Hypotetické ekonomické otázky
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Hypotetické ekonomické otázky
Čo je najsilnejším produktom vody na svete? WTF nerozumiem. Ako som už povedal - šéf jednej firmy a jeho názor nie je NIČ. Šéf je šéf, je to figúrka, dôležití sú akcionári a tí sa budú riadiť tým, ako budú paradoxne reagovať ľudia. Vôbec nad tým nedokážete pouvažovať, čo je iba dôkazom, že o trhoch a vplyvoch na nich pravdepodobne veľa neviete. Stačí negatívna publicita, akcie pôjdu do ahoj a ten "šéf jednej firmy" bude musieť sklapnúť a nechať si svoje názory pre seba. Preto sa k tomu nevyjadrujem, pretože je to špekulácia, ktorá je asi na takej úrovni, ako privatizácia Mesiaca alebo Marsu.
Máš zlé informácie. Na tomto fóre sú kto tí "modrosi"? Nože, veď špecifikuj. Stavím sa s tebou, že to nebudeš vedieť špecifikovať. Preto je to debilné videnie sveta.
Máš zlé informácie. Na tomto fóre sú kto tí "modrosi"? Nože, veď špecifikuj. Stavím sa s tebou, že to nebudeš vedieť špecifikovať. Preto je to debilné videnie sveta.
Firma Nestle tazi podzemnu vodu v USA oblastiach a pod nalepkou svojej firmy ju aj predava, takze urcity vpliv to bude mat a nie je to len nejaka radova firma. To mne hovoris, ze sef je nic a tahaju s nim za nitky
. Tak mu to asi korporatori ala akcionari prikazali, si myslis, ze by to video vypustil bez ich suhlasu?
Spekulacia, nespekulacia je to prvy krok k dalsiemu obmedzeniu ludskych prav a slobod( ako by uz v dnesnej dobe toho nebolo dost) a tvoj arguement, ze je to len bezvplivna figurka tu zlyhava. Navyse kto kde pise, ze od momentu vzhliadnutia toho videa sa ide privatizovat vsetka voda? To len ty sa tak tvaris.
Neviem seth co zo seba robis a co sa tak zrazu cudujes, to tu mam vypisat vsetkych uzivatelov, ktori v ankete hlasovali za pravicu ci co odo mna vlastne chces?
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2013, 14:26)
Spekulacia, nespekulacia je to prvy krok k dalsiemu obmedzeniu ludskych prav a slobod( ako by uz v dnesnej dobe toho nebolo dost) a tvoj arguement, ze je to len bezvplivna figurka tu zlyhava. Navyse kto kde pise, ze od momentu vzhliadnutia toho videa sa ide privatizovat vsetka voda? To len ty sa tak tvaris.
Neviem seth co zo seba robis a co sa tak zrazu cudujes, to tu mam vypisat vsetkych uzivatelov, ktori v ankete hlasovali za pravicu ci co odo mna vlastne chces?
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2013, 14:26)
Ved presne nato to aj nadvazuje, aj my si platime vodu, je to ale smiesna suma s porovnanim kompletnej privatizacie, voda bude onedlho najdolezitejsia surovina a urcite nebude zadarmo, takze az taky vykrik do tmy, ako to prezentuje seth to urcite nie je.beardie napísal:nechcem ti do toho velmi kecat, ale za vodu, dokonca dazdovu, sa plati uz pekne dlho...
-
seth82
Darca
Korag - prečítaj si ešte raz môj príspevok poriadne, skús pochopiť to, čo v ňom je. Je to špekulácia, NIE JE TO ŽIADNY KROK k ničomu, pretože žiaden krok nebol spravený, nik ho neplánuje, nik ho nechystá, nik ho neodsúhlasil, nik o tom nerokoval, nik to nenavrhol - týpek prezentoval SVOJ NÁZOR, čo aj sám jasne povedal. Kde ty vidíš nebezpečenstvo v čom? Ak niekto v diskusii spomenie holokaust a dajme tomu je hlúpy a vyhlási, že holokaust by sa mal zopakovať, znamená to automaticky, že holokaust hrozí, že je spravený prvý krok a podobne? Blbosť a to vieš veľmi dobre.
Môj argument nebol, že je to bezvplyvná figúrka - to je iba výsledok tvojej neschopnosti chápať písanému textu. A presne tak - kto kde píše, že kvôli tomu videu sa ide niečo niekde privatizovať? Veď ty ani nevieš, čo vlastne chceš tvrdiť a naznačovať.
