Prečistil som chladič, prepastoval, skontroloval bracket či je osadený správne, prepojil som chladič na 3-pin, aby išiel na max otáčkach. Stále má CPU v idle cez 70 stupňov, pri malom zaťažení vyskočí na 80. Dáky lacný, výhodný nápad? Je to starý stroj, ale majiteľovi postačí a nechce kupovať nový.

Za každý nápad ďakujem.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: AC Alpine 7 neuchladí Celeron D 336

Príspevok od používateľa uplink »

Zaujímavé, človek s Tvojími skúsenosťami potrebuje poradiť v tak evidentnej situácii? Celeron je 84 W, tzn. že stocklike a extrémne slabučký AC Alpine 7 ho neuchladí. Tie teploty sú skoro adekvátne, by som tipoval že v dobrých podmienkach [ambient 25°C a aifrlow globálny v celej skrini aspoň 70 cfm] by to mal dať s tým chladením na 70°C. Avšak ak ho chceš reálne schladiť, tak mu daj Gelid Tranquilo Rev. 2.0 a si viacmenej za vodou. Samozrejme do skrinky daj za 2-3 eurá lacný intake a exhaust. A potom vydrží aj ambient s 30°C, avšak ak by to udržal do 27°C nebolo by to od veci. Btw. skrinka a terajší airflow, umiestnenie v byte [miestnosť, nábytok] a teplota v izbe je aká? A relatívna vlhkosť?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

i tak je to dosť vysoká teplota na IDLE, nemá tam náhodou OC ? pozri bois a resetni na default
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Intake a outtake tam sú, fúkajú dosť. Problém je s chladičom. Nasadil som stock s medeným jadrom a teplota v idle bola 42 stupňov. Ten AC vyhodím a je po probléme. Dikes vám obom.

Btw, Uplink, Tranqillo stojí viac ako ten celý stroj, takže sa to neoplatí.
Zamknuté