ako sa robia, prebiehaju zasnuby ?
-
qwerty-xyz
Re: ako sa robia, prebiehaju zasnuby ?
neviem este na co sa chystam, pretoze prvorade je aby sa nasla nejaka praca v jej blizkosti, ak sa najde a ked bude zdravie sluzit tak preco nie, ... mame obaja po skole, nebol by to podla mna zly krok, to posunut dalej.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Skromna (a navyse este aj racionalne uvazujuca) zena, to je cnost, ktora sa dnes len tak lahko nevidi. Ak by moja zena (nastastie uz nejaky ten rok ziadnu nemam) ziadala prsten v 3. nasobku mojho platu, tak by som s nou vyrazil dvere. Nevidim absolutne ziaden dovod minat take prachy za prsten, ked miesto toho mozme ist za to na dovolenku prakticky kdekolvek, alebo to mozme pouzit na nakup praktickych veci do spolocnej domacnosti, alebo odlozit pripadnym detom atd. Tieto svadobne dogmy podla mna postradaju akekolvek racio.pinco napísal:Tá moja si vyhliadla prsteň za 70 €. Vraj nepotrebuje nič drahé a má to byť skôr symbolická záležitosť.
A ja som si vzdy myslel, ze zene sa city preukazuju cinmi, nie kuskom kovu :\audiotrack napísal: prsteň kúpiš taký, aký sa ti páči a na aký máš. Je ale zvykom kupovať drahší a zlatý (nie nejakú bižu) aby si jej ukázal ako ti na nej záleží (a predsa, kupuje sa /v optimálnom prípade/ iba raz za život, tak nech za niečo stojí)
-
Arkaz
Addict
Moja nepozadovala drahy prsten lebo o zasnubach ani nevedela
no ja si potrpim na drahych veciach hlavne ak ich mam ja dat niekomu.
Zena vacsinou nevie, ze bude poziadana o ruku, takze je to len na chlapovi, kolko do toho vrazi. Osobne zasnubam moc nerozumiem, dolezita ma byt svadba, preto som nikdy nechapal, preco by mal niekto kupovat drahy snubny prsten, skor by som investoval do obruciek, ktore budu nosit obaja. Na druhej strane, pravy diamant aj s certifikatom nestrati hodnotu. Jeden kamarat kupit za 3 litre a nakoniec sa rozisli este pred svadbou. Baba ho predala a mala zaklad na auto
Takze ako investicia na zle casy dobre.
Mne dala mama svoj prsten, ci by som ho nechcel pouzit, ze by bola rada. Tak som ho dal prerobit zo zlteho na biele zlato (neviem ako sa vola ten proces) a je z toho krasny vkusny prstienok, skoro zadarmo a teraz uz manzelke sa tak paci, ze ho nosi prakticky stale.
Mne dala mama svoj prsten, ci by som ho nechcel pouzit, ze by bola rada. Tak som ho dal prerobit zo zlteho na biele zlato (neviem ako sa vola ten proces) a je z toho krasny vkusny prstienok, skoro zadarmo a teraz uz manzelke sa tak paci, ze ho nosi prakticky stale.
-
TommyHot
Addict
Hej len skoda, ze ciste pasivum pre dotycneho co kupoval ten prsten.matki napísal:Jeden kamarat kupit za 3 litre a nakoniec sa rozisli este pred svadbou. Baba ho predala a mala zaklad na autoTakze ako investicia na zle casy dobre.
Myslím, že už zo vzťahu a partnerkinej povahy dostatočne vyplýva, koľko vás "stojí" a aké má nároky. Niektorej môže stačiť jednoduchý prsteň, iná môže chcieť najväčší a najdrahší diamant, čo sa dá dostať v predajni a môžu sa nájsť aj také, čo ocenia niečo originálnejšie ako prsteň. Stačí sa len zamyslieť, čo by ju v rámci možností potešilo najviac a určite prídete na lepšiu možnosť už len skrz to, že ju dostatočne poznáte (predpoklad, keďže sa jedná o zásnuby).
takto, rovno svadba snov
-
KaptMichal
King
Ja myslim, ze to zalezi cisto od vztahu a od ludi. Muz by mal svoju polovicku poznat v dobe, ked ju chce poziadat o ruku natolko, aby vedel, ci bdue stacit prsten za 100E, alebo za 1000E. Tak isto aj ked sa pomerne casto najdu zeny, ktore si na tieto veci nepotrpia, ja ako muz sa budem urcite snazit kupit nieco, co svoju hodnotu ma, aj ako investicia do buducnosti. Ak niekto chodi s mrochtou, ktora sa rozchadza po zasnubach a este si necha a preda prsten tak mu treba.