Áno - môžeš mi tu vypísať "modrosov"? Lebo to sú pokiaľ viem voliči SDKÚ. A ak chápeš "modrosov" ako voličov celej "pravice", tak to máš v hlave riadne pomiešané. A nie - neviem, čo ty chceš tými "modrosmi" vlastne naznačiť alebo z čoho ich chceš obviniť? Koho si volil ty? To môžeme riešiť v inej téme.
Môj argument nebol, že je to bezvplyvná figúrka - to je iba výsledok tvojej neschopnosti chápať písanému textu. A presne tak - kto kde píše, že kvôli tomu videu sa ide niečo niekde privatizovať? Veď ty ani nevieš, čo vlastne chceš tvrdiť a naznačovať.
Áno - môžeš mi tu vypísať "modrosov"? Lebo to sú pokiaľ viem voliči SDKÚ. A ak chápeš "modrosov" ako voličov celej "pravice", tak to máš v hlave riadne pomiešané. A nie - neviem, čo ty chceš tými "modrosmi" vlastne naznačiť alebo z čoho ich chceš obviniť? Koho si volil ty? To môžeme riešiť v inej téme.
Pre teba ziaden krok, uz v prvej vete som pisal ake ma tato firma preddispozicie a zaruky na pitnu vodu, cize je to hlavne v jej rukach, tak co sa tu tolko rozplivas a robis porovnania s nejakym holokaustom.
Boze a co cely cas vravim, chod sa pozriet do prislusnej temy, kolko ma % SDKU alebo svojho casu mala, urcite som nevolil gorily alebo komunistov ako prevazna cast naroda.
seth82 napísal:A presne tak - kto kde píše, že kvôli tomu videu sa ide niečo niekde privatizovať? Veď ty ani nevieš, čo vlastne chceš tvrdiť a naznačovať.
Urcite ja, hlavne ze vzdy ked diskutujem s tebou, musim jak hotentot hladat co si kde presne napisal a vsetko ti ozrejmovat.seth82 napísal:Preto sa k tomu nevyjadrujem, pretože je to špekulácia, ktorá je asi na takej úrovni, ako privatizácia Mesiaca alebo Marsu.
Boze a co cely cas vravim, chod sa pozriet do prislusnej temy, kolko ma % SDKU alebo svojho casu mala, urcite som nevolil gorily alebo komunistov ako prevazna cast naroda.
-
seth82
Darca
Opäť neschopnosť chápať písanému textu.
Vieš, v diskusii s tebou sa vždy vypytujem, aby si niečo hľadal, pretože si vymýšľaš bludy a pripisuješ mi následne ich autorstvo - iba na základe tvojej neschopnosti čítať, chápať textu, dedukovať. Teda nejde o ozrejmovanie (ja viem veľmi dobre, čo sám píšem), ide o výzvy a napomenutia, aby si náhodou nezačal sám veriť svojim bludom a tomu, že som ich autorom.
No a čo že má alebo mala SDKÚ nejaké percenta? Už mi vieš presne vymenovať "modrosov"?
Vieš, v diskusii s tebou sa vždy vypytujem, aby si niečo hľadal, pretože si vymýšľaš bludy a pripisuješ mi následne ich autorstvo - iba na základe tvojej neschopnosti čítať, chápať textu, dedukovať. Teda nejde o ozrejmovanie (ja viem veľmi dobre, čo sám píšem), ide o výzvy a napomenutia, aby si náhodou nezačal sám veriť svojim bludom a tomu, že som ich autorom.
No a čo že má alebo mala SDKÚ nejaké percenta? Už mi vieš presne vymenovať "modrosov"?
Noze ozrejmi mi, ako tomu mame chapat podla tvojho vzorca, pretoze mne to pride ako volanie do vetra, nechapem pisanemu textu, ale to ze ty nieco napises o sprivatizovani a potom sa tvaris, ako by si s tym nic nemal tiez znaci nejaku nechapavost. Takze by som pomlcal.
Nie ja nemusim nicomu verit, staci aby som si presiel diskusiu a mam v hlave jasno, ved od toho sa to aj zaznamenava, neni tak?
Nemusim nic specifikovat, mas na to hlavu, aby si vedel ako sa veci maju, ostatne staci si pozriet hlasy % na tomto fore a ako ti ich mam vymenovat, ked je to anonymne?
// Ty rozoberas modrosov uz ale v 10 prispevku a mne ides vycitat ze ti neodpovedam... si odpovedz sam na svoje zvasty
Nie ja nemusim nicomu verit, staci aby som si presiel diskusiu a mam v hlave jasno, ved od toho sa to aj zaznamenava, neni tak?