Cize pre qwertyho - ak ona nepochadza zo slachtickej rodiny tak ked das vyrobit nieco do 200E tak urcite nic nepokazis, ak na viac teraz nemas. Ona to pochopi a bude si to vazit tak ci tak, vztah nie je o prsteni.
Cize pre qwertyho - ak ona nepochadza zo slachtickej rodiny tak ked das vyrobit nieco do 200E tak urcite nic nepokazis, ak na viac teraz nemas. Ona to pochopi a bude si to vazit tak ci tak, vztah nie je o prsteni.
je to individualne, niekto si potrpi na co najdrahsie veci a niekomu staci iba nieco lacnejsie. Vela vrazat do prstena sa ale podla mna neoplati, je to velmi predrazene,cena zlata pripadne diamantu je podstatne nizsia ako sa tvari,najviac toho zoziera marza pre klenotnictvo.
Ja som nedávno kúpil v hodnote 200€ z bieleho zlata, samozrejme iba so zirkónom. Rozhodne to neberiem ako investíciu, priateľke...ehm snúbenici sa veľmi páči a to je hlavné. V okolí boli teraz všelijaké zásnuby so striebornými prsteňmi, dokonca bižu, tak priznala, že ju teší, že je zlatý - hodnotnejší, ale skôr je to istým spôsobom pre nás symbol, že je to pre mňa výnimočnejšie ako strieborné šperky, ktoré som jej už viackrát kúpil.
-
cORP.
Addict
co vam sibe so zasnubami ,podla mna je to pekne divna vec ,v mojom okoli uz ani nepoznam parik ktory nieco taketo absolvoval ,ja osobne by som sa na to nahovorit nikdy nedal ,kebyze si na to rodina potrpi tak by som do takej rodiny ani nechcel ist ,podla mna to je cudne , nieje to vyrivanie je to len moj subjektivny nazor .....
( viem ze teraz pojdu viacery do mna ,co uz
)
Ako čo je divné - samotné zásnuby? Nechápem...
-
audiotrack
VIP
je divné niekoho si kupovať prsteňom. Je divné aby ti niekto slúbil že si ťa vezme rok dopredu. Je divné veľa veci na zásnubach. No na druhú stranu, je to zvyk a porušiť ho mi príde ešte viac divné. Povedať si niekde v aute cestou do tesca že sa teda zoberme a ideme riešiť svadbu, to mi príde trápne
Je to symbol a na symboloch stoja celé civilizácie. Nikoho si predsa nekupuješ prsteňom (teda sú prípady, ale to sú výnimky resp. v princípe prostitúcia), ale dávaš prsteň ako symbol lásky.
Zásnuby podľa mňa prebiehajú najskôr v súkromí, teda chlap kúpi žene prsteň, ktorý je symbolom sľubu, že to obaja myslia vážne a chcú spolu stráviť zbytok života. Až potom to oznámia rodine. Ale žiadne veľké ceremónie okolo toho neprebiehajú.
-
TommyHot
Addict
begbeee a aky "symbol" kupi zena muzovi?
Čo si feministka?
-
TommyHot
Addict
begbeee prave opak.. keby som bol feministka, tak by mi vyhovoval dnesny pristup, ze muz mina peniaze na absolutne nezmyselnu vec a zena nepohne ani chlpom na vagine... Svadba je predsa o dvoch ludoch, tak preco je jeden pasivny a spolocnost to akceptuje?
-
audiotrack
VIP
môže zaplatiť svadobnú cestu, ak ti tak záleží na peniazoch a píšeš si každý cent čo ti musí vrátiťTommyHot napísal:begbeee a aky "symbol" kupi zena muzovi?