Nemusim nic specifikovat, mas na to hlavu, aby si vedel ako sa veci maju, ostatne staci si pozriet hlasy % na tomto fore a ako ti ich mam vymenovat, ked je to anonymne?
// Ty rozoberas modrosov uz ale v 10 prispevku a mne ides vycitat ze ti neodpovedam... si odpovedz sam na svoje zvasty
-
seth82
Darca
Nie, neozrejmím. TY mi neodpovedáš na moje dotazy, nevidím dôvod, aby som mal ja odpovedať na tie tvoje - použijem tvoju vlastnú odpoveď - máš na to hlavu, aby si vedel, ako sa veci majú.
Na zvyšok už ani nejdem reagovať, nemá to vôbec žiaden zmysel, čo som pochopil síce už dávnejšie, ale snaha bola.
Na zvyšok už ani nejdem reagovať, nemá to vôbec žiaden zmysel, čo som pochopil síce už dávnejšie, ale snaha bola.
http://finweb.hnonline.sk/43-154243040- ... P0000_d-22
Ano rozpredajme vodu, vsak co sudruhov rozpocet to aj tak nezvysi a v casoch, ked toto priesvitne zlato bude mat hodnotu, my nebudeme mat nic, zufalstvo nasej vlady, nic viac.
Ano rozpredajme vodu, vsak co sudruhov rozpocet to aj tak nezvysi a v casoch, ked toto priesvitne zlato bude mat hodnotu, my nebudeme mat nic, zufalstvo nasej vlady, nic viac.
Hodilo by sa povedat "po nich potopa", ale bez vody ani tej nebude
http://komentare.sme.sk/c/6888717/za-hr ... nosti.html
zaujimavy je prvy prispevok.kapitalista by bol najradsej keby sa robilo zadarmo a on vlastnil cely svet.
zaujimavy je prvy prispevok.kapitalista by bol najradsej keby sa robilo zadarmo a on vlastnil cely svet.
Skoda, ze nemas aspon minimalne ekonomicke vzdelanie 
Odkazem ta na THov post vo vedlajsej teme, ak mas nejake znalosti anglictiny, tak to pochopis...
Odkazem ta na THov post vo vedlajsej teme, ak mas nejake znalosti anglictiny, tak to pochopis...
Tebe to v škole asi nikdy veľmi nešlo čo?Son-Goku napísal:http://komentare.sme.sk/c/6888717/za-hr ... nosti.html
Ozval sa astrofyzik.
Ak sa dobre pamätám v tej debate som ťa utrel ako veľký pes malého, tak na tvojom mieste by som radšej čušal, sedel v rohu a tíško šúchal nohami..wladas napísal:Ozval sa astrofyzik.
-
TommyHot
Addict
Na tie vykriky do tmy mentalne retardovanych kriplov bez aspon zakladnej znalosti ekonomie uz ani nema vyznam reagovat. Ale predsa len tak v rychlosti.
http://www.menejstatu.sk/minimalna-mzda/
a ak by to niekto nepochopil, tak to tu ma aj nakreslene
http://www.menejstatu.sk/minimalna-mzda/
a ak by to niekto nepochopil, tak to tu ma aj nakreslene
prilis vysoka minimalna mzda je samozrejme pre ekonomiku skodliva. Ale na druhej strane uplne zrusenie minimalnej mzdy podla mna nie je riesenim pre krajinu nasho typu. Lichtenštajnsko,Finsko,
Nórsko a Švajčiarsko maju uplne inu strukturu hospodarskych odvetvi /a ekonomiku ako taku/ a snazit sa napasovat niektore ich pracovne zakony na nas system je podla mna minimalne ze otazne v konecnom vysledku. Nehovorim ze je to uplne zly napad a rozumiem pointe ale nie som isty ci je na to uz vhodna doba, ked sme na stale na prijmovom chvoste vyspelej Europy.
Nórsko a Švajčiarsko maju uplne inu strukturu hospodarskych odvetvi /a ekonomiku ako taku/ a snazit sa napasovat niektore ich pracovne zakony na nas system je podla mna minimalne ze otazne v konecnom vysledku. Nehovorim ze je to uplne zly napad a rozumiem pointe ale nie som isty ci je na to uz vhodna doba, ked sme na stale na prijmovom chvoste vyspelej Europy.
Príjmy obyvateľstva sa nedajú stanoviť žiadnym zákonom, preto je zrušenie minimálnej mzdy vždy správny krok pre akúkoľvek ekonomiku.gogo956 napísal:prilis vysoka minimalna mzda je samozrejme pre ekonomiku skodliva. Ale na druhej strane uplne zrusenie minimalnej mzdy podla mna nie je riesenim pre krajinu nasho typu. Lichtenštajnsko,Finsko,
Nedávno tu bol spomínaný Bangladeš a nejaký aj keď nepodložený a z prsta vycucaný, ale romantický príbeh o 19eurovej mzde. Povedzme, že je to pravda. A ak sa trošku dovzdeláš, uvidíš aký významný pokrok spravil tento prdelodierový štát za posledných 20 rokov. Vráťme sa týchto 20 rokov a povedzme, že by tam vtedy politici ustanovili minimálnu mzdu 100eur naviazanú na infláciu a hrajme sa že by nikto nemohol túto vládu zhodiť ani zmeniť tento zákon. Otázka je bol by na tom Bangladéš dnes lepšie? Odpoveď je, že by pravdepodobne buď už dnes žiaden Bangladéš nebol, alebo by jeho celá ekonomika fungovala v čiernom spektre lebo oficiálne by bol nezamestnaný asi každý kto by nepracoval vo verejnom sektore.
Ale nežvástaj - celé je to fikcia. To, že tá istá firma dala zarobiť vo Švajčiarsku Švajčiarovi (si vymyslím) 4000 evry a po presune (kapitálu) dá na Slovensku Slovákovi zarobiť 400 evry, je len a len o tom, že si to môže dovoliť a tá Slováč za to robiť bude. Nie je o to absolútne o ničom inom, lebo logicky, skutočná hodnota, ktorá sa vyprodukuje je obrovská, ale tak načo by dalo Slovači 4000 evry, keď sa môže dať 400 a potom budú krásne zisky a kapitál sa môže viac akumulovať.
To isté platí pre Bangladéš - 19 evry majú preto, lebo ZATIAĽ sú za toľko ochotní robiť a celková kultúra odporu a nejakých práv je tam nijaká, takže stav je taký aký je. To sa však zmení po bojoch pracujúci vs zamestnávateľ, ktoré nevyhnutne nastanú (resp. sa už odohrávajú). Zamestnávateľ/šéf/kapitalista bude donútený tú mzdu a podmienky zdvihnúť, tomu sa hovorí triedny boj, keďže tam vládnu antagonistické záujmy stelesnené dvomi stranami. Na jednej strane sú pracujúci, ktorí by chcú čo najvyšší plat za najlepších možných pracovných podmienok a na druhej strane je vlastník, kapitalista, pre ktorého by bol v rámci maximalizácie zisku najlepší presný opak, teda čo najviac odrobeného za čo najmenšiu mzdu.
Na margo tej minimálnej mzdy - absolútne ma to nezaujíma. Takisto vymyslené, fiktívne číslo, nástroj politiky sociálneho zmieru. Nech sa to pokojne zruší.
To isté platí pre Bangladéš - 19 evry majú preto, lebo ZATIAĽ sú za toľko ochotní robiť a celková kultúra odporu a nejakých práv je tam nijaká, takže stav je taký aký je. To sa však zmení po bojoch pracujúci vs zamestnávateľ, ktoré nevyhnutne nastanú (resp. sa už odohrávajú). Zamestnávateľ/šéf/kapitalista bude donútený tú mzdu a podmienky zdvihnúť, tomu sa hovorí triedny boj, keďže tam vládnu antagonistické záujmy stelesnené dvomi stranami. Na jednej strane sú pracujúci, ktorí by chcú čo najvyšší plat za najlepších možných pracovných podmienok a na druhej strane je vlastník, kapitalista, pre ktorého by bol v rámci maximalizácie zisku najlepší presný opak, teda čo najviac odrobeného za čo najmenšiu mzdu.
Na margo tej minimálnej mzdy - absolútne ma to nezaujíma. Takisto vymyslené, fiktívne číslo, nástroj politiky sociálneho zmieru. Nech sa to pokojne zruší.
-
TommyHot
Addict
Hughito venuj sa prosim ta filozofovaniu a inym spolocenskym pavedam a ekonomiu nechaj ludom, ktori jej aspon trochu rozumeju. Dakujem.
http://www.iness.sk/stranka/7664-Preco- ... -mzdy.html
http://www.iness.sk/stranka/7664-Preco- ... -mzdy.html